Karavaste

EU – Edi Rama Mafia Geschäfte: Behgjet Pacolli: Mafia Projekt im National Park Karavate

Behgjet Pacolli: Mafia Projekt im National Park Karavate

Nis transmetimin Elementi i pestë me investigimin e parë për shkatërrimin e Parkut të Karavastasë

5 orë përpara

Nis transmetimin Elementi i pestë me investigimin e parë për shkatërrimin e Parkut të Karavastasë

Ndërtimi i rezorit turistik “Divjakë Albania”, nga kompania Mabatex Group, që rrezikon të shkatërrojë në mënyrë të mënyrë të pakthyeshme florën dhe faunën e Parkut të Divjakë-Karavastasë, do të jetë në fokus të një dokumentari investigative, realizuar nga gazetari Artan Rama dhe ekipi i tij i bashkëpunëtorëve.

Dokumentari “Super resorti që rrezikon Parkun Kombëtar” do të transmetohet nesër, më 7 dhjetor, në faqen zyrtare të nismës më të re të grupit të gazetarëve e aktivistëve, elementiipeste.al.

“‘Mabetex’, kompania e Behgjet Pacollit, kërkon të ndërtojë një resort turistik në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta.
Qeveria shqiptare ka lejuar që kompania të çelë procedurat për marrjen e lejeve.

Inisiativa po kundërshtohet prej ambientalistëve, konservatorëve të mjedisit, aktivistëve e një pjese të shoqërisë civile.
Brenda Parkut shtrihet Laguna e Karavastasë e cila strehon të famshmin “Pelikanin kaçurrel”. Pyjet, Godullat, kallamishtet dhe shkurrishtet kënetore përbëjnë një mjedis të shkëlqyer për mijëra shpendë migratorë dhe kafshë të egra.

A rrezikon ndërtimi të ardhmen e tyre, parkun në tërësinë e tij?” shkruan Elementi i pestë lidhur me investigimin për Parkun Kombëtar të Divjakë-Karavastasë.

Ekipi i Elementit të pestë përbehet nga gazetari dhe regjizori i pavarur Artan Rama, studiuesja e shkencave politike Evi Veliu, biologia dhe aktivistja Mikaela Mahilaj dhe Alban Sipri ekspert i teknologjisë multimediale.

Dokumentari mbi shkatërrimin e Parkut Kombëtar të Divjakë-Karavastasë është i pari i nismës Elementi i pestë.

Elementi i Pestë do të prodhojë në vazhdimësi dokumentarë hulumtues, me premisën dhe pyetjen kryesore: si mund ta përmirësojmë mënyrën se si po zhvillohet Shqipëria?

Nisma e Ramës, Veliut, Mahilajt dhe Siprit është një përpjekje për të raportuar mbi rreziqet që u kanosen burimeve natyrore, pasurisë tonë të përbashkët dhe të përhershme.

Një pjesë e ekipit të Elementit të pestë kanë ideuar dhe prodhuar më parë emisionin investigative Publicus.

Emisioni investigativ ‘Publicus’ transmetohej në Vizion Plus TV përpara se të mbyllej në mënyrë të papritur në tetor 2016, në prag të publikimit të një materiali mbi vdekjen tragjike të 17 vjeçarit Ardit Gjoklaj në landfillin e Sharrës.

Investigimi për vdekjen e Ardit Gjoklajt, një prej çështjeve më të errëta dhe të pazbardhur akoma ku përfshihet dhe Kryebashkiaku Veliaj, pas censurimit nga Vizion Plus, u publikua online, në faqen zyrtare të Publicus në Facebook.

Edhe kësaj radhe për t’i shpëtuar censurës nga media private, autorët e Elementit të pestë kanë vendosur t’i publikojnë investigimet e tyre online.

http://www.exit.al/2017/12/06/nis-transmetimin-elementi-i-peste-me-investigimin-e-pare-per-shkaterrimin-e-parkut-te-karavastase/

Mogherini Speaks of “Enormous Work” by Government, What Could She Possibly Mean?

Mogherini Speaks of “Enormous Work” by Government, What Could She Possibly Mean?

During his recent trip to Brussels, Prime Minister Edi Rama met with all the people he needs to provide a positive recommendation for the opening of the EU accession negotiations in Spring 2018, when the…

in einem 95 seitigem Report:

Wenn Idioten Direktoren werden, Nichts tun, auf Anweisung von Edi Rama, denn das illegale Bauen zerstört das Land, was lange bekannt ist und war.

Der EU finanzierte Baubetrug an den Nationalstrassen und Land unter: Notstands Kathastrophe

Jean-Claude Juncker Copies Rama’s Anti-Media Narrative

Jean-Claude Juncker Copies Rama’s Anti-Media Narrative

During a joint press conference yesterday at the European Commission in Brussels, EC President Jean-Claude Juncker appeared to have learned a thing or two from Prime Minister Edi Rama’s insistent attacks on the “garbage…

8 hours ago

EU Organizes Promo Tour for Journalists, But Leaves Out Failures

EU Organizes Promo Tour for Journalists, But Leaves Out Failures

The EU Delegation in Albania has rented a bus and has embarked on its own “press trip” throughout Albania to highlight EU-funded projects while also doing some “capacity building” with local and national journalists on…

yesterday, 10:42

The Public Administration Reform Has Failed

The Public Administration Reform Has Failed

In July, outgoing Minister of State for Innovation and Public Administration Milena Harito announced that the public administration didn’t work properly and that several reforms would be introduced during the Rama 2 government: We aim…

By Vincent W.J. van Gerven Oei,
Only recently, Exit reported on an EU-funded IT system for the public administration that continues to be non-functional. In the past, we also covered the enormous problems with the water supply and sewerage system projects in Kavaja, Shëngjin, and Ksamil – all part of the same project as the one in Fier. Furthermore, Exit continues to investigate the public procurement procedure around the acquisition of the villa of EU Ambassador Romana Vlahutin. Naturally, the EU Delegation chose to transport its bus full of journalists to the one city where the project didn’t completely derail.