Mercedes and the balkcan corruption: US Investigators Crack Down on Daimler’s Culture of Corruption

 

03/30/2010

‚Useful Payments‘

US Investigators Crack Down on Daimler’s Culture of Corruption

By Dietmar Hawranek

 

 

Photo Gallery: Dirty Money

Photos

ddp

After corruption scandals involving engineering giant Siemens and truck manufacturer MAN, Daimler is now in the spotlight. The US is pressing charges against the carmaker over alleged bribery payments to foreign governments. The case will likely be settled out of court.

Sometimes two letters are enough to tell an entire story. In this case, the two letters, which were printed on the labels of three files in a safe at the Mercedes-Benz office in Istanbul, were „N.A.“

 

The German automaker produces busses in Turkey, which it sells in countries around the world, including North Korea, Latvia, Bulgaria, Romania and Russia. The company apparently paid €3.3 million ($4.4 million) in bribes to secure business in these countries.

 

This, at least, is the way the United States Securities and Exchange Commission (SEC) interprets the content of the files with the letters „N.A.“ — an abbreviation for the words „Nützliche Aufwendungen“ („useful payments“) — printed on the label. It’s another — and very German — way of saying „bribes.“

The story behind the files is particularly dramatic, because it also involved the suicide of an executive. Rudi K., who worked for Mercedes-Benz’s parent company Daimler in Nigeria, was apparently involved in the payments. He was faced with a difficult choice: report poor sales figures or risk a jail term.

American attorneys questioned K. for several days. He later told his wife that he was treated like a hardened criminal and was under „enormous pressure.“ Then K. committed suicide.

Good at Corruption?

The affair has proved to be extremely expensive for automaker Daimler, which is set to pay $185 million to settle a lawsuit in the United States. The case raises many questions. How could a respected global corporation like Daimler apparently have violated German and international law for years by paying bribes in at least 22 countries around the world? Could it be that the Daimler case is in fact typical for Germany, which until recently was the world’s largest exporter? Are German companies as good at corruption as they are at exporting?

It hasn’t been long since two other major German companies, electronics giant Siemens and the industrial group MAN, were found to have engaged in bribery on a large scale. Last Wednesday, prosecutors searched the headquarters of industrial services provider Ferrostaal. The company is suspected of having used secret payments to promote the sale of submarines and oceangoing tugs, and of having managed bribes for other companies.

The so-called „useful payments“ known as „N.A.“ are payments to people who are expected to be of use to the company in the contract-awarding process, including government officials, cabinet ministers and heads of state, as well as their wives and children. Such payments were legal in Germany until 1998 and were even tax deductible.

But then Germany was forced to bow to US pressure. In 1977, the Foreign Corrupt Practices Act made it illegal for American companies to bribe foreign business contacts. Washington complained that US companies stood to lose billions in contracts because they, unlike companies in Germany and other countries, were barred from paying bribes. Germany, at the time the world’s second-largest exporter after the US, responded by imposing its own ban on the bribing of foreign decision-makers.

………………….

 

Qarku i Fierit, ndërmjet krimit-politik dhe politikës së krimit!

Qarku i Fierit, ndërmjet krimit-politik dhe politikës së krimit!
2011-10-21
Genc Llakaj (KERKO …)
· Qarku i Fierit, ndërmjet krimit-politik dhe politikës së krimit!
Zgjedhjet për pushtetin vendor më 08 maj jo vetëm që u vlerësuan, nga faktorë të brendshëm dhe të jashtëm, si thelbësisht politike, por edhe me pasoja të cilat, sot e kësaj dite, ende po mbajnë peng opinionin e shëndosh shqiptar. Konkretisht, në Qarkun e Fierit, vazhdon odiseja e një tensioni elektoral të post 08 maji-t. Arsenali financiaro-korruptiv i faktorit politik të nëntavolinave është përqendruar në rrëmbimin e postit të Kryetarit të Këshillit të Qarkut, Fier. Nuk do mend të kuptohet që, kjo strategji e Met Berishës për marrjen e shumicës së qarqeve në rang vendi qoftë edhe me dhunë, i shërben së ardhmes së afërt kur kjo aleancë hibride të jetë në opozitë, pas 2013-s. Si rrjedhojë, duke u bazuar edhe në praktikat mafioze të kombinacioneve kinse kazuale, një grup korruptiv, madje deri i rrezikshëm, prej afro 3 muajsh, “rastësisht”, po përdorë mënyra dhe metoda presioni me qëllim marrjen me çdo mjet të drejtimit të Këshillit të Qarkut Fier. Kjo lojë sa e rrezikshme po aq kundër normave më minimale të një shteti demokratik ligjor, dëshmon rënien përfundimtare të shtetit dhe degjenerimin e institucioneve të tij. Dhe ja çfarë ka ndodhur dhe po ndodh realisht. Nga dt. 21 shtator e deri më sot po ushtrohet dhunë politike mbi këshilltar të komunave, bashkive apo dhe të qarkut. Presione fizike, pushime politike nga puna dhe deri gjoba ndaj këshilltarëve të majtë me qëllim deformimin e vullnetit të tyre. Prefekti i Qarkut të Fierit, z. Bujar Hasa, deputeti i Partisë Demokratike z. Enkelejd Alibeaj dhe disa gjyqtarë të Gjykatës së Rrethit gjyqësor Fier janë aktorë të një shfaqjeje, sa komike për nga forma po aq të rrezikshme, për demokracinë, nga përmbajtja. Thuhet se pas tyre qëndron edhe një tjetër eksponent i shumëpërfolur për korrupsion, regjisori i kësaj shfaqje të shëmtuar, z. Ilir Meta. Qëllimi i kësaj “aleance burrash” është përmbysja antiligjore e Këshillit të Qarkut Fier dhe marrja me dhunë e drejtimit të tij. Ditën e hënë, dt: 21 shtator 2011, u mblodhën të mandatuarit nga këshillat bashkiakë dhe ata komunalë, gjithsej 96 persona, për të konstituuar Këshillin e Qarkut Fier ( sipas nenit 51 të Ligjit 8652 dt. 31/07/2000) dhe zgjedhjen e kryetarit të tij për 4 vitet në vazhdim. Pas një votimi ligjor, transparent, të fshehtë, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve të komunave, bashkive, mediave si dhe të Prefektit të Qarkut, dolën këto rezultate: kandidati i “Aleancës për të Ardhmen”, z. Vangjel Ndreka, mori 53 vota dhe kandidati i “Aleancës për Qytetarin” z. Artur Shehu mori 42 vota (1 votë e pavlefshme). Si pasojë, kryetari i ri i qarkut Fier, z. Vangjel Ndreka, mori përsipër drejtimin e mbledhjes duke orientuar procedurën për zgjedhjen e zv/kryetarit dhe Kryesisë së Këshillit të Qarkut. Pak orë më vonë, kryetari i Qarkut Fier, z. Vangjel Ndreka, sipas të gjitha akseve ligjore “përfitoi” edhe defakto procesverbalin e dorëzimit të detyrës nga ish-kryetari këshillit të Qarkut z. Luan Muçaj. Më pas, ditën në vijim, prefekti i Qarkut Fier edhe pse prezent në këtë mbledhje edhe pse nuk kontestoi asnjë procedurë gjatë zhvillimit të saj, bëri një padi në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Fier jashtë të gjitha kompetencave të tij ligjore. Pas këtij hapi antiligjor, gjykata ose gjyqtari i parapërcaktuar vendosi pezullim, si masë e ndërmjetme, të zbatimit të akteve administrative, pikërisht vendimeve 3, 4, dhe 5 të kësaj mbledhjeje. Respektivisht, zgjedhjes së kryetarit, të zv/kryetarit dhe të Kryesisë së Këshillit të Qarkut. Së pari, dua të sqaroj një element juridik të një rëndësie të veçantë, për rastin në fjalë. Akti juridiko-administrativ i zgjedhjes së Kryetarit të Këshillit të Qarkut është akt me karakter individual-kolegjial i një natyre të veçantë (sipas ligjit Nr; 8652, dt: 31/07/2000) e si i tillë, duke iu referuar edhe nenit 326 të K.P.C, nuk mund t’i nënshtrohet një gjykimi ligjor aq më pak që padia bëhet nga institucioni i prefektit kur ky i fundit nuk e gëzon këtë të drejtë ligjore për dy arsye: e para është thjesht dhe vetëm vëzhgues i pushtetit qendror që vetëm mund të kontrollojë apo të shprehet për ligjshmërinë e akteve normative (14/2, ligji nr. 8927 “për prefektin” dt: 25/07/2002) dhe e dyta e ka të ndaluar me ligj të pengojë zbatimin e tyre. Pra, shkelja flagrante e ligjit dhe Kushtetutës nga institucioni i prefektit, kapërcimi kompetencave të këtij institucioni dhe, aq më shumë, prepotenca fshatarako-partiake e vet prefektit, mbi parimin delinguent se gjithçka mund të jetë pronë në duart e një grupi “burrash” kur këtë e kërkon partia-shtet, u pasua edhe nga invaliditeti juridik i Gjykatës Fier e cila ka marrë në konsideratë ligjore një padi të pabazuar kryekëput në ligj. Ky vendim absurd i Gjykatës Fier, i çuditshëm dhe tejet antiprofesional, ku ligji, e drejta dhe Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë janë dhunuar hapur, do të çudiste edhe cilëndo geto më primitive të parahistorisë. Konkretisht, edhe nëse do ta konsideronim, për një çast, këtë padi të ligjshme thjesht dhe vetëm për t’i bërë qejfin prefektit, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Fier, nuk duhej të shkelte të gjitha rregullat procedurale të gjykimit duke zhvilluar seancën gjyqësore pa praninë e palës së paditur, pa e njoftuar as zyrtarisht, por as verbalisht këtë palë. Për më keq, gjykata mori çështjen në shqyrtim brenda së njëjtës ditë të padisë, madje brenda pak orëve, duke shkelur dhunshëm nenet 154, 155, 158/a të K.P.C. Gjithashtu, vendimi i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier, “për pezullimin e zbatimit të Aktit Administrativ”, me nr. 1939, i dt; 29/09/2011, regjistër them. 31004-02476-62-2011, është marrë pa kaluar çështja në seancë përgatitore duke shkelur paragrafin 5 të nenit 158/a! Mbi këtë logjikë të çalët, aspak ligjore madje aventuriere, personazhet e sipërpërmendura kanë bllokuar totalisht Institucionin e Këshillit të Qarkut Fier duke dëmtuar rëndë institucionin (veprim që përbën vepër penale), interesat e punonjësve të administratës që prej afro 1 muaj nuk marrin pagat, korrespodencën zyrtare të këtij institucioni, procesin e regjistrimit të popullsisë dhe normat më minimale të demokracisë. Një histori kriminale që daton pikënisje nga 21 shtatori 2011 dhe kulmon me “pushtimin” e institucionit të qarkut, pak ditë më parë, nga prefekti i shoqëruar nga Policia e Shtetit me qëllim marrjen e “karriges” së kryetarit të zgjedhur. Ky akt i paprecedentë i tipit mirëfilli mafioz dëshmon inekzistencën e shtetit ligjor. Ky grupim delinguentësh politik, për vetë karakteristikat që po demonstron, qëllimin dhe mënyrën e operimit përmbush të gjitha kriteret e nevojshme e të domosdoshme për t’u cilësuar, nga drejtësia, i tipit mafioz dhe me rrezikshmëri të lartë shoqërore. Madje, grupi i sipërpërmendur, të kujton strukturat e Mafies, Ndrageta-s apo “Sakra Korona Unita” në Italinë e viteve ‘80. Kësisoj nuk mund të pretendohet as për ekzistencë të së drejtës, as pluralizëm politik e aq më pak për norma demokracie ku ligji të jetë diktat i së drejtës mbi padrejtësinë. Në këto kushte lind natyrshëm një pyetje: çfarë ndodh kur krimi komandon vullnetin politik të përfaqësuesve të popullit?

http://www.gazeta-shqip.com/opinion/b2ee4b33f3608bc09c65243b1df03c5d.html

BB: Politika dënon ekonominë
21/10/2011

Drejtoresha e Bankës Botërore në Tiranë, Ksenia Lvovski komenton në një intervistë për Top Channel, raportin e sapopublikuar „Si të bësh biznes“ dhe gjetjet e tij kryesore për Shqipërinë.

„Shqipëria ka bërë progres të mirë, në mbrojtjen e investitorëve dhe ne aksesin në kredi, por gjithashtu është përmirësuar edhe një numër tjetër treguesish që mat raporti ynë. Në të njëjtën kohë, raporti identifikon një numër fushash, ku duhet të bëhet më shumë. Kjo përfshin edhe ato fusha ku Shqipëria është përmirësuar, sic është regjistrimi i pronave apo fusha të tjera. Megjithatë ajo që është e rëndësishme, është se në vlerësimin tonë Shqipëria ka qenë dhe vijon të mbetet i

Lejet e ndërtimit, pagesa e taksave dhe sigurimi i energjisë janë të tjera fusha, ku Shqipëria ka shumë për të bërë

Ksenia Lvovski
Drejtoresha e Bankës Botërore në Tiranë fortë reformues“, tha Lvovski.

Por cilat jane ato fusha që demtojnë klimën e biznesit në vend dhe për të cilat Shqipëria renditet shumë pas vendeve të tjera, që konkurojnë në tregun global të investimeve?

„Nëse shikon raportin, disa përfundime të rëndësishme që dalin, janë nevoja për të vazhduar përmirësimin në regjistrimin e pronës, ku edhe pse ka bërë përmirësime, Shqipëria sërish renditet shumë mbrapa dhe ka akoma shumë hapësirë për të përmirësuar. Lejet e ndërtimit, pagesa e taksave dhe sigurimi i energjisë janë të tjera fusha, ku Shqipëria ka shumë për të bërë“, tha drejtoresha.

Raporti i biznesit qe publikon Banka Boterore fokusohet vetem ne nje numer te caktuar treguesish qe ndikojne klimen e biznesit. Por ka edhe nje faktor tjeter qe raporti nuk e mat, por qe klima e biznesit ne vend po e vuan prej disa vitesh.

„Stabiliteti politik është i rëndësishëm për gjithcka, përfshirë investimet private. Po them atë që Banka Botërore dhe komuniteti ndërkombëtar vazhdon ta thotë prej kohësh, politizimi eksesiv dhe ekstremist nuk është i mirë për zhvillimin ekonomik të vendit“, thekson zonja Lvovski.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=221055

Operacioni “Vjeshta”, bllokohen dy makina të vjedhura
Vlorë, 22 tetor 2011, NOA- Në kuadër të operacionit të koduar “Vjeshta 2011” policia e Vlorës ka kapur dhe sekuestruar dy automjete. Automjeti i parë i bllokuar është tip Audi A6, me targa TR 0538 T i cili mbas verifikimeve të kryera në Interpol ka rezultuar si i vjedhur në Bosnje-Hercegovinë në datë në tetor të vitit 2000 dhe ishte shpallur në kërkim në vitin 2011. Ndërkaq mjeti i dytë i bllokuar është ai tip Mercedes-Benz 250 D, me targa VL 5844 C, i cili nga verifikimet e kryera ka rezultuar si i vjedhur në Serbi në vitin 1998 dhe ishte shpallur në kërkim. Lidhur me këtë rast materialet i kaluan Prokurorisë së Vlorës, ndërsa nga ana e policisë po vijon puna në bashkëpunim me Interpol dhe Europol për zbulimin e mënyrave dhe rrugëve për trafikimin e automjeteve të vjedhura dhe më pas të trafikuara në Shqipëri. a.y/NOA
Shkruani KomentinKOMENTE
Nuk ka komente të paraqitur në këtë lajm. Jini i pari që shkruani këtë.

Nautical Survey Underway in Albanian Port

NEWS17 OCT 2011 / 17:35

Nautical Survey Underway in Albanian Port

One of Albania’s main commercial ports, has become the focus of a high-tech survey bringing together US and Albanian hydrographers.

NavalToday.com

The Fleet Survey Team, FST, is conducting a hydrographic survey in the harbor of Durres, its approaches and anchorages in a cooperative survey with the Albanian government.

FST deployed a seven-person survey team, comprised of both military and civilian surveyors, and a nine-metre survey vessel for the mission, which includes the collection of sound data, tidal information and geodetics.

Durres, which is located on the Adriatic Sea, is one of Albania’s major commercial ports and is home to the Albanian Hydrographic Service. Albanian hydrographers are working alongside the U.S. Navy hydrographers and participating in every aspect of the project.

“The team’s mission is to support [Commander, Naval Forces Europe and Africa, U.S. 6th Fleet] safety of navigation requirements,” said Commander Richard Kennedy, FST executive officer, who recently returned from spending a week in the field with the team.

Kennedy said the Albanian port was last surveyed in the early 1990s by the Naval Oceanographic Office, before Fleet Survey Team was established.

The newly collected data will be used by the National Geospatial-Intelligence Agency, the U.S. charting authority, to update nautical charts to support U.S. vessels on port visits to Durres. The Albanian Hydrographic Service will use the data to update the Albanian charts.

FST is a rapid-response team with capabilities to conduct quick-turnaround hydrographic surveys anywhere in the world.

 

http://www.balkaninsight.com/en/article/nautical-survey-underway-in-albanian-port

 

Drug Imperium: Haliburton, Brown and Root, Cheney, Bush, Frank Wisner, Armitage, John Negroponte, CIA, MPRI and DynCorp

C.I.A. & DRUGS

The Bush – Cheney Drug Empire

SUGGESTED READING: To understand how the CIA has for decades infiltrated various agencies of the United States Government, stolen property and subverted the will of Congress there is one book which is on my „must read“ list. That book is The Secret Team – The CIA and its Allies in Control of the United States and the World by L. Fletcher Prouty (1973, 1992 & 1997). The book is extremely hard to find but worth every ounce of effort. You can download a copy at www.ratical.org/ratville/JFK/ST.

Forest Service C-130s

It’s A Lie
Opening Remarks of Michael C. Ruppert for the Senate Select Committee

Rep. McKinney of Georgia Blasts „Drug War“ Lawsuit in Open Letter to Rob’t Strauss.
Read More…

The Crimes of Mena
Read More…

Hostages
Read More…

HOSTAGES, Part I – Carlos Lehder Free? – AIG and Arkansas

Read More…

HOSTAGES, Part II
Read More…

Citibank and Asa Hutchinson
Read More…

Asa Hutchinson by Mara Leveritt
Read More…

New Buzz on Peru Shootdown
Read More…

ONLY THE GODFATHER
CIA and Subsidiaries Exposed in Court Documents As Active Drug Smugglers Using Military Aircraft Washed Through Forest Service
Read More…
The Crimes of Citigroup
Read More…

The Bush Cheney Drug Empire
Read More…

As described by the Associated Press, during „Iran-Contra“ Congressman Dick Cheney of the House Intelligence Committee was a rabid supporter of Marine Lt. Col. Oliver North. This was in spite of the fact that North had lied to Cheney in a private 1986 White House briefing. Oliver North’s own diaries and subsequent investigations by the CIA Inspector General have irrevocably tied him directly to cocaine smuggling during the 1980s and the opening of bank accounts for one firm moving four tons of cocaine a month. This, however, did not stop Cheney from actively supporting North’s 1994 unsuccessful run for the U.S. Senate from Virginia just a year before he took over the reins at Brown and Root’s parent company, Dallas based Halliburton Inc. in 1995..

As the Bush Secretary of Defense during Desert Shield/Desert Storm (1990-91), Cheney also directed special operations involving Kurdish rebels in northern Iran. The Kurds‘ primary source of income for more than fifty years has been heroin smuggling from Afghanistan and Pakistan through Iran, Iraq and Turkey. Having had some personal experience with Brown and Root (partner: firm ecolog family Lazim Destani / Tetove / Macedonia ) I noted carefully  when the Los Angeles Times observed that on March 22, 1991 that a group of gunmen burst into the Ankara, Turkey offices of the joint venture, Vinnell, Brown and Root and assassinated retired Air Force Chief Master Sergeant John Gandy. In March of 1991, tens of thousands of Kurdish refugees, long-time assets of the CIA, were being massacred by Saddam Hussein in the wake of the Gulf War. Saddam, seeking to destroy any hopes of a successful Kurdish revolt, found it easy to kill thousands of the unwanted Kurds who had fled to the Turkish border seeking sanctuary. There, Turkish security forces, trained in part by the Vinnell, Brown and Root partnership,  turned thousands of Kurds back into certain death. Today, the Vinnell Corporation (a TRW Company) is, along with the firms MPRI and DynCorp (FTW June, 00) one of the three pre-eminent private mercenary corporations in the world. It is also the dominant entity for the training of security forces throughout the Middle East. Not surprisingly the Turkish border regions in question were the primary transhipment points for heroin, grown in Afghanistan and Pakistan and destined for the markets of Europe. A confidential source with intelligence experience in the region subsequently told me that the Kurds „got some payback against the folks that used to help them move their drugs.“ He openly acknowledged that Brown and Root and Vinnell both routinely provided NOC or non-official cover for CIA officers. But I already knew that. From 1994 to 1999, during US military intervention in the Balkans where, according to „The Christian Science Monitor“ and „Jane’s Intelligence Review,“ the Kosovo Liberation Army controls 70 per cent of the heroin entering Western Europe, Cheney’s  Brown and Root made billions of dollars supplying U.S. troops from vast facilities in the region. Brown and Root support operations continue in Bosnia, Kosovo and Macedonia to this day. After describing how organized criminal interests in the Alfa Group had allegedly stolen the oil field by fraud, the CPI story, using official reports from the FSB  (the Russian equivalent of the FBI), oil companies such as BP-Amoco, former CIA and KGB officers and press accounts then established a solid link to Alfa Tyumen and the transportation of heroin.

In 1995 sacks of heroin disguised as sugar were stolen from a rail container leased by Alfa Echo and sold in the Siberian town of Khabarovsk. A problem arose when many residents of the town became „intoxicated“ or „poisoned.“ The CPI story also stated, „The FSB report said that within days of the incident, Ministry of Internal Affairs (MVD) agents conducted raids of Alfa Eko buildings and found ‚drugs and other compromising documentation.‘

„Both reports claim that Alfa Bank has laundered drug funds from Russian and Colombian drug cartels.

„The FSB document claims that at the end of 1993, a top Alfa official met with Gilberto Rodriguez Orejuela, the now imprisoned financial mastermind of Colombia’s notorious Cali cartel, ‚to conclude an agreement about the transfer of money into the Alfa Bank from offshore zones such as the Bahamas, Gibraltar and others. The plan was to insert it back into the Russian economy through the purchase of stock in Russian companies.

„É He [the former KGB agent] reported that there was evidence ‚regarding [Alfa Bank’s] involvement with the money laundering ofÉ Latin American drug cartels.“

It then becomes harder for Cheney and Halliburton to assert mere coincidence in all of this as CPI reported that Tyumen’s lead  Washington attorney James C, Langdon, Jr. at the firm of Aikin Gump „helped coordinate a $2.2 million fund raiser for Bush this June. He then agreed to help recruit 100 lawyers and lobbyists in the capital to raise $25,000 each for W’s campaign.“

The heroin mentioned in the CPI story, originated in Laos where longtime Bush allies and covert warriors Richard Armitage and retired CIA ADDO (Associate Deputy Director of Operations) Ted Shackley have been repeatedly linked to the drug trade. It then made its way across Southeast Asia to Vietnam, probably the port of Haiphong. Then the heroin sailed to Russia’s Pacific port of Valdivostok from whence it subsequently bounced across Siberia by rail and thence by truck or rail to Europe, passing through the hands of Russian Mafia leaders in Chechnya and Azerbaijan.  Chechnya and Azerbaijan are hotbeds of both armed conflict and oil exploration and Brown and Root has operations all along this route.

This long, expensive and tortured path was hastily established, as described by FTW in previous issues, after President George Bush’s personal envoy Richard Armitage, holding the rank of Ambassador, had traveled to the former Soviet Union to assist it with its „economic development“ in 1989. The obstacle then to a more direct, profitable and efficient route from Afghanistan and Pakistan through Turkey into Europe was  a cohesive Yugoslavian/Serbian government controlling the Balkans and continuing instability in the Golden Crescent of Pakistan/Afghanistan. Also, there was no other way, using heroin from the Golden Triangle (Burma, Laos and Thailand), to deal with China and India but to go around them.

It is perhaps not by coincidence again that Cheney and Armitage share membership in the prestigious Aspen Institute, an exclusive bi-partisan research think tank, and also in the U.S. Azerbaijan Chamber of Commerce. Just last November, in what may be a portent of things to come, Armitage, played the role of Secretary of Defense in an practical exercise at the Council on Foreign Relations where he and Cheney are also both members. Speculation that the scandal plagued Armitage, who resigned under a cloud as Assistant Secretary of Defense in the Reagan Administration, is W’s first choice for Secretary of Defense next year is widespread.

The Clinton Administration took care of all that wasted travel for heroin with the 1998 destruction of Serbia and Kosovo and the installation of the KLA as a regional power. That opened a direct line from Afghanistan to Western Europe and Brown and Root was right in the middle of that too. The Clinton skill at streamlining drug operations  was described in detail in the May issue of FTW in a story entitled „The Democratic Party’s Presidential Drug Money Pipeline.“ That article has since been reprinted in three countries. The essence of the drug economic lesson was that by growing opium in Colombia and by smuggling both cocaine and heroin from Colombia to New York City through the Dominican Republic and Puerto Rico (a virtual straight line), traditional smuggling routes could be shortened or even eliminated. This reduced both risk and cost, increased profits and eliminated competition.

FTW suspects the hand of Medellin co-founder Carlos Lehder in this process and it is interesting to note that Lehder, released from prison under Clinton in 1995, is now active in both the Bahamas and South America. Lehder was known during the eighties as „The genius of transportation.“ I can well imagine a Dick Cheney, having witnessed the complete restructuring of the global drug trade in the last eight years, going to George W and saying, „Look, I know how we can make it even better.“ One thing is for certain. As quoted in the CPI article, one Halliburton Vice President noted that if the Bush-Cheney ticket was elected, „the company’s government contracts would obviously go through the roof.“

THE DARK PAST

………

The Clinton Administration took care of all that wasted travel for heroin with the 1998 destruction of Serbia and Kosovo and the installation of the KLA as a regional power.

That opened a direct line from Afghanistan to Western Europe and Brown and Root was right in the middle of that too. The Clinton skill at streamlining drug operations  was described in detail in the May issue of FTW in a story entitled „The Democratic Party’s Presidential Drug Money Pipeline.“ (US Senator Eliot Engel – the US Brooklyn Mafia). That article has since been reprinted in three countries. The essence of the drug economic lesson was that by growing opium in Colombia and by smuggling both cocaine and heroin from Colombia to New York City through the Dominican Republic and Puerto Rico (a virtual straight line), traditional smuggling routes could be shortened or even eliminated. This reduced both risk and cost, increased profits and eliminated competition. 

………………….


– The Center for Public Integrity, „Cheney Led Halliburton to Feast at Federal Trough“, Knut Royce & Nathaniel Heller,
http://www.public-i.org/story_01_080200.htm

-„Le Monde – Diplomatique“,  April 2000.

– The U.S. Azerbaijan Chamber of Commerce

-The Aspen Institute, www.aspeninst.org

++++++++++++++++++++++++++++

Appeals Court Backs Claim of CIA/Contra Drugs
Read More…

Peter Dale Scott’s plea to Congr. Pelosi
Read More…

Excerpts from Scott’s Essay on CIA & Drugs
Read More…

Vol. II Closed by House, 4/00
Read More…

Ed Wilson’s Revenge
Read More…

Casey Letter Admits CIA Drugs
Read More…

„W“ Bush in Barry Seal’s Plane
Read More…

CIA Vol. II – IG Confession
Read More…

Extract of Vol. II Report
Read More…

DEA Agent Cele Castillo
Read More…

Senate Intel. Written Testimony
Read More…

CIA, Drugs, and Wall Street
Read More…

The Herald Examiner Story
Read More…

The Fuller Letter
Read More…

N.Y. Times Admission
Read More…

VOL 1 Hearings Backfire!
Read More…

Iran-Contra Witness List
Read More…

Iran-Contra Era – CIA & Drugs Factsheet
Read More…

House Intelligence Jammed on Volume II Close-Out
Read More…

COULD DOWNING OF MISSIONARY PLANE IN PERU HAVE BEEN A PLAN COLOMBIA PUBLICITY STUNT GONE BAD? — Plenty Wrong With The Story We’ve Been Told
Read More…

 http://www.fromthewilderness.com/free/ciadrugs/index.html

CIA, PKK, Frank Wisner, John Negroponte: World enemys Nr. 1

Patton Boggs, Frank Wisner, Iran Contra Affäre, ARMO, Rezart Taci – Salih Berisha and Wesley Clark

FBI: Senator Eliot Engel and the Albanian Mafia and the Sahit Muja Mafia

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 TIRANA 000892 

SIPDIS 

DEPT FOR EUR/SCE JISMAIL, TREASURY FOR VIMAL ATUKORALA 
SOFIA FOR P.ROBERTS 

E.O. 12958: DECL: 12/18/2018 
TAGS: EFIN ECON KCRM PREL AL
SUBJECT: ALBANIA’S INSURANCE PRIVATIZATION: DIRTY MONEY? 

Classified By: A/DCM Paul Poletes, reasons 1.4 (b), (d) 

Summary 
——- 

¶1. (C) Dallas-based American Reserve Life Insurance Company 
(ARL) on December 9 was awarded the tender for the GOA’s 61 
percent of Albanian insurance company INSIG for 25 million 
euro. The remaining 39 percent is owned by EBRD and IFC. 
The Ministry of Finance organized the tender, which to many 
observers seemed less transparent than most. The MOF refused 
to release the names of interested companies prior to the bid 
opening, as has been the practice with past tenders. When 
the MOF awarded the tender to ARL, open-source inquiries 
revealed that ARL and several U.S. interlocking insurance 
companies are owned by Texas businessman Gene Phillips and 
run by members of his family. Phillips has been implicated 
in numerous fraud and bribery schemes and was arrested by the FBI on racketeering charges in 2001, but later acquitted. According to Post sources, Phillips and business associate Ron Finley have links to Bulgarian crime organization Multigroup. Finley recently bought controlling interest in 
Albania’s digital TV company DigitAlb and both Finley and Phillips are behind CableTel, a large cable TV company operating in Bulgaria, Macedonia, and Kosovo. End Summary. 

Note: Please see Post’s classified Intellipedia site for 
background information and open-source URLs: 
http://www.intelink.sgov.gov/wiki/Albanian Insurance Company 
INSIG Sold To American Reserve Life Insurance 

Albania’s Last Privatization 
—————————- 

¶2. (U) On December 9, Albania marked the end of an era. The 
GOA sold its last state-owned company, insurance provider 
INSIG, to Dallas-based American Reserve Life Insurance 
Company (ARL) for 25 million euro. INSIG was established in 
1991 as a state-owned monopoly, but lost much of its business 
when the GOA opened the insurance sector to private companies 
in 1999. INSIG has life and non-life operations in Albania, 
Kosovo, and Macedonia. 2007 profits were 1.8 million euro on 
revenues of 17 million euro. Reported assets totaled 50 
million euro. 

Shady Money? 
———— 

¶3. (C) While there have been many rumors of Albania’s organized crime (OC) gangs laundering money by investing it in construction and other infrastructure projects, it is reasonable to assume that OC gangs from other countries could also find Albanian investments lucrative, particularly given allegations of pervasive corruption of government officials. 

¶4. (C) The INSIG tender process seemed less transparent than most. The MOF refused to answer our questions concerning 
which companies had expressed an interest in bidding and 
simply announced the winning bidder. Apparently, 12 
companies expressed interest initially while only three – a 
Slovenian company, a German company and ARL – submitted bids. 
On the surface, everything seemed reasonable and ARL’s bid 
was considered fair by industry experts. However, a check on 
ARL using public sources turned up some disturbing facts. 
ARL is part of a network of insurance companies owned by 
Dallas businessman Gene Phillips. Phillips has had many 
encounters with law enforcement agencies, including an arrest 
in 2001 by the FBI on racketeering charges, although he was 
acquitted two years later. He was also linked to Texas 
insurance commissioner Carroll Fisher, now serving time in 
jail for taking bribes. Fisher allegedly received money and 
property from Phillips. 

Bad Company 
———– 

¶5. (C) One of Phillips‘ business associates was Ron Finley, who, with brother Jeffery owned Finley Equities. According to Philip Bay, president of AmCham of Albania and regional director of U.S. real estate firm Colliers, the Finleys were associated with Bulgarian OC gang Multigroup, with which Bay 
had some encounters when he was working in Sofia. The 
Finleys own CableTel, a large cable operator in Bulgaria, 
Macedonia, and Kosovo, in which Phillips, through his maze of 
companies, is also a shareholder. In October 2008, CableTel 
bought Albanian digital TV company DigitAlb. 

EBRD Is Concerned 
—————– 

TIRANA 00000892 002 OF 002 ¶6. (C) EBRD and IFC bought 39 percent of INSIG in 2004, 
intending to sell their shares to the new owner or exercise 
their put options to sell the shares back to the GOA. EBRD Country Director Dan Berg told Econoff that he wanted to do additional investigation into ARL’s background, but EBRD headquarters apparently thought that was not necessary. Berg 
has asked his headquarters to look into ARL and will decide 
what to do based on that information. Berg said EBRD has the 
right to disqualify ARL if enough negative information is 
discovered. 

Comment 
——- 

¶7. (C) How much OC money has fueled Albania’s economic growth is impossible to estimate, but what we suspect about ARL could well be just the tip of the iceberg. Albania’s vast and largely unexploited tourist potential will likely attract not just tourists, but also money launderers and other shady businesspeople, underlining yet again the need for continued U.S. and EU assistance to Albania’s fledgling oversight bodies. 
WITHERS

http://wikileaks.org/cable/2008/12/08TIRANA892.html 

EU Repräsent: „Berisha muss gehen“ : Josefina Topalli, eine Schande als Politikerin und extrem primitiv und dumm!

Parlaments Präsidentin: Josefina Topalli, vollkommen korrupt, dumm und kriminell bezeichnete den Vice Chairman für Süd Ost Europa der EU: Victor Bostinaru als Nazi, vor 4 Monaten.

Parties, like in 1914
Eugen Wollfarth, the head of the OSCE presence in Tirana, during an interview for Top-Channel, expressed his concern for the stance of the political parties in Albania, which seem far from finding a common language to dialogue. 

Speaker accuses President and opposition
The Parliament Speaker, Jozefina Topalli, thinks that the opposition’s blocking stance is the main reason why Albania is having its EU integration delayed. 

 

         

 

President: Politicians to learn how to communicate

 • 12.10.2011: Der „Null Funktion“ Mafia Regierung, wird erneThe most criminal is Salih Berisha, and his criminal enterprise Wikileaks: CRIMINALS MAKING THE LAWS IN ALBANIA’S PARLIAMENT

  http://news.albania.de/__oneclick_uploads/2011/10/gaddafi-salih-berisha.jpg

   

  30.9.2011: Gegen den Oel Betrugs Geschaeftsmann: Hajri Hajredin Elezaj, wurde Interpol Haftbefehl ausgestellt

  Bostinaru: Berisha must change

  http://www.top-channel.tv/foto/lajme/victorboshtinaru.jpg

   Bostinaru says in his declaration:“I’m afraid the political leading Albania has not yet understood how much they are losing as a country, but even more how much they are making the Albanian citizens lose. This is what irritates me most, the fact that because of the political guide of a few people, all citizens are facing an uncertain future, certainly darker than what they expected and what they deserve. If there is no swift change, I fear next time the European Commission will be forced to call this Regress Report rather than Progress Report”.Bostinaru also added that the context of the report was not a surprise for him.

   “I would have been pleased to be contradicted by the report, but unfortunately I just see a full confirmation of what I have been affirming for many months now. I hope the Albanian Government will take not of the Commission’s assessment, realize that the line followed until now is well far away from the right one, and change it radically. The political deadlock will take Albania nowhere. Mr. Berisha must understand that in a democracy the majority governs with the involvement of the opposition, in particular on key issues like the necessary reforms. He should explain to the citizens why this has not been done until now, making the country lose two years”, he adds.

   According to Bostinaru, the Commission’s assessment that no progress has been made in the legislative framework for elections and with regard to the independence of the judicial system, is a very concerning sign, especially if it is added to the confirmation that the Central Election Commission undertook unilateral decisions on the May 8th elections.

   The Romanian MEP concludes his declaration by saying that he hopes that Albania will start shortening the gap that divides it from other Western Countries that are marking good progresses. But this can be made only through a close cooperation with the opposition, something that in Albania has been missing for a long time. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=3144

   Ethnic Albanian, Russian and Chinese criminal groups are among the most widespread non-indigenous organised crime groups in the EU.

   Die Albaner gehören zu den gefährlichsten Gruppen in Europa, zusammen mit den Russen und Chinesen.

   OC groups from outside the EU
   Ethnic Albanian OC groups have established themselves
   in many Member States. The criminal activities are controlled
   by OC groups in Albania, Kosovo and FYROM. They
   continue to extend their role from facilitators for other
   OC groups to achieving full control in certain crime areas,
   such as drugs trafficking, illegal immigration and
   trafficking in human beings, in specific regions.
   Ethnic Albanian OC groups are hierarchal, disciplined
   and based on exclusive group membership. The significance
   of ethnic Albanian OC groups in the overall EU
   context is further increasing. Italy and Greece consider
   ethnic Albanians to be the largest non-indigenous OC
   group in their countries. Albanian OC is considered an
   increasing threat to the Member States.

   http://www.europol.eu.int/publications/E…eSitRep2004.pdf

   he Hague, 18 January 2005

   Organised crime groups diversify their activities into several crime areas

   The Hague – The Netherlands.

   The 2004 European Union Organised Crime Report issued by the European Police Office, Europol, contains the most significant trends with regard to organised crime at a European level, and it gives a short overview on the current criminal situation and trends in the Member States.

   “The move away from a single type of criminal activity (e.g. drug trafficking) to diversification into multi-crime activities (e.g. drug trafficking, commodity smuggling and illegal immigration) is a continuing trend,” says Europol Acting Director, Mariano Simancas.

   He adds, “It is also worth highlighting that organised crime groups focus on facilitating illegal immigration and trafficking in human beings, because they consider this a low risk crime with a high profit. These are crime areas which are often connected with violence and cruelty and cause social, political and economic disturbances in the EU. We have to do our utmost to reduce the harm caused by these crimes and they will continue to be among our main priorities”.

   The organised crime report also states that organised crime in most Member States is dominated by indigenous groups. These groups are well established in their own country and are familiar with the cultural, legal and economic structure however collaboration with non-indigenous groups has become more common. Ethnic Albanian, Russian and Chinese criminal groups are among the most widespread non-indigenous organised crime groups in the EU.

   Another significant trend is that organised crime groups increasingly take advantage of the benefits of legitimate company structures to conduct or hide their criminal activities. These structures are often used to launder or reinvest profits.

   The complete report can be found within our Publications section.

   …………………….

   http://www.europol.eu.int/index.asp?page=news&news=pr050107.htm

   Dule, early elections in 2012
   13/10/2011 20:20

    

   Dule, early elections in 2012

   The leader of the United for the Human Rights Party, Vangjel Dule, declared that the blame for Albania’s failure for the EU candidate status falls only on the government.

   “The responsibility has a name, a surname and an address: this is the Albanian government and the Prime Minister Sali Berisha”, Dule declared, who also recognized that the opposition has its own share of the responsabilitiy.

   “On our opinion, the opposition has its own responsibilities, conencted with the strategic inconsistency and tactical confusion in its activity”.

   The UHRP leader offers a simpler tactics:

   “For us there is no other solution, besides that of a quick electoral reform and early elections before the next spring”,

   According to Dule, today’s Parliamentary report hampers the new reforms that would enable the realization of the European dream for the Albanian citizens.
   Dule, early elections in 2012 Fule: Progress report, an alarm bell
   Commissioner for Top Channel: Albania didn’t fulfill any of the priorities

   Sequi on Top Story: Why EU rejected Albania

   President: Albania doesn’t need this politics

   11.10.2011: Ärzte fordern die Ablösungs des Krankenhaus Direktors und prominenten Verbrechers: Genci Sinojmeri
   FBI – Interpol: over the world terrorism mafia group of US Senator Eliot Engel, with Salih Berisha, Bajraktari, Bytyci – Sahit Muja
   15 years NATO Reports over the most criminal enterprise Albania: “Albanian politicians have signalled a rare willingness”

   1.10.2011: Albania – Salih Berisha’ s partners: crimes, terrorist, top mafiosi

   since 2003, all americans criminals in Albania: Immunität with a illegal Immunität contract, signed with the Albanian Mafia Boss: Fatos Nano.

   City investigators shut out of Rep. Eliot Engel’s illegal apartment building

   The Secret Financial Network Behind “Wizard” George Soros

   Soros und Muja interessiert am Bergbau in Kosovo

   Der weltbekannte Geschäftsmann George Soros hat Interesse am Bergbau in Kosovo gezeigt

   image de l'articleDie Zeitung „The Wall Street Journal“ schreibt, dass der Milliardär George Soros zusammen mit dem in New York lebenden albanischen Millionär Sahit Muja in Kosovo in den Kohlebergbau investieren wollen. Es wird geschätzt, dass die Kohlereserven einen Wert von 300 Milliarden Euro haben. Beide Geschäftsmänner haben Kosovo diesbezüglich mehrmals besucht.

   Kohlereserven und die rund 15 Milliarden Tonen an Lingit werden schätzungsweise die Rohstoffquelle der Energieerzeuger in der Region bilden.

   http://www.albinfo.ch/de/ch-balkan/aktuell/soros-und-muja-interessiert-am-bergbau-kosovo-30385
   2003: Idiot Mafia Boss: ENGEL, US HOUSE MEMBERS URGE U.N. TO RESUME KOSOVA PRIVATIZATION
   US Lobbyisten only gangsters, for robbering the Kosovo and serbien property!

   Member of the U.S. House of Representatives

   from New York’s 17th district

   ENGEL, US HOUSE MEMBERS URGE U.N. TO RESUME KOSOVA PRIVATIZATION

   Washington D.C. Today, Rep. Eliot L. Engel, Co-Chair of the Congressional Albanian Issues Caucus, announced that ten U.S. Representatives have urged Nicholas Lambsdorff, U.N. Secretary General Kofi Annan’s deputy special representative in Kosova, to rescind a freeze he ordered that brought a halt to all U.N. privatization in Kosova……….

   http://engel.house.gov/index.cfm?sectionid=66&parentid=64§iontree=6,64,66&itemid=513

   “Geheimes” NATO Dokument, dokumentiert nochmal die Top Verbrecher im Kosovo: Hashim Thaci und Xhavit Halili
   Zerschlagung Jugoslawiens: Die CIA Operation “Roots”

   in english: Killer swadron: Xhavit Halili and Hashim Thaci together with Ramuz Haradinaj

   KLA is financed by Bin Laden

   Albanian Secret Service Chief Fatos Klosi in 16.5.1998 in der “Albania” durch den Albanischen Geheimdienst Chef Fatos Klosi: KLA (UCK) is financed by Bin Laden und oben links: Ferdinand Xhafferie, war der Kommunikator, für den Super Verbrecher der Todes Schwadrone: Xhavit Halili, einem Salih Berisha, bestens bekannt, wie dieser Artikel gut beweist, und besonders peinlich.

   Xhaferri: „Rugova i sherben Milloshevicit = „Rugova steht in Diensten von Milosevic“

   Die Mord Aufrufe, des Ferdinand Yhafferie, gegen Ibrahim Rugova im Auftrage der Hashim Thaci – Xhafit Halili, Terroristen Mord Bande am 20.5.2000, vor den ersten Wahlen im Kosovo und im Auftrage des damaligen US Botschafters Josef Limprecht, dem Bin Laden Partner in Albanien, wie die Vorgängerin Mariza Lino.

   Xhaferri: „Rugova i sherben Milloshevicit = „Rugova steht in Diensten von Milosevic“

   Ein klarer Mord Aufruf in 2000 von Ferdinand Xhafferie (heute Minister in Albanien), uralt Verbündeter von Salih Berisha in Albanien (und Binde Glied zur Banken Mafia mit der AIG (aeuch Holbrook), zur US Drogen Politik Mafia um Frank Wisner und anderen CIA Verbrechern), der Mord Banden des Hashim Thaci, des Coordinators der Todes Schwadronen der „DRENICA“ Terroristen, rund um Xhavit Halili, und den BND Berichten usw.. und dem Dick Marty Bericht für den Europarat.

   aus Balkanblog

   Xhavit Halili, Hashim Thaci und die Fatos Nano und Berisha Mafia


   UCK – KLA killer swadron

   300 Nah-Ost Terroristen und Islamische Terroristen, waren in Nord Albanien unterwegs und sind noch heute Ehrengäste im Kosovo. der spiegel brachte auch hier den Artikel.

   Defense & Foreign Affairs Daily | Mar.17,2004 | Gregory R. Copley,
   Editor,
   Defense & Foreign Affairs Daily
   Volume XXII, No. 50 Friday, March 19, 2004
   © 2004, Global Information System, ISSA
   Exclusive Special Report
   “During the first half of August 2003, 300 Albanian-trained guerillas
   — including appr. 10 mujahedin (non-Balkan Muslims) — were
   infiltrated across the Albanian border into Kosovo, where many have
   subsequently been seen in the company (and homes) of members of the
   so-called Kosovo Protection Corps which was created out of Kosovo
   Albanian elements originally part of the KLA. In fact, the Kosovo
   Protection Force seems almost synonymous with the Albanian National
   Army (ANA), the new designation for the KLA. The guerillas were
   trained in three camps inside the Albanian border at the towns of
   Bajram Curi, Tropoja and Kuks, where the camps have been in operation
   since 1997.”
   ……….
   http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1100906/posts

   Das weltweite Drogennetzwerk der CIA

  Daut Kadriovski: Tarn Name Mehmet Haidini und die Albanische Muslim Mafia

 • EULEX Verurteilungen rund um UCK Terroristen, Folterern und Mörder: Sali Rexhepi, Sabit Geci, Riza Alija, Haki Hajdari und Shaban Hoti

  Die guten Hashim Thaci Freunde: ein Club, dummer und primitiver Gangster, welche Zivilisten entführten, folterten, ermordeten inklusive Frauen und Kindern. Alle haben praktisch keine Schulbildung und stammen aus den Neanderthaler Zeiten der Vandalen, wie diese Leute auch in Albanien mordeten und Grundstücke besetzten und raubten.

  17 Oct 2011 / 09:20
  Kosovo Jails Ex-KLA Fighter For Five Years

  A Kosovo court has jailed a former KLA fighter for five years for war crimes. Both the prosecution and defence intend to appeal the verdict

  Fatmir Aliu

  Pristina

  A former Kosovo Liberation Army, KLA, soldier, Sali Rexhepi, was found guilty by the court for war crimes against the civilian population during the 1999 war in Kosovo.

  He was sentenced to five years in prison for torturing a Kosovo-Albanian civilian detained in a KLA detention center in Cahan in Albania, a EULEX press release issued Friday said.

  A mixed panel of one Kosovo and two EULEX judges acquitted Sali Rexhepi of two other counts of war crimes.

  Both the prosecutor Maurizio Salustro and the defence lawyer Qazim Qerimi announced they intend to appeal the verdict.

  Rexhepi was part of the so-called “Geci case” that involved the killing and torturing of Kosovo Albanians who refused to fight in the war as well as “collaborators” with the Serbian government.

  Four other former Kosovo Albanian fighters, Sabit Geci, Riza Alija, Haki Hajdari and Shaban Hoti, were sentenced to a total of 40 years in prison in August.

  The court found Geci, a former KLA commander, guilty of war crimes against civilians in northern Albania at the Kukes and Cahan detention facilities.

  EULEX lässt in Durres im Umfeld der Sabit Geci-Hashim Thaci Verbrecher Kartells, die Bar-Hotel Drenica durchsuchen

  EULEX durchsucht in Durres, die lengdäre Verbrecher Hochburg Bar-Hotel DRENCIA, wo erst in 2009 der Nachbar zum Spaß erschossen wurde. Grund die Bar-Hotel, soll auch für Entführungen, Folter und Ermordung von Dritten und von Serben gedient haben. DRENCIA, war 1998 als Drehscheibe der Hashim Thaci, Sabit Geci Todes Schwadronen im Raum Durres bereits den Geheimdiensten bekannt! 1998!
  http://bw.balkanweb.com/videoAlbum/Video/b_3893.jpg DRENICA
  Aktuell sieht das Hotel so aus, wo nur noch das Denkmal steht. Keine Bau Genehmigung für so einen Bau besteht natürlich, für diese Verbrecher Organisation, noch Grundstücks Dokumente. Das Aussehen wurde auch jüngst komplett, wohl wegen der Angst vor der Blutrache (Sprengstoff Anschläge sind normal in diesem Umfeld) geändert.

  Süd Durres, speziell die “Pista Ilyria“, ist Hochburg der Drenica, Kosovo Verbrecher Banden und das seit weit über 10 Jahren und in dieser Hochburg der primitiven Verbrecher Banden aus der Kosovo Politik, wurden auch im August 2009, die 4 hochrangigen Polizei Chefs von Durres erschossen. Dort lebt die komplette Kosovo- und Mazedonischen Verbrecher Clans, inklusiver der Vertreter der US Super Mafia Clans um den Gambino, Luchese, Genovese Clan, vor denen schon vor zig Jahren das FBI warnte.

  thaci
  Eine von 6 Bars, welche ebenso illegal gebaut wurden von der Verbrecher Familie von Hashim Thaci, Sabit Geci, Selimi Clans aus Drencia und US Gangsters, welche die Bar DRENICA direkt zum Umschlags Platz von Drogen und Waffen machten.

  aus BF

  Hotel Reklame des Verbrecher Clans Kapiti auf youtube

  Engster Partner der Deutschen Politik Verbrecher im Kosovo verhaftet: Kriegs Verbrecher Sabit Geci

  Der Zentrale Verbrecher Clan des Sabit Ceki im Kosovo ( 1 2 3) 

   


  Sabit Geci 
  Sabit Geci!! Verantwortlicher für die UCK Gefängnisse, Folter und Morde u.a. in den Nord Albanischen Gefängnissen von Kukes, und dies mit Einwilligung der Albanischen Regierung und des Albanischen Geheimdienstes, vor allem um Fatos Klosi und Bashkim Gazidede, dem Bin Laden Vertreter in Albanien. Bashkim Gazidede war enger Partner von Volker Rühe und anderen Geistig behinderten KAS Leuten, der Deutschen CDU.

  Prominenter Kollege der Todesschwadronen und Auftrags Killer

  Sylejman Selimi, ist heute NATO Partner als KSF Kommandant

  Presse Erklärung, der PD Partei damals rund um die Morde, wobei Sokol Kociu, das Binde Glied ist zur „Brooklyn Mafia“, des US Senators Eliot Engel, wo sehr viele Personen verhaftet wurden und Sokol Kociu, wurde ja 2001, wegen 8 Tonnen Kokain Import nach Europa verhaftet.
  Warum forscht niemand die Morde u.a. an Ahmet Krasniqi nach, weil es Geschäfte Freunde des Salih Berisha ist, darunter Hashim Thaci.

  neben Xhavit Halili, hat den Mord Agim Tirana, organisiert, wie der mächtigste Mann damals Sokol Kociu (Interpol Aktion „Orinoko“, 8 Tonnen Kokain, Haupt Financier des Salih Berisha, Genc Polo usw..) outete, der gerade wieder frei kam, weil er damals als er dieses Geheimnis outete, verhaftet wurde!

  Presse Erklärung der Partia Demokratika in Tirana vom 6.2.2001


  DRENICA Gangster Clan, with albanian policans: Spartak Ngjela

  from Balkan-spezial

  15.10.2011: Forecast 80 foreign murderers welcomed to Britain: Albanian killers allowed to stay in Britain 

  Lehrmeister des Salih Berisha, der Albaner Mafia rund um den Salih Berisha SHIK ebenso vor 18 Jahren

  Daut Kadriovski: Tarn Name Mehmet Haidini und die Albanische Muslim Mafia

   

  Ex-NATO Chef: Lord Roberston: “the KLA were responsible for more deaths in Kosovo than the Yugoslav [Serb] authorities had been.”

  Forecast 80 foreign murderers welcomed to Britain: Albanian killers allowed to stay in Britain

  Saturday, Oct 15 2011

  80 foreign murderers welcomed to Britain: Albanian killers allowed to stay despite being on Interpol ‚wanted‘ list
  By Sue Reid and Arthur Martin
  Last updated at 11:28 PM on 23rd January 2009

  Eighty foreign killers are exploiting the chaotic asylum system to set up home in Britain, it was revealed yesterday. The convicted murderers from Albania have been given British passports despite being officially listed as ‚wanted‘ by Interpol.

  Most slipped across the Channel from Calais to Dover hidden in the back of lorries on ferries. They used bogus names and false papers to claim asylum, often pretending to be from the war-torn Balkan republic of Kosovo.

  The scandal came to light when Albania’s chief of police complained that 100 criminals from his country have been granted British citizenship and now live here.

   

  Refugees

  Many of the convicted murderers slipped across the Channel from Calais to Dover. Above is a feeding station for refugees in Calais (file picture)

  The police chief said the criminals have been allowed to stay even though the Albanian government has informed the Home Office of the true identities of the men and their crimes, which also include rape and robbery.

  Many of the convicted criminals have been living in the UK for up to ten years and have started new families here.

  As the revelations exposed the shambles within the asylum system yet again, campaigners expressed their outrage.

   

   

  More…

  Sir Andrew Green, of MigrationWatch, said: ‚It is a real concern that people accused of, or even convicted of, very serious crimes should apparently find it so easy to gain asylum in Britain.‘

  Rose Dixon, of victim group Support After Murder and Manslaughter, added: ‚I’m astounded. If this is correct, I’m appalled that these people are walking the streets of Britain. I think we should be told a lot more about this.‘

  After the Home Office was informed about the true identity of the asylum seekers, extradition proceedings against them were lodged by the Albanian Government.

   

  double murderer.jpg

   

  But complex legal arguments and the need to find interpreters and psychologists has led to lengthy delays.

  Albanian criminals use myriad loopholes in the extradition laws to avoid being sent home.

  Their lawyers often claim they will suffer human rights abuse on their return, or that trials in their absence were unfair because they could not give their side.

  The situation is even more complicated if they have become British citizens. Under the Human Rights Act 1988, this gives them further protection against being removed because their family life would be disrupted.

  Even when a case does finally go through a British court, it is the Home Secretary who decides the fate of the asylum seeker.

  Meanwhile, many continue to live off state hand-outs while others have gone on to commit crimes in Britain.

   

  gunman on the run.jpg

   

  Ahmet Prenci, the Albanian chief of police, said he felt as if all his force’s hard work in tracking down the culprits had been in vain.

  ‚We have made a list of our people who are hiding in the UK,‘ he said. ‚There are 100 criminals, and more than 80 per cent are wanted for murder and have been convicted in absentia.

  ‚They have been given British citizenship despite our efforts to extradite them to serve prison sentences in our country.

  ‚We are working intensively to identify, locate, and then to arrest wanted Albanian people in Britain. Unfortunately, many have British passports obtained after they claimed asylum by pretending to be Kosovans.

  ‚We are unhappy that the courts repeatedly refuse extradition of these criminals. There is no reason for an Albanian citizen who has been involved in a crime not to be punished.‘

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1127084/80-foreign-murderers-welcomed-Britain-Albanian-killers-allowed-stay-despite-Interpol-wanted-list.html#ixzz1asImuymi

  Tirana, property trial started
  03/10/2011 19:50

   

  Tirana, property trial started

  In the presence of even a U.S embassy representative, the Court of Tirana started today the trial for the property dispute in Hamallaj, a suit filed by the heirs of the Toptani family, who claim the ownership of these 175 hectares of land.

  But this land is also pretended by the family and relatives of the killed Judge Skerdilajd Konomi, who has won the case at the Supreme Court on May 2011.

  The Konomi family is not part of this trial, since the Toptani family has sued the National Agency of Property Return (NAPR).

  However, a few days before this trial, the family of the killed judge addressed public letters to the President, the Prime Minister and several embassies, demanding a fair trial.

  Judge Arjan Aliaj did not fulfill the Toptani family request, who insisted to get access to the heritage file of the 275 hectares of land.

  The NAPR representative, Erkan Dollani, declared that the file nr. 421, dated 1 November 2010, was seized by the Tirana Prosecution and for this reason the plaintiff could have no access to it.

  The Judge heard the pretenses of lawyer Tonin Prendi, representative of the Toptani family, who submitted the evidence that according to him prove that Nazmi Toptani, Bihter Toptani, Alma Struga, Rezart Mullai, Jusuf Hamzaraj etc. are heirs of the 275 hectares of land in four villages of Sukth Municipality, Durres District.

  The session was adjourned to December 5th, for hearing the NAPR pretenses.

  „failed“ State Albania: Albania Banks Register Spike in Bad Loans

   

  12/10/11 – 2011 Progress Report on Albania

  Wikileaks: CRIMINALS MAKING THE LAWS IN ALBANIA’S PARLIAMENT

  http://news.albania.de/__oneclick_uploads/2011/10/gaddafi-salih-berisha.jpg

   

  30.9.2011: Gegen den Oel Betrugs Geschaeftsmann: Hajri Hajredin Elezaj, wurde Interpol Haftbefehl ausgestellt

  Man erinnert sich auch an die Verhaftung des Ex-Kroatischen Präsidenten Ivo Sanader, wegen Korruption, wobei die Albanischen Politiker und Regierungen, längst jedes Maß überschritten haben und einen Staat, für private Profite ausplündern und zerstören.

  Ivo Sanader, kryeministri kroat, i arrestuar për korrupsion

  Die Bau Industrie kann ihren Schrott und fast immer illegal gebaut, nicht verkaufen. 400 Hochhäuser, warten immer noch auf Legalisierung in Tirana. ca. 200 wurden legalisiert. Bau Industrie in Albanien, ist eine rein kriminelle Kaste der Geldwäsche, des Betruges, der Politiker. Die Hirnlosen Mafiosi, der Bau Industrie, bauten trotzdem im Tausender Paket, neue Häuser auf gestohlenen Grundstücken, weil es das Haupt System der Geldwäsche ist und oft dabei Banken vor Ort.

  Construction stalemate continues

  Albanian construction industrialists complain about having one of the most difficult financial periods, with low demands and lacking of liquidity. 

  “It is on the same line with the general situation. Liquidity is missing, and it directly affects the private investments in construction”, says Luigj Aleksi from the Builders Association.

  Aleksi says that the whole industry is focused the government’s public works, but here there’s a stalemate too.

  “There are unpaid funds for the public works that have been made. One part of the payment has been given, but there remains a lot”, he says.

  The Builders’ Association celebrated today the 10th anniversary of creation, which corresponds with a not so good period of this sector, although some of them are optimistic that the crisis is temporary.

  12/10/11 – European Commission’s Strategy and Progress Reports 2011

   

  12 OCT 2011 / 08:33

  Albania Banks Register Spike in Bad Loans

   

  Data published on Tuesday by Albania’s Association of Banks say bad loans reached 18 per cent of the total credit portfolio in August, the highest level to date.

  Besar Likmeta

  Tirana

  Compared with same period in 2010, non-performing loans increased by 33.5 per cent, from 13.5 per cent to 18 per cent of the total loan portfolio. 

  Meanwhile total bank assets increased by 12.9 per cent, from 961 billion lek (€6.8 billion euro) in August 2010, to 1.078 trillion lek (€7.64 billion) in August 2011. 

  Albanian banks weathered the global financial crisis in 2009 well, due to their low exposure to international markets. However, the aftershocks of the crisis in the local economy have slowed GDP growth rates, creating difficulties for local companies in repaying their loans. 

  From August 2010 until August 2011, retail deposit in Albanian banks grew by 16.62 per cent while corporate deposits grew by only 2.69 per cent, indicating a propensity among consumers to save, and accounting for weak demand for products and services in the local market.  

  Albania enjoyed strong economic growth averaging at close to 6 per cent per year in the past decade, before the global economic downturn hit the local economy in 2009.

  The IMF downgraded Albania’s GDP growth forecast for 2011 last Wednesday from 3.4 per cent to 2.5 per cent, amid concerns about the impact of the euro debt crisis and sluggish demand for goods and services.

   

   

   

   

   

  In Lezhe, gab es eine Gerichts Schiesserei, rund um militante selbst ernannte Grundstücks Besitzer, was auch Nichts Neues ist. Der Premierminister Salih Berisha, findet sowas normal, das man sich die Grundstücke ausschiesst und man ist inzwischen auf 10.000 Tode.

  Und ansonsten spricht Salih Berisha, ein SChafhirten Sohn aus Tropoje, ohne Kenntnisse von Geschichte, ständig von Dingen, welche er nie kapieren wird.

  illegale Migranten aus Albanien, wurden in LKWs in Grossbrittanien entdeckt und das Mord Imperium der Albaner Mafia ist ja in London und England ebenso aktiv, bis hin zu Irland, wo sich ebenso Mörder aus Albanien und dem Kosovo verstecken.

  Orden für die dreisteste und erbärmlichste Lügnerin der Welt: Hillary Clinton

  Schon die andere erbärmliche Lüge, wie das die Gaddafi Truppen, u.a. Viagra erhalten zum vergewaltigen, Zivilisten bombardarien, wurde längst widerlegt! Aber diese neue Lüge, um Stimmung zumachen, gegen den Iran, ist noch dreister — weil ebenso unlogisch, das der Iran die Mexikanischen Drogen Kartelle anheuert, für Morde in den USA. Das würde wohl auch einfacher gehen.

  Hirnlos kann man die US Statedepartment Politik, nun schon länger bezeichnen, welche sogar Drogenbosse und Mörder mit Diplomaten Pässe ausstattet. siehe u.a. rund um Allbright (die Mord Bande die Familie der Brooklyn Mafia Bytyci, auch für Morde in Durres und Albanien bekannt) und Senator Eliot Engel

  An Dümmlichkeit und Dreistigkeit, sind solche unlogischen Phrasen noch erbärmlicher, wie die US udn Blair Lügen zum Irak Krieg, was nur für den Geistes Zustand, der Deutschen Politik Nachplabberer und einem General Klaus Naumann reichte, denn schon damals waren alle Lügen, durch Fakten widerlegt, u.a. bei Telepolis, oder www.globalresearch.ca ab April 2002.

  Auf welchem Niveau die USA Aussenpolitik betreiben, sieht man ja an ihren Albanischen, Afghanischen Partner und muss nicht erläutert werden, denn dümmer geht es nicht mehr.

  „Das kann doch niemand erfinden. Oder?“

  Bild 5 von 14

   

  Clinton Gives Speech On American Global Leadership At Washington Conference© AFP

  „Die Vorstellung, dass sie zu einem mexikanischen Drogenkartell gehen, um einen Auftragskiller anzuheuern, um den saudi-arabischen Botschafter zu ermorden – das kann doch niemand erfinden, oder?“

  US-Außenministerin Hillary Clinton zu dem von ihrer Regierung gegen den Iran erhobenen Vorwurf eines Mordkomplotts gegen den saudischen Botschafter in Washington. 

  Die Hintergründe, eines Deppen Vereines des CIA, was ja längst bekannt ist, das es mit dem CIA seit langem bergab geht, und sich eine Abteilung Red- and blue oft auch noch um Einfluss streiten. In der angesehenen Washington Post columnist David Ignatius, macht man sich lustig, wie man so stümperhaft überhaupt beim CIA arbeiten kann, wobei dort nur noch NeoCons sitzen, mit krankhaften Profil Neurotikern, die einen Krieg mit dem Iran wünschen. Und dann diese Peinlichkeit von Admiral Mullen und dem CIA Kaspar: David Petraeus!

  Petraeus’s CIA Fuels Iran Murder Plot

  Global Research, October 15, 2011

  Antiwar.com

   

  Washington Post columnist David Ignatius, in his accustomed role as unofficial surrogate CIA spokesman, has thrown light on how the CIA under its new director, David Petraeus, helped craft the screenplay for this week’s White House spy feature: the Iranian-American-used-car-salesman-Mexican-drug-cartel plot to assassinate the Saudi ambassador to the U.S.

  In Thursday’s column, Ignatius notes that, initially, White House and Justice Department officials found the story „implausible.“ It was. But the Petraeus team soon leapt to the rescue, reflecting the four-star-general-turned-intelligence-chief’s deep-seated animus toward Iran.

  Before Ignatius’s article, I had seen no one allude to the fact that much about this crime-stopper tale had come from the CIA. In public, the FBI had taken the lead role, presumably because the key informant inside a Mexican drug cartel worked for U.S. law enforcement via the Drug Enforcement Administration.

  However, according to Ignatius, „One big reason [top U.S. officials became convinced the plot was real] is that CIA and other intelligence agencies gathered information corroborating the informant’s juicy allegations and showing that the plot had support from the top leadership of the elite Quds Force of the Iranian Revolutionary Guard Corps, the covert action arm of the Iranian government.“

  Ignatius adds that, „It was this intelligence collected in Iran“ that swung the balance, but he offers no example of what that intelligence was. He only mentions a recorded telephone call on Oct. 4 between Iranian-American cars salesman Mansour Arbabsiar and his supposed contact in Iran, Gholam Shakuri, allegedly an official in Iran’s Quds spy agency.

  The call is recounted in the FBI affidavit submitted in support of the criminal charges against Arbabsiar, who is now in U.S. custody, and Shakuri, who is not. But the snippets of that conversation are unclear, discussing what on the surface appears to be a „Chevrolet“ car purchase, but which the FBI asserts is code for killing the Saudi ambassador.

  Without explaining what other evidence the CIA might have, Ignatius tries to further strengthen the case by knocking down some of the obvious problems with the allegations, such as „why the Iranians would undertake such a risky operation, and with such embarrassingly poor tradecraft.“

  „But why the use of Mexican drug cartels?“ asks Ignatius rhetorically, before adding dutifully: „U.S. officials say that isn’t as implausible as it sounds.“

  But it IS as implausible as it sounds, says every professional intelligence officer I have talked with since the „plot“ was somberly announced on Tuesday.

  The Old CIA Pros

  There used to be real pros in the CIA’s operations directorate. One — Ray Close, a longtime CIA Arab specialist and former Chief of Station in Saudi Arabia — told me on Wednesday that we ought to ask ourselves a very simple question:

  „If you were an Iranian undercover operative who was under instructions to hire a killer to assassinate the Saudi Arabian ambassador in Washington, D.C., why in HELL would you consider it necessary to explain to a presumed Mexican [expletive deleted] that this murder was planned and would be paid for by a secret organization in Iran?

  „Whoever concocted this tale wanted the ‘plot’ exposed … to precipitate a major crisis in relations between Iran and the United States. Which other government in the Middle East would like nothing better than to see those relations take a big step toward military confrontation?“

  If you hesitate in answering, you have not been paying attention. Many have addressed this issue. My last stab at throwing light on the Israel/Iran/U.S. nexus appeared ten days ago in „Israel’s Window to Bomb Iran.“

  Another point on the implausibility meter is: What are the odds that Iran’s Quds force would plan an unprecedented attack in the United States, that this crack intelligence agency would trust the operation to a used-car salesman with little or no training in spycraft, that he would turn to his one contact in a Mexican drug cartel who happens to be a DEA informant, and that upon capture the car salesman would immediately confess and implicate senior Iranian officials?

  Wouldn’t it make more sense to suspect that Arbabsiar might be a double-agent, recruited by some third-party intelligence agency to arrange some shady business deal regarding black-market automobiles, get some ambiguous comments over the phone from an Iranian operative, and then hand the plot to the U.S. government on a silver platter – as a way to heighten tensions between Washington and Teheran?

  That said, there are times when even professional spy agencies behave like amateurs. And there’s no doubt that the Iranians – like the Israelis, the Saudis and the Americans – can and do carry out assassinations and kidnappings in this brave new world of ours.

  Remember, for instance, the case of Islamic cleric Osama Moustafa Hassan Nasr, also known as Abu Omar, who was abducted off the streets of Milan, Italy, on Feb. 17, 2003, and then flown from a U.S. air base to Egypt where he was imprisoned and tortured for a year.

  In 2009, Italian prosecutors convicted 23 Americans, mostly CIA operatives, in absentia for the kidnapping after reconstructing the disappearance through their unencrypted cell phone records and their credit card bills at luxury hotels in Milan.

  Then, there was the suspected Mossad assassination of Hamas leader Mahmoud al-Mabhouh at a hotel in Dubai on Jan. 19, 2010, with the hit men seen on hotel video cameras strolling around in tennis outfits and creating an international furor over their use of forged Irish, British, German and French passports.

  So one cannot completely rule out that there may conceivably be some substance to the alleged Iranian plot to assassinate the Saudi ambassador.

  And beyond the regional animosities between Saudi Arabia and Iran, there could be a motive – although it has been absent from American press accounts – i.e. retaliation for the assassinations of senior Iranian nuclear scientists and generals over the last couple of years within Iran itself.

  But there has been close to zero real evidence coming from the main source of information — officials of the Justice Department, which like the rest of the U.S. government has long since forfeited much claim to credibility.

  Petraeus’s ‘Intelligence’ on Iran

  The public record also shows that former Gen. Petraeus has long been eager to please the neoconservatives in Washington and their friends in Israel by creating „intelligence“ to portray Iran and other target countries in the worst light.

  One strange but instructive example comes to mind, a studied, if disingenuous, effort to blame all the troubles in southern Iraq on the „malignant“ influence of Iran.

  On April 25, 2008, Joint Chiefs Chairman, Adm. Mike Mullen, told reporters that Gen. Petraeus in Baghdad would give a briefing „in the next couple of weeks“ providing detailed evidence of „just how far Iran is reaching into Iraq to foment instability.“ Petraeus’s staff alerted U.S. media to a major news event in which captured Iranian arms in Karbala would be displayed and then destroyed.

  Oops. Small problem. When American munitions experts went to Karbala to inspect the alleged cache of Iranian weapons, they found nothing that could be credibly linked to Iran.

  At that point, adding insult to injury, the Iraqis announced that Prime Minister Nouri al-Maliki had formed his own Cabinet committee to investigate the U.S. claims and attempt to „find tangible information and not information based on speculation.“ Ouch!

  The Teflon-clad Petraeus escaped embarrassment, as the David Ignatiuses of the Fawning Corporate Media (FCM) conveniently forgot all about the promised-then-canceled briefing. U.S. media suppression of this telling episode is just one example of how difficult it is to get unbiased, accurate information on touchy subjects like Iran into the FCM.

  As for Attorney General Eric Holder and President Barack Obama, some adult adviser should tell them to quit giving hypocrisy a bad name with their righteous indignation over the thought that no civilized nation would conduct cross-border assassinations.

  The Obama administration, like its predecessor, has been dispatching armed drones to distant corners of the globe to kill Islamic militants, including recently U.S. citizen Anwar al-Awlaki for the alleged crime of encouraging violence against Americans.

  Holder and Obama have refused to release the Justice Department’s legal justification for the targeted murder of al-Awlaki whose „due process“ amounted to the President putting al-Awlaki’s name on a secret „kill-or-capture“ list.

  Holder and Obama have also refused to take meaningful action to hold officials of the Bush administration accountable for war crimes even though President George W. Bush has publicly acknowledged authorizing waterboarding and other brutal techniques long regarded as acts of torture.

  Who can take at face value the sanctimonious words of an attorney general like Holder who has acquiesced in condoning egregious violations of the Bill of Rights, the U.S. criminal code, and international law — like the International Convention Against Torture?

  Were shame not in such short supply in Official Washington these days, one would be amazed that Holder could keep a straight face, accusing these alleged Iranian perpetrators of „violating an international convention.“

  America’s Founders would hold in contempt the Holders and the faux-legal types doing his bidding. The behavior of the past two administrations has been more reminiscent of George III and his sycophants than of James Madison, George Mason, John Jay and George Washington, who gave us the rich legacy of a Constitution, which created a system based on laws not men.

  That Constitution and its Bill of Rights have become endangered species at the hands of the craven poachers at „Justice.“ No less craven are the functionaries leading today’s CIA.

  What to Watch For

  If Petraeus finds it useful politically to conjure up more „evidence“ of nefarious Iranian behavior in Iraq and/or Afghanistan, Lebanon or Syria, he will.  And if he claims to see signs of ominous Iranian intentions regarding nuclear weapons, watch out.

  Honest CIA analysts, like the ones who concluded that Iran had stopped working on a nuclear weapon in late 2003 and had not resumed that work, are in short supply, and most have families to support and mortgages to pay.

  Petraeus is quite capable of marginalizing them, or even forcing them to quit. I have watched this happen to a number of intelligence officials under a few of Petraeus’s predecessors.

  More malleable careerists can be found in any organization, and promoted, so long as they are willing to tell more ominous — if disingenuous — stories that may make more sense to the average American than the latest tale of the Iranian-American-used-car-salesman-Mexican-drug-cartel-plot.

  This can get very dangerous in a hurry. Israel’s leaders would require but the flimsiest of nihil obstat to encourage them to provoke hostilities with Iran. Netanyahu and his colleagues would expect the Obamas, Holders, and Petraeuses of this world to be willing to „fix the intelligence and facts“ (à la Iraq) to „justify“ such an attack.

  The Israeli leaders would risk sucking the United States into the kind of war with Iran that, short of a massive commitment of resources or a few tactical nuclear weapons, the U.S. and Israel could almost surely not win. It would be the kind of war that would make Iraq and Afghanistan look like minor skirmishes.

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27094

  Ja, wenn die Spinner des CIA, aktiv werden! Nur noch peinlich, ohne Hirn und Verstand, und dann passt Hillary Clinton gut in diesen Deppen Club.

  Donnerstag, 13. Oktober 2011

  senden Geplantes Attentat des Iran in den USA oder „Tonkin-Zwischenfall“ des…
  Dr. Alexander von Paleske — 13.10. 2011 — Im August 1963 gab der damalige US-Präsident L. B. Johnson den Befehl zu Luftschlägen gegen Nordvietnam., Es war der Beginn des vollen US-Engagements in den Vietnam-Krieg, und er begann mit einer Lüge: Die …

  Libya’s Colonial War One Year Later
  RIA Novosti military commentator Konstantin Bogdanov

  17libya165582494.jpg

  February 17, 2012 – The uprising against the regime of Col. Muammar Gaddafi started in Libya one year ago, on February 15, 2011. France and Britain conducted the supporting military operation with great difficulty and much deeper involvement than they had planned, hoping initially for a quick colonial campaign. The desultory guerrilla warfare waged by the rebels was transformed into a victory by direct foreign intervention – both the air and missile strikes of the NATO forces against Gaddafi loyalists as well as all kinds of secret missions, from sending instructors and advisers to the direct participation of special forces in the assault on Tripoli….
    continua / continued avanti - next    [85805] [ 18-feb-2012 06:38 ECT ]  Gaddafi supporters outside Libya form new grouping
  BBC News


  February 17, 2012 – Members of Colonel Gaddafi’s former government outside Libya say they are starting a political movement aimed at radical change, the BBC has learnt. In a message which appears to be genuine, one of Gaddafi’s senior officials said they wanted to prevent the outbreak of another civil war… The former senior official told the BBC that most of the leadership of what he calls „Green Libya“ were forming the Libyan Popular National Movement. In a statement posted on several websites the group said the situation in Libya „is becoming worse every day. „There’s very little interest from the international media in the many horrors that have taken place. We are reorganising ourselves outside Libya in an inclusive political movement that would encompass all Libyans who understand the terrible reality of Libya,“ it said…
    continua / continued avanti - next    [85804] [ 18-feb-2012 06:28 ECT ]  Why Libya Is Becoming More Dangerous After Gaddafi’s Fall
  By Vivienne Walt


  February 17, 2012 – As Libya marks the first anniversary of its revolution on Friday, the dozens of well-armed militia groups operating across the vast country have slipped well out of the control of the nascent government in Tripoli, making the country ever more fractured as well as dangerous to ordinary Libyans attempting to adjust to the end of Muammar Gaddafi’s 41-year dictatorship. That assessment came on Thursday from Amnesty International, whose latest research on the country documents at least 12 Libyans who have died in militia custody since September, allegedly after being beaten, suspended upside down and given electric shocks. In a chilling 38-page report published on the eve of the anniversary, Amnesty describes a wave of terror and widespread abuse by militia groups, whose members in recent months have dragged hundreds, perhaps thousands, of Libyans from their homes or from roadside checkpoints into makeshift jails on suspicion of being Gaddafi sympathizers or having fought alongside the regime’s forces during the civil war…
    continua / continued avanti - next    [85803] [ 18-feb-2012 06:12 ECT ]

   

  Charles Krauthammer and Hillary Clinton

  Neo-Cons Push for Hillary’s Nomination

  6digg Review it on NewsTrust
  As I’ve written before, conservative pundits love Hillary Clinton and despise the party’s liberal base. While Karl Rove and George Bush have predicted that she will win the nomination, there’s a more basic reason why the right would be content with a President Hillary Clinton. It would not shift the political center of gravity, nor upset the current power structure where conservatives have flourished. In his October 12 column for the Washington Post, neo-conservative Charles Krauthammer lauded Hillary Clinton’s candidacy – calling her the “Great Navigator.” Never mind the rhetoric that she currently gives to win the primary, he said, for Hillary’s “liberalism is redeemed by her ambition; her ideology subordinate to her political needs.” While many liberals currently support Clinton, the right understands that – in a year where Democrats will probably win the Presidency – Hillary is the best that they can hope for.

  Krauthammer begins his column by praising Bill Clinton’s two main domestic accomplishments: welfare repeal and NAFTA, the latter of which he calls “the crown jewel.” As Democrats like John Edwards have criticized the corporate-backed trade agreement and advocate its repeal, Hillary admits that NAFTA did not realize the promises that were made – and it should be reassessed every five years…..http://www.beyondchron.org/news/index.php?itemid=5011