Archive for the ‘Kosovo-Albanien (Albanian)’ Category

Miqësia Kosovë – SHBA nuk thyhet kurrë (Foto)

Donnerstag, Juli 2nd, 2015

Eliot Engel Gangster Syndikat: Sahit Muja, the killer Clan: Bytyci and partner of the International drug and arm Mafia

Die Lügnerin und Betrügerin: Atifete Jahjaga, Präsidentin der Republik Kosovo zu Besuch bei der DGAP

Mit gefälschten Diplomen zur 2. höchsten Polizistin —–> Präsidentin des Kosovo aufsteigen: Atifete Jahjaga

Dokumentet zvicerane: Thaçi nuk është themelues i UÇK-së

Montag, Juni 22nd, 2015
Dokumentet zvicerane: Thaçi nuk është themelues i UÇK-së

Artan M. HaraqijaPublikuar: 26.05.2014 – 06:36

Laura Hasani

(E Plotësuar)Pretendimet kryesore të kryeministrit të Kosovës në largim se ai është themelues i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) hidhen poshtë nga disa dokumente të shtetit zviceran, që i ka siguruar gazeta “Zëri”.

Madje, nuk ka asnjë dëshmi se Hashim Thaçi ka dorëzuar punim seminarik në Universitetin e Zurich-ut.

Në raportin e shërbimit sekret të Zvicrës të vitit 1998 “Mbi gjendjen në Kosovë”, prezantohen fakte diametralisht të kundërta nga ato që prezantohen në biografinë e Thaçit, siç shkruan në faqen e internetit të Kryeministrisë se: “Z. Hashim Thaçi është ndër themeluesit kryesorë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (1992)”.

Kurse, në këtë raport zviceran thuhet se bërthama e UÇK-së përbëhej nga pjesët e njësive ushtarake dhe policore, të cilat në fund të vitit 1992 synohej të ndërtoheshin si institucione kushtetuese të Republikës së Kosovës.

Nga të dhënat e raportit mund të konstatohet se elementë të Lëvizjes Popullore të Kosovës (LPK), që vepronin nga distanca në Zvicër shumë vonë janë prezantuar si përfaqësues të UÇK-së.

Sipas biografisë së Thaçit në faqen e internetit të Qeverisë thuhet se “në jetën politike fillimisht (Thaçi) angazhohet në Lëvizjen Popullore për Republikën e Kosovës, në vitet 1989 – 1993, (LPK)”.

Në anën tjetër, raporti zviceran si përfaqësues të vonshëm të UÇK-së i përshkruan këta anëtarë të LPK-së: Bardhyl Mahmutin, i cili prezantohej si zëdhënës zyrtar i UÇK-së në botën e jashtme, Xhavit Haliti ishte përgjegjës për financat e UÇK-së dhe Hashim Thaçi përshkruhet si përfaqësues i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së “në funksionin e shefit për informata”.

Askund në raport nuk përmendet që Thaçi ka marrë pjesë në luftë, ndonëse kryeministri në largim i Kosovës shpesh në intervista ka deklaruar se ka luftuar për Kosovën.

Thaçi me shokë fituan nga paratë e pista

Në raportin e shërbimit sekret zviceran si një grup tjetër që lufton kundër forcave serbe në Kosovë përmendet edhe Lëvizja Kombëtare për Çlirimin e Kosovës (LKÇK).

Raporti nënvizon se LKÇK-ja i ka kritikuar disa aksione të UÇK-së, duke i quajtur “terroriste” dhe e ka akuzuar UÇK-në se po kryen aksione të armatosura pa mbështetjen e mjaftueshme të popullsisë shqiptare të Kosovës.

Raporti i shërbimit sekret zviceran shkon edhe shumë më tej, duke hedhur dyshime shumë të rënda ndaj Thaçit dhe pjesëtarëve të asaj, që i quan grupe të dhunshme ekstremiste, para së gjithash UÇK-ja do të jetë aktive në Zvicër në mbledhjen e mjeteve financiare dhe se kështu do të rritet edhe kriminaliteti dhe para së gjithash tregtia me drogë.

Agjentët zviceranë nuk e përjashtonin mundësinë, që një pjesë e mjeteve të fituara nga tregtia me drogë të derdheshin në arkat e grupeve ekstremiste ose për ekzistencën e përfaqësuesve të UÇK-së në Zvicër.

Shërbimi zviceran tërthorazi e akuzon Thaçin me shokë se mund të kenë përfituar nga paratë e pista.

Në raport përmendet një rrjet i blerësve të armëve në emër të UÇK-së. Anëtarë të këtij rrjeti po bëheshin gati të blinin për 30 milionë dollarë armë.

Për arsye të panjohura kjo kontratë nuk u realizua, ndërsa nuk dihet se ku mbetën paratë. Ky rast, thekson raporti, tregon gjithë problematikën e mbledhjes së donacioneve.

http://old.zeri.info/artikulli/35502/dokumentet-zvicerane-thaci-nuk-eshte-themelues-i-uk-se

Peinlichkeit der Deutschen Entwicklungs Bank: ProCredit im Kosovo und Albanien

Donnerstag, Juni 11th, 2015

mit Hilfe des Volks Anwaltes klagen viele entlassene Mitarbeiter der Pro Credit Bank, auf erneute Wieder Einstellung, erklaeren ihren persoenlichen Schaden fuer die Entlassungen. Die Probleme gestehen vor allem im Kosovo, wobei andere Banken wie die Raiffeisenbank, welche Milliarden verlor, heute mit nur noch ca. 20 % Personl arbeitet, wie vor 5 Jahren.

Grundfehler der Investoren, hier eine Deutsche Bank: Man kann nur richtig arbeiten, wenn man dem Personal eine Perspektive fuer die Familien bietet, vor allem ein sicherere Arbeits Platz: 99 % der Firmen missachten diese logische Regel und scheitern. Etliche Firmen sind Subventions Betrueger, Geldwaesche Firmen des Betruges, oder Entwicklungshilfe Betrug.

Mit Hilfe von Deutschen Geldern aufgebaut, der sogenannten Entwicklungshilfe, wo sich die Weltbank als Teilhaber schon vor Jahren zurueckzog. Erpressungen, neue Zeit Arbeits Vertraege, staendige Pruefungen usw.. und Schikanen um das Personl zuverringern.

Jeta në Kosovë’ sonte në orën 20:20 do ta shfaqë hulumtimin 8 mujor që ka të bëjë me largimet nga puna të punëtorëve nga njëra ndër bankat më të mëdha në vend.Ish punëtorët e ProCredit Bank rrëfejnë në këtë hulumtim se pse u larguan nga puna? Si janë detyruar punëtorët e bankës t’u nënshtrohen testeve dhe të nënshkruajnë marrëveshje për shkëputje të kontratës? Cilat janë të gjeturat e Inspektoratit të Punës për akuzat për përjashtim masiv nga puna?A ka pasur kërkesa për përjashtim të punëtorëve, vetëm për shkak të bukurisë së tyre?Çka thotë Prokuroria, çka thotë Avokati i Popullit, çka po thonë punëtorët e larguar dhe cila është përgjigja e bankës?‘Jeta në Kosovë’ , çdo te enjte në 20:20 dhe repriza të nesërmen në mesditë.

Donnerstag, 5. März 2015

Die kriminellen Methoden der GTZ-GEZ-KFW mit der „Pro Credit Bank“ im Kosovo und Albanien wo der CoE Ilir Aliu, sogar verhaftet wurde.

Mit der Vorgänger Bank, ist die Pro Credit Bank vor allem eine GTZ Gründung, mit KfW Geldern und früher war auch die Weltbank beteiligt, die sich schon lange zurückzog.
Banken haben Milliarden im Balkan und im Osten verloren, wobei die Österreichische Raiffeisenbank, Griechische Banken am meisten verloren haben.
 
Kriminelle und Unsoziale Personal Politik, zeigt eine erstaunliche Inkomptenz der Eigentümer, denn Motivation ist der beste Geschäfts Motor auch im Banken Sektor. Aber genau die korrupte Behandlung der Mitarbeiter, ist totale Fehl Anzeige bei der Pro Credit Bank, welche ihre besten Leute, sogar hinaus mobbt mit allen Methoden.

Banken und die Balkan Mafia, wo es 100 % gefälschte Dokumente gibt, bei Kredit Anträgen und Investoren Betrug mit vielen Phantom Projekten.

Aufgeblasene Betrugs Banken: neue Abschreibungen im Osten für die Österreichischen Banken

nach der Mafia Bank Hypo Alpe Adria, gehts weiter, was sowieso jeder weiss seit Jahren.

Staatsschuldenkrise

Osteuropa belastet österreichische Banken in Milliardenhöhe

10. Oktober 2011 18:13
 

05 Mar 15
Kosovo Case Mounts up Against Bank Sackings

Former employees of ProCredit Bank accuse the bank of using illegal methods to cull its workforce ands boost profits.
Jeta Xharra
BIRN

Pristina

Former employees accuse Kosovo’s largest bank of resorting to illegal means to trim workforce. | Photo by Atdhe Mulla

After earning 16.1 million euro in 2013, Kosovo’s largest bank, ProCredit is only a speck in the global financial system. But it is a bright, money-making star for its German parent company, ProCredit Holding, which owns banks in 21 countries and earned only 38.9 million that year, its annual financial report says.

The modest size of the profit reflects the challenging nature of the emerging markets where most of its financial institutions operate. When ProCredit had to pull out of an entire Mexican state, Michoacan, because it was plagued by drug-related violence, it helped push the bank into a 10-million-euro loss in 2013.

ProCredit Kosovo was the second-highest earner in the group, after ProCredit Serbia. In the three preceding years, Kosovo was the top performer.

“Our banks in Balkan markets like Serbia, Bulgaria or Kosovo were again amongst the most profitable in their banking sectors, thanks to the quality of our loan portfolio, the loyalty of our clients and the efficiency of our operations,” ProCredit Holding’s 2013 report noted.

ProCredit Holding has achieved this “efficiency” in part by slashing its workforce, however. The bank is open about this in its financial reports. It cut the workforce in Kosovo by 21 per cent, or 231 employees, while total compensation and benefits dropped by around 8 per cent, just over 1 million euro, ProCredit Kosovo’s 2013 report said.
The bank has not released its 2014 report but figures from the Central Bank of Kosovo indicate the bank shed another 18 per cent of its employees last year.

Claims of former employees, backed up by the labour inspectorate, paint a troubling picture of how ProCredit Kosovo cut staff numbers. They say the bank got round legal requirements concerning redundancy procedures by firing staff without due cause and by pressuring others to leave through intimidation or other forms of coercion. The bank is accused of replacing the older employees with lowered-paid young graduates from a training program.

Former employees have also lodged criminal complaints, bringing the bank under the scrutiny of prosecutors. On January 6, Imer Beka, the chief prosecutor for Pristina, ordered police to detain ProCredit’s CEO, Ilir Aliu. He was held for questioning on suspicion of illegally firing staff and abusing his position.

Florin Vertopi, Aliu’s lawyer, told the prosecutor that his client had been too busy to come in.

“I told him [Vertopi] that the prosecution does not adjust to the schedule of those it investigates – it is the other way around. In the end I couldn’t get his consent to come voluntarily and had to send the police in to bring him in,” Beka said.

Prosecutors have also questioned Nora Rraci, the bank’s Senior Manager.

Neither Aliu or Rraci has yet been charged and they did not respond to BIRN’s request to answer questions.

However, Procredit spokeswoman, Albena Carkaxhiu, said the bank did not engage in any illegal activity to make staff redundant and eliminated positions on a case-by-case basis as part of a restructuring drive.

She said employees were treated fairly and legally. “The bank acts on the basis of its regulation and implements professional standards when it concerns work, employment and business ethics,” Carkaxhiu said in a written statement in January.

“It is the responsibility of our managers to represent the institutions before the legal authorities. Because our institution always cooperates with all authorities, that is what happened with rule-of-law institutions in this case, too,” Carkaxhiu added.

BIRN has interviewed more than 50 former employees, many of whom have described being faced with a choice: resign and take a small severance package, or face dire damage to their reputations. Former managers say they were put under pressure to come up with reasons to fire employees, often to do with their age or appearance.

One former staffer, Albana Morina, says the message she got from human resources in late 2012 was clear. “Sign the resignation contract today or we will ruin your reputation and never offer you a recommendation,” Morina, 32, recalled the message as containing. “It was blackmail,” she added.

She also said the experience reminded her of the 1990s, when her parents lost their jobs in Kosovo under the Serbian regime in a campaign that targeted thousands of Albanians.

Morina said she was fired after she refused to resign. ProCredit says Morina was laid off as part of the closure of a branch or department.

She is encouraging other former ProCredit workers to join a class-action lawsuit against the company, alleging that they were victims of a campaign of intimidation and illegal firings going back years.

In Kosovo, where labour abuses are common and workers seldom speak up, Morina’s campaign has almost no precedent. Pristina attorney Vahide Braha reported this week that she had filed 27 criminal reports on behalf of former ProCredit employees against the bank’s managers.

“The cases that I am representing have a lot in common: former employees of the bank were threatened that their future would be made difficult if they did not surrender to voluntary resignation,” Braha said.

Employees were typically summoned near the end of the working day and handed a resignation agreement, Braha said. Threats were made in person.

An unlikely whistleblower

The case against the CEO of ProCredit, Ilir Aliu, and other senior managers began with a complaint filed in October 2012 by Diturie Hoxha, the former head of training at the bank.

Hoxha was an unlikely whistleblower. Before joining ProCredit in January 2012 she ran the Kosovo Bankers Association for seven years. “I felt banks were contributing to the development of the local economy by helping overcome the obstacles that our businesses face,” Hoxha said.

But Hoxha felt troubled about what she was being asked to do at ProCredit, where she worked as Head of Training for seven months before being fired.

Hoxha says she was enlisted in a drive to push out experienced, higher-paid employees in order to make room for younger ones. “Staff in senior positions were demoted to such levels that they would have no choice but to resign,” Hoxha said.

……………
http://www.balkaninsight.com/en/article/kosovo-case-mounts-up-against-bank-sackings

Das KfW – ProCredit Schrott Banking im Ausland

Und die Spitze des Eisberges wird bei dem Mafiös finanzierten Bestechungs Geschäften der KfW auch hier deutlich!

Und wieder mal mit Hermes Kredit abgesichert und Flug Platz Terminals etc..

ProCredit Bank sets up own academy
10 March 2007 | 01:56 | FOCUS News Agency
Sofia. ProCredit Banks across Eastern Europe cut the ribbon to their own education centre in Skopje, Macedonia, weekly edition Capital reports. The new facility is designed to provide professional training to middle-level managers from all teams of ProCredit banks in Albania, Bosnia and Herzegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia and Ukraine.
In its opening year, the new ProCredit Bank academy is scheduled to launch tuition for 100 people, as in the future their annual number is planned to grow up to 400. The training agenda consists of four main panels – philosophy of ProCredit Bank, general practical knowledge, leadership skills and personal abilities development.

Kurz gesagt hat man die Schnauze voll, von den inkompetenten Pseudo Bank System der GTZ und KfW, welche nur als Job Börse für verdummte Politische Kreise installiert wurde. 10 Milliarden Euro, faule Papiere, haben sich die Hof Schranyen der Parteien u.a. ueber 50 Aufsichtsrats Posten bei der IKB von der Betrugs Bank Deutsche Bank andrehen lassen.

 Donnerstag, 5. März 2015

Die kriminellen Methoden der GTZ-GEZ-KFW mit der „Pro Credit Bank“ im Kosovo und Albanien wo der CoE Ilir Aliu, sogar verhaftet wurde.

Mit der Vorgänger Bank, ist die Pro Credit Bank vor allem eine GTZ Gründung, mit KfW Geldern und früher war auch die Weltbank beteiligt, die sich schon lange zurückzog.
Banken haben Milliarden im Balkan und im Osten verloren, wobei die Österreichische Raiffeisenbank, Griechische Banken am meisten verloren haben.
 
Kriminelle und Unsoziale Personal Politik, zeigt eine erstaunliche Inkomptenz der Eigentümer, denn Motivation ist der beste Geschäfts Motor auch im Banken Sektor. Aber genau die korrupte Behandlung der Mitarbeiter, ist totale Fehl Anzeige bei der Pro Credit Bank, welche ihre besten Leute, sogar hinaus mobbt mit allen Methoden.

Banken und die Balkan Mafia, wo es 100 % gefälschte Dokumente gibt, bei Kredit Anträgen und Investoren Betrug mit vielen Phantom Projekten.

Aufgeblasene Betrugs Banken: neue Abschreibungen im Osten für die Österreichischen Banken

Weekend, January 12, 2008

ProCredit Holding AG Increases Stake in ProCredit Albania

ProCredit Bank sets up own academy

ProCredit Bank sets up own academy
10 March 2007 | 01:56 | FOCUS News Agency
Sofia. ProCredit Banks across Eastern Europe cut the ribbon to their own education centre in Skopje, Macedonia, weekly edition Capital reports. The new facility is designed to provide professional training to middle-level managers from all teams of ProCredit banks in Albania, Bosnia and Herzegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia and Ukraine.
In its opening year, the new ProCredit Bank academy is scheduled to launch tuition for 100 people, as in the future their annual number is planned to grow up to 400. The training agenda consists of four main panels – philosophy of ProCredit Bank, general practical knowledge, leadership skills and personal abilities development.

Pasuria 30 milionëshe e sekuestruar : Naser Osmani, Bahri Shabani, Adrian Kelmendi, Melita Ymeraha, Naim Avdiu, Shkëlzen Lluka, Nehat Islami,

Mittwoch, Juli 23rd, 2014
Pasuria 30 milionëshe e sekuestruar (Foto)

Alban Selimi Publikuar: 23.07.2014 – 16:17

Shtëpi luksoze, fabrika, makineri pune, motele, xhirollogari bankare dhe shumë hektarë tokë, u janë sekuestruar me urdhër të Prokurorisë së Shtetit, shumë kosovarëve që i kanë përfituar në mënyrë të paligjshme. Sipas të dhënave të Prokurorisë, vlera e pasurive të sekuestruara vetëm gjatë gjashtë muajve të fundit në Kosovë arrin shifrën rreth 30 milionë euro.

Një dosje të Prokurorisë, të cilën ka arritur ta sigurojë gazeta “Zëri”, tregon se miliona euro pasuri të paluajtshme dhe të luajtshme të zyrtarëve të ndryshëm, por edhe biznesmenëve, gjyqtarëve, mjekëve, policëve janë sekuestruar, pasi ata dyshohet se kanë kryer vepra të ndryshme penale, përmes të cilave kanë arritur deri tek ajo pasuri.

Naser Osmani, deputet i Kuvendit të Kosovës dhe ish-anëtar i Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit, është njëri nga politikanët kosovarë që i është sekuestruar xhirollogaria. Sekuestrimi i xhirollogarisë së Osmanit ka ardhur pas kërkesës së Prokurorisë së Shtetit, kur ai u arrestua në cilësinë e të dyshuarit për keqpërdorime në rastin e fabrikës “Fan” të Podujevës.

Hetuesit policorë nuk kanë raportuar se sa para gjenden në atë llogari, mirëpo Osmani nuk është i vetmi që i është bërë sekuestrimi i llogarisë bankare.

Në rastin “Fan” u sekuestruan toka, makineri dhe xhirollogari bankare

Janë edhe ish-anëtarët tjerë të Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit: Bahri Shabani, Adrian Kelmendi, Melita Ymeraha, Naim Avdiu, Shkëlzen Lluka, Nehat Islami, të cilëve u janë sekuestruar xhirollogaritë, derisa një fat të tillë e ka edhe fabrika “Fan”, në Podujevë e privatizuar nga biznesmeni kosovar Agim Deshishku.

Përveç objektit të blerë në vlerë prej mbi 2 milionë euro, gjykata ka vendosur të sekuestrojë edhe gjithë makinerinë e kësaj fabrike.

Burime të gazetës “Zëri” në Prokurori kanë treguar se po hetohen edhe pista tjera të pasurive të personave të dyshuar në rastin “Fan” dhe në rast se ata nuk do të arrijnë të ofrojnë prova për mënyrën e përfitimit të tyre, atëherë edhe sekuestrimi i pasurive të tyre është i pashmangshëm.

Dosja e siguruar nga gazeta “Zëri” “flet” për raste të ndara të sekuestrimeve, derisa përmban edhe fotografi të disa objekteve dhe banesave të sekuestruara.

Përveç të përmendurve në rastin e ashtuquajtur “Fan”, janë sekuestruar edhe 36 hektarë tokë, që besohet të jenë përfituar në mënyrë të kundërligjshme nga biznesmeni Mehmet Prishtina.

Vendimi përfundimtar nëse këto prona do të konfiskohen dhe do t’i takojnë shtetit, apo do t’u kthehen të dyshuarve do të jepet nga gjykata.

Klinika “Medicus” dhe vilat e Kolë Pukës drejt konfiskimit

Së shpejti, sipas burimeve të gazetës “Zëri”, pritet të merret vendimi për konfiskim të klinikës “Medicus”, pas një kohe të gjatë që kjo klinikë është mbajtur në sekuestrim. Pronari i saj, Lutfi Dervishi, me profesion urolog, pos tjerash është dënuar me 8 vjet burg dhe 10 mijë euro gjobë, kurse djali i tij, Arban Dervishi, është dënuar me 7 vjet e 3 muaj burg dhe me 2 mijë e 500 euro gjobë.

Ndërkohë, është ish-kryetari i Gjykatës Komunale të Klinës, Kolë Puka, ai që kishte punuar një shtëpi luksoze në qytezën e Klinës, si dhe një vilë në qytetin e Ulqinit, në Mal të Zi.

Por, Puka që është dënuar me 10 vjet burgim me gjasë do të mbetet pa këto paluajtshmëri. Prona e sekuestruar tash e disa vite në Klinë, pritet të konfiskohet. Ndërkohë në proces të sekuestrimit është edhe vila e Pukës, e cila gjendet në Ulqin.

Një shtëpi prej 298 metra katrorë i është sekuestruar edhe Bajram Shehut, një punonjësi të Radio Televizionit të Kosovës. Dyshohet se gjatë kryerjes së detyrës zyrtare ai kishte mashtruar njerëz të ndryshëm.

Sekuestrimi i pasurive u është bërë edhe njerëzve të ndryshëm të cilët kanë fituar qoftë nga prostitucioni, mashtrimi, pastrimi i parave apo shmangia e tatimeve.

Sekuestrohen motele dhe pasuri 10 milionëshe në Pejë

Është moteli “Nata”, ai që është sekuestruar, derisa për këtë rast janë ngrirë edhe 21 mijë euro. Kjo ka ndodhur pasi pronari i motelit dyshohet për trafikim me qenie njerëzore dhe pastrim të parave. Të njëjtit i është konfiskuar edhe banesa në qytetin e Pejës, si dhe një varg pasurish tjera të luajtshme dhe të paluajtshme.

Sipas dosjes së siguruar nga gazeta, për shmangie nga tatimi, në tri raste të ndara të hetuara nga prokurorë të EULEX-it, janë konfiskuar asete të ndryshme, lokale, makineri dhe dy banesa. Në dosje nuk ceket se në cilin vend janë këto pasuri të cilat janë sekuestruar. Ndërkohë, në fazë finale të sekuestrimit është edhe pasuria e një biznesmeni pejan, që llogaritet të jetë rreth 10 milionë euro. Kjo pasuri besohet të jetë fituar nga kontrabanda me derivate.

Janë edhe dy politikanë kosovarë që ushtrojnë pozita shumë të rëndësishme e që mund të mbesin pa pasuritë e tyre, pasi Prokuroria shumë shpejt pritet të kërkojë sekuestrimin e tyre. Burimi i gazetës “Zëri” në Prokurori ka thënë se bëhet fjalë për pasuritë milionëshe të dy ish-ministrave kosovarë që po hetohen. “Është herët të flitet në opinion me emra për shkak të hetimeve. Por shumë shpejt pritet që të kërkohet sekuestrimi i pasurive të tyre”, thotë burimi në kushte besueshmërie.

Është edhe një kompani gjigante gjilanase që mund të mbetet pa një pjesë të madhe të aseteve te saj, pasi Prokuroria është në pritje të urdhrit për sekuestrimin e pasurisë, pas një hetimi të gjatë.

Prokuroria: Janë sekuestruar pasuri milionëshe

Sipas dosjes së Prokurorisë, është edhe kirurgu L. M. nga Gjilani, ai që do t’i sekuestrohet llogaritë bankare, pasi besohet se kursimet që i mban në to, i ka fituar nga marrja e ryshfetit.

Shqipdon Fazliu, koordinator kombëtar për Luftimin e Krimit Ekonomik, ka konfirmuar për “Zërin” se pronat e ish-gjyqtarit Kolë Puka, si dhe Klinika “Medicus” janë sekuestruar. Fazliu ka thënë se janë në pritje të aktgjykimit, si dhe apelit përfundimtar për këto raste.

Në kuadër të luftimit të krimit ekonomik që po bën Prokuroria, sipas Fazliut, janë bërë edhe disa sekuestrime tjera. Sipas tij, bëhet fjalë për miliona euro pasuri të sekuestruara, si shtëpi, toka, banesa, objekte ndërtimore, një hotel, vetura, lojëra fati etj.

Fazliu ka thënë se personat që u janë sekuestruar pasuritë janë të niveleve të ndryshme, përfshirë njerëz të legjislativit, ekzekutivit dhe gjyqësorit.

Ndryshe, nëse gjykata vendos që pasuria e sekuestruar të konfiskohet, atëherë ajo pasuri automatikisht bëhet pronë shtetërore.

 

http://zeri.info/artikulli/42781/pasuria-30-milioneshe-e-sekuestruar

Arrestohet i vëllai i ministrit të Arsimit, Lutfi Buja festoi me kallash

Mittwoch, Juli 16th, 2014

Der Bruder den Bildungs Minister wurde verhaftet, weil er mit der Kalashinkov bei einem Fest herum ballerte.

Bildung weniger wie die Taliban, 57 % functional illerate: Man ist dann in dieser Priimitivität Bildungs Minister, um mit korrupten Partnern auch aus Deutschland wie der DAAD, möglichst viel Geld verschwinden zulassen.

Arrestohet i vëllai i ministrit të Arsimit, Lutfi Buja festoi me kallash

Foto: Ilustrim – 2014-07-16 09:34:00

Prishtinë, 16 korrik – Në dasmën e dy djemve të ministrit Ramë Buja, ka krisur kallashnikovi. Vëllai i ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka manifestuar gëzimin e martesës së nipave me rafal automatiku AK 47.

Lutfi Buja nuk i ka kursyer fishekët të martën në gëzimin familjar që është mbajtur në konakun e familjes së tij në fshatin Bujan të Lypjanit. Aty, ministri ka organizuar dasmën e dy djemve të tij që i ka martuar në të njëjtën ditë.

Policia e Kosovës ka ndërhyrë rreth orës 22 në këtë festë duke arrestuar të dyshuarin i cili me urdhër të prokurorit i është caktuar ndalimi policor prej 48 orësh. Për vepër penale të gjuajtjes më armë, prokurorja e Prokurorisë Themelore të Prishtinës, Besa Krajku ka kërkuar paraburgim një muaj për të.

Policia e Kosovës ka njoftuar shkurt për arrestimin e një personi pa bërë publik identitetin e tij. në raportin e Policisë për incidentet që kanë ndodhur gjatë 24 orëve të fundit rasti kualifikohet si armëmbajtje pa leje.
“Është arrestuar i dyshuari mashkull K/Shqiptar, pasi që i njëjti në një aheng familjar -dasmë kishte shtënë me armë zjarri. Në vendin e ngjarjes në cilësi të provave materiale është gjetur dhe konfiskuar një gëzhojë si dhe nga i dyshuari është konfiskuar një armë AK-47. Me vendim të prokurorit i dyshuari dërgohet në mbajtje”, shkruan në raportin e Policisë së Kosovës.

Lutfi Buja është njëri nga 6 vëllezërit Buja. “Koha Ditore” ka provuar të marrë një prononcim të martën nga ministri i Arsimit, Ramë Bujka, por nuk e ka hapur telefonin.
Prokurorja Besa Krajku ka konfirmuar për “Kohën Ditore” arrestimin. Ajo ka thënë se i arrestuari është vëllai i ministrit Ramë Buja. Prokurorja ka thënë Policia e Kosovës ka dorëzuar në Prokurori kallëzimin penal kundër të dyshuarit.

“Kallëzimi penal është ngritur. I dyshuari është njëri prej vëllezërve të ministrit Ramë Buja. Ai është ndalë me urdhër të prokurorit. Ta shohim tash gjykata çka do të vendos. Unë e kam bërë kërkesën për paraburgim dhe ka shkuar në Gjykatë”, ka deklaruar ajo.
Prokurorja këtë vepër penale e ka kualifikuar si “Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm”.
“Kushdo që përdorë armë apo materie plasëse në shkelje me ligjin e zbatueshëm lidhur me armët apo materiet plasëse të tilla, dënohet me burgim prej një deri në tetë vjet”, thuhet në pikën 1 të nenit 375 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Nuk është hera e parë që anëtarë të familjes Buja kapën me armë. Në mars të vitit të kaluar, Policia kishte ndaluar djalin e ish-kryetarit të Lipjanit, Shukri Buja. Ai kishte një revole me 57 fishekë në veturë. Ai ishte arrestuar për t’u liruar në procedurë të rregullt. Ndalimi i tij ishte bërë në hyrje të QKUK-së dhe pas një kontrolli të Policisë është zbuluar arma. Shukri Buja kishte thënë se arma ka qenë e tij dhe është me leje, por e kishte harruar në veturë të cilën më vonë e ka vozitur i biri i tij.

©KOHA.net

Deputetët e PD-së, “bojkot“ festës së Bashës për statusin e Bujar Nishani

Sonntag, Juni 29th, 2014
Abgeordnete erschienen nicht einmal von der eigenen Partei bei dieser Veranstaltung, weil Albanien den EU Kandidaten Status erhielt.
Peinliche Veranstaltung der PD des selbst ernannten Partei Vorsitzenden Lulzim Basha und selbst ernannten Bürgermeister von Tirana. Und die Einmaligkeit des Mafia Präsidenten Bujar Nishani im Solde von Salih Berisha, zeigt erneut, das er kein Präsident eines Volkes ist, sondern ein Lakai des Salih Berisha Verbrecher Modelles.
Publikuar më 29.06.2014 | 14:00
   0

Në festën që u organizua për marrjen e statusit të vendit kandidat, nga kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha, ditën e djeshme në Amfiteatrin e liqenit, nuk ishin të pranishëm as gjysma e grupit parlamentar të PD-së.

Në ceremoninë e organizuar me këtë rast, ra në sy vetëm prezenca e ish-kryeministrit Sali Berisha dhe deputetit Flamur Noka e Sherefedin Shehu, një neglizhencë kjo e cila nuk “shkonte” me një feste të denjë për një moment të shënuar siç mund të cilësohet marrja e statusit për vendin.

Por gjatë ceremonisë që u mbajt nga Partia Demokratike për statusin, të ftuarit u përballën edhe me një situatë të papritur dhe disi të frikshme. Prania e një gjarpri në rreshtat e fundit të karrigeve të Amfiteatrit, bëri që të gjithë pjesëmarrësit të qëndronin në ankth gjatë ceremonisë.

Ata u frikësuan teksa në prani të tyre gjarpri i ka shoqëruar në minutat pasuese të koncertit. Kjo bëri që të ftuarit të çoheshin herë pas here në këmbë, duke qëndruar në ankth për shkak të rikthimit të gjarprit.

Turp!

Postuar më: 29 Qershor, 2014 tek Kopertina

29 qershor 2014

REDAKSIONALE

Violina harmonioze, pianistë të rinj të  lindur pas viteve 90, himni shqiptar dhe ai evropian të kënduar në mënyrë elegante…Por ndërkohë që tingujt e pianos fluturonin në atmosferën elegante të parkut të Pallatit të Brigadave, jo shumë larg, Partia Demokratike, e lidhur sikletshëm me të kaluarën e vet, festonte statusin në një festë paralele, duke bojkotuar de facto ceremoninë zyrtare.

Fatkeqësisht PD-ja edhe në këtë moment historik për vendin, nuk e pati vullnetin për ta ndarë shtetin nga partia, për të qenë pjesë e të gjithë komunitetit dhe jo vetëm peng e militantizmit të verbër të personifikuar nga Berisha. Në Pallatin e Brigadave, u nënvizua në disa raste kontributi që edhe opozita aktuale i ka dhënë proçesit dhe ftesa konstante për të vazhduar në rrugën e përbashkët të reformave që nevojiten për kurorëzimin e antarësimit në BE, përtej dallimeve partiake, ndërsa në festën paralele u falenderua vetëm një person, dhe nuk mund të mos ishte dora vetë Sali Berisha.

Toneve të moderuar të Qeverisë dhe Mazhorancës, Basha dhe Berisha ju përgjigjën me fishekzjarre, që më shumë se festive u dukën zhurmuese dhe të pavenda duke shkaktuar buzëqeshje te të pranishmit dhe bezdi te të rinjtë që luanin në piano.

Së fundmi, simboli i unitet të kombit, Presidenti i Republikës që duhet të përfaqësoj të gjithëve, mungoi, duke shndërruar në partiak edhe organin më të lartë kushtetues.

Kjo mungesë e fundit mund të konsiderohet edhe më skandalozja.  Presidenti i shtetit shqiptar, bëri gjënë më të vockël që mund të bënte një president, që mendohet të jetë i gjithëve. Ai u tregua edhe njëherë: Një president kujdestar për marrëzitë e Berishës, duke treguar edhe një herë se ai funksionon si një nënpunës i tij dhe jo si president.

Presidenti dhe Shërbimi Informativ Kombëtar

Le ta lëmë mënjanë hipokrizinë e Nishanit, i cili kur shkarkoi Shaqirin nga detyra cilësoi të gjithë këtë si një kërkesë e kryeministrit, i cili e kishte edhe tagrin për të propozuar dhe për të ndëshkuar. Bujar Nishani u kthye edhe më pas në kohë: ai , as më pak e as më shumë, u kthye në tezat e famshme të “puçit” të 21 janarit, i cili e bënte edhe shefin e dikurshëm të këtij Shërbimi, zotni Shaqirin, si një puçist. megjitëse ende asnjë institucion i vlefshëm, qoftë edhe “të pavarurit” nuk e ka cilësuar ditën e 21 janarit si një puç institucional, kreu i shtetit bën shkarkimin e një zyrtari të lartë pikërisht duke u mbështetur në motivin demoniak të shefit të tij de fakto, Berishës. Kaq i tmerruar është ende nga hija e Berishës, sa është i gatshëm të shpallë puçist edhe të tjerët, nëse kjo do të ishte në dorën e tij. Nëse Shaqirin e shkarkoi se nuk paska informuar se çfarë do të ndodhte me 21 janar, sikur ai të kishte qenë në mendjen e zezë të Berishës, Visho Ajazin e mori në mbrojtje, megjithëse nuk paralajmëroi askënd për shndërrimin e spiraleve të dhunës në një serial tritoli apo një shfaqjet e dhunshme e të dukshme të  lëvizjes vehabiste e salafiste në Shqipëri.

Nishanit i duhet Visho Ajazi. Askush tjetër nuk do të guxonte të urdhëronte përgjimin dhe vënien nën kontroll të policisë së shtetit në kupolën e lartë të saj, në se nuk do të kishte pasur një garanci nga Nishani, shefi i tij de jure , dhe një mobilitet të fuqishëm nga Berisha, shefi i tij de fakto. Një skandal i tillë do të kishte fluturuar nga vendi jo vetëm shefin e një shërbimi, por edhe vetë presidentin e vendit, e jo vetëm kaq, por do të kishte hapur një proces të tërë legjislativ e juridik. Nëse presidenti i shtetit gjerman do të kishte lejuar një përgjim të tillë, ai me siguri do të ishte tani në një vend tjetër, ndërsa shefi i shërbimit të informimit gjerman as në ëndërr nuk do e kishte parë më një pozitë të tillë.  Gjithë bota e qytetëruar perëndimore, ndoshta edhe për shkak të lëvizjeve masive të popullsisë ka sot probleme me lëvizje radikale religjioze, sidomos të besimit islam, por askund tjetër nuk është gjetur një shtet i tërë para kësaj që po ndodh në Shqipëri, ku dhjetëra e dhjetëra, në mos qindra vetë po shkojnë drejt strukturave të Al-Qaedës. Shërbimi Informativ i Shtetit shqiptar zgjohet vetëm pasi media e detyroi të zgjohet, vetëm kur filluan të vijnë lajmërimet e para për të vrarët, të zhdukurit, të mërguarit.

Bunkeri i Shërbimit Informativ Kombëtar i duhet Nishanit më shumë se gjithë bunkerët e tjerë, sepse përmes tij ai e di se çfarë po ndodh në kapin kundërshtar; ai e di se kush përgjohet dhe si përgjohet; ai e ndjen se , në mos sot, në një ditë të ardhshme, atij do i duhet të mbrohet për paligjshmëritë që rrjedhin prej tij, për vetë faktin se, duke abuzuar me “pavarësinë” ai vazhdon të jetë tej e mbanë i varur. Në strukturat e SHISH tani është rikthyer e djeshmja e ndotur e vitit 1997. Janë rikthyer jo vetëm njerëzit hije të atyre ditëve, por edhe mendësia, stili, hipokrizia, mosveprimi, përgjimi i paligjshëm dhe i vonuar, krijimi i incidenteve që mund të të dërgojnë në skandale politike. SHISH i sotëm i ngjan atij të para 20 viteve, kur gjithçka perceptohej si vazhdim i partisë shtet, ndoshta edhe nga fakti se një ish komunist i tërbuar ishte thirrur për të drejtuar shtetin. I sotmi ka vetëm një mangësi, sepse strukturat e tjera nuk janë më në shërbim të tij; nuk ka ende sot një garniturë gazidedesh në të gjitha institucionet, të cilat, të thirrura për të qenë në zapin e gjeneralit Gazidede, mund të japin urdhrat e gjëmshëm për dhunën skandaloze dhe armatosjen e militantëve.

Nishani, i cili e ka ngritur këtë bunker, shumë shpejt mund të ndjehet i braktisur nga të vetët, sepse askush nuk do i dalë zot nesër për paudhësitë e SHISH, askush nuk do të mund të gjejë një justifikim të dytë për justifikimin e parë të kreut të shtetit, i cili zyrtarisht, merr në mbrojtje përgjimin e paligjshëm. Dhe heshtjen ndaj krimit. Dhe neglizhimin e një lëvizje fondamentaliste.

Presidenti dhe  Prokuroria e Përgjithshme…………………..http://gazetadita.al/29-qershor-2014/

6/27/2014

Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, blockiert alle Ermittlungen gegen Berisha und Lulzim Basha

Ende der Geduld: Jonathan Moore; “Llalla must attack corruption”

Der Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla, arbeitet nur als Schutzherr der Verbrecher Kartelle

Das kriminelle Enterprise der Albaner von der NATO geduldet: PDK-ja dhe shërbimi i saj për vrasje e vjedhje ShIK janë rrjet kriminal

Donnerstag, Mai 22nd, 2014

Ein mutiger Journalist, Einer von Vielen wo oft die Medien wie der Deutsche Spiegel, Welt, Die Zeit die Fakten ignoriert, was die eigenen Journalisten schrieben und viele Berichte wurden nie gedruckt.

Offizielle US und EU Politik, diese kriminellen Gestalten zu finanzieren und mit diesen Partner Geschäfte zumachen. Die Gestalten sind heute noch als Diplomaten unterwegs.

Die ZDF Doku


Die NATO hat genug Unterlagen über das kriminelle Enterprise des Hashim Thaci, Ramuz Haradinaj, Ilir Meta, Salih Berisha, Fatos Nano

Enver Robelli

PDK-ja dhe shërbimi i saj për vrasje e vjedhje ShIK janë rrjet kriminal

2014-05-22 09:00:57

Në bazë të dokumenteve të shërbimeve vëzhguese të NATO-s përfundimisht para shoqërisë së Kosovës po shpaloset e vërteta e përgjakshme dhe e tmerrshme mbi Partinë Demokratike të Kosovës dhe shërbimin e saj sekret ShIK. Më 8 qershor populli i Kosovës duhet të çohet në kryengritje demokratike dhe ta shpëtojë vendin nga kthetrat e të dyshuarve për krime të rënda. Kadri Veseli, Hashim Thaçi dhe shokët e tyre duhet të dalin në bankën e të akuzuarve, jo të ulen në karrige parlamenti

Në mesin e anëtarëve të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) sigurisht ka shumë njerëz të mirë. Janë bashkëqytetarë tanë, familjarë e miq. Ata e kanë zgjedhur PDK-në si shtëpi të tyren politike, duke qenë të bindur se po i bëjnë shërbim vendit. Nuk duhet t’i akuzojmë për këtë. Gjatë rrugëtimit politik çdokush mund të bëjë gabime, të mashtrohet, të besojë në mënyrë naive në kauza që duken të drejta e dalin të padrejta, gati secili mund të bjerë pre e premtimeve që shpejt zbulohen si të rrejshme.

Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 8 qershorit të gjithë këtyre anëtarëve të PDK-së po u drejtohet vetë NATO-ja me një apel dramatik që t’ia kthejnë shpinën Partisë Demokratike të Kosovës për shkak se themelet mbi të cilat është ndërtuar kjo parti janë të shtruara me gjak e kufoma shqiptarësh të pafajshëm, me krime politike dhe ekonomike kundër Kosovës, me tregti me drogë dhe me lidhje tepër të dyshimta me struktura kriminale të Serbisë – lidhje këto që mbërrijnë deri te krimineli Arkan dhe rrjeti i Mira Markoviqit, gruaja e liderit serb, Slobodan Milosheviq.
Po bëhet gati një javë prej se kolegu Vehbi Kajtazi është duke botuar në këtë gazetë informata të tmerrshme, të cilat burojnë nga dokumentet e NATO-s. Aleanca më e fuqishme ushtarake në botë është e pranishme me mijëra trupa në Kosovë që nga qershori i vitit 1999 dhe ka mbledhur një fond të madh informatash mbi veprimtarinë e ShIK-ut, një organizatë që NATO-ja e përshkruan si kriminale dhe terroriste dhe, gjithashtu, pjesë paramilitare të Partisë Demokratike të Kosovës, që drejtohet nga kryeministri aktual dhe në largim Hashim Thaçi. Kjo strukturë politike dhe mafioze që e ka vjedhur, shkatërruar, sunduar dhe shpërfytyruar Kosovën po kërkon edhe një mandat për të qeverisur vendin tonë. Po kërkon edhe një mandat për të vazhduar misionin e saj për rrënimin e shkatërrimin e Kosovës dhe pasurimin personal dhe klanor si deri më tani.

Anëtarët e thjeshtë të Partisë Demokratike të Kosovës duhet t’i thonë qartë “jo” kësaj oferte të helmuar politike të Hashim Thaçit, Kadri Veselit dhe shokëve të tyre. PDK-ja nuk është më parti, aq më pak demokratike. PDK-ja është një biçim-parti autokratike, madje me tendenca diktatoriale, kur të shihet se me çfarë lehtësie qesharake është “shndërruar” në grup të djathtë politik dhe me çfarë arrogance sillet Thaçi ndaj anëtarësisë, kur në poste të larta partiake sjell figura gjithanshëm të diskredituara.
Anëtarët e thjeshtë të PDK-së, pra ata që ua duan të mirën së pari familjeve të tyre, e pastaj edhe vendit, Republikës së Kosovës, më 8 qershor duhet t’i bashkohen kryengritjes demokratike të popullit të Kosovës kundër Thaçit dhe PDK-së së tij, e cila edhe nga NATO-ja po demaskohet si organizatë thellësisht kriminale. Anëtarët e PDK-së kanë alternativa të tjera për të cilat mund të votojnë me ndërgjegje të pastër.

Në historinë e re të Kosovës këto janë zgjedhjet mbase më të rëndësishme dhe ndoshta shansi i parë i vërtetë për të nisur çmontimin e një rrjeti kriminal-partiak nën siglën e PDK-së, që për nga organizimi, mënyra e funksionimit, ushtrimit të dhunës e terrorit verbal dhe joverbal, plaçkitjes dhe futjes nën kontroll të palejueshëm të institucioneve të shtetit, si dhe dëmit të përgjithshëm që i ka shkaktuar vendit i përngjan një Al-Kaide në miniaturë.
Anëtarët e ndershëm të PDK-së duhet ta lënë Thaçin vetëm me klientët e tij, sepse ata, klientët, për përfitime personale dhe karriera qatipësh janë në gjendje t’i shërbejnë çdo regjimi kriminal. Për të ardhmen e mirë të Kosovës ky popull duhet ta lërë Thaçin vetëm me hyzmeqarët e tij të ardhur nga “shoqëria civile”, të cilët dje e quanin Thaçin hajdut, ndërsa sot, pasi kanë hequr maskat, i rrinë në prehër dhe e quajnë hero. Aderimet në PDK janë një pasqyrë që tregon se si demagogë, oportunistë dhe karrieristë pa asnjë parim i bashkohen një subjekti që drejtohet prej njerëzve që NATO-ja me defter po i akuzon si organizatorë vrasjesh dhe si kontrabandistë. Më 9 qershor, një ditë pas zgjedhjeve parlamentare, Kosova duhet të hapë një kapitull të ri të historisë së saj dhe të nisë procesin e dethaçizimit dhe deveselizimit të shoqërisë.

Në dokumentet e NATO-s nënvizohet se PDK-ja ishte sponsor i vrasjeve të kryera nga anëtarët e ShIK-ut. “Vrasjet ishin institucionalizuar dhe nuk ishin të ndara në operacione të kufizuara tek një numër i vogël pjesëtarësh të ShIK-ut”. Rrogat e anëtarëve të ShIK-ut, sipas NATO-s, paguheshin nga PDK-ja. “ShIK-u ishte i armatosur dhe nuk do të hezitonte të përdorte dhunën ndaj shqiptarëve të Kosovës për përfitime politike”. Në gjithë këtë rrjet tmerri e krimesh për të cilat raportojnë NATO-ja dhe KFOR-i tre emra potencohen veçanërisht: Hashim Thaçi (si autoritet përfundimtar në majë të piramidës së krimeve) dhe Kadri Veseli e Elmi Reçica si persona që “me siguri” kanë qenë “të vetëdijshëm për programin” e ShIK-ut. Ky program, sipas NATO-s, përbëhej nga kontrolli i tregtisë ilegale me derivate të naftës dhe me drogë, ekonomia e zezë, shmangia e rivalëve politikë përmes frikësimit ose edhe vrasjes, siç lë të nënkuptohet Aleanca Veriatlantike në raportet e saj.
“Një listë me 40 emra njerëzish që duhej eliminuar pretendohet se kishte ShIK-u dhe Kadri Veseli.

Këta njerëz, intelektualë të afërt me LDK-në (Lidhjen Demokratike të Kosovës), paraqisnin problem për ardhjen në pushtet të krahut të luftës. (…) Objektivi i tij (Kadri Veselit) është që t’i ngufasë intelektualët më të njohur të LDK-së. Ekziston një listë me 40 emra të njerëzve të afërt me Rugovën. Kadri Veseli është drejtpërdrejt i lidhur me disa nga figurat më të njohura politike, kriminale dhe ekstremiste brenda Kosovës”, ka raportuar “Koha Ditore”, duke u mbështetur në dokumente të KFOR-it, trupës paqeruajtëse të NATO-s. Pas këtyre informatave bëhet edhe më e qartë se pas vrasjes së Xhemail Mustafës, Smajl Hajdarajt dhe shumë patriotëve të tjerë qëndron ShIK-u. Këtë e lënë të kuptohet edhe dokumentet e NATO-s.
Të dhëna të tjera të tmerrshme të NATO-s flasin për përfshirjen e ShIK-ut dhe të krerëve të sotëm të PDK-së në tregti me drogë në përmasa ndërkombëtare. Baronë të njohur të kokainës, heroinës dhe narkotikëve të tjerë, të cilët përmenden madje edhe në lista të shërbimit sekret amerikan, CIA, mbanin lidhje me anëtarë të ShIK-ut. Tregtia me duhan, sipas NATO-s, ishte po ashtu një burim i rëndësishëm i financimit të strukturave të ShIK-ut. Në analizat sekrete të NATO-s Kadri Veseli, shef i ShIK-ut, aktualisht nënkryetar i PDK-së dhe kandidat për deputet të kësaj partie, përshkruhet si njeri “elegant” me “reputacionin e një trafikanti të drogës” dhe të cigareve. Me këtë reputacion Kadri Veseli më 8 qershor po kërkon votën e qytetarëve të Kosovës dhe po premton se bashkë me Hashim Thaçin do të punojnë për mirëqenien e Kosovës! Ky është humor i zi. Me duet të tillë politik Kosova vazhdon rrugëtimin e sigurt drejt humnerës e diktaturës, duke i përmbushur të gjitha kushtet për t’u shpallur shtet i dështuar.

Në dokumentet e NATO-s përmendet shpesh roli që ka luajtur shërbimi sekret i Shqipërisë, ShISh, në mbështetjen e aktiviteteve kriminale të ShIK-ut në Kosovë. Hidhen dyshime nga ana e KFOR-it edhe mbi qëllimin e vizitave që bënte në Prizren menjëherë pas luftës shefi i ShISh-it, Fatos Klosi, dhe kryeministri i atëhershëm socialist, Ilir Meta. Kush lexon me vëmendje dokumentet e NATO-s nuk mund t’i ikë përshtypjes se Tirana zyrtare është pjesëmarrëse në mos e drejtpërdrejtë, atëherë gjithsesi indirekte në krime të panumërta në Kosovë. Në këtë mënyrë Shqipëria e vazhdoi traditën fatale 100-vjeçare të aleancave djallëzore kundër Kosovës. Nëse Ahmet Zogu, Esat Pashë Toptani dhe Enver Hoxha kanë eliminuar patriotë kosovarë ose janë përpjekur dhe shpesh kanë arritur që për interesa të tyre të ngushta ta dëmtojnë Kosovën, Sali Berisha, Fatos Nano dhe Ilir Meta, secili në mënyrën e vet, i kanë bërë jo pak dëm Kosovës.
Berisha kërkonte që Kosova të pranonte autonomi nën Jugosllavi dhe t’i bashkohej “lëvizjes demokratike në Serbi” me Vuk Drashkoviqin në krye, Nano i premtonte Europës (përmes revistës gjermane “Der Spiegel”) se do ta bindte prijësin e shqiptarëve të Kosovës, Ibrahim Rugovën, që të hiqte dorë nga pavarësia, sepse Kosovës nuk i duhet pavarësia në Europën e bashkuar, ndërsa Ilir Meta vinte me kryeagjentin e tij Fatos Klosi në Prizren për të koordinuar veprimtaritë e ShISh-it dhe të ShIK-ut në Kosovë.

Pjesë e këtij sistemi kriminal ishin edhe disa firma. NATO-ja thekson se ShIK-u kishte lidhje të forta me kompaninë e sigurimeve INSIG nga Shqipëria, zyrat e së cilës shfrytëzoheshin për të transportuar armë dhe drogë në Kosovë.
Akuzat kundër ShIK-ut dhe PDK-së që përmbajnë dokumentet e NATO-s janë të rënda dhe përbëjnë evidencën deri më tash më të qartë mbi fytyrën e vërtetë të drejtuesve të tyre. Pasi ka mbetur pa tekst përballë ortekut të akuzave kjo parti po përpiqet që nëpërmjet heshtjes ta kalojë këtë situatë, sidomos tani kur Kosova gjendet në prag të zgjedhjeve. Nëse Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe shokët e tyre heshtin për krime dhe tregojnë përralla për integrime (europiane), qytetarët e Kosovës me votën e tyre më 8 qershor duhet të dëshmojnë qartë se ky taraf politik duhet të dalë në bankën e të akuzuarve, jo të ulet në karrige parlamenti.
Për të nisur shkëputjen nga ky sistem kriminal partitë e tjera politike të Kosovës duhet të përjashtojnë çdo koalicion me PDK-në siç është sot.

Kush e ndan pushtetin me PDK-në sot bëhet bashkëpjesëmarrës në krime dhe i arsyeton të gjitha mbrapshtitë që PDK-ja dhe ShIK-u akuzohen se i kanë kryer në 15 vjetët e fundit. Këto akuza nuk po i bën një organizatë dosido, por vetë NATO-ja, e cila ka dhënë kontributin vendimtar për çlirimin e Kosovës. I vetmi institucion që tani e tutje duhet të merret me bandën që gjatë këtyre viteve po vepron nën ombrellën e PDK-së dhe ShIK-ut është gjyqësori.

robelli@bluewin.ch

Teil III

Der Terrorist und Verbrecher im Kosovo: Sami Lushtaku wurde verhaftet und konnte fliehen

Dienstag, Mai 20th, 2014

Liebling der UNMIK Verbrecher, NATO Terroristen und korrupten EU Demokratie Aufbauer, wo es viele Artikel gibt. Im Mai verhaftet und nun konnte er bei einem Krankenhaus Aufenthalt entfliehne, womit Alles über die Kosovo Polizei gesagt ist.

Natürlich demonstrieren die Banditen und Mord Anhänger auf Freilassung denn bei 15 Jahren Westlicher Kultur bringen, kennt man nur das primitive Banditentum.

sami

(16:10) Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Familjarë dhe persona tjerë, përkrahës të grupit të ashtuquajtur “Grupi i Drenicës”, kanë nisur të përleshen verbalisht me gazetarë.

Siç raporton gazetarja e “Kohës Ditore” që gjendet në QKUK, familjarët dhe të afërmit e “Grupit të Drenicës” i kanë larguar me dhunë gazetarët e mbledhur në QKU.

“Mos me pa xhiru ju, s’ish ardh puna deri qëtu”, kanë thënë ata, derisa kërcënimet ndaj mediave kanë vazhduar.

Ndërkohë, të gjithë gazetarët prezentë në QKUK tanimë janë larguar nga hapësira e QKUK-së dhe janë duke qëndruar para hyrjes.

Koha.net mëson gjithashtu se largimi i gazetarëve ka ardhur me urdhër të vajzave të Sami Lushtakut.

© KOHA.net

 

Qendra Korrektuese konfirmon arratisjen e Lushtakut e të tjerëve

(15:22) Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Vazhdojnë tregimet për arratisjen e të dyshuarve të Grupit të Drenicës nga ambientet e QKUK.
Dëshmitarët i thanë Koha.net se Lushtaku kur u arratis kishte vendosur një kasketë, kishte të veshura xhinse dhe një duks të kaltër të çelët.
Burime të afërta me QKUK pohojnë se personi që siguronte dhomën ku ishte i vendosur Sami Lushtaku ishte familjar i tij.

 

(15:22)Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Nga ambientet e QKUK raportohet për forca shtesë të policisë, që sapo kanë mbërri aty. Përforcimet lidhen me rastin e Grupit të Drenicës, një numër i të cilëve ishte aty për kurim.

Paqartësi rreth Sami Lushtakut e të tjerëve nga Grupi i Drenicës, të cilët pritej të transferoheshin nga Burgu i Dubravës në Burgun e pjesës veriore të Mitrovicës. Sa thonë që ai është arratisur nga ambientet e QKUK, ku ai ishte vendosur në njësinë koronare, të tjerë e të afërm thonë se ai ende ndodhet në dhomat e QKUK. Policia vazhdon të jetë aty e pranishme dhe duke kontrolluar ambientet.

Drejtori për siguri i Shërbimit Korrektues për Kosovën, Sokol Zogaj, i ka konfirmuar KosovaPress se Ismet Haxha, Sami Lushtaku dhe Sahit Jashri janë arratisur sot nga QKUK-ja rreth orës 13:30.
Ndërkohë të afërmit e familjes Lushtaku, u kanë thënë medieve se ai ndodhet brenda hapësirave të QKUK. Këtë ia ka pohuar Koha.net djali i Lushtakut, Mergimi. Por, një dëshmitare, e cila pohon se ndodhet në QKUK tash 7 javë për të shoqëruar nënën e sëmurë thotë të ketë parë me sytë e saj arratisjen e tij sot rreth orës dhjetë.
Po ashtu raportohet se në dhomën ku ka qenë i vendosur Lushtaku në njësinë koronare është parë edhe Bekim Haxhiu, i njohur me nofkën Kamishi. Nuk dihet pse.

(14:30)Lushtaku mund të jetë larguar qysh mbrëmë nga QKUK

Prishtinë, 20 maj – (I plotësuar) Vazhdojnë të mbahen të rrethuara nga forca policore objektet e QKUK, në kërkim të Sami Lushtakut, pjesëtar i Grupit të Drenicës, i dyshuar për krime lufte, i cili me të tjerët duhej të transferohej në Burgun e pjesës veriore të Mitrovicës.
Jozyrtarisht burime i kanë thënë Koha.net se Lushtaku është larguar qysh mbrëmë nga QKUK.
Nuk ka njoftime për të dyshuar as të arrestuar rreth këtij rasti, shumë diskreditues për Policinë e Kosovës.

 

(E plotësuar) – EULEX-i nuk e ka ndryshuar vendimin për transferimin në Burgun e Mitrovicës Veriore të “Grupit të Drenicës”, që mbahet në paraburgim tash e një vit…

May 14

Kosovo Ex-Guerrillas Escape From Detention

Three former Kosovo Liberation Army guerrillas accused of war crimes during the 1990s conflict have gone on the run after escaping from a clinic in Pristina where they were being treated.

Arben Sylejmani
BIRN

Pristina

Sami Lushtaku and his lawyer.

Former fighters Sami Lushtaku, Ismet Haxha and Sahit Jashari absconded from the University Clinic Centre in Pristina on Tuesday after refusing to be transferred to a prison in the northern city of Mitrovica.

“The defendants are on the run,” confirmed Shemsi Hajrizi, the head of Kosovo’s prison service.

Lushtaku, the mayor of Skenderaj/Srbice, and the two other men, all KLA fighters from the wartime guerrilla cell known as the Drenica Group, are charged with torturing and mistreating prisoners at a KLA detention centre in Likovc/Likovac in 1998.

They had been in detention on remand since May last year and were initially held in the Dubrava Prison in the Peja/Pec region before being transferred to the Pristina clinic for treatment several weeks ago.

On Monday, a judge from the EU rule-of-law mission decided to transfer them to a jail in Mitrovica.

But Hajrizi warned that it could be dangerous to move them to the Mitrovica prison because two high-profile Serbs are being held there.

“We want guarantees for their lives,” Hajrizi said.

Serb politician Oliver Ivanovic and retired police colonel Dragoljub Delibasic are in custody in the Mitrovica jail over allegations of involvement in alleged war crimes during the fighting between ethnic Albanian rebels and Belgrade’s forces in 1999, as well as killings that took place after the Kosovo conflict ended.

Tahir Rrecaj, the defence lawyer for Jashari, said he had not been informed that his client is on the run.

The Kosovo police declined to comment.

Ramush Haradinaj, Hashim Taqi, Ilaz Selimi, Ahmed Krasniqi (Haradinaj’s enemy), Setmir Krasniqi (organized crime) Muxhar Basha, Snu Lumaj, Ismet Bexhet, Remi Mustafa, Nazmi Bekteshi, Xhimshit Osmani, Ramadan Dermaku, Luzim Aliju i Baylush Rustemi. All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj. Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.”
http://whitepaper.prohosts.org/whitepaper.htm

fatosklosibinladen0002hr0.jpg

Albanian Secret Service Chief Fatos Klosi in 16.5.1998 in der “Albania” durch den Albanischen Geheimdienst Chef Fatos Klosi: KLA (UCK) is financed by Bin Laden

bekanntlich engste Partner der Deutschen Politiker!

mehr Info und Vorgeschichte über den ausgewiesenen Hodscha:

http://balkanblog.org/2010/03/03/
Dieser Italienische General, musste täglich den Dreck aufräumen, den die NATO und Partner der Deutschen Berufs Kriminellen der Grünen- und Roten Partei täglich mit ihren Partner organisierten.

Ein Italienischer General zum Thema und Partner der Deutschen und NATO


General Mauro Del Vecchio

We were Finding Bodies of Killed Serbs Every Morning
Report by Blic Online
Mauro Del Vecchio, former general of Italian Army who led the unit of 7,000 soldiers which entered Serbian Kosovo and Metohija province in June 1999, after the end of NATO air strikes on Serbia, told Italian weekly Panorama that during the first three weeks of his mandate “reports about the found bodies of killed Serbs and Roma were coming to his desk each morning”, but that was a taboo subject they were not allowed to speak about with journalists.
“The killing continued later but not as frequently. Those that have not fled Kosovo were under permanent risk to be killed or raped. Deserted Serbian houses were leveled to the ground or set on fire. Albanians were attacking the churches and monasteries, too. Their goal was to erase every trace of Serbian presence in Kosovo”, Del Vecchio said.
After commanding NATO Multinational Brigade North in Bosnia and Herzegovina (March-October 1997), General Del Vecchio was assigned commander of NATO Kosovo Force of the Multinational Brigade West in southern Serbian province of Kosovo and Metohija. He is today a representative of Democratic Party in the Italian Senate.
Magazine Panorama published for the first time photographs of Serbian victims taken by the KFOR Italian soldiers in 1999.
“Nobody was taking Serbian bodies that were left in all possible places. Mothers and wives of abducted Serbs were pleading for their loved ones to be found, but the majority of them have never been found, including those that were killed”, General Del Vecchio said.
……………….
http://de-construct.net/e-zine/?p=4360

http://news.bbc.co.uk/olmedia/110000/images/_114625_interview_with_kla%27s_jakup_krasniqi_grab_300.jpg
 Sami Lushtaku ** (heute Bürgermeister der zuständigen Stadt von (Srbica -Skenderaj) hat heute den Iman von dem zur Stadt gehörenden Gemeinde Marina, verhaften lassen,  nachdem eine Petition von 5.000 Leuten eingereicht wurde, das der Iman Kinder missbraucht. Vorgeschichte: unten

Die Balkan Mafia von Kelmendi bis Damir Fazllic zur EBRD Bank und dem AAEF – Kumbari nga Beogradi

Montag, Mai 19th, 2014

financed by: Worldbank, EBRD Bank, IFC und EIB Bank

Mit dem kriminellen Debakel in der Ukraine, im Balkan sowieso hat die gesamte Welt begriffen, das die Aufbauhelfer, ausl. Finanz Inistute, oft die Botschafter selber nur Kriminelle Partner suchen, welche sich Politker nennen: Die vollkommen falschen Wirtschafts Lehren, der Privatisierung haben überall nur krmiinellen Strukturen geschaffen.

Vollkommen korrumpiert von den US Firman, wie BAT anderen Zigaretten Firmen vor über 20 Jahren schon mit Banken und Firmen auf Zypern. Man macht weiter.

Cannabis und Zigaretten Schmuggel ohne Ende im vom Westen korrumpiertenn Albanien

just criminals: US Botschafter Frank Wisner,

Die Ivica Toncev Mafia und Partner des Naser Kelmendi: Gericht gab Zijad Turkovic 40 Jahre Haft in Bosnien

Albanian organised crime has reached the United States, creating partnerships with the Gambino, Genovese, and Luchese families to facilitate specific crimes.……………….

Setimes

Godfather of the Bosnia Mafia and Security Minister: Fahrudin Radončić and his Partner Mafia Boss: Naser Kelmendi

Kumbari nga Beogradi

19 maj 2014

Postuar më: 19 Maj, 2014 tek Lajme Flash

kumbari

Ramiz Kelmendi, me të rënë gongu i përfundimit të betejës parlamentare, pra sapo u mbyll një legjislaturë, nga disa e suksesshme dhe nga disa një kohë e shkuar kot, bëri shpallen e tij publike: divorcin nga partia që e kishte deleguar si deputet, pra nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, e drejtuar nga Ramush Haredinaj. ishte një divorc politik i papritur, kur, për më tepër, vendin si deputet i parlamentit ai e kishte “ fituar” jo edhe aq përmes biznesit të tij të stërmadh dhe ende të paditur si duhet, por edhe përmes 400 mijë eurove që kishte dhënë si donacion për mbrojtjen e zotit Haredinaj në gjyqin e Hagës. Shumë kush mendoi se tani, pasi kishte qenë i detyruar të mbante mbi vete nje mandat parlamentar, ai më në fund do të kthehej tek bizneset e tij, në të cilat janë përfshirë më shumë se 1 mijë e shtatëqind punëtorë, nga të cilët një e treta janë pejanë.

Por, për lexuesit në Shqipëri, emri i Ramiz Kelmendit, si shumë të tjerëve, nuk do të thotë thuajse asgjë. Le ta bëjmë të qartë. ai është drejtuesi i korporatës ELKOS Grup , njëra nga më të mëdhatë në Kosovë, dhe njëkohësisht është njëri ndër më të pasurit e saj. Së bashku me biznesmenin tjetër, Ekrem Lluka, ata janë dy nga njerëzit më të fuqishëm ekonomikisht në Kosovë, por edhe me një ndikim të ndjeshëm edhe në jetën politike, dhe kjo e fundit, edhe pse nuk duket, ndjehet kur tunden paksa perdet e skenës së politikës. Para luftës në Kosovë, Ramiz Kelmendi, nuk njihej si një dorë e fuqishme ekonomike dhe as si një njeri i politikës. Lidhjet e tij nuk ishin as me qarqet e politikës paqtuese, por as me lëvizjen çlirimtare. Për të dyja palët, sepse në fakt ishin dy palë, ai ishte një njeri i panjohur, por, si duket ai nuk ka qenë i panjohur për një lidhje tjetër, e cila, shumë shpejt pas luftës, do të bëhej e njohur. Ramiz Kelmendi do të kishte një zanafillë  Në botën e biznesit, e cila, megjithëse deri më sot ende nuk është ndriçuar si duhet, ajo e kishte një portë të madhe në botën serbe të mafias politike dhe ekonomike, sidomos të asaj që kishte rrënjë të hershme në Kosovë, njëkohësisht, një portë të vogël në vetë strukturat e Kosovës. Herë pas here ai i ka mëshuar fort portës së madhe, përmes së cilës edhe ka bërë bizneset më të rëndësishme.

 

Me Bogoljubin fuqiplotë

Sipas gazetës serbe «Kurir», një gazetë me lidhje të ndjeshme qeveritare dhe mbështetëse e  pasfijeve të nëntokës së politikës, ai, Kelmendi, është bashkëpunëtor i biznesmenit serb Kariq, me të cilin administrojnë një zingjir supermarketesh në Kosovë, të njohur përmes shkurtesës serbe ETC, Ekonomski Tregovinski Center. Bashkëpunëtori i tij serb, Bogoljub Kariq, i njohur si njeriu i errësirës serbe në Kosovë, citohet më pas në informacionin e ofruar nga gazeta «Kurir», “është i lirë të tregtojë në Kosovë me shqiptarët”, dhe, në vise të ndryshme të saj ai ka ndërtuar disa shtëpi luksoze, disa nga të cilat ruhen pikërisht nga njerëzit e ofruar nga biznesmeni Ramiz Kelmendi. Rrjeti i supermarketeve të Kelmendit, më shumë se 80 për qind të artikujve që të ofron , janë të importit, por shumica

dërmuese e tyre është nga Serbia. Pra, dashje pa dashje, ai është ura e depërtimit masiv të mallrave serbe në Kosovë, sado që në mbledhjet parlamentare flitet aq shumë për largimin e tyre, por e gjithë kjo nuk do të kishte asnjë të keqe të  madhe, nëse gjithçka tjetër do të ishte në rregull. Cila gjë tjetër nuk është në rregull…le ta shohim më pas.

 

Karic - Kelmendi - Thaci

Një rreshtim befasues me Thaçin

Heshtja politike apo , më saktë, agjërimi politik i Ramiz Kelmendit, nuk mbajti aq gjatë. Befas ai u lajmërua si një njeri pranë Partisë Demokratike të Kosovës, e drejtuar nga zoti Thaçi. Një kalim i habitshëm, kur dihen krejt mirë se mes dy partive politike hendeku ka qenë i thellë, por, si duket, për biznesmenin kishte qenë shumë i ngushtë. Është e drejta e tij të ndryshojë, këtë të drejtë e ka kushdo, e për më tepër të ndryshojë drejtimet e tij politike.

Në fund të fundit era e zgjedhjeve të çon sërish nga një mundësi qëndrimi në pushtet e zotit thaçi, megjithëse kësaj here do të jetë shumë e vështirë, për të mos thënë se do të jetë një mision i pamundur. Kalimi i Kelmendit pranë PDK u mbështoll menjëherë me një fije misteri, çka edhe sot është ende mbi politikën e saj; por, për më tepër ajo u ndje si një kalim mjeshtëror i një njeriu i cili herë pas here kishte luajtur me sukses me fijet e politikës. Nga ana tjetër, zoti Haradinaj, u ndje i lehtësuar nga largimi i tij, dhe si duket ai ka ditur shumë më tepër nga ato që ka thënë publikisht. Njerëz të afërm me zotin Haradinaj kanë qenë shumë të qartë në deklarimet e tyre jo zyrtare, kur nuk kanë shprehur asnjë befasim për këtë largesë të tij, për më tepër, si asnjëherë më parë me ndonjë të larguar tjetër, qoftë edhe personalitet i njohur politik, janë ndjerë të lehtësuar.

Në listën e kandidatëve për deputetë të PDK, krejt aktuale, është edhe emri i Ramiz Kelmendit. Është diku në fillimet e saj, çka do të thotë se ai tani po bëhet shumë më i rëndësishëm se disa nga ata që kanë qenë pjesë themeluese e saj. Pra tashmë është i zyrtarizuar si pjesë e rëndësishme e kësaj partie dhe nesër mund të jetë përfaqësues politik i saj. Për vetë sistemin e zgjedhjeve në Kosovë, jam i bindur se ai do të jetë aty, jo vetëm se punëtorët e angazhuar pranë tij dhe familjet e tyre mund të votojnë për bosin, por edhe sepse veçantia e sistemit sjell deputet jo atë që e votojnë njerëzia, por atë që e përcaktojnë numëruesit. Është në rastet e pakta kur shprehja “ nuk ka rëndësi se si votojnë , por është e rëndësishme se kush i numëron votat», gjen terren në një vend ku demokracia është ende fillestare. Ramiz Kelmendi ka mundësi financiare për të blerë mjaft nga numëruesit, por kjo është çështje e  ndërgjegjes së tyre.

 

Ku e ka ‘hallin” Ramiz Kelmendi?

Tri rezultojnë pistat logjike përse Ramiz Kelmendi aderoi në PDK, duke e menduar atë fituese të zgjedhjeve.

Së pari, Ramiz Kelmendi, ELKOS Grup dhe struktura të tjera pas saj, synojnë të blejnë 75 për qind të aksioneve të Postë-telekomunikcionit të Kosovës, njësia më e madhe dhe më fitimprurëse në jetën ekonomike të Kosovës. Oferta e tyre është e hapur, veprimet janë të nëndheshme. Meqenëse nuk ia arriti duke qenë kundërshtar i Thaçit, mendohet se tani mund të jetë më i pranueshëm duke qenë pjesë drejtuese e Partisë në legjislativ dhe në ekzekutiv. ata që fshihen pas Kelmendit janë ende të padeshifrueshëm, por njeriu më i deshifrueshëm i tij, Bogoljub Kariq është ndoshta figura më kontraverse për të qenë sërish padron i një pjese të ekonomisë së Kosovës. Kjo do të ishte rikthimi i Serbisë në elementët kyq të ekonomisë, në strukturat strategjike të saj. Veç kësaj, në planet e Kelmendit dhe të strukturave pranë e rreth tij janë edhe privatizime të tjera jetike për Kosovën, por mbi të gjitha një shtrirje më e gjerë dhe më e koordinuar e biznesit serb në Kosovë. dhe, kjo rrjedhje e këtij biznesi ende nuk është qartësuar si duhet, ka qenë krejt e ligjshme apo edhe e nëndheshme; është bërë sipas të gjithë legjislacionit të Kosovës apo ka kaluar edhe përmes “Rojeve të urës”, është bërë nën dritën e diellit apo edhe nëpër terrinën e një bote të fshehtë.

Së dyti, sipas një deklarate të tij, i është ofruar posti i Ministrit të Ekonomisë në qeverinë e pas zgjedhjeve. Është një dëshirë e hershme e tij, dhe këtu nuk ka asgjë të keqe. Kushdo mund të ketë dëshira të tilla, është në normalitetin e gjithkujt. Ende pa qenë ministër, Kelmendi ka disa biznese të pandriçuara plotësisht, të cilat ende nuk kanë të sqaruara të gjitha të dhënat financiare dhe burimore. Posti i ministrit do e bënte të mundshme “pasaportizimin” e këtyre bizneseve dhe më pas, duke e parë se askush nuk u ndëshkua, përkundrazi u bë ministër,shumë të tjerë do të jenë në këtë vazhdë të pandriçuar. do të ishte jo në dobi të zhvillimeve normale në Kosovë, ku ende problemet janë të mëdha, që çështjet e ekonomisë dhe të zhvillimit të saj, privatizimet strategjike, degët e rëndësishme të ekonomisë të lihen në duar ku ende janë pikëpyetje të mëdha, dhe, mbi të gjitha, moraliteti i politikës do të ishte nën nivelin e zeros.

Cilido që do të kishte një biznes të pandriçuar në Kosovë do të kishte alibinë e një ministri biznesmen, për më tepër, do të kishin të drejtën e „qytetarisë“ së nëntokës ekonomike. Një staturë e tillë politike e ekonomike si Kelmendi duhet të qartësojë të gjitha rrugën e tij të zhvillimit të biznesit, të heqë çdo mjegull, dhe do të ishte mirë në se e gjitha do të ishte veçse një mjegull.

Së treti, dhe më e rëndësishmja. Prej disa kohe ka zëra nga burime të mirë-informuara për një paqartësi financiare në biznesin e madh të Kelmendit. Nuk bëhet fjalë për diçka të parëndësishme, përkundrazi, mos likuidimet nga ana e tij i detyrimeve financiare kapin shuma marramendëse, në mbi 100 milionë euro. Zëra të tjera pretendojnë se mund të jetë edhe dyfishi i tyre.

Burimet e mirë informuara dëshmojnë se aktualisht biznesi i Kelmendit ka për të shlyer detyrime të stërmëdha në buxhetin e shtetit të Kosovës, të cilat mund të sjellin rrënimin e një pjese të madhe të perandorisë së tij financiare. Nga ana tjetër, me shpejtësi, qeveria e Kosovës, në këtë fushatë zgjedhjesh, po mendon të miratojë një vendim, përmes së cilit, të gjitha bizneseve në Kosovë, pa përjashtim, tu falen detyrimet dhe borxhet që kanë ndaj shtetit të tyre. Kjo do të ishte edhe goma e shpëtimit për biznesin e Kelmendit. Edhe për rrjetin e bizneseve të tij. Kjo e fundit, ndoshta është edhe shkaku më themelor përse Kelmendi u ngut të futej nën çadrën e një partie të fuqishme, ndoshta më të fuqishmes në  Kosovë.

Mbetet vetëm të sqarohet se cili ishte haraçi që po paguan ai për të gjithë këtë. Kur mendon se vetëm për një pjesë të mbrojtjes së zotit Haradinaj në Gjykatën e Hagës ai pagoi 400 mijë euro, dhe mirë bëri, tani, vetëm mund të merret me mend, dhe nga kjo marrje mendsh mund të të ngrihen përpjetë leshrat e kokës. E ndoshta  mund te ketë diçka edhe më shumë se kaq…

Loja e ekonomisë me politikën ka filluar edhe në Kosovë. askush nuk ia di fundin. tregtimi i ideve dhe i njerëzve po bëhet normalitet, shitblerjet kanë filluar. Shumë vetë mund t’ia shohin hairin, Kosova do të jetë e humbur nga allishverishet në kurrizin e saj.

 

* * *

Kumbari i Beogradit dhe fijet që lidhen

REDAKSIONAL

Gazeta Dita orienton sot lexuesin e saj me një shkrim të sjellë nga dy kolegë gazetarë të Kosovës. Jemi në komunikim prej disa ditësh me  ta. Në medien ku punojnë ky shkrim nuk është ‘kualifikuar’ për botim. Për DITAn faktet dhe ngjarjet që orienton artikulli “Bota e fshehtë e një biznesmeni kosovar” kanë një rëndësi të dorës së parë. Arsyet do i rendisim një nga një më poshtë. Por më së pari, po sqarojmë se me kërkesë dhe vullnet të njëanshëm të dy kolegëve, emrat e tyre nuk do të ekspozohen në botimin e sotëm në Dita. Kërkesën për anonimat ata e justifikuan me faktin se porsa të bëhej ekspozimi i emrave të tyre do kuptohej dhe cila ishte redaksia dhe media kosovare që kishte bërë censurimin. “Jemi mjaftueshëm të ndërgjegjshëm se paraqitja e fakteve ka vlerë dhe jo revanshi ndaj një redaksie që na censuron sot por që na ka mbështetur prej vitesh”, -ishte shpjegimi i tyre. Shkrimi i dy kolegëve flet për një ndodhi që prek konjukturën politike dhe atë të biznesit në Kosovë. Cek kalimin e biznesmenit miliarder Ramiz Kelmendi nga radhët e partisë së Ramush Haredinajt drejt listës politike të PDK-së së Hashim Thaçit.

Ramiz Kelmendi është një biznesmen nga Peja që së bashku me biznesmenin tjetër pejan, Ekrem Lluka janë të njohur për lidhjet e hershme të biznesit me një ndër figurat më ndikuese të biznesit serb: Ljubomir Kariçin. Ky i fundit nuk është dosido, por është një MOGUL. Është biznesmeni serb, ose më saktë industrialisti serb që përfaqëson pararojën e strategjisë serbe të biznesit në rajon. dy janë lojtarët më të fortë të biznesit serb që kanë një valencë të tillë: Ljubomir Kariç dhe Miroslav Mishkoviç. Që të kuptohemi, nuk jemi në kontekstin e një paranoje ‘anti-serbe’ që shikon me dyshim prej manjaku rrugët e pafundme të biznesit apo këmbimin normal tregtar në një strukturë tregu që çdo ditë e më shumë po bëhet e përbashkët, duke synuar Bashkimin Evropian. Kjo është komplet diçka tjetër.

Miskovic - Mane - berisha

Problemi i cili i shfaq simptomat e veta dhe në Shqipëri në këtë rast flet për tjetër gjë, flet për strategji shtetërore të ekspansionit ekonomik serb mbi vendet e rajonit, me qëllim influencimin e tyre, kontrollin e tërthortë dhe vënien në dispozicion, si të konjukturës tregtare por dhe asaj politike. Bëhet fjalë për “vasalitet me stil” dhe këtu ndryshon puna. E duhet thënë se ‘stili’ që po përdoret në dy dekadat e fundit është tepër efikas, por dhe i sofistikuar.

Në mediet shqiptare mund të lexosh e të dëgjosh pa fund për bamirësitë e Bill Gates-it (pa harruar fotot e radhës së Kim Kardashianit), por shkruhet  shumë pak mbi faktorët rajonalë të biznesit dhe politikës të cilët luajnë fije të rëndësishme. Për shembull, pak kush e di se sot Kakomeja e shumë përfolur ka kaluar në pronësi të një bosi bullgar i hetuar për lidhje me mafien ruse dhe që njihet me nofkën “Kafka”.

Pak kush e di se një ndër koncesionet hidrike më të rëndësishme është përftuar nga biznesmeni kosovar Ekrem Lluka që në vitin 2009. Bëhet fjalë për koncesionin e “Tri Dukagjinëve” mbi lumin Shalë. Ortak në këtë sipërmarrje kishte ish-këshilltarin e Berishës, Petraq Milo dhe një kushëriri biznesmen të Berishës. Ekrem Lluka bashkë me Ramiz Kelmendin në Kosovë njihen si operatorë ekskluzivë të Bogoljub Kariçit.

Në Shqipëri, modeli më përfaqësues i imponimit të këtyre operatorëve ekskluzivë të shtetit serb me tagër biznesi është Samir Mane. ai arriti të vërë në pronësi koncesione strategjike në miniera, telekomunikacion, lotari, industri ushqimore, arriti të kapë patentën siguruese të pullave fiskale. Të gjitha arriti t’i kapë jo si një administrator që triumfoi nga nuhatja e tregut, por si një biznesmen që elitës politikë dhe qeverisëse, qeverisë Berisha, u dha ‘dy kova plot’ për të marrë më pas të gjithë burimin. Samir Mane është i lidhur në fije të shumëfishta me mogulin serb Miroslav Mishkoviç. Ky i fundit së bashku me Bogoljub Kariçin janë dhe dy emblemat e ekspansionit ekonomik të dirigjuar me akademi nga shteti serb.

Ju duket ndoshta shumë konspirative kur dëgjoni për strategji akademike? Nëse keni dyshime, hapni letrat,
shikojeni pak bilancin tregtar të Shqipërisë, Kosovës dhe më pas Serbisë. Shikoni se si biznese serbe, falë këtyre operatorëve kanë arritur të kapin dhe të kapilarizojnë drejt tyre aktivitete me fitim të garantuar. Shikoni si kanë paralizuar resurse të çmuara në bujqësi, energji, etj,  për t’i hapur rrugën eksportimit drejt Shqipërisë të produkteve me stampa serbe.

Stampa serbe nuk ka mbërritur në Shqipëri si pasojë e cilësisë së saj dhe triumfit në treg. Ajo është imponuar si pasojë e lëshimit që ka bërë konjuktura politike shqiptare, duke sjellë më pas dhe vasalitetin e tërthortë rajonal. Duke e parë në këtë kontekst shkrimi i dy kolegëve kosovarë ka një vlerë të padiskutueshme dhe përbën një orientim, një shqetësim dhe një zë që jep të dhëna për zhvillime dhe lëvizje që kanë  kuptim.

Mos prisni t’i lexoni tek New York times këto probleme, serbët e kanë akademinë me vete në çdo kohë, ja dinë pikat e dobëta sistemit ndërkombëtar globalist dhe përthyerjes që vjen nga oreksi i korporatave, ndaj dhe shpesh trokasin në Tiranë edhe me  mbështetjen e konjukturës së klaneve amerikane.

Po nuk besuat shikoni Damir Fazlliçin që vinte me koperturë nga Tom  Ridge, ose po të doni shikoni më në detaje dhe Samir Manen, ai disa projekte të rëndësishme i zhvillon në bashkëpunim me BERZH-in por edhe me ndihmën e Fondit Shqiptaro-amerikan të Ndërmarrjeve. Serbët janë në lojë, e kanë kuptuar mirë si funksionon, kanë nisur ekspansionin. Neve na ka mbetur vetëm të numërojmë monopolet e tyre në Shqipëri e Kosovë dhe të themi ndonjë fjalë, atje ku botimi ende nuk është i ndaluar. Fijet në Prishtinë e Tiranë po bëhen gjithnjë e më të forta, ndërsa bilancet tregtare shkojnë gjithnjë e më dobët. Llogaritë bëjini vetë. http://gazetadita.al/kumbari-nga-beogradi/

Dieses Schild aus 2001, Standort ca. da wo die erste Mercedes Niederlassung gebaut wurde, beweist. Das die US Immobilien Mafia, rund um den AAEF, American Bank of Albania, USAID, der Motor für die Betrugs Grundstücke und den Grund Stücks Diebstahl entlang der damals im Bau befindlichen Autobahn Durres – Tirana war, welche mehrfach im Korruptions Sumpf der Politiker unterging und eigentlich schon 1996 fertig gestellt sein sollte.

AAEF

AAEF Mafia 2000: autostrada Durres – Tirana: shit tokes

Der Albanian American Enterprise Fund (USAID finanziert), verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006)

Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei.

AAEF Mafia 2000: autostrada Durres – Tirana: shit tokes

Putešestvije: NE VJERUJTE PROSPEKTIMA: Madrid kakav nismo očekivali / ZIMI SVAKI OTOK PRIČA SVOJU PRIČU: „Čoviče, ovo nema ni u Njujorku!“ / NAKON POVRATKA POŽELIŠ OTIĆI: Šangaj izgleda kao scenografija filma Blade Runner, a tako će izgledati gradovi budućnosti
  • Novice
  • Ne kupujte burek od ovih ljudi
17.07.2007.
Ne kupujte burek od ovih ljudi

Ramiz Delalić, u raji poznat kao Ćelo i Hadžija preselio je na ahiret. To, dakako, nije nikakva novica, kao niti činjenica da su Muhamed Ali Gaši i Naser Keljmendi, najistaknutije osobe tzv. albanske mafije u susjednoj nam BiH, postali vladari sarajevskih ulica. Još jedna bitka u ratu „albanske“ i starosjedilačke, sarajevske mafije, okončana je, dakle, trijumfom „albanaca“, čije fotografije iz policijske kartoteke donosimo na ovom mjestu. Tek toliko da, ako vas put nanese u Rajvosa, pripazite od koga kupujete sladoled, burek ili štogod jače

 


Muhamed Ali Gashi

Gospodin sa slike zove se Muhamed Ali Gashi, srednji je i najinteligentniji od trojice sinova Muhameda Gashia, koji je u Bosnu i Hercegovinu doselio iz Prizrena, najprije u Kakanj, a potom u Sarajevo. Ali Gashi ime je dobio po proslavljenom boksaču Muhamedu Aliju. Sarajevska čaršija doživljava ga kao šefa „albanske mafije“ u BiH. Nikad nije osuđivan za kriminalna djela kamatarenja, trgovinu drogom i ljudima, ubojstva, iznude, podmetanja eksploziva i slične nestašluke. Naprotiv, Muhamed Ali Gashi čist je kao suza, dok se ne dokaže suprotno. Stoluje u ulici Pehlivanuša, a kao njegov omiljeni hobi moglo bi se istaknuti vozikanje crvenog Ferrarija po sarajevskim ulicama. Nakon ubojstva Ramiza Delalića, Gashi se privremeno sklonio na sigurnu adresu, da bi se tjedan dana kasnije pojavio u Sarajevu i obavio razgovor s tužiteljstvom. Čvrstih dokaza koji bi potvrdili da je Gashi naručitelj Ćelinog ubojstva dakako nema. Prema tvrdnjama Delalićevog bliskog suradnika Amira Pašića Faće, Gashi je za Ćelino ubojstvo platio 300 tisuća konvertibilnih maraka.


Naser Keljmendi

Ova persona iz policijske kartoteke odaziva se na ime Naser Keljmendi. BiH policija smatra ga drugim čovjekom takozvane albanske mafije u Sarajevu. Sumnje i za sad samo sumnje kažu da je Keljmendi, uz Ali Gashia, jedna od jačih karika u krijumčarskom lancu na balkanskoj ruti heroina. Osim za trgovinu drogama, Keljmendija se sumnjiči i za razgranat posao kamatarenja i reketarenja sarajevskih poduzetnikaStoluje u hotelu „Casa Grande“ na Ilidži, oko kojeg se, prema pisanju sarajevskog tjednika Dani, često mogu vidjeti njegovi naoružani vojnici. Nasera Keljmendija smatraju jednim od najbogatijih ljudi u Sarajevu. Prije nego će postati bliski suradnici, Ali Gashi i Naser Keljmendi bili su u stanovitoj zavadi, a njihov susret pomirenja organizirao je kasnije ubijeni pripadnik zagrebačkog ogranka albanske mafije Lulzim Krasniqi. Sarajevskoj policiji, koja gori od želje čuti Naserovo mišljenje o ubojstvu Ramiza Delalića, Keljmendi je poručio da se nalazi na ljetovanju u Ulcinju.

Čovjek s fotografije zove se Lirim Bitiqi alias Svrka. BiH policija osnovano sumnja da je upravo on, u ulozi plaćenog hitmena, zajedno s još jednim suradnikom u Odobašinoj ulici odradio Ramiza Delalića Ćelu.Lirim Bitiqi star je 29 godina, državljanin je Srbije. Nakon Ćelinog ubojstva netragom je nestao iz Sarajeva. Kako stvari stoje, u BiH prijestolnici Bitiqi se neće pojavljivati do daljnjeg te nemajte straha da ćete doći u priliku kod istog naručiti dvije kugle sladoleda.

 

Ovom, pak, gospodinu ime je Naser Krujeziu. Nakon Ćelinog ubojstva istog su priveli policijski specijalci. Iz zatvora je pušten već nakon nekoliko dana, a njegov izlazak na slobodu izazvao je veliki skandal u BiH. Osumnjičeni pripadnik albanske mafije, naime, po izlasku se, pred TV kamerama, srdačno izljubio s jednim pravosudnim policajcem,što je istog dana emitirano u TV Dnevniku. Krujeziu stoluje u Zenici, gdje je vlasnik nekolicine ugostiteljskih objekata, zbog čega u BiH medijima spada u red takozvanih „kontroverznih poduzetnika„, što je zapravo eufemizam koji se u medijskom jeziku primjenjuje kad govorimo o kriminalcu nešto krupnijeg kalibra, kojem pravna država još uvijek nije uspjela „uzeti mjeru“.


Liridon Keljmendi

Mladom gospodinu ime je Liridon Keljmendi. Liridon je sin svoga oca Nasera. Policijske datoteke bilježe ga kao jednog osumnjičenih za dovođenje u opasnost života i imovine. Mladić se, naime, sa skupinom svojih drugara jednog dana raspucao po Ilidži, točnije kraj gore narečenog hotela „Casa Grande„. Sudeći po porijeklu i sklonosti vatrenom naoružanju, mladom Liridonu smiješi se velika karijera. Naravno, samo u slučaju da nadživi svoga oca Nasera Keljmendija. Također priveden nakon Delalićevog ubojstva.


Elvis Keljmendi

Elvis Keljmendi također je sin svoga oca Nasera, upućeni kažu – mlađi i gluplji sin. Spomenuti je također uhićen nakon Delalićevog ubojstva, da bi ga odvjetnici izvukli nekoliko dana kasnije. Kako stvari stoje, Naser Keljmendi ne mora se bojati da će obiteljsko ime biti zatrto eventualnom sačekušom neprijateljskog tabora čija bi mogao biti meta. Liridon i Elvis, naime, odavno su u prvoligaškoj formi.


Fuad Nikci – „vojnik“ takozvane albanske mafije uhićen u akciji nakon Delalićevog ubojstva


Fatmir Mujaj – „vojnik albanske mafije“ također uhićen nakon Delalićevog ubojstva


Almir Kukan

Almir Kukan nekadašnji je zenički policajac s podebljim dosjeom, kojeg se sumnjiči da je „vojnik albanske mafije“. Sarajevska čaršija doživljava ga kao tjelohranitelja Nasera Keljmendija.Osumnjičen za pokušaj ubojstva Sejde Bulića, sudionik više pucnjava u glavnom gradu BiH. Također uhićen nakon Delalićevog ubojstva. Na slobodu pušten nekoliko dana kasnije.

Amir Kasumic još je jedan od osumnjičenih za suradnju s takozvanom albanskom mafijom u Sarajevu. Sumnjičen za trgovinu drogom i niz eksplozija u glavnom gradu BiH. Kućni prijatelj Muhameda Alija Gašija i vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila „Bon Voyage“, u par navrata uništavane podmetanjem eksplozivnih naprava.

 

US ambassador to Kosovo hired by construction firm he lobbied for

EU diplomat criticises way Christopher Dell pushed through deal for Bechtel Corporation to build controversial highway to Albania

Abgründe der KFW Geschäfte mit der Prominenz der Balkan Mafia wie: Damir Fazllic, Vuk Hamovic, Shkelzen Berisha

Wesley Clark, Kriegs Verbrecher und Profi Gangster trifft den Balkan Mafia Boss Damir Fazllic in Tirana 

Georg Soros und seine Betrugs Maschinerie

»Lumpen-Intelligenzija« der Aufbau Helfer

Die AlbPetrol Privatisierung im kriminellen Enterprise des Frank Wisner’s und Rezart Taci ist geplatzt

Im von der Weltbank ruinierten Hafen Durres in Albanien, wird der Mafiösen Container Scanner Firma die Lizenz ausgesetzt

Der UN-Embargo Bruch des Salih Berisha Bande, mit der Firma Firma Shqiponja-PD in 1993 und Geldwäsche und Betrug in 2013

DICITURA E FOTOS ME POSHTE:

Lulëzim Basha mes Granoff dhe përfaqësuesit të kompanisë lobuese për Berishën Podesta Group

2 Pergjigje per Granoff, i fundmi i Berishës në Uashington! Rechts: Prof. Shinas Rama

Tirana: Die US Lobby Gangster, eng mit dem Drogen Handel verbunden und man kauft sich seine Mehrheiten zusammen
Ein echtes Problem sind die kriminellen US CIA Gangster, rund um Frank Wisner, Eliot Engel und co. welche Albanien und den Kosovo unverändert nur als CIA Operation leiten, als Tarnung für ihre Waffen- Drogen Geschäfte usw.. Alles bestens jedem Bundeswehr Offizier bekannt und ausdrücklich auch kritisiert in der 124 Seiten IEP Militär Studie, welche bereits eine Legende ist. Frank Wisner, ist hier erneut negativ aufgefallen, jüngst als Mubarak Lobbyist bis zum Schluss, weil er dafür bezahlt wird und auch in den Vorständen der Betrugsfirmen ENRON, AIG sass. Rechts hinten der einzige vernünftige Mensch. Prof. Shinasi Rama.

Most criminals in Balcan: partner of the germans

{image_title}

Michael D. Granoff

Chief Executive Officer, Pomona Capital

 

Albanian-American Enterprise Fund to Return
$15 Million to American Taxpayers


FOR IMMEDIATE RELEASE
January 19, 2011
Press Office: 202-712-4320
Public Information: 202-712-4810

Sali Berisha, me “mafien” serbe, kundër Kosovës

 

Der Richter Gjin Gjoni, Elona Caushi die Flugplatz Mafia und Heinemann Albanien Holding GmbH

Sonntag, Mai 11th, 2014

 
Die Hohe Staatskontrolle erstattet Strafanzeige, gegen den Mafia Richter Gjin Gjoni und seine Ehefrau Elona Causi
 

Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH

Claus Helmut Otto Heinemann, Gebr. Heinemann Albanien Holding GmbH
Koreastraße 3 – 20457 Hamburg

Werner Mehlber,  Manager: Jens Georg Degner
Deklarata e gruas së Gjin Gjonit, zbulohet kontrata e shitjes së 70% të aksioneve

25 Prill 2014 | : Aktualitet,Kryesoret | Autor:
5

Dokumentet

“Vlera ishte 70 mijë lekë dhe jo 300 mijë euro”

Gjini gjoni

Gjini gjoni

E njëjta kontratë është paraqitur edhe në gjykatë. Dyshohet se në kontratë u ndryshua çmimi i shitjes

Një nga abuzimet e konstatuara nga ILDKPKI-ja për deklaratat e gjyqtarit Gjin Gjoni dhe bashkëshortes së tij, Elona Çaushi, është falsifikimi i një kontrate për shitjen e aksioneve nga një kompani private. Bëhet fjalë për kontratën noteriale të shitjes së 70 për qind të aksioneve nga bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni, Elona Çaushi, te shtetasi gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, e cila mban numrin 384 dhe është nënshkruar në datën 20 mars 2007.

Kjo kontratë është zbuluar tashmë nga gazeta “Shqip” dhe në të deklarohet qartë se aksionet janë blerë nga shtetasi gjerman në një vlerë prej 70 mijë lekësh dhe jo 300 mijë euro, siç pretendohet në deklaratën e pasurisë së çiftit Gjoni-Gjebrea. Sa i përket shumës prej 300 mijë euro të deklaruar në kallëzimin e ILDKPKI-së, kjo vlerë nuk përmendet në asnjë rresht të kontratës së hartuar nga noteria Gentiana Shkodra. Sipas kontratës, aksionet janë shitur për llogari të shtetasit gjerman, i cili ka autorizuar për kryerjen e veprimeve shtetasin Jens Georg Degner, administratorin e shoqërisë tregtare “Gebr.Heinemann Albanien Holding”. Me këtë blerje, Çaushi kufizohej në 30 për qind të kuotave në kompaninë “Albania Duty Free Distribution”, ndërkohë pjesa prej 70 për qind i kalonte biznesmenit gjerman Claus Helmut Otto Heinemann. Megjithatë, edhe pse ka blerë aksionet, personi i lartpërmendur nuk ka asnjë aksion në kompani, pasi bashkëshortja e gjyqtarit Gjin Gjoni ka fituar të gjitha përballjet gjyqësore, duke e larguar nga kompania dhe rimarrë me të drejta të plota të gjitha kuotat e “Albanian Duty Free Distribution”.

Ajo që mbetet të hetohet nga njësia hetimore Task-Forcë, është zbulimi i shifrës prej 300 mijë eurosh, që është referuar në kallëzimin e inspektorëve të ILDKPKI-së. Zyrtarët e këtij institucioni pretendojnë se janë nënshkruar dy kontrata, ku e para është nënshkruar nga palët për blerjen e 70 për qind të kuotave me çmimin 70 mijë lekë dhe një tjetër kontratë ku të njëjtat kuota të shoqërisë, pretendohet se janë shitur me një vlerë prej 300 mijë eurosh.

Kompania në fjalë është themeluar në vitin 1997 mes çiftit të bashkëshortëve Werner Mehlber dhe shtetases Elona Mehlber (Çaushi). Fillimisht kapitali i kompanisë ka qenë vetëm 1 milion lekë të vjetra dhe kishte dy ortakë me 50 për qind të kuotave. Sot, kompania ka një kapital prej 250 milionë lekësh të vjetra, ndërsa aksioneri i vetëm është shtetasja Elona Çaushi, bashkëshortja e gjyqtarit të Apelit, Gjin Gjoni. Më 12 mars 2004, ish-bashkëshorti i Elona Çaushit, Werner Mehlber, është larguar nga kompania, ndërkohë 50 për qind e aksioneve të tij, i ka blerë shtetasja Elona Çaushi. Pas këtyre lëvizjeve, në vitin 2007, kjo e fundit vendos të fusë si bashkaksioner shtetasin gjerman Claus Helmut Otto Heinemann, duke i shitur 70 për qind të kapitalit dhe pas një serie gjyqesh ka mundur të rifitojë sërish të gjithë kapitalin e kompanisë së lartpërmendur.

Ndërkohë, kontrata për shitjen e aksioneve në vlerën 70 mijë lekë vërtetohet edhe nga ana e vendimeve të gjykatës. Sipas dosjes së siguruar nga gazeta “Shqip”, rezulton se në gjyqet e zhvilluara për çështjet e kompanisë ADFD, është paraqitur vetëm kontrata e 20 marsit 2007, ku flitet qartë për shitjen e aksioneve në vlerën e lartpërmendur dhe asnjëherë nuk është paraqitur dokument tjetër që vërteton se 70 për qind e aksioneve janë shitur në vlerën 300 mijë euro. Ble.Gi.

 

Dosja

Pas këtij procesi do të vendoset nëse Task-Forca do ta regjistrojë si procedim penal

Kallëzimi ndaj gjykatësit, prokuroria nis verifikimin