Der Albanische Mafia Club: Michael Granoff : Lulzim Basha und Salih Berisha sind Freunde

22 Qershor 2014 – 09:00

Die ordinärste Dumm Mafia, Geldwäsche, Betrug hat ihren Hintergrund bei der USAID, denn mit deren Geld, wurde die grossen Betrugs System auch im Real Estage Geschäft in Albanien aufgebaut, wobei USAID das Geld für den AAEF Fund gab, welche dann auch die Geldwäsche Bank, für die Bin Laden Leute, wie Yassin Kadi aufbauten, welcher allein 37 Bankkonten dort gehabt hatte. Heute ist natürlich die Deutsche KAS im teuersten Büro Haus von Tirana, daneben der Weltbank IFC, bei der Dash Sulo Mafia im Sky Tower usw.. Gemeinsam stiehlt man viel Geld, auch der Deutschen Entwicklungshilfe, der KfW und man ist Partner mit den Deutschen, was die Betrugs US Botschafterin Marcie Ries damals einfädelte: (die Super Skandale dieser Botschafterin: Bechtel Betrug, ENRON mit Frank Wisner bis zur Insolvenz, US Kongreß Untersuchung mit der Gerdec Kathastrophe, der gefälschten uralt Chinesischen Muntiion usw..)

Gemeinsam hat man viel Geld gestohlen mit gemeinsamen Projekten und 1 Milliarde $ standen zur Verfügung bei der übelsten Verbrecher Organisation, welche es je in Albanien gab, dem AAEF Fund, der wie bewiesen die Grundstücks Betrügereien auch an der Autobahn Durres.Tirana in 2000 orgainiserte, in Golem mit der American Bank of Albania ebenso, wo alle Grundstücks Dokumente, Bau Genehmigungen gefälscht waren, für Milliarden Kredite, die sich in Luft auflösten. Die Sprengung des Mafia Bauen der Familie des Lulzim Basha, – Isufi Familie eine Legende in Albanien, weil sogar Tode bei einer Notarin Grundstücke verkauften.

Das Pyramid System kam ausdrücklich zustande, weil die Amerikaner der Weltbank, von USAID u.a. mit Michael Granoff, diese Modell ohne jede Finanz Kontrolle befürworteten, zur Wirtschafts Ankurbelung und Geldwäsche.

Als Racheakt hat diese Mafia Familie nun, ebenso mit der KAS und kriminellen Zirkeln der Welbank, der EU verbunden, nun den Bau Inspektor Zyhdi Dajti von Albanien angezeigt, weil man mit weiteren vollkommen illegalen Bauten in Tirana, mit gefälschten Unterlagen mit Zyhdi Dajti erhebliche Probleme hat. Denunziation, der übelsten Art, worauf ein ausgestellter Haft Befehl vom Richter ausser Kraft gesetzt wurde. Der Anzeige Erstatter, Gerti Çalliku, Administrator i “2G Shpk” und “GBA-Studio”, sind reine Strohleute des Yhafer Isufi, Schwiegervater des Lulzim Basha, der übelste VEFA Direktor der grössten Pyramid Betrugs Firma Albaniens.

Der Bau Polizei Inspektor Florenc Hoxha von Tirana wurde verhaftet und Zyhdi Dajti

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/aaef-neu.png
Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006) aus Albania.de Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006) aus Albania.de

 

„Klani“ që ndërtoi „Jon“-in e Bashës, kallëzoi kreun e INUK

  Të tjera rreth shkrimit

TIRANE- Blloku i banimit për të cilën Zyhdi Dajti është kallëzuar penalisht në prokurorinë e Tiranës, i përket të njëjtit “klan” ndërtuesish që financuan dhe ndërtuan kompleksin “Jon” në “Ujin e Ftohtë” në Vlorë. Një dokument i zbuluar nga gazeta “Shqiptarja.com” dhe fotografitë nga kantieri i ndërtimit tregojnë qartë se shtetasi Gerti Çalliku, administrator i “2G Shpk” është personi që ka marrë lejën nga Bashkia e Tiranës për ndërtimin e objektin 9 katësh në rrugën e Elbasanit, shumë pranë apartamentit ku banon sot ish-kryeministri Sali Berisha.

Biznesmeni Çalliku njëherësh është dhe personi që administron kompaninë “GBA-Studio”, e cila ka kryer punimet në kompleksin “Jon” të rrëzuar me tritol në 14 dhjetor 2014. Çalliku njihet që ka lidhje të forta me shtetasin Xhuvi Sharxhi, ky i fundit bashkëpronar në kompleksion “Jon” me Xhaver Isufin, vjerrin e kreut të PD Lulzim Basha. Sipas prokurorisë së Tiranës, financues në ndërtimin e këtij pallati që ndodhet në qëndër të Tiranës, është dhe shtetasi Xhuvi Sharxhi, i cili sipas hetuesve është njëri nga kallëzuesit e Zyhdi Dajtit.

faksimile inuk
inuk

Shkrimi u botua në Shqiptarja.com (print) në 22 qershor 2014

Redaksia Online
(d.a/shqiptarja.com)
Shkrimin e plotë e lexoni në numrin e sotëm të Shqiptarja.com (print) dhe në versioni online duke klikuar mbi linkun – See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/klani-q–nd-rtoi-jon-in-e-bash-s-kall-zoi-kreun-e-inuk-221505.html#sthash.uG1ApM2j.dpuf

Michael Granoff: Shqipëria e ka vendin në Europë. SHBA-të partner strategjik i ekonomisë dhe politikës suaj

Posted By Gazeta Telegraf On 18/06/2014 @ 11:32 In Ekonomi,Kryesore | No Comments

 Flet për “Studio e Hapur” në News 24, Michael Granoff, President i Bordit të Fondit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit

    Atëherë fillojmë me projektet tuaja? Si po shkojnë projektet e Fondit?

  Fillimisht në kemi marrë 30 milionë dollarë nga taksapaguesit  amerikanë në 1995-n, të cilat i investuam. Sot kemi krijuar një vlerë mbi 200 milionë dollarë, duke e kthyer  Fondin  ndoshta në Fondin e investimit më të suksesshëm që qeveria amerikane ka bërë pas rënies së komunizmit. Investimet  kanë qenë të suksesshme jo thjesht nga lekët që kemi bërë, por nga ndryshimi që kemi krijuar mund të përmendim, disa prej tyre janë shembuj të mrekullueshëm. Një nga investimet tona me të hershme ka qenë krijimi i Bankës Amerikane të Shqipërisë, jo vetëm që doli një investim shumë i mirë po mbi të gjitha ne ishim në gjendje të transformonim sektorin bankar në Shqipëri. Ne ndihmuam Bankën Qendrore ne atë kohë për të krijuar një strukturë rregulluese për të gjithë sektorin bankar që atë ta bënin më të qëndrueshëm, më të madh dhe për të ofruar më shumë produkte financiare apo investuese ne Shqipëri. Më së fundmi ne kemi një investim në “Aleat”  në prodhimin e pasaportave biometrike. Ky për ne jo vetëm që ishte një investim i suksesshëm, por mbi të gjitha ndikuam për zgjedhje më të mira në vendin tuaj dhe ndikuam për heqjen e regjimit të vizave.

  A mund të konsiderohet partneriteti me politikën (qeveritë apo opozitat)  çelësi i partneritetit të Fondit?

Politika është sport i vështirë, çdo qeveri na ka mbështetur dhe jemi përpjekur që ti kultivojmë këto marrëdhënie, që të punojmë me qeveritë në mënyrë shumë  të respektueshme për të garantuar suksesin që të dyja palët duan të shohin. Mendoj se partneriteti që  kemi krijuar me qeveritë e ndryshme në Shqipëri ka qenë një nga kushtet kryesore për suksesin tonë në Shqipëri. Ajo që kemi bërë ne në Shqipëri krahasuar me vendet e tjera tregon se si një nga çelësat e suksesit ka qenë marrëdhënia jonë e suksesshme me qeveritë. Mendoj se, jo vetëm ka qenë përcaktuese për suksesin tonë historikisht, por është pjesë e rëndësishme e asaj qe ne duam të bëjmë në të ardhmen me Fondacionin sepse kërkojmë të jetë një marrëdhënie edhe më e thellë sesa në të shkuarën.

 Çfarë do të thotë të bësh biznes në Shqipëri?

Ne mendojmë gjithmonë që ne jemi më të veçantët në botë dhe kjo është natyrë njerëzore dhe të vish të bësh biznes në Shqipëri, reagimi e parë që dëgjon është se të vish të bësh biznes në Shqipëri është shumë më e vështirë se në çdo vend tjetër të botës. Për ne të vije të bëje biznes në Shqipëri ishte njësoj si në çdo vend tjetër, që do të thotë duhet të bësh detyrat e shtëpisë mire. Tani lidhur me  çështjet e Shqipërisë  si korrupsioni, zbatimi i ligjit, ndershmëria, natyrisht ne nuk mund të ndryshonim botën apo vendin brenda një nate.

 Por mund të na tregoni si ia keni dalë më korrupsionit në biznes dhe çështjet e drejtësisë?  

Natyrisht që, ne jemi ndikuar prej tyre, është e pamundur që të mos përballesh me to kur bën biznes  dhe ne jemi munduar të bëjmë dy gjëra. E para jemi munduar që të sigurohemi të investojmë në fusha të cilat pak a shumë ofronin një farë mbrojtje nga korrupsioni, p.sh që të hynim në sistemin bankar i cili ishte shumë i rregulluar, apo tek sigurimet, ku jemi me SIGAL-in…

 

Prej kohësh po synojmë statusin e vendit kandidat në BE, besoj ndiqni zhvillimet në Shqipëri edhe në këtë drejtim, e mendoni si përgjegjësi të politikës që BE na sheh ende me dyshim?

Besoj është në interesin e Europës që Shqipërinë ta ketë pjesë të vetën të integruar dhe po ashtu është interes i Shqipërisë që të jetë pjesë e Europës. Pra kush është përgjegjës që ky boshllëk të mbyllet? Unë besoj që Komuniteti Europian ka përgjegjësinë e vetë sepse i takon që ta konsiderojë Shqipërinë në mënyrë të ndershme, të hapur dhe duhet se s’bën që ta inkurajoj integrimin e saj. Besoj shumë që komuniteti europian ka një përgjegjësi. Nga ana tjetër ka një përgjegjësi konkrete nga klasa politikë në Shqipëri qoftë kjo qeveri, qoftë opozitë, të gjithë pa përjashtim që ta shohin integrimin europian si një hap pozitiv dhe të bëjnë atë që duhet bërë për ta kapur atë.

 Zgjedhjet e 23 Qershorit sollën një qeveri të re, qeverinë e koalicionit të majtë pas 8 vitesh në opozitë. Çfarë mendoni për qeverinë?

Më pyetët më herët se kush është çelësi i suksesit të marrëdhënieve tona me qeveritë. Një ka qenë që të mos përfshihesha në politikë asnjëherë. Nuk kam eksperiencë për anën politike por mund t’ju them që Kryeministri është një mik shumë i mirë, është koleg prej shumë vitesh edhe më përpara se të bëhej Kryetar i Bashkisë së Tiranës.

 Thjesht duke kërkuar në internet emri juaj i afrohet më shumë ish -Kryeministrit Sali Berisha?

 Zoti Berisha ka qenë në pushtet për 8 vjet dhe padiskutim që zhvilluam një marrëdhënie shumë të mirë me të dhe po, punuam po në të njëjtën mënyrë për shumë projekte dhe përpara tij kam punuar shumë me zotin Nano dhe të gjithë kryeministrat që kanë qenë para tyre. Meqë më pyetët Zoti Berisha ka qenë një mbështetës i fortë i programeve tona që nga dita e parë si Kryeministër deri në ditën e fundit.

 Siç thatë, keni bashkëpunuar me shumë kryeministra ju si do t’i krahasonit?

 Ka një thënie në anglisht “Njerëzit bëjnë fushatë  në poezi dhe qeverisin në prozë”, pra poezia e politikanëve tuaj besoj ma pranoni këtë është shumë ndryshe nga proza e tyre sepse e përditshmja e qeverisjes së vendit tuaj është shumë sfiduese është detyrë e vështirë.

  Ju ka pëlqyer më shumë tek Edi Rama poezia apo proza e tij?

 Në detyrën time  nga natyra unë jam më sanguin ndaj prozës sesa ndaj poezisë. Unë nuk e kam luksin e poezisë mua nuk më lejohet ai gabim kështu që më duhet proza ndaj dhe kam vendosur të mos rri në politikë por në biznes.

 Keni një opinion për Kryetarin e PD-së, Lulzim Basha e keni takuar, keni filluar bashkëpunimin?

 Zoti Basha është një mik tjetër i vjetër, mbështetës i të gjithë projekteve tona  në Fond dhe Fondacion. Kemi punuar me të kur ka qenë ministër i Jashtëm, i Brendshëm dhe tani që është Kryetar i Bashkisë jemi duke punuar me një ose dy projekte. Një rol Fondi dhe Fondacioni e luan dhe këtu në Tiranë duke qenë së është kryeqytet i Shqipërisë dhe  për këtë arsye marrëdhënia jonë me Bashkinë është e rëndësishme. Kryetari Basha ka qenë një mik i yni gjatë kohës si Kryetar Bashkie dhe ne kemi nevojë të punojmë bashkë.

 Jeni shumë pranë qeverisë amerikane në mos gaboj edhe pranë stafit Obama. Keni lobuar për qeveritë shqiptare në Uashington dhe a e bëni aktualisht?

  Keni të drejtë kam pasur fatin dhe nderin që të njoh një numër presidentësh  në SHBA. Në këtë detyrë që kam jam emëruar nga Presidenti Klinton në 95 dhe kam punuar shumë me të, dhe jam përpjekur të këshilloj Zotin Obama me të njëjtin kapacitet. Diçka mbi presidentët e SHBA-ve. Nuk është se ka njerëz që hyjnë në zyrat e tyre që në këmbim nuk duan diçka. Ka një problem me Presidentët që njerëzit që janë direkt me ta dhe të ndershëm nuk janë aq të shumtë në numër sepse kanë interesa. Miqësia midis SHBA-ve dhe Shqipërisë është shumë e veçantë, shumë interesante.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/michael-granoff-shqiperia-e-ka-vendin-ne-europe-shba-te-partner-strategjik-i-ekonomise-dhe-politikes-suaj/

Deshalb gibt es keine Justiz in Albanien, weil sowas unerwünscht ist, wie jeder Bundeswehr Offizier auch in 2005 und oft davor schon wusste. Es gibt viel Geld zuwaschen, viele Millionen zuverdienen bei der Unterschlagung der Infrastruktur Gelder und als Projekt Leiter. Einzige Tätigkeit: man leitet das Geld in die eigenen Klientel Kanäle nach einem Proporz System

 

corrupted_justice_69355

Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë? Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë?
Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch Justiz auf Albanisch
Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei. Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei.
Natürlich sitzt dort die Ehefrau von angeklagten Ex-Wirtschafts Minister Angjeli, Frau Greta Angjeli im Board, damit die Bestechungs Geschäfte von Hochtief, DEG, KfW, DAW am Flugplatz überhaupt eingefädelt werden konnten. Natürlich sitzt dort die Ehefrau von angeklagten Ex-Wirtschafts Minister Angjeli, Frau Greta Angjeli im Board, damit die Bestechungs Geschäfte von Hochtief, DEG, KfW, DAW am Flugplatz überhaupt eingefädelt werden konnten.

Albanian American Enterprise Fund – AAEF und seine Mafia Geschäfte Albanian American Enterprise Fund – AAEF und seine Mafia Geschäfte

Sogar die NATO Website berichtet das alle ausl. Firmen Bestechungsgelder bezahlen. Sogar die NATO Website berichtet das alle ausl. Firmen Bestechungsgelder bezahlen.
In Blendi’s view, it’s just business as usual. “All foreign companies did such things in Albania because it is possible to do this, exploiting the weakness and the corruption of our administration in order to get some more money.” In Blendi’s view, it’s just business as usual. “All foreign companies did such things in Albania because it is possible to do this, exploiting the weakness and the corruption of our administration in order to get some more money.”
Commenting on the arrests of administration officials involved in the highway scandal, Dreit Europes ……………… Commenting on the arrests of administration officials involved in the highway scandal, Dreit Europes ………………
[2] Setimes [2] SetimesTypisch der aktuelle Skandal des vorherigen US Botschafter Christoph Dell, der nun Afrika Vertreter, für die berüchtigte Bestechungs Baufirma Bechtel ist mit vielen Skandalen im Balkan. Der damalige Tschechische Premier Minister der die Privatisierung des Energie über die CEZ erpresste, der Deutsche Visa Skandal mit vielen Bestechungs Geschäften von Berlinwasser bis zur Bundesdruckerei, wo die Staatsanwalt Berlin, nicht einmal eine Anklage machte, gegen korrupte und kriminelle Politiker und Diplomaten: Zitat eines Staatsanwaltes im Visa Ausschuss:“ich wollte Joschka Fischer anklagen“! In der Tschei musste der PM später zurücktreten, in Deutschland ist Bestechungs Straffrei Typisch der aktuelle Skandal des vorherigen US Botschafter Christoph Dell, der nun Afrika Vertreter, für die berüchtigte Bestechungs Baufirma Bechtel ist mit vielen Skandalen im Balkan. Der damalige Tschechische Premier Minister der die Privatisierung des Energie über die CEZ erpresste, der Deutsche Visa Skandal mit vielen Bestechungs Geschäften von Berlinwasser bis zur Bundesdruckerei, wo die Staatsanwalt Berlin, nicht einmal eine Anklage machte, gegen korrupte und kriminelle Politiker und Diplomaten: Zitat eines Staatsanwaltes im Visa Ausschuss:“ich wollte Joschka Fischer anklagen“! In der Tschei musste der PM später zurücktreten, in Deutschland ist Bestechungs Straffrei

 

Gjykata Speciale do të hetojë edhe korrupsionin?
Alles Show, wie immer weil die Internationalen so gerne das Wort „Reform“ hören, wie kleine Kinder, die ihre Profil Neurose befriedigen wollen. Alles Show, wie immer weil die Internationalen so gerne das Wort „Reform“ hören, wie kleine Kinder, die ihre Profil Neurose befriedigen wollen.
Kriminellste Clans, bewachen die EBRD finanzierten Einkaufs Zentrum, oder die Justiz Gebäude wie der „Pelikan Service“! Kriminellste Clans, bewachen die EBRD finanzierten Einkaufs Zentrum, oder die Justiz Gebäude wie der „Pelikan Service“!
Agron Gropa verurteilter Chef des Patos – Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet Agron Gropa verurteilter Chef des Patos – Fiere Mafia Clans und der “Pelikan Security” Interpol gesucht und nun verhaftet

Bajram Rexhepi im Betrugs Sumpf um die Ausweis Manipulationen mit Giesecke & Devrient

Kosovo Geschäfte der Aufbau Mafia in der nächsten Folge, wobei noch nicht geklärt ist, wo die 3,5 Milliarden € der EU verblieben sind. Diesmal geht es um 7 Millionen € Auftrags Volumen des Kosovo Innenministeriums, wo Diebstahl und Betrug Standard ist. Mit gefälschten Schul Zeugnissen und Polizei Ausbildungs Diplomen, war die prominenste Betrügerin als 2. höchste Polizei Direktorin die heutige sogenannte Präsidentin Atifete Jahjaga des Kosovo. Optimale  Geschäftspartner die Ausländischen Aufbau Gelder verschwinden zulassen.

Entgegen den Ausschreibungs Bedingungen für Kosovo Ausweise, hat die Deutsche Firma Giesecke & Devrient, nicht die Ausschreibungs Bedingungen erfüllt und 1 % der Ausschreibungs Summe hinterlegt und trotzdem den Auftrag erhalten. Konkurrenten werfen der Deutschen Firma, Betrug und Bestechung vor, wo schon zuvor die Österreichische Bundesdruckerei mit Bestechunggeld sich die Aufträge erkaufte, was im Betrugs Skandal dann unterging. Trotz der Fakten wollte Giesecke & Devrient, den Auftrag, wo die Frage ist, welche Garantien Giesecke & Devrient hat, überhaupt je das Geld zuerhalten, wenn die Vorgänger Firma aus Österreich skrupellos von Bajram Rexhepi  betrogen wurde.

Von Deutschland, der EU und den USA wird das kriminelle Enterprise im Kosovo: der sogenannte Innenminister Bajram Rexhepi finanziert. Deutschland verkaufte mit viel Bestechungsgeld auch schon Heckler & Koch Waffen an die Albanische Polizei und vollkommen überteuert und noch schlimmer: VW Polizei Autos, wo die Vertretung direkt an die Mafia verkauft ist, als General Vertreter, wie an die Verbrecher Familie des Anton Stanaj, in Montenegro.

Die “Österreichische Staatsdruckerei” (OeSD), und deren Bestechungs Geschäfte im Kosovo 

Die Slowenische Firma CETIS, beschuldigt “Giesecke & Devrient”, der Manipulation im Kosovo

Mashtrime me tenderin 7-milionësh

Liridon Llapashtica Publikuar: 18.06.2014 – 08:25

Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) e cila drejtohet nga Bajram Rexhepi, nuk po i ecën mirë me tenderët për dokumente identifikimi.

Ministri Rexhepi kishte nënshkruar kontratën, edhe pse kompania fituese e tenderit nuk ia kishte ofruar dokumentacionin e kompletuar.

Pra siguria e ekzekutimit të kontratës nuk ishte dorëzuar në pajtim me kushtet e tenderit. Tenderi “Furnizim me letërnjoftime elektronike dhe sisteme për personalizimin e letërnjoftimeve” ishte nënshkruar me date 19 gusht 2013, kurse fituesi i tenderit një ditë para nënshkrimit të kontratës kishte dorëzuar sigurimin e ekzekutimit në vlerë 78,790 euro (1% të vlerës së kontratës), në vend të 787,904 € apo 10 % sa ishte kërkuar.

Këtë tentim-mashtrim, Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) nuk e kishte vërejtur, dhe si rezultat i kësaj ka pranuar sigurimin me 1 % të vlerës së kontratës dhe e kishte nënshkruar kontratën. Gjitha këto të dhëna janë zbardhur nga Zyra e Auditorit të Përgjithshëm. Në raportin e ZAP-it thuhet se pas diskutimeve me zyrtarët lidhur me këtë çështje, ata kanë kontaktuar me OE, të cilëve u është kërkuar që të ndryshojë sigurimin dhe ta sjellë në vlerën e kërkuar. “Pas kësaj, OE ka dorëzuar sigurimin e ekzekutimit edhe për pjesën e mbetur”, thuhet në raportin e auditimit të zyrës së përgjithshme.

Në këtë raport Zyra e Auditorit të Përgjithshëm (ZAP), ka ngritur shqetësimin se rreziku në MPB vjen nga mosndjekja e procedurave të duhura të prokurimit dhe udhëzuesve përkatës.

“Kjo ka rezultuar me nënshkrimin e kontratës duke mos plotësuar vlerën e kërkuar të sigurisë së ekzekutimit. Në rast të shkeljes së kontratës nga ana e OE, Autoriteti Kontraktues (AK) rrezikon të humbë sigurimin e ekzekutimit”, thuhet ndër të tjera në raport.

ZAP-i po ashtu i kanë rekomanduar ministrit Rexhepi se duhet të sigurojë se dobësitë në procesin e prokurimit janë evituar, për të siguruar që kontratat nënshkruhen vetëm pas ofrimit të dokumenteve të kompletuara.

Rexhepi: Nuk kam qenë në dijeni

Në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme të datës 19.08.2013 ku bashkëngjitur ka qenë edhe një foto, shihet se ministri Bajram Rexhepi dhe përfaqësues të kompanisë “Giesecke & Devrient”, duke nënshkruar kontratën për furnizim me letërnjoftime biometrike. Por tani, ministri Rexhepi thotë se për këtë skandal të radhës i cili nuk ka përfunduar sikurse ai për pasaporta, nuk ka qenë i informuar.

“Merru vesh me sekretarin dhe me zyrën e auditimit dhe besoj që është në rregull. Çka kanë bo nuk e di, me ta merru vesh”, ka thënë Rexhepi, duke e hedhur përgjegjësinë te sekretari. Ai madje ka thënë se nuk është punë e tij që të merret me çështje teknike.

“Këto punë i menaxhon sekretari dhe prokurimi”, ka shtuar Rexhepi. Ai madje ka thënë se nuk është në dijeni as për procedurën si ka shkuar deri te zbulimi i “dallaveres” që ka qenë shumë afër të ndodhte. “Nuk janë punë të mia dhe çka s’janë punë të mia nuk përzihem. Kam tjera punë prioritare dhe jam politikëbërës”, ka thënë Rexhepi.

Madje ai ka thënë se as që e kanë lajmëruar për këtë gjë. “Po të tregoj që s’kam qenë i informuar se nuk është punë e imja, por është punë e tyre të menaxhojnë buxhetin dhe kontratat, dhe krejt”, ka sqaruar Rexhepi.

Ai madje nuk ka hezituar që të përmendë edhe skandalin e pasaportave prej 1.4 milion. “Njëherë e përgjithmonë le të dihet se çka është puna e ministrit dhe çka e shërbyesve civilë, se boll për pasaporta më akuzuan mua e në fund sendet dolën qysh kam thënë unë”, ka përfunduar Rexhepi. http://zeri.info/artikulli/38323/mashtrime-me-tenderin-7-milionesh

Mit dem Kosovo wird mit Sicherheits Nichts mehr! John Kerry hat im Vietnam Krieg schon wahllos Frauen und Kinder abschlachten lassen.

 

John KERRY CAMPAIGN FINANCED BY TERRORISTS and the Albanian Mafia

John Forbes Kerry (* 11. Dezember 1943 in Aurora, Colorado) ist ein US-amerikanischer Politiker der Demokratischen Partei. Seit dem 1. Februar 2013 ist Kerry der 68. Außenminister der Vereinigten Staaten

Im Senat fiel Kerry vor allem durch seine Arbeit in Untersuchungskommissionen auf  – insbesondere zur Iran-Contra-Affäre.

KERRY CAMPAIGN FINANCED BY TERRORISTS (caught on film)
SMO ^ | October 2004 | Andy Wilcoxson
Posted on Montag, 18. Oktober 2004 21:06:18 by DTA

KERRY CAMPAIGN FINANCED BY TERRORISTS
October 18, 2004

 

Written by: Andy Wilcoxson

http://balkanblog.org/2013/02/19/john-kerry-campaign-financed-by-terrorists/

“Ethnic Albanian organized crime groups have established themselves in many European Union Member States and beyond… ethnic Albanian crime groups are found to extend their role from facilitators to achieving full control in certain crime areas. They adapt without difficulties to local or changing situations.”
No “Freedom Fighters”, Just Criminals and Thugs

On the preceding pages, the latest Drugs & Crime UN report offers a rarely accurate analysis of the situation among the ethnic Albanians (both next door to Serbia, in neighboring Albania, and in Serbia itself, mainly in the southern Kosovo province), which led to formation of the Albanian terrorist KLA (UCK) and to the terrorist attacks in Serbia — an unusually honest glimpse at the root-causes of Albanian insurrection and occupation of part of Serbia, impossible to find in the tons of worthless junk produced daily by the Western mainstream media.

The following excerpt effectively dismantles the pompous claims of heroic “struggle for freedom and independence” and disingenuous references to the “self-determination” of an ethnic group which has already exercised its right to self-determination with the formation of state of Albania.

No, it has nothing to do with “freedom”, “independence” or “self-determination”, it is all about illicit trade, crime without punishment, lawlessness, thuggery and insatiable greed.
Criminals, Terrorists or Politicians? In Kosovo-Metohija, all Three.

Excerpt from the UN Office on Drugs and Crime report for March 2008

[pg 52] According to an Interpol statement made before the U.S. Congress in 2000:

http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Balkan_study.pdf

Diese Pyramide der Balkan Universitäten: Produktions Stätte gefakter Diplome und Bildung für Esel

Etliche Premier Minister im Balkan haben gefakte Diplome, darunter auch Ponto inn Rumänischen, ein Georg Soros Mann, was wie in der Ukraine deutlich macht: die dümmsten Gestalten sind, welche man finden konnte, aber willig im Solde der NATO Terroristen Organisation. Das ein Serbischer Rektor, oder ein Minister gefakte Diplome hat, ist normal. Plaigatismus in Mazedonien inzwischen zu 100% wie der Bildungs Minister sogar outete, Univeristäts Professoren als Funktionale Analphabeten, die nur aus einem Buch vorlesen können, ein Standard bei der Albaner Mafia, die inzwischen vollkommen im Bildungs System Weltweit hinten steht.

Bei wikepedia, sind viele Einträge über Balkan Politiker ganz einfach zusammen gefälscht, inklusiver der angeblichen Universitäts Besuche. Man kann inzwischen von einem Standard sprechen, wo es in Deutschland durchaus auch üblich ist.

von Albanien, über Kroatien bis nach Rumänien: Gefakte Diplome, Mafia Universitäten sind Standard. Die Privatisierung war nur für Korrupte und Kriminelle Zirkel der Bildungs Mafia gut, wo auch Deutsche aktiv mitmachen und von dem Auswärtigen Amte finanziert werden. Als Beispiel die schlechteste Universität der Welt, im Nonsens Bereich noch schlechter, als Universitäten, die nur Diplome verkaufen.

Früher wurde der Murks dieser Deutschen kontrolliert, heute verschwinden Millionen im Jahr im Loch der Unfugs der Pseudo Bildungs Bringer. Es gibt aber sehr gute und seriöse Universitäten im Ausland, u.a. von einem Jesuiten in Prizren.

3/8/2014

NEHEHMIA Stiftung und deren Mafia Universität des Nonsens : Nehemia University Pogradec

Astrit Veliaj
Die selbst ernannte Geistige Elite der Albaner Mafia, nur kein Wissenschaftler noch sonstwas: Ein Ziegenhirte, der im Berisha Stile zu dumm ist, einen Antrag auf Wasser- Strom Anschluß zustellen, oder eine Baugenehmigung mit seinen Luxus UFO Universitäts Bauten zubeantragen. Man hat nun Esel produziert, im Weltweit wohl schlechtesten Bildungs Sytem, weiter zurück als bei den Griechen und Römern vor 2.000 Jahren.

Eine der vielen Mafia Universitäten, welche sogar 3 illegale Wasserleitungen hat, keine Baugenehmigung, oft keine Genehmigung für Universitäts Ausbildung

Die Geldwäsche Mafia der Bildungs Idioten des Salih Berisha: Astrit Velija, PD Abgeordnerter, Rektor und Eigentümer der UFO Skandal Universität

Die Zierde der Idioten als Uni Inhaber und Rektoren, wo man von den Esel Wissenschaften spricht, wer ein Albanischen Diplom hat. 9 Qershor, 2014
Ujësjellësi gjobit deputetin e PD, Veliaj, nuk paguante për Universiteti

Typisch im Kosovo: Die Gashi Mafia an den Universitäten im Kosovo: Studentenproteste in Pristina gehen weiter

Rektor Mujë Rugova, Muster Beispiel wie Kriminelle, einen Universitäts Betrieb bei den Albaner führen

Im Idioten Club der Null Schul Bildung: das Drei Gestirn der Inkompetenz, würfelt sich die Posten aus: Kosovo

Die Zierde der Idioten als Uni Inhaber und Rektoren, wo man von den Esel Wissenschaften spricht, wer ein Albanischen Diplom hat. 9 Qershor, 2014
Ujësjellësi gjobit deputetin e PD, Veliaj, nuk paguante për Universiteti

Studenten demonstrieren in Phristina – Kosovo, rund um Wahlen an der Universität.

Bedri Selmani: Abgeordneter mit Mafia Univeristät im Kosovo, ein Langzeit Betrüger

Ebenfalls gesuchte Kosovo Verbrecher mit eigener Universität in Albanien:

Belgische Medien, über den Albanischen Abgeordneten Mark Frroku, der in Belgien zu 10 Jahren Haft verurteilt ist

Wertlose Studien an Mafiösen Universitäten im Balkan 

— wertlose Studien sind ein Spezial Gebiet der OSCE, Aufbau und EU wie US Mafia! Die grössten Idioten, sind Leiter der MIssoinen und Projekte.

16 Jun 14
Serbia to Probe Scandal-Hit Megatrend University

The state body responsible for accrediting educational establishments will run strict checks on Megatrend University after its rector resigned over allegations that he lied about his PhD.
Ivana Nikolic
BIRN
Belgrade

Endre Pap, the president of the Commission for Accreditation and Quality Assurance, told BIRN on Monday that Megatrend University would face rigorous checks after the scandal which saw rector Mica Jovanovic resign.

The private Belgrade-based university is due to be examined as it approaches the regular renewal of its five-year accreditation, but the checks are now expected to be more detailed.

“It is essential that the commission checks the teachers and the mentors from Megatrend University. We will especially go through the books in which teachers and mentors cite their diplomas and references,” said Pap.

Pap said that the controversy over Jovanovic’s doctorate thesis would also be taken into account.

Jovanovic initially said he had done his thesis at the London School of Economics but the prestigious British college denied this.

The European Network of National Information Centres on Academic Recognition and Mobility then confirmed this and Jovanovic resigned as rector, although he still owns the university.

On Sunday however the ex-rector went on Serbian television to show a document that he claimed was his PhD, genuinely obtained in Britain.

The Megatrend scandal initially erupted after Interior Minister Nebojsa Stefanovic was accused by three Serbian academics of plagiarising parts of his thesis.
Share this article
Print this page
http://www.balkaninsight.com/

Albanische Universitäten, Fabriken für Esel – die „Malok“ Kultur der Idiotie, wo man Nichts lernen kann und Geldwäsche Instrument der Albaner Mafia!!

09 qershor 2014

 1. Gomari eshte kafshe e shenjte! Njeriu eshte i pdrejte me te kur e tall dhe e perdor si shembull dhe te

 2.  

  Gomari eshte kafshe e shenjte! Njeriu eshte i padrejte me te kur e tall dhe e perdor si shembull dhe krahasim per injorantet dhe budallenjte. Jo,jo, gomari i ben per mrekulli detyrat e tij. Gomari si kafshe pune e mrekullueshme, ka dhene nje ndihme te pacmuar ne jeten e njeriut historikisht. Kali, kusheriri i tij, ndonese eshte me i bukur dhe elegant, eshte mekatar se eshte perdorur nga njeriu neper luftra per te vrare njeri-tjerin! Edhe hingellimen kali e ka si bori lufte per sulm ndaj armikut, kurse gomari pellitjen e ka te dhimbshme. Pellitjen gomari e ka te dhimbshme, si nje ankese qe i ben njeriut per talljen dhe percmimin qe ky i fundit i ben vazhdimisht. Keta te universiteteve tona piramide, jane djaj me brire, se keta fitojne shuma marramendese duke u tallur me arsimin! Masterat (e leshit) dhe studentet qe mbarojne keto gjoja-universitete, nuk dine te shkruajne shqip pa gabime te shumta drejtshkrimore.
  Deri ne klasen e katert fillore, nje femije ne kohen e Enverit dinte shume me teper se nje gjoja master i dale nga universitetet piramida sot ne dhi-mokraci. Arsimi ne ate kohe ka qene perfekt, serioz, me mesues, profesore dhe pedagoge te mrekullueshem dhe serioze, te perkushtuar deri ne madheshti ndaj nxenesve dhe stdenteve per t’i bere te ditur ata. Kurse sot shkollat dhe gjoja universitetet jane mbushur plot me maskarenj injorante, njerez te dyshimte ne cdo pikpamje qe e mbajne veten per mesuesa dhe profesore. Sa keq!

  • Lleshi

    

   Analfabetizimi i shqiptareve eshte proces i studiuar mire ! eshte nje nga masat per shkombetarizim ! Fillon me analfabetet , vazhdon me pamundesine e konkurrimit ne tregje dhe administrim te shtetit dhe vazhdon me shuarjen e cdo pushteti dhe fuqie , deri sa te fiket kandili fare ! Pastaj shqiptareve t’iu rrojne ato pak familje qe mbeten ne male qe do te vazhdojne te flasin shqip , pavaresisht se me ze te mekur nga mizerja dhe varferia !

   Si ka ndodh gjate hiastorise mo , cfare ta zgjas ! Kur ju them se jemite pushtuar , juve vazhdoni akoma dhe i bini fyellit !

   • Lleshi

     

    Edhe nji gjo konkrete se me doli nga mendja ! Pse cfare kujtoni se u ndodhi shqiptareve ne tokat e serbit apo ne gerqi ? E njejta qe po na ndodh neve ketu ! Ku i keni shqiptaret ? Sot mbushin konvojet e serbit dhe vrasin shqiptaret , kurse ne gerqi kendojne se do lidhin kepucet me zorret e shqiptareve ….! ha…ha…ha… sa per te qeshur dhe per te qare ….! Dheee shume mire na i bejne …! Hallall ta kene , punojne te tjeret , na kane lene neve te merremi me llogje dhe te bejme lojen e tyre ! Jemi bo moderne pra mo , duna vetem euro dhe tanga !

 3. P.A.B

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Museo_del_Prado_-_Goya_-_Caprichos_-_No._42_-_Tu_que_no_puedes.jpg

  Kjo pikture nga Kapricot e F. Goya-s, simbolizon mire kete lloj gomarlleku. Ai e pati menduar ne raport te pasur/te varfer, prape shkon njesoj…”paguaj per shkollim pa mesuar” e kerko te drejta nga [ne kurriz te] Shoqeria per status, punesime etj.

Durres: Ekskluzive / Si po fshihen gjurmët e krimit arkeologjik te “1 Maji”

Die Gesetze motifiziert in 2011, ermöglichen jede Intervention des MTKRS in der Zone B in Durres und Nichts geschah, weil keine Gesetze mehr galten. Aber gute Juristen gibt es nicht, nur diese Berisha und Bujar Nishani Spinner mit Diplomen, obwohl man nie eine Universität von Innen gesehen hat. Die Privatisierungs Verbrechen sind einmalig in der Welt, in der Verantwortung der Weltbank, der Internationalen. Aufträge erhalten nur Private Firmen, mit selbst ernannten Experten und die Experten der Staatlichen Institutionen wurden in Pension geschickt.

Ekskluzive / Si po fshihen gjurmët e krimit arkeologjik te “1 Maji”

 0  0  New

·      “Dyrrah”-u zbulon se është fshirë versioni on-line i Raport Vjetor 2010, ku janë botuar fotot dhe përshkrimi për gjetjet e bujshme arkeologjike

·      Mision i Pamunduri prokurorisë së Durrësit? Pakt i heshtur i ish-qeverisë së PD-së me segmente të shumicës së sotme

·      Ja harta me viston e dhënë më 23.3.2011 për ndërtime në “Pompej”, nënshkruar nga Kryeministri Sali Berisha; Ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Ferdinand Xhaferaj; drejtori i Institutit të Monumenteve të Kulturës “Gani Strazimiri” akademik Prof. Dr. Apollon Baçe; drejtori i http://www.asha.gov.al/wp-content/uploads/2014/05/Logo-ASHA1.png Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik Roland Olli

Nga Thanas Mustaqi

DURRËS, 6 qershor 2014 –  Teksa akuza bregdetare nis hetimet kryesisht, pas „sherrit” mediatik, lidhur me pallatin te ish-lulishte “1 Maj”, që ka zhdukur një “Pompe” antik në Durrës, “Dyrrah”-u ka zbuluar se është fshirë versioni on-line i Raport Vjetor 2010 nga sajti i Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik (ASHA), ku janë botuar fotot dhe përshkrimi për gjetjet e bujshme arkeologjike.

DIÇKA QË NUK SHKON

Me sa duket, autori / autorët e krimit mbi trashëgiminë kulturore në Durrës në emblemën e qytetit bregdetar, ish-lulishtja e famshme “1 Maji”, të frikësuar nga zhurma mbi ish-“Pompejin”, janë kujdesur të fshijnë (delete) gjurmët, teksa në sajtin e Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik, një institucion në varësi të Ministrisë së Kulturës, mungon në arkiv Raport Vjetor / Annual Report 2010.

Nga ana tjetër, drejtori i ri i ri ASHA-s Dr. Artan Puto, në sajtin e institucionit ka lënë vetëm veprimtaritë e vitit 2014, kurse në zërin Raporte (?!) ka përfshirë për Durrësin një fragment të Fletore Zyrtare nr. 53, datë 7 maj 2011 që i takon Vendimit Nr. 237, datë 23.3.2011 të Këshillit të Ministrave “Për miratimin e rregullores “Për administrimin e zonës arkeologjike “A” dhe “B” të qytetit të Durrësit””, bashkëngjitur dhe harta e nënshkruar “Dyrrah”-u ka kërkuar në adresën www.asha.gov.al/content.asp?idjadok=751&

Raport Vjetor 2010, sikurse tregohet në Google search: “Mar 31, 2011 – Raporti Vjetor 2010, Shqip-Anglisht … Veprimtaria e Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik (ASHA) edhe gjatë vitit 2010 është përqendruar në”, por “Oops! Kjo faqe nuk mund të gjendet (this page can’t be found)” [shih faksimilet e gjurmës në “google search”, dhe përgjigjes, por edhe të kopertinës së saj].

Por në internet mund të gjesh Raportin vjetor të Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik për vitin 2009 në http://www.slideshare.net/hoteleritourismalbania/raporti-vjetor-2009-agjencia-e-sherbimit-arkeologjik

Ka diçka këtu që nuk shkon: fshihet Buletin Vjetor 2010, ku është raportuar për zbulimet tek ish-lulishtja “1 Maji”, në janar 2011, shoqëruar me fotot, dhe lihet VKM-ja e 23 marsit 211, ku jepet vistoja për ndërtimet:

“Në zonën arkeologjike “B” të qytetit të Durrësit përveç ndërhyrjeve që lejohen në zonën arkeologjike “A”, lejohen edhe: 1. Ndërtimet e reja pas miratimit me shkrim nga Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë të kërkesave të subjekteve të interesuara”.

MISIONI I PAMUNDUR?

Burime nga prokuroria e rrethit gjyqësor të Durrësit bëjnë të ditur se kanë filluar hetimet kryesisht ndaj një firme ndërtimi, administratës së bashkisë, ish-drejtuesve të Institutit të Arkeologjisë, Institutit të Monumenteve të Kulturës, Agjencisë shtetërore të Shërbimit Arkeologjik, Qendrës së Studimeve Albanologjike, ish-Ministrisë së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, firmës për punime shpëtimi arkeologjike, Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare Durrës.

Ka qenë arkitekti i njohur she zëvendëskryetar i Shoqatës së Arkitektëve të Shqipërisë, Arben Biçoku që ka kërkuar ndjekje penale për ata që kanë zhdukur një nga monumentet më të rëndësishme të kulturës në Durrës, me rëndësi dhe ndërkombëtare.

Ish-lulishtja “1 Maj” në qytetin e Durrësit u shkatërrua për t’u ndërtuar një seri pallatesh.

Gjatë gërmimeve u zbulua një “lagje” e tërë antike, e paprekur dhe e ruajtur në gjendje shumë të mirë, që datonte që nga kohët arkaike dhe kishin një larmi ndërtimtarie që përfshinte tre periudha antike, të pajisura me rrugë, puse dhe kanale uji.

Por është disi e vështirë për organin e Akuzës t’i çojë deri në fund hetimet, pasi kemi të bëjmë me një pakt të heshtur të ish-qeverisë së PD-së me segmente të shumicës së sotme.

/agjencia e lajmeve “Dyrrah”/

– See more at: http://www.durreslajm.com/investigim

Alptraum der Bitterkeit , die beide Massaker mit diesen großen historischen Wert und Identität mit sich bringt. Durres und Strom ein altes Problem

Ein Antikes Dorf mit Beton und illegalen Bauten zuzerstören ist einmalig in Europa in den letzten 100 Jahren. Selbst die Türken stoppten sowas vor 100 Jahren. Man ist in der Idiotie Stadt der Albaner Mafia: Durres! Keine Reaktion der Botschaften und von Europa diesen kriminellen Wahnsinn in 2010 zustoppen, denn Alle waren imt der Unterschlagung der EU Millionen u.a. für die Justiz unterwegs und um Gelder mit NGO’s, Politischen Stiftungen zu unterschlagen.

Original Salih Berisha, Argitan Bersiha begann 2010 ein illegaler Bau an der Post in Durres im Zentrum, wo wir bereits in 2010 darüber schrieben. Keine Botschaft, machte einen Aufschrei noch die Antiken Welt, das Wissen u.a. der Italiener aber auch der Deutschen wurde tod geschwiegen.

Eine Schlüsselrolle spielte der Profi Gangster Fatmir Valoti (Geldwäsche Investor nach Dokumenten, für den Beton Bau) , PDUI Partei und Bezirks Stadt Rat in Durres, mit der Mafia Gruppe Klodian Pajuni, Ferdinand Xhafferie. Ende 2013 verliess er die Partei und wurde aus dem Stadtrat abgewählt. Die PDUI Partei, ist ein identischer Idioten Haufen der dümmsten Mafia wie die Ilir Meta Partei LSI und zu diesem Zeitpunkt waren die dümmsten Parteien vereint auch mit Nard Ndoka und der Arben Froku Mafia.

Ein angeblicher Bus Bahnhof der Stadt Durres, was wie immer ein Phantom Witz war, wo Alles zusammen gefälscht wurde.

Federführende primitive Gangster im Durres Beton Massaker: Ilir Meta, Miri Hoti, Lefter Koka, Vangjush Dako und die Salih Berisha Banden (Albert Brojka, Aguile Gorea) zerstörten schon 1995 die Innenstadt von Tirana und Durres, und bauten die ersten illegalen Häuser am und im Theater Bereicht.

Auch der neueste Direktor für Kultur ist ein vollkommener Idiot, aus der LSI Partei ein Parteigänger des Lefter Koka. Klientel Politik der Frankenstein Partei Albaniens, wo Lefter Koka bei wikileaks als „most criminal“ von Albanien bezeichnet wurde, identisch mit den Sokol Olldashi Gross Verbrecher Kartellen, Alles von Deutschen Politikern finanziert und kräftig mit Geschäfts Visa der Drogen und Frauen Handel ausgeweitet mit vollen Wissen der SPD Größen wie: Otto Schily, Gernot Erler und Frank Walter Steinmeier und Joschka Fischer und seine Diplomaten war mangels Bildung sowieso bei jedem Mist dabei.

Ledion Lako , ohne Qualifikation, wird der Kultur Beauftragte in Durres

Durres Post Massaker
Im Antiken Teil von Durres, wurde dieses Dorf zubetoniert, obwohl das Grundstück ein Öffentlicher Park war. In der totalen Schutz Zone von Durres und wie immer: total gefälschte Papiere rund um Argita Berisha, den Drogen Kartellen, welche Geldwäsche Anlage suchen.

 

Durrës, dokumenti: Si u zhduk lagja romake në mes të qytetit (FOTO)

Durrës, 23 maj 2014 – Kur disa vite më parë kreu i ICOMOS-it, Giora Solar, erdhi në Durrës dhe pa gërmimet në qendër të qytetit, tek ish-lulishtja “1 Maji”, u shpreh se zbulimi ishte më i rëndësishëm edhe se vetë Pompei, sepse tregonte për një vazhdimësi qytetërimi dhe traditash.

Por, në vitin 2010, me firmën e ish-ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Ferdinand Xhaferaj, të Institutit të Monumenteve të Kulturës Apollon Baçe dhe drejtorit të Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik Roland Olli, “Pompei”; shqiptar mori fund. Mbi rrënojat e një lagjeje të tërë të qytetit antik të Durrësit, e cila mendohej ta kishte zanafillën qysh në shek. II para Krishtit u dhanë leje ndërtimi. I gjithë qyteti i Durrësit ishte dëshmitar për masakrën që po ndodhte në këtë zonë të rëndësishme arkeologjike, të gjithë panë se si u rrethua lagja antike, si u betonua dhe u ngritën para syve të tyre ndërtesat shumë-katëshe. Por askush nuk e denoncoi këtë rast.

Sot mbi sipërfaqen e gërmimit janë ngritur dy pallate gjashtëkatëshe me garazhe nëntokësore. Pak ditë më parë, një nga anëtarët e Forumit të Mbrojtjes së Trashëgimisë Kulturore, gazetari Marin Mema, bëri denoncimin e këtij rasti në emisionin “Exclusive”. Disa dokumente, vënë në dispozicion nga Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, të cilat datojnë në vitin 2010, flasin qartë për masakrën e radhës në zonën arkeologjike në Lagjen 11, Rruga “Prokop Meksi” në Durrës.

Pavarësisht zbulimeve, të konsideruara si më të rëndësishmet e 30 viteve të fundit (madje ASHA, fotografinë e rrënojave e kishte vënë mbi raportin vjetor, 2010), mjaftuan ca firma që ato të zhduken përgjithmonë. Dëmi është i jashtëzakonshëm dhe i pakthyeshëm, veçse, kur bëhet fjalë për një qytet si Durrësi, i cili ngrihet mbi themelet e një qytetërimi të lashtë, ky rast mund të përsëritet.

Dokumenti

Në datën 27 korrik 2010, një grup pune i përbërë nga 8 specialistë dhe drejtues institucionesh, mes të cilëve ish-ministri Xhaferaj, ish-drejtori i IMK-së Baçe dhe ai i ASHA-s, Olli, firmosën “Fillimin e lirimit të gropës për ndërtimin e objektit sipas projektit të depozituar pranë sekretarisë teknike të KKA-së”.

Ky vendim u firmos edhe nga drejtuesi i Shoqërisë Arkeologjike që kishte marrë përsipër kryerjen e gërmimeve të shpëtimit në këtë zonë, “A.K.eR”, Gjergj Frashëri. Në një relacion të kësaj shoqërie thuhet se “rezultatet e deritanishme të gërmimit dhe dokumentimit arkeologjik vërtetojnë përfundimin e parakërkimeve të ASH-së, se sipërfaqja në fjalë ka qenë pjesë e qytetit romak, lagje në unazën pranë mureve rrethuese të qytetit, por brenda tyre. Në periudhën e hershme bizantine ka një fluks mbindërtimesh ose planimetrish të reja mbi ato të vjetrat, nga shtresat zejtare të qytetit. Ndoshta prej mesit të shek. VI pas Krishtit kualiteti i ndërtesave të qytetarëve në këtë hapësirë binte ndjeshëm, të cilat tashmë ndërtohen shumë më lart në kuotë, mbi mbushjet masive të shtresave të antikitetit dhe tashmë jashtë mureve rrethuese të reduktuara”.

Më tej, kjo shoqëri, e cila ka përfunduar misionin e saj të shpëtimit në datën 22 korrik 2010, propozon “largimin e sipërfaqes së mozaikut prej 0,6 m2 dhe vendosjen e tij në telajo për paraqitje muzeale; largimi për qëllime muzeore i sipërfaqes (tavolinë 1,7 x 1,10m) së punës për prodhimin e objekteve të qelqit; të kryhet ruajtja për qëllime muzeore e një fragmenti të rrugës me kalldrëm prej rreth 6 m2 në anën perëndimore të rrugës; zmontimi dhe montimi i gurëve të bazamentit të murit verior”. Pavarësisht se bëhej fjalë për një dëshmi të prekshme të një qytetërimi të tërë, me rrënoja ndërtesash, rrugë, mure, pazare, mozaikë, punishte … ajo u firmos të betonohej.

/gazeta “Panorama”/

– See more at: http://www.durreslajm.com/speciale/durr%C3%ABs-dokumenti-si-u-zhduk-lagja-romake-n%C3%AB-mes-t%C3%AB-qytetit-foto#sthash.DTXyMnsT.dpuf

202 illegale Bauten auch in Antiken Stätten und die Grundstücks Direktoren von Durres: Andi Lila und Erjon Jakov

Dort haben die Grossen Verbrecher Clans von Albanien vor allem geplant, welche alle Ortsfremd sind.

Dem Mafiosi Eduart Xhepa, hat man sein Fahrzeug vor dem “Aragosta” Restaurant in Durres – Currila in die Luft gesprengt

Masakra ndaj qytetit të Durrësit

Durrës, 20 maj 2014 – Rubrika „Shqipëria tjetër“ është ndalur këtë herë në qytetin e Durrësit, për të denoncuar masakrën e bërë ndaj arkeologjisë në emër të betonit, që ngre krye mbi vlerat e trashëgimisë kulturore që qyteti mijëravjeçar ruajti ndër shekuj.

“Qyteti i Durrësit, Dyrrahu apo Epidamnus siç quhej në fillesat e tij, është një ndër qendrat më të lashta dhe më të rëndësishme në Shqipëri. Thonë se kudo të gërmosh në qytetin bregdetar, nxjerrin kryet gjurmët e antikitetit, të cilat të kredhin thellë në historinë e tij. Gjurmë, që sot po shuhen, po zhduken, po shpërbëhen, jo nga koha, por nga pushtuesit modernë prej betoni, që po hanë e po shkatërrojnë çdo vlerë të tij”…
– See more at: http://www.durreslajm.com/speciale


Doku, wie kriminelle Politiker die Innenstadt von der Antiken Stadt Durres illegal zubetonieren, wobei der grosse Skandal ist, das die ausl. Institutionen mit Kriminellen Politiker der Inkompetenz immer die Projekte orgaisieren, inklusive der Deutschen Siftungen, GTZ vor Ort und nicht mit mit den echten Experten u.a. Professor Miri Hoti, der persönlich seit Jahren entsetzt ist, wie zuletzt die Berisha Horden erneut nach 1996 die Stadt betonieren und immer durch Ortsfremde Verbrecher Banden und sogar Gundstücke an ihre Banden verteilten, direkt im Antiken Theater. Trotzdem erhielten diese Verbrecher Banden hohe Millionen Summen für den Umwelt Schutz (140 Millionen € aus der EU Kasse für Nichts) und für Antike Stätten, welche spurlos verschwanden.

Als der Super Idiot des Sokol Olldashi der primitive Ganove: Neritan Golja  CEZ Direktor wurde, hinterliess er nach wenigen Monaten ein Desaster, weil er ein Autist ist. Deshalb wurde er noch von der eigenen PD Regierung vor einem Jahr entlassen. Die hohe Staatskontrolle, schlägt nun Alarm, weil in Durres keine Anklagen erfolgen, bei Amts Missbrauch des Rathauses mit Vangjush Dako, der unverändert weiter Durres zubetoniert und Dreck ins Meer kippt.
Er schreib gefälschte Rechnungen, faslsche Zähler Abrechnungen und Phantasie Ausgaben wurden zum System eine Betruges. Eines der Weltbank Privatsierungs Desaster in Albanien.

Wie in einem Mafiösen Construct, schützen sich die Politischen Verantwortlichen aller wichtigen Parteien in Durres im Rathaus und im Bezirks Ausschuss, durch die eigenen korrupte Staatsanwaltschaft und Richter, wo Anzeigen im Hunderter Paket spurlos verschwinden. PJer Ndreau!!!

Analphabeten wurden Direktoren, wie im Polizei Dienst, mit gefälschten Schul Zeugnissen, wo Neritan Golja, nur Einer der extrem dummen Nord Albaner ist, welche sich im Bezirk Durres niederliessen.

Banditen Kampf um den Vorsitz der PD Mafia Partei in Durres: Neritan Golja gegen Genc Juka

Durrës, dokumenti: Si u zhduk lagja romake në mes të qytetit (FOTO)

Durrës, 23 maj 2014 – Kur disa vite më parë kreu i ICOMOS-it, Giora Solar, erdhi në Durrës dhe pa gërmimet në qendër të qytetit, tek ish-lulishtja “1 Maji”, u shpreh se zbulimi ishte më i rëndësishëm edhe se vetë Pompei, sepse tregonte për një vazhdimësi qytetërimi dhe traditash.

Por, në vitin 2010, me firmën e ish-ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Ferdinand Xhaferaj, të Institutit të Monumenteve të Kulturës Apollon Baçe dhe drejtorit të Agjencisë së Shërbimit Arkeologjik Roland Olli, “Pompei”; shqiptar mori fund. Mbi rrënojat e një lagjeje të tërë të qytetit antik të Durrësit, e cila mendohej ta kishte zanafillën qysh në shek. II para Krishtit u dhanë leje ndërtimi. I gjithë qyteti i Durrësit ishte dëshmitar për masakrën që po ndodhte në këtë zonë të rëndësishme arkeologjike, të gjithë panë se si u rrethua lagja antike, si u betonua dhe u ngritën para syve të tyre ndërtesat shumë-katëshe. Por askush nuk e denoncoi këtë rast.

Sot mbi sipërfaqen e gërmimit janë ngritur dy pallate gjashtëkatëshe me garazhe nëntokësore. Pak ditë më parë, një nga anëtarët e Forumit të Mbrojtjes së Trashëgimisë Kulturore, gazetari Marin Mema, bëri denoncimin e këtij rasti në emisionin “Exclusive”. Disa dokumente, vënë në dispozicion nga Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, të cilat datojnë në vitin 2010, flasin qartë për masakrën e radhës në zonën arkeologjike në Lagjen 11, Rruga “Prokop Meksi” në Durrës.

Pavarësisht zbulimeve, të konsideruara si më të rëndësishmet e 30 viteve të fundit (madje ASHA, fotografinë e rrënojave e kishte vënë mbi raportin vjetor, 2010), mjaftuan ca firma që ato të zhduken përgjithmonë. Dëmi është i jashtëzakonshëm dhe i pakthyeshëm, veçse, kur bëhet fjalë për një qytet si Durrësi, i cili ngrihet mbi themelet e një qytetërimi të lashtë, ky rast mund të përsëritet.

Dokumenti

Në datën 27 korrik 2010, një grup pune i përbërë nga 8 specialistë dhe drejtues institucionesh, mes të cilëve ish-ministri Xhaferaj, ish-drejtori i IMK-së Baçe dhe ai i ASHA-s, Olli, firmosën “Fillimin e lirimit të gropës për ndërtimin e objektit sipas projektit të depozituar pranë sekretarisë teknike të KKA-së”.

Ky vendim u firmos edhe nga drejtuesi i Shoqërisë Arkeologjike që kishte marrë përsipër kryerjen e gërmimeve të shpëtimit në këtë zonë, “A.K.eR”, Gjergj Frashëri. Në një relacion të kësaj shoqërie thuhet se “rezultatet e deritanishme të gërmimit dhe dokumentimit arkeologjik vërtetojnë përfundimin e parakërkimeve të ASH-së, se sipërfaqja në fjalë ka qenë pjesë e qytetit romak, lagje në unazën pranë mureve rrethuese të qytetit, por brenda tyre. Në periudhën e hershme bizantine ka një fluks mbindërtimesh ose planimetrish të reja mbi ato të vjetrat, nga shtresat zejtare të qytetit. Ndoshta prej mesit të shek. VI pas Krishtit kualiteti i ndërtesave të qytetarëve në këtë hapësirë binte ndjeshëm, të cilat tashmë ndërtohen shumë më lart në kuotë, mbi mbushjet masive të shtresave të antikitetit dhe tashmë jashtë mureve rrethuese të reduktuara”.

Më tej, kjo shoqëri, e cila ka përfunduar misionin e saj të shpëtimit në datën 22 korrik 2010, propozon “largimin e sipërfaqes së mozaikut prej 0,6 m2 dhe vendosjen e tij në telajo për paraqitje muzeale; largimi për qëllime muzeore i sipërfaqes (tavolinë 1,7 x 1,10m) së punës për prodhimin e objekteve të qelqit; të kryhet ruajtja për qëllime muzeore e një fragmenti të rrugës me kalldrëm prej rreth 6 m2 në anën perëndimore të rrugës; zmontimi dhe montimi i gurëve të bazamentit të murit verior”. Pavarësisht se bëhej fjalë për një dëshmi të prekshme të një qytetërimi të tërë, me rrënoja ndërtesash, rrugë, mure, pazare, mozaikë, punishte … ajo u firmos të betonohej.

/gazeta “Panorama”/

– See more at: http://www.durreslajm.com/speciale/durr%C3%ABs-dokumenti-si-u-zhduk-lagja-romake-n%C3%AB-mes-t%C3%AB-qytetit-foto#sthash.DTXyMnsT.dpuf

Die PD in Durres hat viele Probleme.

Neritan Golja Als Transport Verantwortlicher in Durres: Neritan Golja

Neritan Golja, als CEZ Direktor fristlos gefeuert von der eigenen Regierung, und der Krankenhaus Direktor Taulant Baku, kauften teilweise für viel Geld Stimmen für die Wahl in Durres. PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

ca. 150 Millionen € betragen die Strom Schulden bei der CEZ, wo Hotels praktisch noch etwas gezahlt haben und bis 60.000 € Strom und Wasser Schulden haben. Fast immer sind es kriminelle Familien aus dem Kosovo, Mazedonien, aus der Politk mit Geldwäsche Geschäften. Tankstellen haben sowieso noch etwas gezahlt wie die Nord Albanischen Banden des Salih Berisha im Raum Durres.

Alarmohet Kontrolli i Lartë i Shtetit. Borxhi në CEZ Durrës 19 miliard lekë

CEZ2Nga Xhevahir Gradica  / Borxhi i thellë deri në kufijtë e të pabesuarës si dhe menaxhimi shumë i keq i CEZ Shpërndarjes……………..

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=9303

Die Durres Terroristen Polizei, verhaftet illegal 5 Elektriker des Energie Versorgers CEZ fest 

Task Force Durres verhaftet den Bürgermeister von Xhafzotaj

Të zgjedhurit e PS dhe LSI po fshehin me dashje dhe para vjedhjet dhe abuzimet e ish drejtorëve të PD

 

Das Sumpf Loch der Infektionen und Moskitos in der Rruga Taulantia in Durres

EU Dezentralisierungs Desaster: Der Antiken Park “Apollonia” Teile Friedhof umgewandelt

Der Bürgermeister Vanjush Dako schimpft das Alles illegal gebaut ist, und sein Bruder verkauft den Beton, wo die Beton Mischer ständig herumfahren.

Das kriminelle Enterprise der Albaner von der NATO geduldet: PDK-ja dhe shërbimi i saj për vrasje e vjedhje ShIK janë rrjet kriminal

Ein mutiger Journalist, Einer von Vielen wo oft die Medien wie der Deutsche Spiegel, Welt, Die Zeit die Fakten ignoriert, was die eigenen Journalisten schrieben und viele Berichte wurden nie gedruckt.

Offizielle US und EU Politik, diese kriminellen Gestalten zu finanzieren und mit diesen Partner Geschäfte zumachen. Die Gestalten sind heute noch als Diplomaten unterwegs.

Die ZDF Doku


Die NATO hat genug Unterlagen über das kriminelle Enterprise des Hashim Thaci, Ramuz Haradinaj, Ilir Meta, Salih Berisha, Fatos Nano

Enver Robelli

PDK-ja dhe shërbimi i saj për vrasje e vjedhje ShIK janë rrjet kriminal

2014-05-22 09:00:57

Në bazë të dokumenteve të shërbimeve vëzhguese të NATO-s përfundimisht para shoqërisë së Kosovës po shpaloset e vërteta e përgjakshme dhe e tmerrshme mbi Partinë Demokratike të Kosovës dhe shërbimin e saj sekret ShIK. Më 8 qershor populli i Kosovës duhet të çohet në kryengritje demokratike dhe ta shpëtojë vendin nga kthetrat e të dyshuarve për krime të rënda. Kadri Veseli, Hashim Thaçi dhe shokët e tyre duhet të dalin në bankën e të akuzuarve, jo të ulen në karrige parlamenti

Në mesin e anëtarëve të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) sigurisht ka shumë njerëz të mirë. Janë bashkëqytetarë tanë, familjarë e miq. Ata e kanë zgjedhur PDK-në si shtëpi të tyren politike, duke qenë të bindur se po i bëjnë shërbim vendit. Nuk duhet t’i akuzojmë për këtë. Gjatë rrugëtimit politik çdokush mund të bëjë gabime, të mashtrohet, të besojë në mënyrë naive në kauza që duken të drejta e dalin të padrejta, gati secili mund të bjerë pre e premtimeve që shpejt zbulohen si të rrejshme.

Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 8 qershorit të gjithë këtyre anëtarëve të PDK-së po u drejtohet vetë NATO-ja me një apel dramatik që t’ia kthejnë shpinën Partisë Demokratike të Kosovës për shkak se themelet mbi të cilat është ndërtuar kjo parti janë të shtruara me gjak e kufoma shqiptarësh të pafajshëm, me krime politike dhe ekonomike kundër Kosovës, me tregti me drogë dhe me lidhje tepër të dyshimta me struktura kriminale të Serbisë – lidhje këto që mbërrijnë deri te krimineli Arkan dhe rrjeti i Mira Markoviqit, gruaja e liderit serb, Slobodan Milosheviq.
Po bëhet gati një javë prej se kolegu Vehbi Kajtazi është duke botuar në këtë gazetë informata të tmerrshme, të cilat burojnë nga dokumentet e NATO-s. Aleanca më e fuqishme ushtarake në botë është e pranishme me mijëra trupa në Kosovë që nga qershori i vitit 1999 dhe ka mbledhur një fond të madh informatash mbi veprimtarinë e ShIK-ut, një organizatë që NATO-ja e përshkruan si kriminale dhe terroriste dhe, gjithashtu, pjesë paramilitare të Partisë Demokratike të Kosovës, që drejtohet nga kryeministri aktual dhe në largim Hashim Thaçi. Kjo strukturë politike dhe mafioze që e ka vjedhur, shkatërruar, sunduar dhe shpërfytyruar Kosovën po kërkon edhe një mandat për të qeverisur vendin tonë. Po kërkon edhe një mandat për të vazhduar misionin e saj për rrënimin e shkatërrimin e Kosovës dhe pasurimin personal dhe klanor si deri më tani.

Anëtarët e thjeshtë të Partisë Demokratike të Kosovës duhet t’i thonë qartë “jo” kësaj oferte të helmuar politike të Hashim Thaçit, Kadri Veselit dhe shokëve të tyre. PDK-ja nuk është më parti, aq më pak demokratike. PDK-ja është një biçim-parti autokratike, madje me tendenca diktatoriale, kur të shihet se me çfarë lehtësie qesharake është “shndërruar” në grup të djathtë politik dhe me çfarë arrogance sillet Thaçi ndaj anëtarësisë, kur në poste të larta partiake sjell figura gjithanshëm të diskredituara.
Anëtarët e thjeshtë të PDK-së, pra ata që ua duan të mirën së pari familjeve të tyre, e pastaj edhe vendit, Republikës së Kosovës, më 8 qershor duhet t’i bashkohen kryengritjes demokratike të popullit të Kosovës kundër Thaçit dhe PDK-së së tij, e cila edhe nga NATO-ja po demaskohet si organizatë thellësisht kriminale. Anëtarët e PDK-së kanë alternativa të tjera për të cilat mund të votojnë me ndërgjegje të pastër.

Në historinë e re të Kosovës këto janë zgjedhjet mbase më të rëndësishme dhe ndoshta shansi i parë i vërtetë për të nisur çmontimin e një rrjeti kriminal-partiak nën siglën e PDK-së, që për nga organizimi, mënyra e funksionimit, ushtrimit të dhunës e terrorit verbal dhe joverbal, plaçkitjes dhe futjes nën kontroll të palejueshëm të institucioneve të shtetit, si dhe dëmit të përgjithshëm që i ka shkaktuar vendit i përngjan një Al-Kaide në miniaturë.
Anëtarët e ndershëm të PDK-së duhet ta lënë Thaçin vetëm me klientët e tij, sepse ata, klientët, për përfitime personale dhe karriera qatipësh janë në gjendje t’i shërbejnë çdo regjimi kriminal. Për të ardhmen e mirë të Kosovës ky popull duhet ta lërë Thaçin vetëm me hyzmeqarët e tij të ardhur nga “shoqëria civile”, të cilët dje e quanin Thaçin hajdut, ndërsa sot, pasi kanë hequr maskat, i rrinë në prehër dhe e quajnë hero. Aderimet në PDK janë një pasqyrë që tregon se si demagogë, oportunistë dhe karrieristë pa asnjë parim i bashkohen një subjekti që drejtohet prej njerëzve që NATO-ja me defter po i akuzon si organizatorë vrasjesh dhe si kontrabandistë. Më 9 qershor, një ditë pas zgjedhjeve parlamentare, Kosova duhet të hapë një kapitull të ri të historisë së saj dhe të nisë procesin e dethaçizimit dhe deveselizimit të shoqërisë.

Në dokumentet e NATO-s nënvizohet se PDK-ja ishte sponsor i vrasjeve të kryera nga anëtarët e ShIK-ut. “Vrasjet ishin institucionalizuar dhe nuk ishin të ndara në operacione të kufizuara tek një numër i vogël pjesëtarësh të ShIK-ut”. Rrogat e anëtarëve të ShIK-ut, sipas NATO-s, paguheshin nga PDK-ja. “ShIK-u ishte i armatosur dhe nuk do të hezitonte të përdorte dhunën ndaj shqiptarëve të Kosovës për përfitime politike”. Në gjithë këtë rrjet tmerri e krimesh për të cilat raportojnë NATO-ja dhe KFOR-i tre emra potencohen veçanërisht: Hashim Thaçi (si autoritet përfundimtar në majë të piramidës së krimeve) dhe Kadri Veseli e Elmi Reçica si persona që “me siguri” kanë qenë “të vetëdijshëm për programin” e ShIK-ut. Ky program, sipas NATO-s, përbëhej nga kontrolli i tregtisë ilegale me derivate të naftës dhe me drogë, ekonomia e zezë, shmangia e rivalëve politikë përmes frikësimit ose edhe vrasjes, siç lë të nënkuptohet Aleanca Veriatlantike në raportet e saj.
“Një listë me 40 emra njerëzish që duhej eliminuar pretendohet se kishte ShIK-u dhe Kadri Veseli.

Këta njerëz, intelektualë të afërt me LDK-në (Lidhjen Demokratike të Kosovës), paraqisnin problem për ardhjen në pushtet të krahut të luftës. (…) Objektivi i tij (Kadri Veselit) është që t’i ngufasë intelektualët më të njohur të LDK-së. Ekziston një listë me 40 emra të njerëzve të afërt me Rugovën. Kadri Veseli është drejtpërdrejt i lidhur me disa nga figurat më të njohura politike, kriminale dhe ekstremiste brenda Kosovës”, ka raportuar “Koha Ditore”, duke u mbështetur në dokumente të KFOR-it, trupës paqeruajtëse të NATO-s. Pas këtyre informatave bëhet edhe më e qartë se pas vrasjes së Xhemail Mustafës, Smajl Hajdarajt dhe shumë patriotëve të tjerë qëndron ShIK-u. Këtë e lënë të kuptohet edhe dokumentet e NATO-s.
Të dhëna të tjera të tmerrshme të NATO-s flasin për përfshirjen e ShIK-ut dhe të krerëve të sotëm të PDK-së në tregti me drogë në përmasa ndërkombëtare. Baronë të njohur të kokainës, heroinës dhe narkotikëve të tjerë, të cilët përmenden madje edhe në lista të shërbimit sekret amerikan, CIA, mbanin lidhje me anëtarë të ShIK-ut. Tregtia me duhan, sipas NATO-s, ishte po ashtu një burim i rëndësishëm i financimit të strukturave të ShIK-ut. Në analizat sekrete të NATO-s Kadri Veseli, shef i ShIK-ut, aktualisht nënkryetar i PDK-së dhe kandidat për deputet të kësaj partie, përshkruhet si njeri “elegant” me “reputacionin e një trafikanti të drogës” dhe të cigareve. Me këtë reputacion Kadri Veseli më 8 qershor po kërkon votën e qytetarëve të Kosovës dhe po premton se bashkë me Hashim Thaçin do të punojnë për mirëqenien e Kosovës! Ky është humor i zi. Me duet të tillë politik Kosova vazhdon rrugëtimin e sigurt drejt humnerës e diktaturës, duke i përmbushur të gjitha kushtet për t’u shpallur shtet i dështuar.

Në dokumentet e NATO-s përmendet shpesh roli që ka luajtur shërbimi sekret i Shqipërisë, ShISh, në mbështetjen e aktiviteteve kriminale të ShIK-ut në Kosovë. Hidhen dyshime nga ana e KFOR-it edhe mbi qëllimin e vizitave që bënte në Prizren menjëherë pas luftës shefi i ShISh-it, Fatos Klosi, dhe kryeministri i atëhershëm socialist, Ilir Meta. Kush lexon me vëmendje dokumentet e NATO-s nuk mund t’i ikë përshtypjes se Tirana zyrtare është pjesëmarrëse në mos e drejtpërdrejtë, atëherë gjithsesi indirekte në krime të panumërta në Kosovë. Në këtë mënyrë Shqipëria e vazhdoi traditën fatale 100-vjeçare të aleancave djallëzore kundër Kosovës. Nëse Ahmet Zogu, Esat Pashë Toptani dhe Enver Hoxha kanë eliminuar patriotë kosovarë ose janë përpjekur dhe shpesh kanë arritur që për interesa të tyre të ngushta ta dëmtojnë Kosovën, Sali Berisha, Fatos Nano dhe Ilir Meta, secili në mënyrën e vet, i kanë bërë jo pak dëm Kosovës.
Berisha kërkonte që Kosova të pranonte autonomi nën Jugosllavi dhe t’i bashkohej “lëvizjes demokratike në Serbi” me Vuk Drashkoviqin në krye, Nano i premtonte Europës (përmes revistës gjermane “Der Spiegel”) se do ta bindte prijësin e shqiptarëve të Kosovës, Ibrahim Rugovën, që të hiqte dorë nga pavarësia, sepse Kosovës nuk i duhet pavarësia në Europën e bashkuar, ndërsa Ilir Meta vinte me kryeagjentin e tij Fatos Klosi në Prizren për të koordinuar veprimtaritë e ShISh-it dhe të ShIK-ut në Kosovë.

Pjesë e këtij sistemi kriminal ishin edhe disa firma. NATO-ja thekson se ShIK-u kishte lidhje të forta me kompaninë e sigurimeve INSIG nga Shqipëria, zyrat e së cilës shfrytëzoheshin për të transportuar armë dhe drogë në Kosovë.
Akuzat kundër ShIK-ut dhe PDK-së që përmbajnë dokumentet e NATO-s janë të rënda dhe përbëjnë evidencën deri më tash më të qartë mbi fytyrën e vërtetë të drejtuesve të tyre. Pasi ka mbetur pa tekst përballë ortekut të akuzave kjo parti po përpiqet që nëpërmjet heshtjes ta kalojë këtë situatë, sidomos tani kur Kosova gjendet në prag të zgjedhjeve. Nëse Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe shokët e tyre heshtin për krime dhe tregojnë përralla për integrime (europiane), qytetarët e Kosovës me votën e tyre më 8 qershor duhet të dëshmojnë qartë se ky taraf politik duhet të dalë në bankën e të akuzuarve, jo të ulet në karrige parlamenti.
Për të nisur shkëputjen nga ky sistem kriminal partitë e tjera politike të Kosovës duhet të përjashtojnë çdo koalicion me PDK-në siç është sot.

Kush e ndan pushtetin me PDK-në sot bëhet bashkëpjesëmarrës në krime dhe i arsyeton të gjitha mbrapshtitë që PDK-ja dhe ShIK-u akuzohen se i kanë kryer në 15 vjetët e fundit. Këto akuza nuk po i bën një organizatë dosido, por vetë NATO-ja, e cila ka dhënë kontributin vendimtar për çlirimin e Kosovës. I vetmi institucion që tani e tutje duhet të merret me bandën që gjatë këtyre viteve po vepron nën ombrellën e PDK-së dhe ShIK-ut është gjyqësori.

robelli@bluewin.ch

Teil III

Ish-drejtori i dënuar për Gërdecin fiton azilin politik në Francë

Ish-drejtori i dënuar për Gërdecin fiton azilin politik në Francë

http://www.albanianblogger.com/wp-content/uploads/gerdec_explosion.jpg

Postuar më: 21 Maj, 2014 tek Aktualitet

240

Ish-drejtori i sektorit të planifikimit në Ministrinë e Mbrojtjes, Armand Tartari, i dënuar për tragjedinë e Gërcedit ka fituar azilin politik në Francë, pasi ka aplikuar para pak kohësh.

Tartari e ka fituar tashmë statusin e azilantit politik. ishte dënuar me 1 vit burg nga Gjykata e Apelit, pasi nga prokuroria ishte akuzuar për “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga neni 70/2 e 2 të Kodit Penal Ushtarak dhe 25 i Kodit Penal.

Ai akuzohet se bashkë me Shkëlzen Madanin, ish-drejtor në ministry dhe Ylli Pinari ish-drejtor i Meico-s dhe disa të tjerë, caktuan çmim dyfish për shitjet e municioneve. Nga tragjedia e Gërdecit, në 2008-ën humbën jetën 26 persona dhe u plagosën rreth 200 të tjerë.

 

**********


01-tetor-2013Dëshmia në Francë e azilantit të Gërdecit

(Botuar në DITA në 1 tetor 2013 – Marrë nga l’Humanite.fr)

Armand Tartari, ish-punonjës i ministrisë së mbrojtjes, i dënuar me një vit burg në procesin e Gërdecit, kërkon azil politik në Francë për t’ja hedhur burgut në Shqiperi dhe dëshmon. Në Francë, jetë qeni si refugjat që s’i japin letrat dhe në Shqipëri po ashtu jetë qeni, ku përgjegjësit e vërtetë të Gërdecit ia hodhën, ndërsa peshqit e vegjël si ai e hëngrën

 

Kjo është një histori komplekse dhe tragjike, e cila duket sikur del nga një roman spiunazhi të Xhon Lë Karre dhe ngjan si një absurd i Franc Kafkës. Por ajo s’është aspak e trilluar. Ky është fati që e ka gjetur Armand Tartarin, funksionar i lartë shqiptar 37-vjeçar, në çështje përtej fuqive të tij.

I ardhur në Francë më 14 shkurt, të nesërmen e një dënimi një vjeçar, të cilin ai e gjykon të padrejtë, jeton që nga fillimi i vitit në një sprovë të dytë. Ajo që Franca u ofron 62.000 personave që kërkojnë çdo vit azil politik. “Pas gjashtë muajsh në Francë, unë s’kam asnjë ndihmë”, tregon ai për gazetën franceze.

Ai ka zbuluar i trullosur “kalvarin e burokracisë franceze”. Hyrja në kabinat e drejtorive të policisë së Parisit për të tërhequr dosjen nga Zyra Franceze për Mbrojtjen e Refugjatëve (Ofpra) është me të vërtetë një betejë më vete. “Duhet të zgjohesh shumë herët për të kaluar filtrin e ‘mafiozëve’ që drejtojnë rradhën sipas kombësive”, rrëfen ai. Dhe kur arrin, ata e shtyjnë. “Dukuni pas dy muaj e gjysëm, në korrik, do ketë më pak njerëz”, e urdhëruan atë.

“Eshtë habitëse dhe shokuese”, komentojnë Patrik Boduan dhe Xhean Uorne, avokatët e tij në Federatën Ndërkombëtare të të drejtave të njeriut (Fidh). “Eshtë më keq në Kretej. Nuk ka personel të mjaftueshëm”, shtojnë ata. Me një rritje prej 73% të kërkesave në pesë vjet, Franca është vendi i dytë evropian më i kërkuari. Në dijeni të këtij problem, qeveria ka ndër mend të reformojë procedurat e të drejtës për azil. Por Manuel Voll, Ministri i Brendshëm, ka vendosur që shqyrtojë debatet mbi këtë dosje të ndjeshme pas zgjedhjeve vendore të 2014-s.

Kur Armand Tartari të arrijë të tërheqë formularin e shumë dëshiruar, do ketë 21 ditë në dispozicion për ta mbushur, përpara se të thirret nga një agjent i “Ofpra”, i cili do ta pyesë rreth itinerarit të tij. Atëherë, ai do të ketë mundësinë t’i thotë që gjithçka ka filluar më 15 mars 2008, në fshatin Gërdec, një duzinë kilometrash larg Tiranës.

Eshtë mesditë, kur dëgjohet një shpërthim pranë një depoje armësh të ushtrisë shqiptare. Shpërthimi shkaktoi 26 të vdekur dhe më shumë se 300 të plagosur. Dy javë më vonë, një hetim i “Neë York Times” zbulon ekzistencën e një trafiku armësh ndërkombëtar në vendngjarjen e kësaj tragjedie, pa e ditur deri më sot nëse ai ka gisht në origjinën e shpërthimeve. Për llogari të Tiranës Zyrtare pritej demontimi i armëve të vjetra kineze, nga një shoqëri amerikane armatimesh AYE, e cila do t’i maskonte si armë shqiptare para Uashingtonit dhe më pas do ja dorëzonte ushtrisë afgane. Në janar 2011, një gjykatë e Majemit dënoi përgjegjësin e saj me katër vjet burgim për këtë mashtrim.

Artikulli i “NeW York Times”-it përmend gjithashtu përfshirjen e mundshme të kastës së lartë shqiptare si Sali Berisha dhe
Fatmir Mediu, në atë kohë Kryeministër dhe Ministër i Mbrojtjes. Në shtator 2008, Kosta Trebicka, një nën-kontraktues shqiptar i AYE, autor i këtyre deklaratave, bëhet viktimë e një aksidenti misterioz me makinë… Për mungesë dëshmitarësh, gjykimi i trafikut të armëve për çështjen e Gërdecit është braktisur nga drejtësia shqiptare. Por familjet e viktimave kërkojnë fajtorët.

Më 13 shkurt 2013, akuzat e Gjykatës së Apelit të Tiranës ranë, për t’u vërtetuar më vonë në korrik nga Gjykata e Kasacionit: përgjegjësit kryesorë të veprave kanë shpëtuar. Ministri i Mbrojtjes, Komandanti i Ushtrisë (i dënuar me gjashtë vjet nga instanca e parë) dhe zëvendësi i tij, ndërsa disa grada të larta janë paguar. Por funksionarët e Ministrisë së Mbrojtjes si Armand Tartari, drejtor ekonomik, nuk përfitojnë nga kjo mëshirë. Ai dënohet me një vit burgim për “abuzim detyre”, sipas një neni që nuk njihet në Evropë, duke qenë anëtar i komisionit që caktoi çmimin e shitjes së metalit të armëve përpara demontimit!

“Pesë vjet pas shpërthimit të Gërdecit, një drejtësi e korruptuar bën viktima të tjera nga një proces i padrejtë. Jemi pak a shumë 15 funksionarë të ministrisë që po bëhemi ‘koka turku’. Refuzoj ta pranoj, sepse fajtorët e vërtetë nuk janë hetuar”, zemërohet Armand Tartari. “Në shtetet e korruptuara, proceset e stisura janë gjithmonë e më të përhapura”, shpjegon Xhean Uorne.

“Bota m’u shemb para këmbëve. Ministri i Mbrojtjes më kishte siguruar që nuk rrezikoja gjë”, përmend ai. I paralajmëruar nga avokati i tij, ai u arratis menjëherë nga malet, me një pallto të thjeshtë dhe kostum, duke lënë gruan dhe dy vajzat e tij në Tiranë. “Në Shqipëri, burgjet janë në dorë të mafias dhe mund të ndodhë gjithçka”, shton ai për të justifikuar arratisjen.

Ai pohon se i kanë kërkuar 100.000 euro për të anuluar dënimin e tij, ndërsa një tjetër ka dhënë 500.000 euro. Armand Tartari ka refuzuar jo sepse ka fituar jo më shumë se 650 euro në muaj, por sepse nuk ka dashur “të financojë krimet e mafias në një moment që Shqipëria dëshiron të hyjë në Evropë”.

Paratë janë një problem i vërtetë. “Për të qenë refugjat politik në Francë, duhet të jesh gjithë kohën i disponueshëm për të marrë dokumentet. S’ke punë, s’ke vendbanesë. Je i detyruar të mbështetesh tek miqtë.”, shpreh keqardhjen ai. Situata e tij është akoma më dëshpëruese për shkak të avokatit të tij, mbrojtës i të drejtave të njeriut. Ai i ka dhënë një faturë më shumë se 5.000 euro për njëzet e gjashtë orëpunë, ose 200 euro për orë, pa asnjë rezultat pozitiv.

18 korrikun e shkuar, falë një shoqate, ai pati akses në kabint e Drejtorisë së Policisë së Parisit. Ata i kanë caktuar një takim më… 8 tetor 2013! Gjatë kësaj kohe, në pritje të kësaj thirrje, ai duhet t’ja dalë i vetëm.

Drejt një rishqyrtimi të Procesit të Gërdecit? Do shpjerë ndryshimi i pushteteve në një rishqyrtim të procesit mbi shpërthimin e një depoje municionesh në Gërdec në vitin 2008? Kjo është ajo që shpreson Armand Tartari, i cili nuk humbet shpresat të rimarrë pozicionin e tij të funksionarit të Shqipëri. Më 12 shtator, Kryeministri socialist Edi Rama, pasardhës i Sali Berishës, u angazhua përpara autoriteteve evropiane dhe franceze për rivendosje të Shtetit të së drejtës në Shqipëri. Nga një trupë gjykuese e caktuar ky ishte vendimi i parë i Gjykatës së Lartë të Shqipërisë, “Fidh” kërkoi për Armand Tartarin “respektimin e standardeve ndërkombëtare dhe të drejtën për një proces të ndershëm të mbajtur nga një gjykatë e pavarur”. Më kot, për momentin.

 

 

* * *

Pretenca e Prokurorisë për Armand Tartarin

Armand TARTARI, i datëlindjes 23.12.1975, banues ne tiranë, pallat i ri pranë Kopshtit Zologjik, me gjendje gjyqësore i pa dënuar, me arsim të lartë ekonomik, me gjendje civile i martuar, me shtetësi shqiptare, ndjekur penalisht në gjendje të lirë, mbrojtur nga avokati Mirash Martini;

Akuzuar për:

Veprën penale ushtarake “Shpërdorimi i detyrës”, kryer nga kuadri komandues, në bashkëpunim, parashikuar nga neni 70/2 e 2 të Kodit Penal Ushtarak dhe 25 i Kodit Penal.

I pandehuri Armand Tartari, drejtor i Drejtorisë së Planifikimit, Programimit, Buxhetimit në MM, në cilësinë e kryetarit të Komisionit të Miratimit të Çmimeve, në bashkëpunim me të pandehurit Shkëlzen Madani, ish-drejtor i DMIBM në MM dhe Ylli Pinari ish-drejtor i MEiCO’s, si dhe në bashkëpunim anëtarët e këtij komisioni të pandehurit Denis Hajdari, Fatbardh Kuçi, Gëzim Oshafi, me gradën ushtarake major dhe Jorgo Mino, me gradën ushtarake kolonel, kanë caktuar si çmime të shitjes së municioneve/shtimjeve, dyfishin e çmimeve të ofertës së shoqërisë amerikane SAC inc, që ka përgatitur i pandehuri Ylli Pinari, të përcjella këtij komisioni prej tij me synim realizimin e përfitimeve të padrejta materiale të shoqërisë ALBADEMIL shpk.

Gjithashtu, të pandehurit Pinari dhe Madani kanë ndihmuar këtë komision në vendimmarrjen e kundraligjshme të tij, duke dërguar dy përgjigjet e falsifikuara të ndërmarrjeve me profil ushtarak dhe duke fshehur në këtë mënyrë mundësit, kapacitet, kostot dhe çmimet për municionet/shtimjet e kalibrave 20mm – 152mm. Pavarësisht nga ky fakt, anëtarët e këtij komisioni kanë marrë vendimin nr.1, datë 19. 11. 2007 në kundërshtim me metodikën që përcaktonin aktet nënligjore për nxjerrjen e çmimit, pra pa analizuar elementët dhe kriteret e veçantë të përbërjes së çmimit si: investimin, koston faktike të punës së bërë, ndikimin në mjedis dhe vlerën e nënprodukteve të përfituara nga çmontimi dhe çmilitarizimi i municioneve, si dhe nuk kanë përfshirë në çmim shpenzimet e transportit. 2002 “Për funksionimin e ndërmarrjes së Eksport–importit të ushtrisë “Meico” dhe marrëdhëniet e saj me drejtoritë, komandat e Ministrisë së Mbrojtjes” pika 3/2 e tij, si dhe ligji nr. 8485, datë 12. 05. 1999 “Kodi i Procedurave administrative”, neni 9.

Shënim: Armand Tartari, u dënua me 1 vit heqje lirie, me vendim të formës së prerë të Gjykatës së Apelit. Një ditë pas këtij vendimi Tartari u nis për në Francë.

 

Të dënuarit e “arratisur” pas vendimit të Gjykatës së Apelit

1. Luan Hoxha, i dënuar me 5 vite heqje lirie

2. Dashnor Çaushi, i dënuar me 3 vite heqje lirie

3. Gëzim Oshafi, dënuar me 3 vite heqje lirie

4. Jorgo Mino, i dënuar me 3 vite heqje lirie

5. Fahri Toska, i dënuar me 3 vite heqje lirie

6. Armand Tartari, i dënuar me 1 vit heqje lirie

7. Ndue Marku, i dënuar me 1 vit heqje lirie

8. Denis Hajdari, i dënuar me 1 vit heqje lirie

9. Fatbardh Kuçi, i dënuar me 1 vit heqje lirie

 

http://gazetadita.al/deshmia-ne-france-e-azilantit-te-gerdecit/

Der Terrorist und Verbrecher im Kosovo: Sami Lushtaku wurde verhaftet und konnte fliehen

Liebling der UNMIK Verbrecher, NATO Terroristen und korrupten EU Demokratie Aufbauer, wo es viele Artikel gibt. Im Mai verhaftet und nun konnte er bei einem Krankenhaus Aufenthalt entfliehne, womit Alles über die Kosovo Polizei gesagt ist.

Natürlich demonstrieren die Banditen und Mord Anhänger auf Freilassung denn bei 15 Jahren Westlicher Kultur bringen, kennt man nur das primitive Banditentum.

sami

(16:10) Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Familjarë dhe persona tjerë, përkrahës të grupit të ashtuquajtur “Grupi i Drenicës”, kanë nisur të përleshen verbalisht me gazetarë.

Siç raporton gazetarja e “Kohës Ditore” që gjendet në QKUK, familjarët dhe të afërmit e “Grupit të Drenicës” i kanë larguar me dhunë gazetarët e mbledhur në QKU.

“Mos me pa xhiru ju, s’ish ardh puna deri qëtu”, kanë thënë ata, derisa kërcënimet ndaj mediave kanë vazhduar.

Ndërkohë, të gjithë gazetarët prezentë në QKUK tanimë janë larguar nga hapësira e QKUK-së dhe janë duke qëndruar para hyrjes.

Koha.net mëson gjithashtu se largimi i gazetarëve ka ardhur me urdhër të vajzave të Sami Lushtakut.

© KOHA.net

 

Qendra Korrektuese konfirmon arratisjen e Lushtakut e të tjerëve

(15:22) Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Vazhdojnë tregimet për arratisjen e të dyshuarve të Grupit të Drenicës nga ambientet e QKUK.
Dëshmitarët i thanë Koha.net se Lushtaku kur u arratis kishte vendosur një kasketë, kishte të veshura xhinse dhe një duks të kaltër të çelët.
Burime të afërta me QKUK pohojnë se personi që siguronte dhomën ku ishte i vendosur Sami Lushtaku ishte familjar i tij.

 

(15:22)Prishtinë, 20 maj – (E plotësuar) Nga ambientet e QKUK raportohet për forca shtesë të policisë, që sapo kanë mbërri aty. Përforcimet lidhen me rastin e Grupit të Drenicës, një numër i të cilëve ishte aty për kurim.

Paqartësi rreth Sami Lushtakut e të tjerëve nga Grupi i Drenicës, të cilët pritej të transferoheshin nga Burgu i Dubravës në Burgun e pjesës veriore të Mitrovicës. Sa thonë që ai është arratisur nga ambientet e QKUK, ku ai ishte vendosur në njësinë koronare, të tjerë e të afërm thonë se ai ende ndodhet në dhomat e QKUK. Policia vazhdon të jetë aty e pranishme dhe duke kontrolluar ambientet.

Drejtori për siguri i Shërbimit Korrektues për Kosovën, Sokol Zogaj, i ka konfirmuar KosovaPress se Ismet Haxha, Sami Lushtaku dhe Sahit Jashri janë arratisur sot nga QKUK-ja rreth orës 13:30.
Ndërkohë të afërmit e familjes Lushtaku, u kanë thënë medieve se ai ndodhet brenda hapësirave të QKUK. Këtë ia ka pohuar Koha.net djali i Lushtakut, Mergimi. Por, një dëshmitare, e cila pohon se ndodhet në QKUK tash 7 javë për të shoqëruar nënën e sëmurë thotë të ketë parë me sytë e saj arratisjen e tij sot rreth orës dhjetë.
Po ashtu raportohet se në dhomën ku ka qenë i vendosur Lushtaku në njësinë koronare është parë edhe Bekim Haxhiu, i njohur me nofkën Kamishi. Nuk dihet pse.

(14:30)Lushtaku mund të jetë larguar qysh mbrëmë nga QKUK

Prishtinë, 20 maj – (I plotësuar) Vazhdojnë të mbahen të rrethuara nga forca policore objektet e QKUK, në kërkim të Sami Lushtakut, pjesëtar i Grupit të Drenicës, i dyshuar për krime lufte, i cili me të tjerët duhej të transferohej në Burgun e pjesës veriore të Mitrovicës.
Jozyrtarisht burime i kanë thënë Koha.net se Lushtaku është larguar qysh mbrëmë nga QKUK.
Nuk ka njoftime për të dyshuar as të arrestuar rreth këtij rasti, shumë diskreditues për Policinë e Kosovës.

 

(E plotësuar) – EULEX-i nuk e ka ndryshuar vendimin për transferimin në Burgun e Mitrovicës Veriore të “Grupit të Drenicës”, që mbahet në paraburgim tash e një vit…

May 14

Kosovo Ex-Guerrillas Escape From Detention

Three former Kosovo Liberation Army guerrillas accused of war crimes during the 1990s conflict have gone on the run after escaping from a clinic in Pristina where they were being treated.

Arben Sylejmani
BIRN

Pristina

Sami Lushtaku and his lawyer.

Former fighters Sami Lushtaku, Ismet Haxha and Sahit Jashari absconded from the University Clinic Centre in Pristina on Tuesday after refusing to be transferred to a prison in the northern city of Mitrovica.

“The defendants are on the run,” confirmed Shemsi Hajrizi, the head of Kosovo’s prison service.

Lushtaku, the mayor of Skenderaj/Srbice, and the two other men, all KLA fighters from the wartime guerrilla cell known as the Drenica Group, are charged with torturing and mistreating prisoners at a KLA detention centre in Likovc/Likovac in 1998.

They had been in detention on remand since May last year and were initially held in the Dubrava Prison in the Peja/Pec region before being transferred to the Pristina clinic for treatment several weeks ago.

On Monday, a judge from the EU rule-of-law mission decided to transfer them to a jail in Mitrovica.

But Hajrizi warned that it could be dangerous to move them to the Mitrovica prison because two high-profile Serbs are being held there.

“We want guarantees for their lives,” Hajrizi said.

Serb politician Oliver Ivanovic and retired police colonel Dragoljub Delibasic are in custody in the Mitrovica jail over allegations of involvement in alleged war crimes during the fighting between ethnic Albanian rebels and Belgrade’s forces in 1999, as well as killings that took place after the Kosovo conflict ended.

Tahir Rrecaj, the defence lawyer for Jashari, said he had not been informed that his client is on the run.

The Kosovo police declined to comment.

Ramush Haradinaj, Hashim Taqi, Ilaz Selimi, Ahmed Krasniqi (Haradinaj’s enemy), Setmir Krasniqi (organized crime) Muxhar Basha, Snu Lumaj, Ismet Bexhet, Remi Mustafa, Nazmi Bekteshi, Xhimshit Osmani, Ramadan Dermaku, Luzim Aliju i Baylush Rustemi. All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj. Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.”
http://whitepaper.prohosts.org/whitepaper.htm

fatosklosibinladen0002hr0.jpg

Albanian Secret Service Chief Fatos Klosi in 16.5.1998 in der “Albania” durch den Albanischen Geheimdienst Chef Fatos Klosi: KLA (UCK) is financed by Bin Laden

bekanntlich engste Partner der Deutschen Politiker!

mehr Info und Vorgeschichte über den ausgewiesenen Hodscha:

http://balkanblog.org/2010/03/03/
Dieser Italienische General, musste täglich den Dreck aufräumen, den die NATO und Partner der Deutschen Berufs Kriminellen der Grünen- und Roten Partei täglich mit ihren Partner organisierten.

Ein Italienischer General zum Thema und Partner der Deutschen und NATO


General Mauro Del Vecchio

We were Finding Bodies of Killed Serbs Every Morning
Report by Blic Online
Mauro Del Vecchio, former general of Italian Army who led the unit of 7,000 soldiers which entered Serbian Kosovo and Metohija province in June 1999, after the end of NATO air strikes on Serbia, told Italian weekly Panorama that during the first three weeks of his mandate “reports about the found bodies of killed Serbs and Roma were coming to his desk each morning”, but that was a taboo subject they were not allowed to speak about with journalists.
“The killing continued later but not as frequently. Those that have not fled Kosovo were under permanent risk to be killed or raped. Deserted Serbian houses were leveled to the ground or set on fire. Albanians were attacking the churches and monasteries, too. Their goal was to erase every trace of Serbian presence in Kosovo”, Del Vecchio said.
After commanding NATO Multinational Brigade North in Bosnia and Herzegovina (March-October 1997), General Del Vecchio was assigned commander of NATO Kosovo Force of the Multinational Brigade West in southern Serbian province of Kosovo and Metohija. He is today a representative of Democratic Party in the Italian Senate.
Magazine Panorama published for the first time photographs of Serbian victims taken by the KFOR Italian soldiers in 1999.
“Nobody was taking Serbian bodies that were left in all possible places. Mothers and wives of abducted Serbs were pleading for their loved ones to be found, but the majority of them have never been found, including those that were killed”, General Del Vecchio said.
……………….
http://de-construct.net/e-zine/?p=4360

http://news.bbc.co.uk/olmedia/110000/images/_114625_interview_with_kla%27s_jakup_krasniqi_grab_300.jpg
 Sami Lushtaku ** (heute Bürgermeister der zuständigen Stadt von (Srbica -Skenderaj) hat heute den Iman von dem zur Stadt gehörenden Gemeinde Marina, verhaften lassen,  nachdem eine Petition von 5.000 Leuten eingereicht wurde, das der Iman Kinder missbraucht. Vorgeschichte: unten

Die Balkan Mafia von Kelmendi bis Damir Fazllic zur EBRD Bank und dem AAEF – Kumbari nga Beogradi

financed by: Worldbank, EBRD Bank, IFC und EIB Bank

Mit dem kriminellen Debakel in der Ukraine, im Balkan sowieso hat die gesamte Welt begriffen, das die Aufbauhelfer, ausl. Finanz Inistute, oft die Botschafter selber nur Kriminelle Partner suchen, welche sich Politker nennen: Die vollkommen falschen Wirtschafts Lehren, der Privatisierung haben überall nur krmiinellen Strukturen geschaffen.

Vollkommen korrumpiert von den US Firman, wie BAT anderen Zigaretten Firmen vor über 20 Jahren schon mit Banken und Firmen auf Zypern. Man macht weiter.

Cannabis und Zigaretten Schmuggel ohne Ende im vom Westen korrumpiertenn Albanien

just criminals: US Botschafter Frank Wisner,

Die Ivica Toncev Mafia und Partner des Naser Kelmendi: Gericht gab Zijad Turkovic 40 Jahre Haft in Bosnien

Albanian organised crime has reached the United States, creating partnerships with the Gambino, Genovese, and Luchese families to facilitate specific crimes.……………….

Setimes

Godfather of the Bosnia Mafia and Security Minister: Fahrudin Radončić and his Partner Mafia Boss: Naser Kelmendi

Kumbari nga Beogradi

19 maj 2014

Postuar më: 19 Maj, 2014 tek Lajme Flash

kumbari

Ramiz Kelmendi, me të rënë gongu i përfundimit të betejës parlamentare, pra sapo u mbyll një legjislaturë, nga disa e suksesshme dhe nga disa një kohë e shkuar kot, bëri shpallen e tij publike: divorcin nga partia që e kishte deleguar si deputet, pra nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, e drejtuar nga Ramush Haredinaj. ishte një divorc politik i papritur, kur, për më tepër, vendin si deputet i parlamentit ai e kishte “ fituar” jo edhe aq përmes biznesit të tij të stërmadh dhe ende të paditur si duhet, por edhe përmes 400 mijë eurove që kishte dhënë si donacion për mbrojtjen e zotit Haredinaj në gjyqin e Hagës. Shumë kush mendoi se tani, pasi kishte qenë i detyruar të mbante mbi vete nje mandat parlamentar, ai më në fund do të kthehej tek bizneset e tij, në të cilat janë përfshirë më shumë se 1 mijë e shtatëqind punëtorë, nga të cilët një e treta janë pejanë.

Por, për lexuesit në Shqipëri, emri i Ramiz Kelmendit, si shumë të tjerëve, nuk do të thotë thuajse asgjë. Le ta bëjmë të qartë. ai është drejtuesi i korporatës ELKOS Grup , njëra nga më të mëdhatë në Kosovë, dhe njëkohësisht është njëri ndër më të pasurit e saj. Së bashku me biznesmenin tjetër, Ekrem Lluka, ata janë dy nga njerëzit më të fuqishëm ekonomikisht në Kosovë, por edhe me një ndikim të ndjeshëm edhe në jetën politike, dhe kjo e fundit, edhe pse nuk duket, ndjehet kur tunden paksa perdet e skenës së politikës. Para luftës në Kosovë, Ramiz Kelmendi, nuk njihej si një dorë e fuqishme ekonomike dhe as si një njeri i politikës. Lidhjet e tij nuk ishin as me qarqet e politikës paqtuese, por as me lëvizjen çlirimtare. Për të dyja palët, sepse në fakt ishin dy palë, ai ishte një njeri i panjohur, por, si duket ai nuk ka qenë i panjohur për një lidhje tjetër, e cila, shumë shpejt pas luftës, do të bëhej e njohur. Ramiz Kelmendi do të kishte një zanafillë  Në botën e biznesit, e cila, megjithëse deri më sot ende nuk është ndriçuar si duhet, ajo e kishte një portë të madhe në botën serbe të mafias politike dhe ekonomike, sidomos të asaj që kishte rrënjë të hershme në Kosovë, njëkohësisht, një portë të vogël në vetë strukturat e Kosovës. Herë pas here ai i ka mëshuar fort portës së madhe, përmes së cilës edhe ka bërë bizneset më të rëndësishme.

 

Me Bogoljubin fuqiplotë

Sipas gazetës serbe «Kurir», një gazetë me lidhje të ndjeshme qeveritare dhe mbështetëse e  pasfijeve të nëntokës së politikës, ai, Kelmendi, është bashkëpunëtor i biznesmenit serb Kariq, me të cilin administrojnë një zingjir supermarketesh në Kosovë, të njohur përmes shkurtesës serbe ETC, Ekonomski Tregovinski Center. Bashkëpunëtori i tij serb, Bogoljub Kariq, i njohur si njeriu i errësirës serbe në Kosovë, citohet më pas në informacionin e ofruar nga gazeta «Kurir», “është i lirë të tregtojë në Kosovë me shqiptarët”, dhe, në vise të ndryshme të saj ai ka ndërtuar disa shtëpi luksoze, disa nga të cilat ruhen pikërisht nga njerëzit e ofruar nga biznesmeni Ramiz Kelmendi. Rrjeti i supermarketeve të Kelmendit, më shumë se 80 për qind të artikujve që të ofron , janë të importit, por shumica

dërmuese e tyre është nga Serbia. Pra, dashje pa dashje, ai është ura e depërtimit masiv të mallrave serbe në Kosovë, sado që në mbledhjet parlamentare flitet aq shumë për largimin e tyre, por e gjithë kjo nuk do të kishte asnjë të keqe të  madhe, nëse gjithçka tjetër do të ishte në rregull. Cila gjë tjetër nuk është në rregull…le ta shohim më pas.

 

Karic - Kelmendi - Thaci

Një rreshtim befasues me Thaçin

Heshtja politike apo , më saktë, agjërimi politik i Ramiz Kelmendit, nuk mbajti aq gjatë. Befas ai u lajmërua si një njeri pranë Partisë Demokratike të Kosovës, e drejtuar nga zoti Thaçi. Një kalim i habitshëm, kur dihen krejt mirë se mes dy partive politike hendeku ka qenë i thellë, por, si duket, për biznesmenin kishte qenë shumë i ngushtë. Është e drejta e tij të ndryshojë, këtë të drejtë e ka kushdo, e për më tepër të ndryshojë drejtimet e tij politike.

Në fund të fundit era e zgjedhjeve të çon sërish nga një mundësi qëndrimi në pushtet e zotit thaçi, megjithëse kësaj here do të jetë shumë e vështirë, për të mos thënë se do të jetë një mision i pamundur. Kalimi i Kelmendit pranë PDK u mbështoll menjëherë me një fije misteri, çka edhe sot është ende mbi politikën e saj; por, për më tepër ajo u ndje si një kalim mjeshtëror i një njeriu i cili herë pas here kishte luajtur me sukses me fijet e politikës. Nga ana tjetër, zoti Haradinaj, u ndje i lehtësuar nga largimi i tij, dhe si duket ai ka ditur shumë më tepër nga ato që ka thënë publikisht. Njerëz të afërm me zotin Haradinaj kanë qenë shumë të qartë në deklarimet e tyre jo zyrtare, kur nuk kanë shprehur asnjë befasim për këtë largesë të tij, për më tepër, si asnjëherë më parë me ndonjë të larguar tjetër, qoftë edhe personalitet i njohur politik, janë ndjerë të lehtësuar.

Në listën e kandidatëve për deputetë të PDK, krejt aktuale, është edhe emri i Ramiz Kelmendit. Është diku në fillimet e saj, çka do të thotë se ai tani po bëhet shumë më i rëndësishëm se disa nga ata që kanë qenë pjesë themeluese e saj. Pra tashmë është i zyrtarizuar si pjesë e rëndësishme e kësaj partie dhe nesër mund të jetë përfaqësues politik i saj. Për vetë sistemin e zgjedhjeve në Kosovë, jam i bindur se ai do të jetë aty, jo vetëm se punëtorët e angazhuar pranë tij dhe familjet e tyre mund të votojnë për bosin, por edhe sepse veçantia e sistemit sjell deputet jo atë që e votojnë njerëzia, por atë që e përcaktojnë numëruesit. Është në rastet e pakta kur shprehja “ nuk ka rëndësi se si votojnë , por është e rëndësishme se kush i numëron votat», gjen terren në një vend ku demokracia është ende fillestare. Ramiz Kelmendi ka mundësi financiare për të blerë mjaft nga numëruesit, por kjo është çështje e  ndërgjegjes së tyre.

 

Ku e ka ‘hallin” Ramiz Kelmendi?

Tri rezultojnë pistat logjike përse Ramiz Kelmendi aderoi në PDK, duke e menduar atë fituese të zgjedhjeve.

Së pari, Ramiz Kelmendi, ELKOS Grup dhe struktura të tjera pas saj, synojnë të blejnë 75 për qind të aksioneve të Postë-telekomunikcionit të Kosovës, njësia më e madhe dhe më fitimprurëse në jetën ekonomike të Kosovës. Oferta e tyre është e hapur, veprimet janë të nëndheshme. Meqenëse nuk ia arriti duke qenë kundërshtar i Thaçit, mendohet se tani mund të jetë më i pranueshëm duke qenë pjesë drejtuese e Partisë në legjislativ dhe në ekzekutiv. ata që fshihen pas Kelmendit janë ende të padeshifrueshëm, por njeriu më i deshifrueshëm i tij, Bogoljub Kariq është ndoshta figura më kontraverse për të qenë sërish padron i një pjese të ekonomisë së Kosovës. Kjo do të ishte rikthimi i Serbisë në elementët kyq të ekonomisë, në strukturat strategjike të saj. Veç kësaj, në planet e Kelmendit dhe të strukturave pranë e rreth tij janë edhe privatizime të tjera jetike për Kosovën, por mbi të gjitha një shtrirje më e gjerë dhe më e koordinuar e biznesit serb në Kosovë. dhe, kjo rrjedhje e këtij biznesi ende nuk është qartësuar si duhet, ka qenë krejt e ligjshme apo edhe e nëndheshme; është bërë sipas të gjithë legjislacionit të Kosovës apo ka kaluar edhe përmes “Rojeve të urës”, është bërë nën dritën e diellit apo edhe nëpër terrinën e një bote të fshehtë.

Së dyti, sipas një deklarate të tij, i është ofruar posti i Ministrit të Ekonomisë në qeverinë e pas zgjedhjeve. Është një dëshirë e hershme e tij, dhe këtu nuk ka asgjë të keqe. Kushdo mund të ketë dëshira të tilla, është në normalitetin e gjithkujt. Ende pa qenë ministër, Kelmendi ka disa biznese të pandriçuara plotësisht, të cilat ende nuk kanë të sqaruara të gjitha të dhënat financiare dhe burimore. Posti i ministrit do e bënte të mundshme “pasaportizimin” e këtyre bizneseve dhe më pas, duke e parë se askush nuk u ndëshkua, përkundrazi u bë ministër,shumë të tjerë do të jenë në këtë vazhdë të pandriçuar. do të ishte jo në dobi të zhvillimeve normale në Kosovë, ku ende problemet janë të mëdha, që çështjet e ekonomisë dhe të zhvillimit të saj, privatizimet strategjike, degët e rëndësishme të ekonomisë të lihen në duar ku ende janë pikëpyetje të mëdha, dhe, mbi të gjitha, moraliteti i politikës do të ishte nën nivelin e zeros.

Cilido që do të kishte një biznes të pandriçuar në Kosovë do të kishte alibinë e një ministri biznesmen, për më tepër, do të kishin të drejtën e „qytetarisë“ së nëntokës ekonomike. Një staturë e tillë politike e ekonomike si Kelmendi duhet të qartësojë të gjitha rrugën e tij të zhvillimit të biznesit, të heqë çdo mjegull, dhe do të ishte mirë në se e gjitha do të ishte veçse një mjegull.

Së treti, dhe më e rëndësishmja. Prej disa kohe ka zëra nga burime të mirë-informuara për një paqartësi financiare në biznesin e madh të Kelmendit. Nuk bëhet fjalë për diçka të parëndësishme, përkundrazi, mos likuidimet nga ana e tij i detyrimeve financiare kapin shuma marramendëse, në mbi 100 milionë euro. Zëra të tjera pretendojnë se mund të jetë edhe dyfishi i tyre.

Burimet e mirë informuara dëshmojnë se aktualisht biznesi i Kelmendit ka për të shlyer detyrime të stërmëdha në buxhetin e shtetit të Kosovës, të cilat mund të sjellin rrënimin e një pjese të madhe të perandorisë së tij financiare. Nga ana tjetër, me shpejtësi, qeveria e Kosovës, në këtë fushatë zgjedhjesh, po mendon të miratojë një vendim, përmes së cilit, të gjitha bizneseve në Kosovë, pa përjashtim, tu falen detyrimet dhe borxhet që kanë ndaj shtetit të tyre. Kjo do të ishte edhe goma e shpëtimit për biznesin e Kelmendit. Edhe për rrjetin e bizneseve të tij. Kjo e fundit, ndoshta është edhe shkaku më themelor përse Kelmendi u ngut të futej nën çadrën e një partie të fuqishme, ndoshta më të fuqishmes në  Kosovë.

Mbetet vetëm të sqarohet se cili ishte haraçi që po paguan ai për të gjithë këtë. Kur mendon se vetëm për një pjesë të mbrojtjes së zotit Haradinaj në Gjykatën e Hagës ai pagoi 400 mijë euro, dhe mirë bëri, tani, vetëm mund të merret me mend, dhe nga kjo marrje mendsh mund të të ngrihen përpjetë leshrat e kokës. E ndoshta  mund te ketë diçka edhe më shumë se kaq…

Loja e ekonomisë me politikën ka filluar edhe në Kosovë. askush nuk ia di fundin. tregtimi i ideve dhe i njerëzve po bëhet normalitet, shitblerjet kanë filluar. Shumë vetë mund t’ia shohin hairin, Kosova do të jetë e humbur nga allishverishet në kurrizin e saj.

 

* * *

Kumbari i Beogradit dhe fijet që lidhen

REDAKSIONAL

Gazeta Dita orienton sot lexuesin e saj me një shkrim të sjellë nga dy kolegë gazetarë të Kosovës. Jemi në komunikim prej disa ditësh me  ta. Në medien ku punojnë ky shkrim nuk është ‘kualifikuar’ për botim. Për DITAn faktet dhe ngjarjet që orienton artikulli “Bota e fshehtë e një biznesmeni kosovar” kanë një rëndësi të dorës së parë. Arsyet do i rendisim një nga një më poshtë. Por më së pari, po sqarojmë se me kërkesë dhe vullnet të njëanshëm të dy kolegëve, emrat e tyre nuk do të ekspozohen në botimin e sotëm në Dita. Kërkesën për anonimat ata e justifikuan me faktin se porsa të bëhej ekspozimi i emrave të tyre do kuptohej dhe cila ishte redaksia dhe media kosovare që kishte bërë censurimin. “Jemi mjaftueshëm të ndërgjegjshëm se paraqitja e fakteve ka vlerë dhe jo revanshi ndaj një redaksie që na censuron sot por që na ka mbështetur prej vitesh”, -ishte shpjegimi i tyre. Shkrimi i dy kolegëve flet për një ndodhi që prek konjukturën politike dhe atë të biznesit në Kosovë. Cek kalimin e biznesmenit miliarder Ramiz Kelmendi nga radhët e partisë së Ramush Haredinajt drejt listës politike të PDK-së së Hashim Thaçit.

Ramiz Kelmendi është një biznesmen nga Peja që së bashku me biznesmenin tjetër pejan, Ekrem Lluka janë të njohur për lidhjet e hershme të biznesit me një ndër figurat më ndikuese të biznesit serb: Ljubomir Kariçin. Ky i fundit nuk është dosido, por është një MOGUL. Është biznesmeni serb, ose më saktë industrialisti serb që përfaqëson pararojën e strategjisë serbe të biznesit në rajon. dy janë lojtarët më të fortë të biznesit serb që kanë një valencë të tillë: Ljubomir Kariç dhe Miroslav Mishkoviç. Që të kuptohemi, nuk jemi në kontekstin e një paranoje ‘anti-serbe’ që shikon me dyshim prej manjaku rrugët e pafundme të biznesit apo këmbimin normal tregtar në një strukturë tregu që çdo ditë e më shumë po bëhet e përbashkët, duke synuar Bashkimin Evropian. Kjo është komplet diçka tjetër.

Miskovic - Mane - berisha

Problemi i cili i shfaq simptomat e veta dhe në Shqipëri në këtë rast flet për tjetër gjë, flet për strategji shtetërore të ekspansionit ekonomik serb mbi vendet e rajonit, me qëllim influencimin e tyre, kontrollin e tërthortë dhe vënien në dispozicion, si të konjukturës tregtare por dhe asaj politike. Bëhet fjalë për “vasalitet me stil” dhe këtu ndryshon puna. E duhet thënë se ‘stili’ që po përdoret në dy dekadat e fundit është tepër efikas, por dhe i sofistikuar.

Në mediet shqiptare mund të lexosh e të dëgjosh pa fund për bamirësitë e Bill Gates-it (pa harruar fotot e radhës së Kim Kardashianit), por shkruhet  shumë pak mbi faktorët rajonalë të biznesit dhe politikës të cilët luajnë fije të rëndësishme. Për shembull, pak kush e di se sot Kakomeja e shumë përfolur ka kaluar në pronësi të një bosi bullgar i hetuar për lidhje me mafien ruse dhe që njihet me nofkën “Kafka”.

Pak kush e di se një ndër koncesionet hidrike më të rëndësishme është përftuar nga biznesmeni kosovar Ekrem Lluka që në vitin 2009. Bëhet fjalë për koncesionin e “Tri Dukagjinëve” mbi lumin Shalë. Ortak në këtë sipërmarrje kishte ish-këshilltarin e Berishës, Petraq Milo dhe një kushëriri biznesmen të Berishës. Ekrem Lluka bashkë me Ramiz Kelmendin në Kosovë njihen si operatorë ekskluzivë të Bogoljub Kariçit.

Në Shqipëri, modeli më përfaqësues i imponimit të këtyre operatorëve ekskluzivë të shtetit serb me tagër biznesi është Samir Mane. ai arriti të vërë në pronësi koncesione strategjike në miniera, telekomunikacion, lotari, industri ushqimore, arriti të kapë patentën siguruese të pullave fiskale. Të gjitha arriti t’i kapë jo si një administrator që triumfoi nga nuhatja e tregut, por si një biznesmen që elitës politikë dhe qeverisëse, qeverisë Berisha, u dha ‘dy kova plot’ për të marrë më pas të gjithë burimin. Samir Mane është i lidhur në fije të shumëfishta me mogulin serb Miroslav Mishkoviç. Ky i fundit së bashku me Bogoljub Kariçin janë dhe dy emblemat e ekspansionit ekonomik të dirigjuar me akademi nga shteti serb.

Ju duket ndoshta shumë konspirative kur dëgjoni për strategji akademike? Nëse keni dyshime, hapni letrat,
shikojeni pak bilancin tregtar të Shqipërisë, Kosovës dhe më pas Serbisë. Shikoni se si biznese serbe, falë këtyre operatorëve kanë arritur të kapin dhe të kapilarizojnë drejt tyre aktivitete me fitim të garantuar. Shikoni si kanë paralizuar resurse të çmuara në bujqësi, energji, etj,  për t’i hapur rrugën eksportimit drejt Shqipërisë të produkteve me stampa serbe.

Stampa serbe nuk ka mbërritur në Shqipëri si pasojë e cilësisë së saj dhe triumfit në treg. Ajo është imponuar si pasojë e lëshimit që ka bërë konjuktura politike shqiptare, duke sjellë më pas dhe vasalitetin e tërthortë rajonal. Duke e parë në këtë kontekst shkrimi i dy kolegëve kosovarë ka një vlerë të padiskutueshme dhe përbën një orientim, një shqetësim dhe një zë që jep të dhëna për zhvillime dhe lëvizje që kanë  kuptim.

Mos prisni t’i lexoni tek New York times këto probleme, serbët e kanë akademinë me vete në çdo kohë, ja dinë pikat e dobëta sistemit ndërkombëtar globalist dhe përthyerjes që vjen nga oreksi i korporatave, ndaj dhe shpesh trokasin në Tiranë edhe me  mbështetjen e konjukturës së klaneve amerikane.

Po nuk besuat shikoni Damir Fazlliçin që vinte me koperturë nga Tom  Ridge, ose po të doni shikoni më në detaje dhe Samir Manen, ai disa projekte të rëndësishme i zhvillon në bashkëpunim me BERZH-in por edhe me ndihmën e Fondit Shqiptaro-amerikan të Ndërmarrjeve. Serbët janë në lojë, e kanë kuptuar mirë si funksionon, kanë nisur ekspansionin. Neve na ka mbetur vetëm të numërojmë monopolet e tyre në Shqipëri e Kosovë dhe të themi ndonjë fjalë, atje ku botimi ende nuk është i ndaluar. Fijet në Prishtinë e Tiranë po bëhen gjithnjë e më të forta, ndërsa bilancet tregtare shkojnë gjithnjë e më dobët. Llogaritë bëjini vetë. http://gazetadita.al/kumbari-nga-beogradi/

Dieses Schild aus 2001, Standort ca. da wo die erste Mercedes Niederlassung gebaut wurde, beweist. Das die US Immobilien Mafia, rund um den AAEF, American Bank of Albania, USAID, der Motor für die Betrugs Grundstücke und den Grund Stücks Diebstahl entlang der damals im Bau befindlichen Autobahn Durres – Tirana war, welche mehrfach im Korruptions Sumpf der Politiker unterging und eigentlich schon 1996 fertig gestellt sein sollte.

AAEF

AAEF Mafia 2000: autostrada Durres – Tirana: shit tokes

Der Albanian American Enterprise Fund (USAID finanziert), verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana! Der AAEF, ist natürlich auch Partner im Bestechungs Geschäft mit Fatos Nano am Flugplatz, der KfW und DEG, was eines der peinlichsten Deutschen Bestechungs Geschäfte war, wo Hochtief inzwischen Allés verkaufte, und es in 2004, nicht einmal ein Gesetz, für Lizensen gab: (erst ab 2006)

Motor dieser Verbrecher Clans: Der USAID finanzierte AAEF Fond, mit dem US Gangster Michael Granoff, welche den Land Diebstahl wie den Finanz Betrug im US Modell des Betruges organisierten, inklusive der Geldwaesche mit der American Bank of Albania. 8.000 Tode gab es bisher mit dieser Land Raeuberei.

AAEF Mafia 2000: autostrada Durres – Tirana: shit tokes

 • Novice
 • Ne kupujte burek od ovih ljudi
17.07.2007.
Ne kupujte burek od ovih ljudi

Ramiz Delalić, u raji poznat kao Ćelo i Hadžija preselio je na ahiret. To, dakako, nije nikakva novica, kao niti činjenica da su Muhamed Ali Gaši i Naser Keljmendi, najistaknutije osobe tzv. albanske mafije u susjednoj nam BiH, postali vladari sarajevskih ulica. Još jedna bitka u ratu „albanske“ i starosjedilačke, sarajevske mafije, okončana je, dakle, trijumfom „albanaca“, čije fotografije iz policijske kartoteke donosimo na ovom mjestu. Tek toliko da, ako vas put nanese u Rajvosa, pripazite od koga kupujete sladoled, burek ili štogod jače

 


Muhamed Ali Gashi

Gospodin sa slike zove se Muhamed Ali Gashi, srednji je i najinteligentniji od trojice sinova Muhameda Gashia, koji je u Bosnu i Hercegovinu doselio iz Prizrena, najprije u Kakanj, a potom u Sarajevo. Ali Gashi ime je dobio po proslavljenom boksaču Muhamedu Aliju. Sarajevska čaršija doživljava ga kao šefa „albanske mafije“ u BiH. Nikad nije osuđivan za kriminalna djela kamatarenja, trgovinu drogom i ljudima, ubojstva, iznude, podmetanja eksploziva i slične nestašluke. Naprotiv, Muhamed Ali Gashi čist je kao suza, dok se ne dokaže suprotno. Stoluje u ulici Pehlivanuša, a kao njegov omiljeni hobi moglo bi se istaknuti vozikanje crvenog Ferrarija po sarajevskim ulicama. Nakon ubojstva Ramiza Delalića, Gashi se privremeno sklonio na sigurnu adresu, da bi se tjedan dana kasnije pojavio u Sarajevu i obavio razgovor s tužiteljstvom. Čvrstih dokaza koji bi potvrdili da je Gashi naručitelj Ćelinog ubojstva dakako nema. Prema tvrdnjama Delalićevog bliskog suradnika Amira Pašića Faće, Gashi je za Ćelino ubojstvo platio 300 tisuća konvertibilnih maraka.


Naser Keljmendi

Ova persona iz policijske kartoteke odaziva se na ime Naser Keljmendi. BiH policija smatra ga drugim čovjekom takozvane albanske mafije u Sarajevu. Sumnje i za sad samo sumnje kažu da je Keljmendi, uz Ali Gashia, jedna od jačih karika u krijumčarskom lancu na balkanskoj ruti heroina. Osim za trgovinu drogama, Keljmendija se sumnjiči i za razgranat posao kamatarenja i reketarenja sarajevskih poduzetnikaStoluje u hotelu „Casa Grande“ na Ilidži, oko kojeg se, prema pisanju sarajevskog tjednika Dani, često mogu vidjeti njegovi naoružani vojnici. Nasera Keljmendija smatraju jednim od najbogatijih ljudi u Sarajevu. Prije nego će postati bliski suradnici, Ali Gashi i Naser Keljmendi bili su u stanovitoj zavadi, a njihov susret pomirenja organizirao je kasnije ubijeni pripadnik zagrebačkog ogranka albanske mafije Lulzim Krasniqi. Sarajevskoj policiji, koja gori od želje čuti Naserovo mišljenje o ubojstvu Ramiza Delalića, Keljmendi je poručio da se nalazi na ljetovanju u Ulcinju.

Čovjek s fotografije zove se Lirim Bitiqi alias Svrka. BiH policija osnovano sumnja da je upravo on, u ulozi plaćenog hitmena, zajedno s još jednim suradnikom u Odobašinoj ulici odradio Ramiza Delalića Ćelu.Lirim Bitiqi star je 29 godina, državljanin je Srbije. Nakon Ćelinog ubojstva netragom je nestao iz Sarajeva. Kako stvari stoje, u BiH prijestolnici Bitiqi se neće pojavljivati do daljnjeg te nemajte straha da ćete doći u priliku kod istog naručiti dvije kugle sladoleda.

 

Ovom, pak, gospodinu ime je Naser Krujeziu. Nakon Ćelinog ubojstva istog su priveli policijski specijalci. Iz zatvora je pušten već nakon nekoliko dana, a njegov izlazak na slobodu izazvao je veliki skandal u BiH. Osumnjičeni pripadnik albanske mafije, naime, po izlasku se, pred TV kamerama, srdačno izljubio s jednim pravosudnim policajcem,što je istog dana emitirano u TV Dnevniku. Krujeziu stoluje u Zenici, gdje je vlasnik nekolicine ugostiteljskih objekata, zbog čega u BiH medijima spada u red takozvanih „kontroverznih poduzetnika„, što je zapravo eufemizam koji se u medijskom jeziku primjenjuje kad govorimo o kriminalcu nešto krupnijeg kalibra, kojem pravna država još uvijek nije uspjela „uzeti mjeru“.


Liridon Keljmendi

Mladom gospodinu ime je Liridon Keljmendi. Liridon je sin svoga oca Nasera. Policijske datoteke bilježe ga kao jednog osumnjičenih za dovođenje u opasnost života i imovine. Mladić se, naime, sa skupinom svojih drugara jednog dana raspucao po Ilidži, točnije kraj gore narečenog hotela „Casa Grande„. Sudeći po porijeklu i sklonosti vatrenom naoružanju, mladom Liridonu smiješi se velika karijera. Naravno, samo u slučaju da nadživi svoga oca Nasera Keljmendija. Također priveden nakon Delalićevog ubojstva.


Elvis Keljmendi

Elvis Keljmendi također je sin svoga oca Nasera, upućeni kažu – mlađi i gluplji sin. Spomenuti je također uhićen nakon Delalićevog ubojstva, da bi ga odvjetnici izvukli nekoliko dana kasnije. Kako stvari stoje, Naser Keljmendi ne mora se bojati da će obiteljsko ime biti zatrto eventualnom sačekušom neprijateljskog tabora čija bi mogao biti meta. Liridon i Elvis, naime, odavno su u prvoligaškoj formi.


Fuad Nikci – „vojnik“ takozvane albanske mafije uhićen u akciji nakon Delalićevog ubojstva


Fatmir Mujaj – „vojnik albanske mafije“ također uhićen nakon Delalićevog ubojstva


Almir Kukan

Almir Kukan nekadašnji je zenički policajac s podebljim dosjeom, kojeg se sumnjiči da je „vojnik albanske mafije“. Sarajevska čaršija doživljava ga kao tjelohranitelja Nasera Keljmendija.Osumnjičen za pokušaj ubojstva Sejde Bulića, sudionik više pucnjava u glavnom gradu BiH. Također uhićen nakon Delalićevog ubojstva. Na slobodu pušten nekoliko dana kasnije.

Amir Kasumic još je jedan od osumnjičenih za suradnju s takozvanom albanskom mafijom u Sarajevu. Sumnjičen za trgovinu drogom i niz eksplozija u glavnom gradu BiH. Kućni prijatelj Muhameda Alija Gašija i vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila „Bon Voyage“, u par navrata uništavane podmetanjem eksplozivnih naprava.

 

US ambassador to Kosovo hired by construction firm he lobbied for

EU diplomat criticises way Christopher Dell pushed through deal for Bechtel Corporation to build controversial highway to Albania

Abgründe der KFW Geschäfte mit der Prominenz der Balkan Mafia wie: Damir Fazllic, Vuk Hamovic, Shkelzen Berisha

Wesley Clark, Kriegs Verbrecher und Profi Gangster trifft den Balkan Mafia Boss Damir Fazllic in Tirana 

Georg Soros und seine Betrugs Maschinerie

»Lumpen-Intelligenzija« der Aufbau Helfer

Die AlbPetrol Privatisierung im kriminellen Enterprise des Frank Wisner’s und Rezart Taci ist geplatzt

Im von der Weltbank ruinierten Hafen Durres in Albanien, wird der Mafiösen Container Scanner Firma die Lizenz ausgesetzt

Der UN-Embargo Bruch des Salih Berisha Bande, mit der Firma Firma Shqiponja-PD in 1993 und Geldwäsche und Betrug in 2013

DICITURA E FOTOS ME POSHTE:

Lulëzim Basha mes Granoff dhe përfaqësuesit të kompanisë lobuese për Berishën Podesta Group

2 Pergjigje per Granoff, i fundmi i Berishës në Uashington! Rechts: Prof. Shinas Rama

Tirana: Die US Lobby Gangster, eng mit dem Drogen Handel verbunden und man kauft sich seine Mehrheiten zusammen
Ein echtes Problem sind die kriminellen US CIA Gangster, rund um Frank Wisner, Eliot Engel und co. welche Albanien und den Kosovo unverändert nur als CIA Operation leiten, als Tarnung für ihre Waffen- Drogen Geschäfte usw.. Alles bestens jedem Bundeswehr Offizier bekannt und ausdrücklich auch kritisiert in der 124 Seiten IEP Militär Studie, welche bereits eine Legende ist. Frank Wisner, ist hier erneut negativ aufgefallen, jüngst als Mubarak Lobbyist bis zum Schluss, weil er dafür bezahlt wird und auch in den Vorständen der Betrugsfirmen ENRON, AIG sass. Rechts hinten der einzige vernünftige Mensch. Prof. Shinasi Rama.

Most criminals in Balcan: partner of the germans

{image_title}

Michael D. Granoff

Chief Executive Officer, Pomona Capital

 

Albanian-American Enterprise Fund to Return
$15 Million to American Taxpayers


FOR IMMEDIATE RELEASE
January 19, 2011
Press Office: 202-712-4320
Public Information: 202-712-4810

Sali Berisha, me “mafien” serbe, kundër Kosovës