EU Mafia: BE mburret për fondet me mjedisin, miliona euro zhduken në xhepat e shoqatave fantazmë dhe klienteliste

Der EU Botschafter in Tirana: Ettore Sequi, als Motor eines kriminelles Enterprise, stiehlt mit Fake Projekten, Phantom Verbänden hohe Millionen Summen

Die Kick Back Geschäfte des EU Botschafters, wo “Bloom Consulting” einen Auftrag erhielt

BE mburret për fondet me mjedisin, miliona euro zhduken në xhepat e shoqatave fantazmë dhe klienteliste

BE mburret për fondet me mjedisin, miliona euro zhduken e xhepat e shoqatave fantazmë dhe klienteliste
Merr të tjera përmasa skandali i përvetësimit të donacioneve të Bashkimit Evropian në Shqipëri. Është një formë unike e shpërdorimit të parave të BE në vendin e varfër të Ballkanit. Milionë euro, të akorduar nga Bashkimi Evropian vetëm për mjedisin, kanë përfunduar në duart dhe xhepat e shoqatave anonime. Paratë janë zhdukur në emër të mbrojtjes së mjedisit në Shqipëri dhe me miratimin e heshtur të donatorëve, një pjesë e të cilëve janë ngatërruar me fije të shumëfishta interesash në Tiranë. Paratë e akorduara në emër të përmirësimit të mjedisit në Shqipëri, kanë avulluar me projekte fantazmë, fatura fiktive dhe bilance të rreme. Skema model e shpërdorimit të donacioneve të huaja është historia tashmë e njohur me tre protagonistë kryesorë; Avokati i Popullit, Igli Totozani, bashkëshortja e tij, Marta Onorato dhe ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Etore Sequi. Ky trekëndësh apo trinom ka sot monopolin e thithjes, qarkullimit dhe menaxhimit të grandeve të Brukselit. Çarë mbetet jashtë duarve të çiftit Igli Totozani-Marta Onorato, shkon në formë qokash për organizata të tjera fantazmë dhe anonime. Në vend që paratë të adresoheshin në projekte konkrete dhe me impakt real në mjedis, paratë kanë shkuar për të ushqyer rrjetin e klientelës së disa organizatave në Shqipëri. Para për mjedisin kanë marrë edhe universitete private, të cilat nuk kanë asnjë lidhje me mjedisin. Rasti flagrant është akordimi i një shumë prej 90.148 euro për Universitetin Marin Barleti, Bëhet fjalë për projektin “CBC AL-MNE 2008-09/ “Arts, plastics and recycling”. Pra 90.000 euro për artin, plastikën dhe riciklimin në Shkodër. Ndërkaq, vetëm për Shkodrën kanë shkuar mbi 2 milionë euro grande, para të cilat nuk kanë prodhuar asnjë produkt konkret. Ndërkaq, i parave të hedhura në Shqipëri për përmirësimin e mjedisit është konfirmuar nga vetë ambasadori i BE-së në Tiranë, Ettore Sequi, i cili ishte i pranishëm në konferencën për Zhvillimin e Qëndrueshëm të Industrisë. “Ne kemi dhënë 140 milionë euro nga 2008 për mjedisin dhe jemi këtu që të ndihmojmë Shqipërinë në mbrojtjen e mjedisit. Problemi është se bizneset nuk rinovojnë teknologjitë dhe kjo gjë e dëmton mjedisin. Industritë duhet të marrin përgjegjësitë kryesore për mbrojtjen e mjedisit”, u shpreh Ambasadori i BE në Tiranë.
Bashkëshortja e Igli Totozani
Bashkëshortja e Igli Totozanit ka ngritur një institut, që dublon plotësisht Avokatin e Popullit, ndërsa qarkullon të gjitha grandet e Bashkimit Evropian. Igli Totozani ka vënë në shërbim të Institutit  Europian të Tiranës, pra institutit të bashkëshortes, të gjitha stafin e Avokatit të Popullit. Nga ana tjetër, ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Ettore Sequi, siguron donacionet për bashkëshorten e Totozanit, ndërsa mbron projektet fantazmë nga çdo kontroll i donatorëve, të cilët kanë akorduar miliona euro.
Lefter Koka, masat për mjedisin 
Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, ka kërkuar bashkëpunim e të gjitha agjensive ligjzbatuese në vend në funksion të ruajtjes së mjedisit dhe zbatimit të ligjit nga të gjitha subjektet.“Prioritet i qeverisë do të jetë zbatimi i ligjit dhe ndëshkimi i atyre që dëmtojnë mjedisin. Ruajtja e mjedisit do të bëhet mbi bazat e parimet e zhvillimit të qëndrueshëm dhe mbi parimet mjedisore. Në zbatim të parimit ndotësi paguan, që është ende në fuqi, do të ndjekim zbatimin e çdo detyrimi ligjor që shumë kompani kanë për t’i bërë. Shumë kompani nuk kanë rehabilituar pyjet, gjë që duhet ta kishin filluar ta bënin. Ne do të zhvillojmë bisedime me këto kompani. Ne si ministri do të ndjekim çdo investim dhe rehabilitim të mjedisit sidomos në fushën e pyllëzimit. Brenda këtij viti duhet të rehabilitojmë 500 hektarë sipërfaqe pyjore. Të gjithë së bashku mund të rehabilitojmë situatën e mjedisit në vendin tonë”, u shpreh Koka.
Ja kush i merr paratë e Brukselit 
Universitetit Marin Barleti, 90.148 euro
Remzi Lanin, drejtor i Institutit Shqiptar të Medias, 136,942.46 euro
Shkodra, 2 milionë euro grande
Bashkëshortja e Avokatit të Popullit, Marta Onorato, 500 mijë euro
Avokati i Popullit, 1.2 milionë euro
“Transparency International Albania”, Lutfi Dervishin 99.963 euro
“Komiteti Shqiptar i Helsinkit”, Vjollca Meçe, 168.476 euro
 “Amoro-Drom” Skënder Veliun, 191.132 euro
 “Unë, gruaja”, Afroviti Gusho, 26.562 euro edhe 53.344
Shoqata kombëtare Edukimi për Jetën 190,457.28 euro
Psikologët shqiptarë 167,534.00 euro
Albania Blind Association 216,726.81 euro
ARSIS Albania 169,563.58 euro
Tjetër Vizion 249,952.00 euro
Institute for Democracy and Meditation, 259,869.00 euro
Roma Active Albania, 250,003.00 euro
Centre for Rural Studies and International Agriculture 15.07.2012 euro
Albanian Centre for Human Rights 150,000.00 euro
Institute of Nature Conservation in Albania 112,221.60 euro
Ja si i shpenzon grandet e BE Totozani 
23997.03 euro, tryeza kombëtare
17897.89 euro, bisedime me pushtetin lokal
6489.32 euro, studime për rëndësinë e institucionit të AP
2096.57 euro, trajnimi i zyrtarëve
73988.96 euro, prodhimi i materialeve informative
124595.93 euro për gazetë
 8514.80 euro,  vizitat vjetore në burgje,
2128.70 euro. vendosja e kutive postare në burgje
3193.12 euro, ndryshimi i mentalitetit të stafit
3192.98 euro, botim i periodikëve
 6827.88 euro, trajnim personave
4257.40 euro, tryeza të rrumbullakëta në 7 rrethe
3547.88 euro, konferencë vjetore
 4257.40 euro, 6 inspektime bashkë me shoqërinë civile
 5676.58 euro, përgatitja e moduleve të trajnimit nga shoqëria civile
 2128.70 euro, përkthimi i materialeve
1419.18 euro, ditë e hapur për fëmijët
1419.18 euro, fillimi i dizenjimit të materialeve
2838.22 euro, krijimi i rrjetit të gazetarëve
3547.88 euro, krijimi i një strategjie komunikimi për institucionin
1702.99 euro, takime të rregullta me gazetarët
1702.99 euro, hapja e kanaleve në YTUBE
1702.99 euro, mirëmbajtja e faqes së internetit Adriatik Doçi 
Wednesday, January 15, 2014 – 07:33
Marta Onorato, 500 mijë euro

– See more at: http://sot.com.al/politike/be-mburret-p%C3%ABr-fondet-me-mjedisin-miliona-euro-zhduken-n%C3%AB-xhepat-e-shoqatave-fantazm%C3%AB-dhe#sthash.MrhPxVNj.dpuf

 

Es gibt Albanische Firmen, welche einen Internationalen Steine Handel betreiben, vor allem Import aus allem möglichen Ländern, Steine, Marmor Platten sind beliebte Drogen Verstecke, die Firmen sind nur Tarnung, mit vielen Zweigstellen in vielen Ländern. Das System gibt es in Italien natürlich auch.

 

#ROMA. OPERAZIONE ANTIDROGA DELLA #SQUADRAMOBILE. #SEQUESTRATI 800 KG DI #MARIJUANA. 5 CITTADINI ALBANESI #ARRESTATI.Nell’ambito delle attività volte al contrasto della criminalità straniera, la Squadra Mobile della Questura di Roma, diretta dal dr. Renato Cortese, ha arrestato un gruppo composto da cinque cittadini albanesi responsabili di traffico illecito di sostanze stupefacenti dall’Albania…Mehr anzeigen

5 shqiptarë kapen me 800 kg marijuanë (VIDEO)
Publikuar më 14.01.2014 | 16:52
 952  0

Policia italiane zbulon një tjetër skemë trafiku të lëndëve narkotike nga Shqipëria drejt Italisë, ku në pranga janë vënë pesë persona, si dhe janë sekuestruar 800 kg marijuanë.

Trafikimi i lëndës narkotike këtë herë është kryer duke u fshehur brenda një blloku mermeri me peshë 20 tonë, ku nga shqiptarët në mes kishin hapur një gropë, e më pas brenda saj ishte fshehur lënda narkotike. Policia italiane ka përdorur dhe ekskavatorin për të hapur masivin e mermerit.

Sipas policisë nëse droga do të

Belgische Medien, über den Albanischen Abgeordneten Mark Frroku, der in Belgien zu 10 Jahren Haft verurteilt ist

Verurteilt zu 10 Jahren Haft in Belgien, eine Offizielle Anfrage der Belgischen Polizei an das Albanische Innenministerium vor Jahren, wo Arben Froku, 50.000 € bezahlte, das der Polizei Chef für seinen Distrikt in Tirana versetzt wird, inklusive anschliessender Hinrichtung des hohen Polizei Direktors Dritan Lamaj. Die Mafia Justiz von Albanien unternimmt natürlich Nichts gegen diese Leute, wegen Geldwäsche, welche unergründliche Geld Quellen, für ihre Clubs und Universität haben. Die einzige Albanische Wirtschafts Politik ist, das man Mördern und Verbrechern eine sicheren Hafen für Geldwäsche gibt, inklusive neuer Identitäten.

Besnik Morina aka Mark Frroku und immer dabei Ajan Bytyci, eine der kriminellsten Familien in Europa die Bytyci Familie, in alle Verbrechen, Terrorismus, Mord, Drogen – Waffen und Frauen Handel verwickelt. Engster Partner der Madeleine Allbright, mit US Department of State Pässen ausgestattet, in 1999.

Es liegt eine Polizei Anfrage vor, aber kein Auslieferungs Gesuch, denn die Albanische Spezialität ist, das man sich neue Identitäten besorgt, wo der korrupte Deutsche AA Staatssekretär Ludgar Vollmer, kriminelle Wirtschafts Lobbyisten und Mafiöse Diplomaten in Albanien zum Standard machten, mit dem Bundesdruckerei Geschäft, vor über 10 Jahren, wo im Oktober 2002, der Vize Innenminister Bujar Himci und die 3 höchsten Polizei Direktoren verhaftet wurden, aber der Verwandte des früheren „Todes Richter“ der „Sigurime“ Ilir Gjoni, Innnenminister in den USA abtauchte und vor kurzem zum Botschafter enannt wurde. Joschka Fischer und Ludgar Vollmer, mussten im kriminellen Enterprise der Madeleine Allbright auch aktiv sein, mit diesen Folgen und einer vermurksten Deutschen Aussenpolitik des Desastern im Balkan und in der Welt.


Festnahme des Geschäfts Partner von Ludgar Vollmer in Albanien, typische Korruptions Geschäfte der Deutschen in Albanien, was bis heute in ein Chaos führt, vor allem im Hafen.

Der Bruder wegen Ermordung in Hafte, Drogen, Prostitution und Waffen Händler, mit eigenen „Clubs“ in Tirana, einer Mafia Universität ohne Liznez (Vitrina), Schmuggel aller Art und Betrug und mit neuen Identitäten durch die Berisha Mafia Regierung ausgestattet. Typische Kosovaren in Albanien, wo ex einige Tausende Verbrecher gibt, welche sich illegal in Albanien niedergelassen haben, seit 1993, und Albanien mit illegalen Bauten verwüsten vor allem in Plepa und Golem bei Durres, in den letzten Jahren in der Rruga Taulantia, dem neuen Verbrecher Zentrum mit dem Hafen Durres.

Siehe die Mafia Universitäten, wo VITRINA Uni ganz oben stand.Die Gangster Familie Frrogu, organisierte Demonstrationen mit den ein paar Pseudo Studenten und Gangster Nachwuchs, gegen den Polizei Direktor Dritan Lamaj.

Grand Frroku, und Arben Frroku, eine bekannte kriminelle Familie, mit privater Mafia Uni in Tirana! Viele Universitäten haben keine Lizensen, man bezahlt Bestechungsgeld an die Polizei und Politiker.
Die vermuteten Attentäter, inzwischen in Saloniki verhaftet, auch wegen Drogen Schmuggel bekannt in Griechenland.

Arben Frogu, mit dem Polizei Gangstern Nikolin Bala, und Agron Kulici verbunden. Fotos tauchten auf!

Besnik Morina aka Mark Frroku und immer dabei Ajan Bytyci, eine der kriminellsten Familien in Europa die Bytyci Familie, in alle Verbrechen, Terrorismus, Mord, Drogen – Waffen und Frauen Handel verwickelt. Engster Partner der Madeleine Allbright, mit US Department of State Pässen ausgestattet, in 1999.

Publié le Vendredi 10 Janvier 2014 à

Régions > Bruxelles > Actualité

Frroku, accusé à Bruxelles, devenu député en Albanie
Rédaction en ligne

Un député albanais, Mark Frroku, nouvellement élu dans son pays, doit être rejugé le mois prochain devant la cour d’assises de Nivelles, après cassation de sa condamnation à 10 ans par défaut, en 2010, par la cour d’assises de Bruxelles. Il avait été reconnu coupable d’un meurtre commis dans le milieu de la prostitution à la gare du Midi. Une situation totalement inédite sur le plan de l’immunité diplomatique dont pourrait se revendiquer l’Albanais, qui ne semble à nouveau pas envisager venir d’Albanie pour être présent à son second procès d’assises.

 La condamnation à 10 ans de Mark Frroku aux assises, en 2010, a été cassée et il est devenu député.

ABC News

La condamnation à 10 ans de Mark Frroku aux assises, en 2010, a été cassée et il est devenu député.

C’est une situation totalement inédite dans les annales judiciaires belges qui s’annonce, le 10 février prochain, devant la cour d’assises de Nivelles. Celle-ci est amenée à rejuger deux des quatre accusés albanais déjà condamnés en janvier 2010, à 10 ans de réclusion chacun, par la cour d’assises de Bruxelles, pour le meurtre d’un compatriote, Aleksander Kurti, tué à coups de couteau dix ans plus tôt, le 5 mars 1999, devant la gare du Midi.

L’affaire se déroule dans le monde de la prostitution et des filières albanaises qui sévissaient à Bruxelles. La victime, Aleksander Kurti aurait apparemment empiété sur les activités d’autres proxénètes ou membres du réseau d’une filière d’immigration clandestine vers l’Angleterre. Et, l’après-midi du 5 mars 1999, il est retrouvé agonisant dans l’avenue Fonsny, lardé de coups de couteau.

Suite notamment à des dénonciations anonymes, quatre Albanais seront identifiés et inculpés, dont le pseudo Besnik Morina, alias Mark Frroku (41) et Ajan Bytyci (36), qualifiés de souteneurs. Ils ne seront arrêtés que bien plus tard, mais libérés avant que leur procès ne soit fixé devant la cour d’assises de Bruxelles, en janvier 2010. Tous les quatre ont alors été condamnés à 10 ans de réclusion, par défaut, car ils avaient été libérés entretemps et ne se sont jamais présentés dans le box des accusés.

Mais, sur recours du parquet général, il y a eu cassation de l’arrêt, le 24 mars 2010, pour Frroku et Bytyci et ceux-ci doivent donc être rejugés. L’affaire vient d’être fixée devant la cour d’assises de Nivelles, le 10 février prochain. Mais tous deux brillent toujours par leur absence sur le territoire belge et vivent libres dans leur pays d’origine. Et surtout, Mark Frroku a depuis lors entamé une carrière politique, qui l’a amené à être élu le 25 juin dernier au parlement albanais (lire ci-contre).

Se pose dès lors la question de savoir si l’homme ne jouit pas d’une immunité parlementaire ? Pas en Belgique où, théoriquement, il pourrait être jugé pour des faits, son inculpation et son renvoi aux assises remontant avant son élection. Rien ne l’empêche, nous dit un éminent juriste. Mais l’Albanie extraderait-elle pour autant un de ses députés nationaux ? Rien n’est moins sûr… L’épine diplomatico-judiciaire est plantée…

A.B.http://www.lameuse.be/898787/article/regions/bruxelles/actualite/2014-01-10/frroku-accuse-a-bruxelles-devenu-depute-en-albanie

Politike
10 Janar 2014 – 20:23

Deputeti Frroku,i dënuar me 10 vjet burg në Belgjikë për vrasje

BRUKSEL – Deputeti shqiptar, kreu i Partisë Kristian-Demokrate, Mark Frroku është dënuar në Belgjikë për vrasje. Me plot 10 vite burg në mungesë, dhënë në vitin 2010, për vrasjen e një bashkëkombasi të tij.

Ai madje duhet të rigjykohet në muajin shkurt para Gjykatës Penale të Nivelles pas Apelit të Gjykatës së Brukselit, që e dënoi në vitin 2010 në mungesë, pasi Frroku fitoi lirinë para se çështja ndaj tij të shkonte në gjykatë dhe aktualisht jeton në Shqipëri.

Kjo është akuza që faqja online Nord Eclair.Be publikon ndaj – See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/deputeti-frrokui-d-nuar-me-10-vjet-burg-n–belgjik–p-r-vrasje-195177.html#sthash.jYYRQD5S.dpuf

Höchste Polizei Direktoren im kriminellen Enterprise mit dem gesuchten Arben Froku feiern. Arben Frroku, links neben Agron Kulicaj

Arben Frogu, mit dem Polizei Gangstern Nikolin Bala, und Agron Kulici verbunden. Fotos tauchten auf!

Amtlich bekannter Mafiosi und Urkunden Fälscher, wird nun Vize-Innenminister in Albanien: Nard Ndoka

Dritan Limaj ermittelte gegen Mark und Arben Frroku, wel aus Belgien ein Ansuchen kam, aber die Banditen hatten den Namen geändert. Ebenso wollte der hohe Polizei Direktor, seine Mafia Universität Vitrina schliessen.

Der frühere Polizei Chef des Kommissarats Nr. 6 wurde mit der AK-47 hingerichtet.
Dritan Lamaj
Dritan Lamaj: von der Bildungs Mafia hingerichtet.

Mark Froku
Offizielle Gestätigung, das die Belgischen Behörden, wegen Mord, Drogen Handeln gegen Mark Froku ermitteln, was eine Grundlage ist in Albanien, das man auch Minister und Politiker wird.

Christian Democratic party of Albania logo.png

2.3.2013
Dy dite para vrasjes se Lamaj, Frroku: Kandidoj ne Shkoder per PKD

Dy dit� para vrasjes s� Lamaj, Frroku: Kandidoj ............</p><br /><br /><br /> 	<p><a href=(d.b/GazetaShqiptare/BalkanWeb)

Bujar Nishani, hieften mit Vorsatz, trotz erheblichen Skandal und Protesten in 2007 mit der PAMECA II Polizei Mission der EU Kriminelle in höchste Stellungen, denn irgendwoher, hat ja die Ehefrau Odeta, ihre Immobilien bei der Mafia und Bujar Nishani seine teure goldene Uhr, einem Markenzeichen von Profi Verbrechern. Ein primitiv Kriminellen als Präsident, das haben die Albaner nicht verdient und diese Justiz und Banditen Polizei sowieso nicht.

Frroku Waffen

2 mal moderne Schnell Feuer Waffen mit Ziel Fernrohr. 1 mal AK-47, 1 mal Pistole mit Schall Dämpfer, Hand Granaten, Militär Sprengstoff – für die Hinrichtung von Universitäts Konkurrenten: Finanziert wird diese Art von Mafia Ausbildung von Deutschland, inklusive Stipendien und Geschäfts Visa. Das Waffen Arsenal des Arben Frroku, und seiner Drogen Bande, inzwischen beschlagnahmt!

In Wirklichkeit, sind Mark und Arben Frroku, 2 Kosovaren, welche Schein Flüchtlinge aus dem Kosovo waren und in Belgien vor 17 Jahren lebten und in Morde verwickelt sind, wo der erschossene Polizei Direktor Dritan Lamaj ermittelte. Die Bildungs Kanoven eben, welche in Albanien auftauchten und wie Lul Berisha (1994 erstmalig in Deutschland verhaftet, eine Legende des Verbrechens sind, rund um Geldwäsche, Drogen und Menschenhandel. Heissen beide in Wirklichkeit Liman Krasniqi und Azem Krasniqi? Identisch, mit dem Fussball Präsident von Paro Laci, der verhaftet wurde. Neue Identiäten erhält man bei der Albanischen Regierung gegen Geld.

Typische andere Schwer Verbrecher der Partei, der Durres Vertreter.

Skender Koni, Distrikt Bau Inspektor von Durres wurde verhaftet, wegen Dokumenten Fälschung

Bezirk Vertreter der Verbrecher Partei PDK, des Nard Ndoka: Skender Koni
Skender Koni

Mark Frroku behauptet nun sogar, er hätte einen US Pass, was die neueste Varinate wäre im Drogen Imperium der Amerikaner auf dem Balkan und Morden, wenn die er wirklich einen US Pass hat, aber Abgeordneter ist.
10 Janar 2014 – 20:23

Deputeti Frroku,i dënuar me 10 vjet burg në Belgjikë për vrasje

– See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/deputeti-frrokui-d-nuar-me-10-vjet-burg-n–belgjik–p-r-vrasje-195177.html#sthash.NdvLsTeK.dpuf

Die Mafia Familie Salih Berisha, ist über Shpresa Brecani, direkt auch an den vielen Mafia Firmen des Mark und Arben Froku beteiligt.

Berufs Betrüger Nard Ndoka, wird als Vize Innenminister vorgestellt

Belgische Medien bringen erneut die Mord Geschichte, über die Albanichen Geschäftsleute, Arben Froku und den heutigen Abgeordneten der PDK Partei (einer der christlcihen Mafia Parteien), des Analphabeten Nard Ndoka, der mit gefälschten Schul Zeugnissen Mitglied der Partei wurde und die echten Gründern entfernte. Partner des Capo der Albanischen Mafia, Salih Berisha.

Frroku, der beschlagnahmte Mercedes: Je dümmer umso grösser sind die Autos bei der Albaner Mafia

Mit vielen modernen Waffen und Drogen in Salonika verhaftet: Arben Froku

3/2/2013

Der verhaftete Polizei Mörder und Mafia Boss: Mark, Bruder des Arben Frroku kanditiert für die PDK Partei des Nard Ndoka

Haradinaj & Limaj: Fonde jo Transparente që Rrisin Dyshimet

Haradinaj & Limaj: Fonde jo Transparente që Rrisin Dyshimet

nga   Edona Peci BIRN, PrishtinëDhjetor 24, 201314:19

© Të drejtat autoriale

Më shumë se 1,7 milion euro bazuar në të dhëna zyrtare janë mbledhur në fonde private për të mbështetur ish-luftëtarë të Kosovës të akuzuar për krime lufte nga Tribunali i Hagës. Megjithatë nuk dihet saktë sa para janë mbledhur apo shpenzuar.

Qeveria e Kosovës nuk ka paguar asnjëherë drejtpërdrejt për të ndihmuar mbrojtjen e gjashtë ish-luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të akuzuar për krime lufte nga Tribunali i Hagës. E vetmja pagesë zyrtare është ajo prej 16.750 eurosh për organizimin e mirëseardhjes për disa nga të akuzuarit e liruar.

Por dy nga të akuzuarit më të shquar, Ramush Haradinaj dhe Fatmir Limaj, të cilët pas luftës i hynë politikës dhe mbajtën pozita të larta, kanë marrë shuma të mëdha nga fonde private të mbyllura, që ishin themeluar për t’i mbështetur ata në Hagë.

Gazeta Jeta në Kosovë ka hulumtuar rrjedhjen e parave në fondet e themeluara për kryeministrin e pasluftës Ramush Haradinaj, i cili është aktualisht kreu i partisë opozitare, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe ish-ministrin e Transportit Limaj, i cili aktualisht është deputet i Partisë Demokratike të Kosovës.

Llogaritjet e Gazetës Jeta në Kosovë sugjerojnë se fondi i Haradinajt kishte mbledhur mbi 1.5 milionë euro, ndërsa ai i Limajt rreth 212,000 euro, bazuar në të dhënat e raportuara.

Nuk dihet saktë se sa është shuma totale që kanë mbledhur të dy fondet.


Fatmir Limaj | Foto: Gazeta Jeta në Kosovë

Premtimet publike për Limajn

Limaj, Isak Musliu dhe Haradin Bala ishin ish-luftëtarët e parë të UÇK-së që u akuzuan nga ICTY-ja pas luftës.

Në janar të vitit 2003, Tribunali i akuzoi ata nën dyshimin se kishin marrë pjesë në ndërmarrjen e përbashkët kriminale që kishte për qëllim frikësimin, sulmin dhe vrasjen dhe burgosjen e civilëve serbë dhe bashkëpunëtorëve shqiptarë që kishin refuzuar të bashkëpunonin, ose i kishin rezistuar UÇK-së.

Limaj dhe Musliu u liruan nga të gjitha akuzat në shtator të viti 2007, ndërsa Bala u dënua me 13 vjet burgim.

Fillimisht të tre të akuzuarit aplikuan për ndihmë ligjore që ICTY-ja u ofron të pandehurve që nuk kanë mundësi financiare, por situata për Limajn ndryshoi, kur një sasi e madhe e parave u mblodhën përmes thirrjeve telefonike të publikut, e cila gjë ishte reklamuar në televizionet e Kosovës, duke u bërë thirrje qytetarëve të dhurojnë të holla për të ndihmuar mbështetjen e heroit të tyre.

Gazeta Jeta në Kosovë nuk mundi të vërtetojë se nga kush organizohej mbledhja e fondeve.

ICTY-ja fillimisht caktoi avokatin britanik Karim Khan si avokatin e Limajt në mars të vitit 2003, por anuloi këtë pas disa muajsh, me arsyetimin se „shuma totale e mbledhur nga fondi [Limaj] deri më 8 tetor të vitit 2003 është më se e mjaftueshme për të mbuluar të gjitha shpenzimet e mbrojtjes për pjesën e mbetur të fazës paraprake“.

Në vendimin e saj, gjykata citoi një njoftim për shtyp nga Zyra Koordinuese për Mbrojtjen e Fatmir Limajt, e cila tha se fondi i kishte mbledhur 291,594.92 dollarë [rreth 212,000 euro].

Por, në korrik të vitit 2004, mbrojtja e Limajt aplikoi përsëri për ndihmë juridike, duke e dorëzuar një deklaratë të re financiare e cila pretendonte se fondi „ishte shpenzuar dhe nuk është më në dispozicion për të paguar mbrojtjen e tij“.

Pas analizimit të gjendjes financiare të Limajt, stafi i ICTY-së vendosi se „i akuzuari ka të drejtë të pjesshme për ndihmë juridike“ dhe u pajtua që të paguajë gjysmën e shpenzimeve të tij për pjesën e mbetur të gjykimit.

Por, dyshimet rreth mënyrës se si ishin ngritur burimet e fondit të Limajt në Kosovë, filluan pasi Karim Khan mbeti avokat i tij në dy raste tjera pas lirimit të tij nga Haga, në rastin e krimeve ndaj të burgosurve në kampin e Kleçkës dhe rastin e korrupsionit në Ministrinë e Post-Telekomunikacionit të Kosovës.

Edhe pse fondi ishte mbyllur, Limaj ende kishte para për të paguar tre avokatë, avokatin britanik Khan dhe dy avokatët tjerë shqiptarë, Tomë Gashin dhe Tahir Rrecajn.

Pagesat e tyre nuk janë bërë kurrë publike.

Aktakuza e prokurorit të BE-së në rastin e korrupsionit në Ministrinë e Transportit, e ngritur në nëntor të vitit 2012, pohonte se paratë që Limaj kishte paguar për avokatin Khan në rastin Kleçka mund të ishin mbledhur në mënyrë të paligjshme.

“Kur u pyet [Limaj] lidhur me shumën prej 17,000 eurosh që i janë paguar Karim Khan më 2010, në arsyetimin e tij në lidhje me pagën mujore, Limaj deklaroi që Prokuroria “ka pasur qasje të plotë në llogaritë bankare dhe të gjitha faktet mund t’i gjeni në deklaratat bankare”, thuhet në aktakuzë.

Endrit Shala, ish-shef i kabinetit të Limajt gjatë kohës sa ishte ministër dhe koordinator i ekipit të mbrojtjës në rastet gjyqësore në Kosovë, deklaroi se fondi për mbrojtje në Hagë ishte transparent.

“Fondi ka qene transparent, fondi ka qene publik dhe është përdorur për mbrojtjen e zotit Limaj në Hagë”, tha Shala.

Megjithatë, Shala nuk mundi të konfirmonte se sa ishte shuma e saktë e fondit për mbrojtjen e Limajt në Hagë, me arsyetimin se tashmë kanë kaluar 7 vjet dhe se nuk i kujtohet.


Ramush Haradinaj | Foto: Petrit Rragmani

Rrjedhja e keshit në rastin Haradinaj

Në rastin tjetër të madh të Kosovës në ICTY, Ramush Haradinaj, Idriz Balaj dhe Lahi Brahimaj ishin akuzuar në mars të vitit 2005 për krime lufte ndaj civilëve.

Ndryshe nga të bashkakuzuarit e tij, Haradinaj nuk kishte aplikuar për ndihmë juridike, por kishte siguruar fonde përmes thirrjeve publike si Limaj.

„Qeveria e Kosovës duhet të kishte kontribuuar me të gjitha mundësitë që kishte në mbështetje të ish-shokëve tanë“, thotë Muharrem Xhemajli, nga Shoqata e Veteranëve të Luftës

Në maj të vitit 2005, dy anëtarë të partisë së tij, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, Jahja Lluka dhe Et’hem Çeku, themeluan Komitetin për Mbrojtjen e Ramush Haradinajt dhe hapën një llogari bankare për njerëzit që dëshironin të dhuronin para.

Përsëri, u përdor sistemi i donacionit me telefon, i cili u reklamua mjaft shumë në televizionet e Kosovës.

“Por, dy personat e tjerë të cilët ishin më pak të njohur nuk mund të përdornin sistemin e telefonatave publike, prandaj iu desh të pajtohen me mbrojtje më të dobët”, tha Behxhet Shala, drejtor ekzekutiv i Këshillit të Kosovës për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut.

„Derisa për Haradinajn ishte e lehtë të siguroheshin të holla, kjo ishte shumë më e vështirë për të akuzuarit tjerë. Ishte diskriminim i pastër, ndërsa ne e kemi kritikuar këtë fenomen duke i kërkuar qeverisë të marrë përsipër shpenzimet e nevojshme për mbrojtjen e të akuzuarve“, tha Shala.

Fondi Haradinaj shpejt u vu nën hetim dhe tre persona u akuzuan për korrupsion në lidhje me metodat e tij.

Jahja Lluka nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, Milazim Abazi, drejtor i bankës Kasabank dhe Hashim Sejdiu, menaxher i degës së Kasabankës në Prishtinë, u akuzuan për deklarim të rrejshëm të raporteve, pranimit të paligjshëm të kontributeve dhe mosdeklarimit të transaksioneve bankare.

Abazi dhe Sejdiu u liruan në vitin 2010, por Lluka u shpall fajtor dhe u gjobit me 10,000 euro dhe 10 muaj burg me kusht, e cila u reduktua në nëntë muaj pas apelit.

Gjykata gjeti se nga gushti i vitit 2005 deri në nëntor të vitit 2006, Lluka kishte depozituar mbi 1.5 milionë euro në fondin Haradinaj përmes një serie transaksionesh të ndryshme në Kasabank.

Por ashtu, si në rastin Limaj, llogaritë bankare nuk ishin bërë publike për të siguruar donatorët se paratë e tyre ishin shpenzuar si duhet.

Edhe pse emrat e njerëzve që kontribuuan në fondin e Haradinajt nuk janë bërë publik, Behxhet Shala tha se ishte i bindur se „disa biznesmenë që kontribuuan financiarisht në këtë fond, janë shpërblyer më vonë përmes tenderëve, ose favoreve tjera financiare“.

Propaganda emocionale për të mbrojtur çlirimtarët e kombit nga koha e luftës, nxiste njerëzit të dhuronin para në këtë fond, i cili vuante nga „mungesa e transparencës“, tha Nora Ahmetaj, drejtoreshë ekzekutive e Qendrës për Hulumtim, Dokumentim dhe Publikim.

„Publiku ishte i prirë të sensibilizohej përmes diskursit nacionalist, për të dhënë para për mbrojtjen e Limajt, Haradinajt dhe të tjerëve“, tha Ahmetaj.

„Por, publiku asnjëherë nuk mësoi se ku shkuan ato fonde dhe sa para janë shpenzuar me të vërtetë. Askush nuk ishte përgjegjës për sasinë e parave të mbledhura dhe daljen e këtyre fondeve“, tha ajo.

Në prill të vitit 2008, Haradinaj dhe Balaj u liruan nga të gjitha akuzat, pas një gjykimi trevjeçar. Brahimaj u dënua me gjashtë vjet burgim për trajtim mizor dhe tortura.

Pas tij, pasoi një rigjykimi i pjesshëm, i cili përfundoi me shpalljen të pafajshëm të tre të akuzuarve në fjalë, në nëntor të vitit të kaluar.


Ndërtesa e Qeverisë së Kosovës | Foto: Korab Basha

Qeveria nuk pagoi  

Ndryshe nga vendet e tjera të rajonit, qeveria e Kosovës nuk i ka mbështetur financiarisht ish-luftëtarët e UÇK-së, gjersa ata gjykoheshin në ICTY.

Në korrik të vitit 2003, qeveria vendosi të „bëjë një kërkesë në Këshillin Ekonomik dhe Fiskal për të siguruar para për fondin e mbrojtjes së të akuzuarve nga Gjykata Ndërkombëtare në Hagë“, thuhet në një dokument të parë nga Gazeta Jeta në Kosovë.

Një kërkesë e ngjashme ishte bërë në mars të vitit 2005 nga ish-kryeministri Bajram Kosumi.

Qeveria vendosi të „krijojë një komitet për ndihmë profesionale, ligjore dhe financiare në procesin e Tribunalit të Hagës për ish-kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj“.

Megjithatë, sekretari i përhershëm i qeverisë, Fitim Krasniqi tha se „këto vendime nuk u zbatuan kurrë“.

Disa kanë pohuar se organet e qeverisjes në mënyrë të paligjshme dhe fshehurazi kanë bërë donacione në fondin Haradinaj.

„U përmend disa herë se ishin bërë telefonata në Fondin Haradinaj nga institucionet e Kosovës“, tha Bekim Blakaj, drejtor ekzekutiv në Qendrën për të Drejtën Humanitare.

Por akuza të tilla nuk janë provuar kurrë.

Gazeta Jeta në Kosovë kërkoi nga AAK-ja e udhëhequr nga Ramush Haradinaj që të lejojë qasje në dokumentet që ndërlidhen me fondin për mbrojtje në Hagë.

“Aleanca për Ardhmerinë e Kosovës si subjekt politik nuk ka qenë e kyçur as në gjenerimin e as në menaxhimin e fondit për mbrojtjen e Kryetarit Haradinaj. Ai fond ka qenë privat dhe nuk i është nënshtruar vendimmarrjes politike në AAK”, thuhet në përgjigjen e Zyrës së Kryetarit të AAK-së.

Mbështetja e vetme zyrtare e Kosovës për të pandehurit e Hagës, erdhi në dhjetor të vitit 2012, kur qeveria vendosi të ndajë 16.750 euro për të „organizuar mirëseardhjen e Ramush Haradinajt dhe bashkëluftëtarëve të tij të liruar nga Tribunali i Hagës“.

Muharrem Xhemajli, kryetar i Shoqatës së Veteranëve të Luftës, tha se shteti duhet të kishte bërë më shumë për të mbështetur financiarisht Haradinajn dhe Limajn.

„Disa herë e kemi shprehur nevojën se shteti dhe jo organizatat apo personat privatë, duhet të merren me këtë çështje në mënyrë që të parandalohet keqadministrimi ose manipulimet e mundshme“, tha Xhemajli.

„Qeveria e Kosovës duhet të kishte kontribuuar me të gjitha mundësitë që kishte në mbështetje të ish-shokëve tanë“, insistoi ai.

Përderisa të pandehurit e ICTY-së ishin cilësuar gjithandej si heronj dhe paratë ishin derdhur për lirinë e tyre, viktimat e luftës ishin harruar, tha Blakaj nga Qendra për të Drejtën Humanitare.

„Kurrë nuk kam dëgjuar për një rast, në të cilin viktimat u dëmshpërblyen. Publiku nuk njeh viktimat dhe në fakt ai nuk është i interesuar t’i njohë ato“, tha Blakaj.

„Në shumicën e rasteve, të akuzuarit kanë rolin kryesor dhe në fund ata janë të lëvduarit“, përfundoi ai.

Si i paguan ish-vendet jugosllave të akuzuarit për krime lufte

Ish-shtetet jugosllave kanë shpenzuar gati 40 milionë euro të parave publike në mbështetje të të akuzuarve për krime lufte në gjykatën e Tribunalin e Hagës, zbulon një hulumtim i BIRN-it.

Lexoni hulumtimet e bëra nga Drejtësia Transiziconale në Ballkan në linqet e mëposhtme:

Maqedoni– Shuma që qeveria maqedonase ka dhënë në mbështetje për dy të akuzuarit e saj për krime lufte nga Gjykata e Hagës, ish-ministrit të Brendshëm Lube Boshkovski dhe policit Johan Tarçullovski, është ndoshta sekreti më i madh në vend.

Bosnja– Të dyshuar serboboshnjakë për krime lufte kanë marrë 640 mijë euro nga paratë e shtetit dhe para tjera nga fonde private, përderisa boshnjakët dhe kroatët e Bosnjës nuk kanë marrë asgjë.

Kroacia– Janë shpenzuar më shumë se 28 milionë euro për mbrojtjen e tre gjeneralëve të akuzuar për krime lufte, ndërsa para të tjera janë mbledhur përmes një fondi privat.

Serbi– Beogradi ka shpenzuar rreth 1.7 milionë euro në mbështetje të akuzuarve të Serbisë nga Tribunali i Hagës, por një shumë e këtyre parave në fakt shkuan për serboboshnjakë që kanë shtetësi serbe.

 

http://www.gazetajnk.com/?cid=1,979,7277

Axos Capital und die PTK Privatisierung im Kosovo – Paratë e Blerjes Vijnë nga Ishujt Cayman

31.12.2013

Zum Jahres Ende, war keine Vertrag unterzeichnet, die notwendige Gesetzes Änderung, wurde nicht einmal beantragt, im Fazit: Die Regierung verzichtet auf diese Privatisierung.Die Privatisierung ist geplatzt. Unten ein Interview, des Axos Vertreter Jan Budden, Ex-Telekom Direktor, erwähnt die Folgen auch Völkerrechtlich, weil die Verträge nicht unterzeichnet wurden, für die Phantom Offshore Firma. Es werden klare Drohungen sogar gegen den Kosovo ausgestossen, durch Jan Budden: “Axos Capital” kërcënon Qeverinë e Kosovës, womit dann Alles über die sogenannten Deutschen Investors gesagt sind, wo man unter der UNMIK Joschim Rückers, Graf Lambsdorf ein kriminelles Enterprise der Bestechung, mit Frank Walter Steinmeier und SPD Banden im Kosovo vor über 10 Jahren errichtet hatte.Der komplette Balkan wurde von diesen Leuten, wie auch Michael Schäfter korrumpiert und die Gesellschaft zerstört. Allen voran, ebenso Kouchner, und die Amerikaner mit Steven Schook.

AXOS: Shumë pasoja për Kosovën nëse nuk shitet PTK-ja, Kommentar: Nun droht Axos dem Kosovo, wenn nicht Privatisiert wird, einem Betrugs Modell der Ameikaner, Weltbank, Deutscher Betrugs Lobby Zirkel, welche als Demokratie Bringer schlimmer auftreten,wie die Mafia. Die Privatisierung ist überall in einem Desaster gescheitert.

Dështon privatizimi i PTK-sëPublikuar: 30.12.2013 – 17:56

update: 26.12.2013
Das Kosovo Parlament genehmigte nun die Privatisierung, was sehr lange brauchte, weil die Bestechungsgelder geregelt werden mussten. Der Investor hat einen Phantom Sitz auf den  Cayman Inseln wo Geldwäsche, zum Programm wurde.Ex-Telekom Manager und Politiker aus Deutschland sind Inhaber, was die Deutsche Staatsanwaltschaft auch noch interessieren wird. Die Kosovo PTK, ist eines der typischen Klientel Firmen, wo man seine Verwandten unterbringt: Bordi i PTK-së i Vlerësuar Negativisht. Die üblichen Betrugs Finanzinstitute, wie die Deutsche DEG, EBRD, IFC stehen hinter allen diesen Mafiösen Construkten, welche oft in Albanien in den Bankrott gingen, wegen Betrug, was zur Standard Kultur wie Fälschungen, bei den Albanern wurde. Lehrmeister von Graf Lambsdorft (auch Yukos in Russland, die UNMIK Verwalter wie Joachim Rückers, oder Michael Steiner, der von der Gashi Mafia eingekauft wurde, der Familie Hashim Thaci)

update: 22.11.2013

KOHA DITORE
The AXOS-Najafi consortium called on Kosovo MPs to approve the privatization of the Kosovo Post and Telecoms, Koha Ditore writes. According to representatives of the consortium it would be a dramatic moment for Kosovo if the privatization of the company fails.

“Axos Capital” pret për blerjen e PTK-së deri në fund të dhjetorit

21.11.2013 – 13:06Pronarët e konsorciumit “Axos Capital” janë deklaruar se do të presin deri në fund të dhjetorit për realizimin e blerjes së 70 për qind të aksioneve të PTK-së, atëherë edhe kur përfundon afati ligjor për…

update: 26.9.2013! Da Nichts gezahlt wurde, keine Bezahlungs Garantie vorliegt, es sich um eine Pseudo Firma, ehemaliger Politik Lobbyisten handelt, die nun das Geld nicht erbringen, ist die komplette Vertrags Unterzeichnungs unterbrochen. Es erinnert an die gescheiterte AlBPetrol Privatisierung in Albanien. In 5 Monaten ist Nichts geschehen!

Solche Privatisierungs Geschaefte, sind, bzw. waren immer an die Entwicklungshilfe gekoppelt, wo dann fuer die Regierung, keine Projekte im Mafioesen Construkt mehr kontrolliert werden.

Ein Land ohne Gesetze in Funktion, wie Albanien!

“ACP Axos Capital Partners”, is being led by former employees of higher position in the Deutsche Telekom, but also that ‘Axos” has presence in one of the ‘off shore’ countries, in Cayman Islands. Ministry of Economic Development has refused to provide access to the tendering dossier, including the origin of the capital, due to the fact that the transaction has not been completed yet….

 

Main people, in fact founder and leaders of  “Axos”, are former employees of higher positions in the telecommunication giant, Deutsche Telekom

Jan Georg Budden, one of the founders and the current executive director of “Axos”, used to be a deputy president in DT, where as Stephan Schroeder, also one of the founders and the current managing partner in ‘Axos”, was also deputy president in DT. The Preportr research, revealed also that the legal representative of the “Axos”, in the bidding process, comes out to be Georgi Dimitrov, a Macedonian, which DT was one of its attorney firm’s client in other cases.

The research has also revealed information on the involvement of the “Axos” in the privatization of Bosnian Telecom and on the Albtelekom in Albania. In the attempt to privatize Bosnian Telecom, the man that lobbied in favor of DT, was Volket Rühe which in 2008 was the president of the board of “Axos” and the former minister of defense of Germany. Similarly, the name of the former minister of defense of Germany, Volket Rühe turns out to have been involved as a member of the board of ‘Axos”, in an attempt to privatize Albtelekom, a telecommunication company in Albania that was sold to Calik Enerji from Turkey……………………………..

 

http://preportr.com/en-us

KOSOVA SOT

After three failed votes, the Kosovo parliament adopted the law on foreign investments, Kosova sot reports. The paper quotes lawmakers criticizing the law and outlining the main problem for foreign investments remains the high degree of corruption in the country.

Kosova – Regierung verschiebt Telekom- Privatisierung

von Max Brym am 27.09.2013

Der Widerstand gegen die Privatisierung der „ Post und Telekommunikation“ ( PTK) zwingt die Regierung Kosovas zu scheinbaren Zugeständnissen. Die österreichische Zeitung „Standard“ schreibt: „ Die kosovarische Regierung hat am Mittwoch die spätestens bis Monatsende geplante Unterzeichnung des Verkaufsvertrages für den staatlichen

Weiterlesen…

Eine Firma auf den Caymann Inseln, welche eine EBRD, IFC, und KfW Finanzierung ist, ist ja wohl ein Highlight der Korruption und Geldwaesche. Hinzu kommt Najafi Companies

Eine reine Phantasie Ausstattung von angeblichen Financiers, was oft Luft Nummern der Finanzierungs Korruption der EBRD, IFC und KfW sind, was nun eine Legende schon ist bei den Albanern. Betrueger sammeln sich im Balkan, wobei der Langzeit Gangster Frank Wisner, Weltweit schon mit ENRON eine Legende ist und war.

update: in den Kommentaren, denn bis heute wurde Nichts gezahlt. kein Vertrag unterzeichnet, aber man will das Kapital von den Caymann Inseln erhalten, was ja die Deutsche Steuer dann interressiert. Hintermänner sind duchaus prominente Leute, mit Telekom, EBRD, DEG Kontakten87,5865! Bei den vielen Bestechungs und Pleite Krediten der Banken, der EBRD, kann aber NIchts verwundern auch wegen dem Versagen der Betrugs Organisationa OLAF der EU, welche auch im Falle des Bodo Hombach und der WAZ ermittelte, wo dann Alles verkauft wurde im Balkan. Es ist die selbe Gruppe, rund um die SPD Künstler von damals am Werke auch bei AXOS.

Bekanntlich interessiert sich dann automatisch auch das FBI für solche Firmen, wegen des Verdachtes der Geldwäsche für Terroristen und Waffen, wie Drogen Händlern. Diese ganzen Lobbyisten haben halt ein Problem. Sie brauchen Fotos, Eerfolgs Meldungen, gefakte Erfolgs Meldungen und Wirtschaft Gutachten (sieie KPMG, Aluminum Werke in Montenegro, was ja als Prognose der totale Betrug war, siehe auch Neuer Markt und Betrugs Banker). Wenn dann negativ und kritische Berichte kommen, stirbt das Projekt. Tausende leben on diesen Geschäften, wo die Österreicher allein 400 Milliarden € im Osten und im Balkna versenkt haben.

Bankat e Fuqishme Nuk Tregojnë a Mbështesin Axos-in

Ilustrimi: Besnik Krivanjeva

http://gazetajnk.com/?cid=1,987,5865

Eine Tarn Firma, wo nun Geld von den Cayman Inseln kommen soll, um die wahren Erwerber zutarnen und zu verstecken. Später wird diese Welt Firma erst die Anteile offiziell aufkaufen, wenn Gras über die Sache gewachsen ist. Der Erwerb, entspricht nicht dem Rechts Standard der EU Länder!

ACP Axos Capital GmbH Consortium to acquire 75% of PTK, the incumbent telecom operator in the Republic of Kosovo

Hamburg (ots) – ACP Axos Capital GmbH Consortium with its European and US investors has been declared the winner of the privatization process conducted by the Government of the Republic of Kosovo for 75% of the shares of Post and Telecommunications of Kosovo J. S. C. (PTK). The results of the bidding process were announced on April 18 by the Government Privatization Committee of Kosovo.

ACP Axos Capital is cooperating with International Financial Institutions, including the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), and Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft (DEG) who have expressed high interest in supporting this important privatization project. BT Group and Telecom Italia provide advisory services to the consortium.

Headquarters will remain in Pristina and PTK will maintain its own corporate status. All core business and operational functions will continue to be directed from Kosovo. The consortium’s investments in PTK will create infrastructure development and employment opportunities for Kosovo citizens. As PTK evolves into a market driven competitive business, PTK customers will be excited to take advantage of an increased product portfolio, improved fixed and mobile broadband and voice options, international connectivity and Kosovo’s own telephone code, faster speeds, better rates, and significant upgrades to the quality of service.

„The PTK privatization process will be watched with interest by Western investors“ said ACP Axos Capital Managing Director Jan Budden. „We are taking the lead in what we expect to be many further investments of capital from Western Europe and the US in Kosovo’s economic growth. Our goal is to make Kosovo an integral member of the global communication society. We are thrilled to have BT and TI, two of the most accomplished telecom operators on the international stage, as advisors to the consortium.“
Paratë e Blerjes Vijnë nga Ishujt Cayman

Ishujt Cayman | Foto: WikimediaIshujt Cayman | Foto: Wikimedia

nga  Parim Olluri dhe Nate Tabak Prishtinë Prill 29, 2013 03:00

© Të drejtat autoriale

Ishujt Cayman, të njohur si qendër e krijimit të kompanive “offshore”, janë vendi prej nga pohohet se u siguruan mjetet për blerjen shumicës së aksioneve të ndërmarrjës kosovare publike të telekomit. ACP Axos Capital thotë se paratë i siguroi nga “Axos Cayman”. Qeveria e Kosovës nuk komenton prejardhjen e parave për blerjën e aksioneve në PTK.

Qeveria e Kosovës më 12 prill të këtij viti duhej të vendoste mes dy ofertave për blerjen e shumicës së aksioneve të ndërmarrjës publike të telekomit të nxjerra në shitje para pesë vitesh.

Ofertat vinin nga kompani që kanë krijuar njësi të tyre në vende që konsiderohen si parajsa tatimore dhe qendra të krijimit të kompanive  “offshore”.

Kabineti i ministrave vendosi për ofertën e kompanisë gjermane e cila thotë se paratë i siguroi nga një entitet i saj me bazë në “Cayman Islands” që gjendet në Karaibe.

ACP Axos Capital Gmbh mposhti në garë M1 International Limited me bazë në British Virgin Islands po ashtu një vend që gjendet në Karaibe.  Kompania është pjesë e M1 Group që ka zyre në Liban e Londër.

Në tenderin e parë Komiteti për Privatizimin e PTK-së po priste ofertat e dy kompanive që ishin më të njohura në krahasim me ofertusit në tenderin e dytë që kanë njësi në vende që konsiderohen si “parajsa tatimore”.

Telecom Austria e Deutsche Telecom kishin mbetur të fundit në garë.

Por, tenderi u anulua pasi ishte tërhequr Deutsche Telecom duke arsyetuar vendimin e me faktin se krerët e ndërmarrjës publike të telekomit në Kosovë – Rexhë Gjonbalaj kryetar bordi dhe Shyqri Haxha shef ekzekutiv – akuzoheshin për korrupsion…

……….

http://www.gazetajnk.com/?cid=1%2C987%2C5454

Das Geld für den Kauf der PTK soll aus -British Virgin Islands- kommen

von Max Brym am 29.04.2013

Vollbild anzeigenDer Käufer der Post und Telekommunikation Kosovas ( PTK) die Axos GmbH erklärte gegenüber „Jeta ne Kosova“: „Das Geld für den Erwerb der PTK wurde uns von „Cayman Axos“ zur Verfügung gestellt.“ Diese Firma hat ihren Sitz in dem Steuer und Schwarzgeldparadies Virgin Islands.Die Regierung Kosovas schweigt sich über die neuen Eigentümer genauso aus, wie die in Hamburg sitzende Axos GmbH. Am 13. April wurde die PTK für 277 Millionen

Euro verkauft. Die Geschichte wird immer undurchschaubarer.

 

Woher das Geld kommen soll

 

Die Britischen Jungferninseln (engl. British Virgin Islands, offiziell nur Virgin Islands) sind ein britisches Überseegebiet in der Karibik. Die Wirtschaft, eine der stabilsten und florierendsten in der Karibik, Seit Mitte der 1980er Jahre bietet die Regierung Unternehmen die Möglichkeit, auf den Inseln mit einer Briefkastenfirma ansässig zu sein. Die Gebühren für die Gründung solcher Gesellschaften machen mehr als 50 % des Staatseinkommens aus. Etwa 400.000 Briefkastenfirmen waren Ende 2000 auf den Inseln registriert.

Die Wirtschaft ist eng an die Amerikanischen Jungferninseln gebunden und seit 1959 ist die offizielle Währung der US-Dollar.

 

http://kosova-aktuell.de/index.php?option=com_content&view=article&id=2259:das-geld-fuer-den-kauf-der-ptk-soll-aus-british-virgin-islands-kommen&catid=2&Itemid=102

Aktuell nun 30.9.2013 im Parlament

update: 4.1.2014

Jan Budden, Ex-Telekom Direktor, erwähnt die Folgen auch Völkerrechtlich, weil die Verträge nicht unterzeichnet wurden, für die Phantom Offshore Firma,

 

Eines der Deutschen Korruptions Geschäfte, mit Offshore Firmen rund um Geldwäsche und Betrug.

Kosova- Privatisierung der PTK gescheitert

von Kastriot Zeka am 02.01.2014

Die Privatisierung der PTK ( Post und Telekommunikation) Kosovas ist gescheitert. Nachdem die Regierung im Parlament, die dafür erforderliche Mehrheit nicht erhielt wurde die Ratifizierung des Vertrages mit dem Konsortium AXOS aus Deutschland und einer dubiosen Firma aus den USA mit Geschäftssitz auf den Seychellen abgesagt

AXOS: Shumë pasoja për Kosovën nëse nuk shitet PTK-ja (Video)

http://www.koha.net/?page=1,13,161047

am 7.1.2014 wird die Albanische Presse schreiben, das Axos Capital kein Geld hatte, wobei es viele Betrugs Firmen gab auch in Österreich, welche sich Lizensen erkauften mit viel Bestechung und dann erst wurde das Geld und Anteils Eigner gesucht. Etliche sind in den Bankrott gegangen.

Drama e privatizimit të Postës dhe Telekomit të Kosovës (PTK) do të vazhdojë të na përcjellë edhe gjatë vitit 2014. Kërcënimin se Qeveria e Kosovës…

Nihat Oezdemir wurde verhaftet, Recep Erdogan Partner und u.a. auch Eigentümer des Phristina Flugplatzes

Receop Erdogan und seine mssratende Familie, wo ein Sohn einen tödlichen Unfall verursachte, ohne Führerschein natürlich und Betrug und Bestechung im kriminellen Enterprise inzwischen zur Legende wurde.

 

Albanien ist nur noch ein Geldwäsche, Betrugs Land für Investoren, wo die Banditen sich dann gegenseitig betrügen. Nihat Özdemir, hat die Lizenz für den Flugplatz in Phristina, in Skopje tauchen die auch wieder auf, mit dem Flugplatz Geschäft. Die Firma Calik des Schwiegersohnes von Recep Erdogan erkaufte sich auch Telekom Lizensen in Albanien und im Moment ist die Türkische Firma KURUM, nur noch ein Skandal rund um den Hafen Durres. AlbTelekom ist ein Bestechungs Geschäft des Schwiegersohnes von Recep Erdogan in Albanien, wo sein jüngster Sohn Bilal Erdogan, die Geschäfte mit dem Iran rund um das Handels Embargo organisiert, inklusive Waffen der Saudis für die Extrem Terroristen des Prinz Bandar, im Auftrage der US Terroristen Politik.


Yassin Kadi, US Pass, Bin Laden Financier – Hakan Fidan (Chef des MIT) und natürlich auch in Albanien, Bosnien, Kosovo und im Moment tobt er mit Recep Erdogan und den Syrischen Terroristen mit Prinz Bandar herum. Gut bekannt mit Salih Berisha, Ilir Meta usw..

Wir berichten seit über 10 Jahren von dem Bin Laden Financier: Yassin Kadi, wo Haft Befehle ausgestellt wurde in Istanbul, der schon im Balkan von Bosnien, über Albanen, Kosovo nur Geldwäsche, Betrug, gefälschte Dokumente organisierte und Waffen- wie Drogen Handel. Genau deshalb ist nun Haft Befehl ausgestellt. Nihat Özdemir, hat in Albanien u.a. ein übliches Bestechungs Geschäft im Telekom Bereich abgeschlossen mit Salih Berisha, Partner von dem Langzeit Terroristen: Yassin Kadi, der ca. 24 Firmen in Albanien hat, vor allem durch die viele Jahre beschlagnahmten Twin Tower bekannt ist, wo sogar die NATO Website: setimes berichtete.
Albania Takes Action Against Terrorist Suspect 28/01/2002

yassin kadi tirana
Yassin Kadi Hochhäuser in Tirana, mit einigen Albanischen und Griechischen Mafiosi des Georg Tenet, damals CIA Chef, der in Himair Albanien geboren ist.

Recep Erdogan, hat den Polizei Präsidenten von Istanbul entfernen lassen, und 100 weitere Polizie Offfiziere, welche die Ermittlungen leiteten, rund um Geldwäsche und dem von Recep Erdogan und seiner Familie organisierten Embargo Bruch, gegen den Iran, wo ungeheure Profite der Erdogan Mafia mit seinem Geheimdienst Chef Hakan Fidan gewaschen wurden in Bau Projekten. Privates Monopol Geschäfte der Geldwäsche, als Profteur, des US und UN Embargos gegen den Iran, was von seinem Sohn Bilal und dem Geheimdienst Chef Hakan Fidan (MIT) organisiert wird und wurde, über die Halk Bank, was an die Mafia Geschäfte mit Waffen und Treibstoff, während dem UN Embargo gegen Jugoslawien erinnert durch Salih Berisha und auch damals schon aktiv auch in Bosnien dabei: Yassin Kadi. Die Fakten Lage ist Weltweit immer gleich: Embargos schaffen neuer Verbrecher Gruppen, welche die Regierungen übernehmen. Mit diesem Geld, werden Wirtschafts Monopole errichtet, wie es im Balkan überall geschah, ebenso in der Türkei, wobei die Calik Gruppe, mit dem Schwiegersohn des Recep Erdogan: Berat Albayrak, als kriminelles Bestechungs Enterprise sehr gezielt arbeitet, vor allem bei den Albanern. Langzeit geschäftliche Partnerschaften bestehen ebenso zum Terroristen Financier Staat: Katar, der besondern in Libyen ebenso extrem auffiel, wo vor kurzem die PR Schiene (AL Kamara) des Terroristen Imperiums aus Katar, über die Schweiz auf den US Treasury Liste für Terroristen kam.

Die NATO wird immer mehr in kriminelle Kreise hinab gezogen, mit dieser Art von Mitgliedschaft, eines kriminellen Enterprses, was Nichts mit einem Staat zutun hat.

Ganz oben auf der Türkischen Verhaftungs Liste,
Police List: Yassin Kadi Police List: Yassin Kadi[/caption]
der Super Terrorist mit US Pass: Yassin Kadi – Beiträge aus 2007: (Yassin Kadi und Yassin Kadi mit Abdul Latif Salef in Albanien)
, desen Geldwäsche Türme als Twin Türme bekannt, direkt gegenüber dem Sitz des Premier Minister in Tirana stehen, was unter der Ilir Meta, Verbrecher Regierung in 2000 erlaubt wurde.Langzeit Partner des Salih Berisha, auch bei Waffen Lieferungen nach Bosnien und in den Kosovo. Yassin Kadi, verkehrte 1993 direkt mit Izebegovic, in Sarajewo, wie man auch durch den US Terroristen Financier: Richard Perle, die Terroristen und Kopf Abschneider in den Balkan bringt und finanziert.

Das Hashim Tahci und Fatmir Limaj, Partner der bekanntesten Terroristen und Verbrecher ist, wie bei dem Flugplatz Geschäft, konnte niemanden verwundern.

Erdogan ist eine Schlüssel Figur, im Internationalen Terrorismus, nicht nur weil er sich seinen Wahlkampf schon vor vielen Jahren von Yassin Kadi finanzieren liess, sondern weil er den üblesten Schlächter in Afghanistan, als Partner sieht und sah: Gulbuddin Hekmatyār


Video 1990: Recep Erdogan mit dem Schlächter, Folterer, Vergewaltiger, Drogen Boss, War Lord und Extrem Terroristen: Gulbuddin Hekmatyār

Massen Mord an Nonnen als Geschäft: Der Türkische Dschihad des Hakan Fidan (MIT): Washington warnt Ankara

Vor kurzem hat der verhaftete Nihat Özdemir auch den Zuschlag, für den neuen dritten Gross Flugplatz von Istanbul erhalten (Bau Beginn Mai 2014), welcher praktisch der grösste Flugplatz der Welt geworden wäre. Etliche der Manager, dieser berüchtigten Geldwäsche Firme, des Bin Laden Financider Yassin Kadi, der in Bosnien und Albanien ebenso schon den Terrorimsu finanzierte und noch bis Oktober 2012, auf der Internationalen Terroristen Liste stand, wurden verhaftet. Yassin Kadi wurde nicht verhaftet, der eng befreundet ist ebenso mit dem MIT Geheimdienst Chef Hakan Fidan und in zusamen war man in einen Auto Unfall in 2013 verwickelt, wodurch das bekannt wurde.

Die Firma hat die Lizenz für den Flugplatz in Phristina, einem rein kriminellen Enterprise, erneut auch mit dem Saudi Bin Laden Terroristen Financier Yassin Kadi, einem Partner von Erdogan, Wahlkampf Financier und ebenso gilt das für die Baufirma Limak & Calik, wobei der Schwiegersohn des Recep Erdogan, CoE bei der Calilk Gruppe ist, welche vor Jahren in Bestechungs Geschäften schon in Albanien extrem auffiel.

am 24.10.2013

Der Erzbischof des Kosovo Dode Gjergj und – Thaçi, Rama, and Erdogan inaugurate new Pristina Airport terminal

http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2011126/170227_nihat-ozdemir.jpg

Nihat Özdemir, ein mächtiger Mann in der Türkei, Haupt Financier und Partner von Recep Erdogan! Prsädient von Fencerbace, wo genau dieser Fullball Club, immer von Drogen und Geldwäsche Mafia Bossen geleitet wurde, so auch von Nihat Özdemir. Der FC Fenerbace, wurde 2011, für die Champions League gesperrt, wegen Spiel Manipulationen, was Standard ist, bei von der Mafia beherrschten Sport Clubs.

Nun durch die Staatsanwaltschaft in Istanbul verhaftet.

Turqi, arrestohet edhe pronari i kompanisë Limak & Calik
Artikujt tjerë

Publikuar: 28.12.2013 – 14:26

Prishtinë, 28 dhjetor – Në mesin e disa biznesmenëve të arrestuar së fundi në Turqi, me akuza për korrupsion, është edhe drejtori i kompanisë Limak&Calik, Nihat Özdemir, kompani kjo që e ka me koncesion Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës.

KTV raporton se gazeta turke Hurriyet ka parë aktakuzën sipas së cilës Özdemir dhe disa biznesmenë të tjerë akuzohen për “krijimin e një organizate kriminale”, për mitë, mashtrim, falsifikim të dokumenteve zyrtare, kërcënime dhe përvetësimin e aseteve të fituara me aktivitete kriminale.

Në mesin e 41 personave të arrestuar në rastin e dytë të korrupsionit, përveç Özdemir janë edhe biznismeni saudit Yasin al-Qadi, i akuzuar më parë për financimin e terrorizmit si dhe pronari i kompanisë së furnizimeve. Özdemir me Limak sapo ka fituar tenderin për ndërtimin e aeroportit të tretë të Stambollit.

Para 3 muajsh, ai bashkë me kryeminstrat Erdogan, Thaci dhe Rama përuruan terminalin e ri të Aeroportit të Prishtinës “Adem Jashari”. http://www.koha.net/?page=1,15,170695

Yeni savcılar belli oldu
YOLSUZLUK iddialarına ilişkin 2’inci dalga soruşturmasını yürüten ve aralarında Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile iş adamları Fatih Saraç, Latip Topbaş, Nihat Özdemir, Orhan Cemal Kalyoncu ve Faruk Kalyoncu’nun da bulunduğu 41 kişi hakkında gözaltı kararı aldıktan bir gün sonra soruşturmadan alınan TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yerine 5 savcı görevlendirildi.

Soruşturmaya bakacak savcılardan birinin TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili savcılıktan sorumlu başsavcı vekili Oktay Erdoğan diğer 4 savcının ise İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar olduğu öğrenildi. Kurt’un sağlık sorunları nedeniyle soruşturmaya bakma görevini kabul etmediği belirtildi.

ADLİYEYE GELMEDİ

Yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellendi” diyen Savcı Akkaş ise soruşturmadan alındıktan sonra dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makamına gelmedi. Akkaş’ın çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle adliyeye gelmediği öğrenildi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25454730.asp

 

Arrest orders have been issued for 41 people, including prominent businessmen, as part of Turkey’s second corruption probe, local media said.

Turkey’s Hurriyet daily said on Friday that the new arrest list is part of the second graft investigation which is expected to be larger than the first one that has hit the government of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.

The newspaper added that the list included Nihat Ozdemir, the chairman of Limak group that has won a contract to construct Istanbul’s third airport, and Mustafa Latif Topbas, the owner of the BIM discount retailer.

http://www.presstv.ir/detail/2013/12/28/342408/businessmen-targeted-in-2nd-graft-probe/

Aktuelle Proteste gegen die Korruption in der Türkei

Terroristen Financiers, Geldwäsche Monopole auch rund um Drogen und Waffen.

1988-Spring 1995: KSM’s Brother Works for Charity Allegedly Connected to CIA

Zahid Shaikh Mohammed, brother of 9/11 mastermind Khalid Shaikh Mohammed (KSM), works as the head of the Pakistani branch of the charity Mercy International. A book published in 1999 will allege that this charity, based in the US and Switzerland, was used by the CIA to funnel money to Muslim militants fighting against US enemies in places such as Bosnia and Afghanistan (see 1989 and After). It is not known when Zahid got involved with the charity, but he was heading the Pakistani branch by 1988, when his nephew Ramzi Yousef first goes to Afghanistan (see Late 1980s). [Reeve, 1999, pp. 120] In the spring of 1993, US investigators raided Zahid’s house while searching for Yousef (see Spring 1993). Documents and pictures were found suggesting close links and even a friendship between Zahid and bin Laden. Photos and other evidence also showed close links between Zahid, KSM, and government officials close to Nawaf Sharif, who is Prime Minister of Pakistan twice in the 1990s. They also discover that Zahid was seen talking to Pakistani President Farooq Ahmad Khan Leghari during a Mercy International ceremony in February 1993. [Reeve, 1999, pp. 48-49, 120] But despite the raid, Zahid apparently keeps his job until about February 1995, when Yousef is arrested in Pakistan (see February 7, 1995). Investigators learn Yousef had made a phone call to the Mercy office, and there is an entry in Yousef’s seized telephone directory for a Zahid Shaikh Mohammed. Pakistani investigators raid the Mercy office, but Zahid has already fled. [United Press International, 4/11/1995; Guardian, 9/26/2001; McDermott, 2005, pp. 154, 162] It is unclear what has happened to Zahid since. In 1999 it will be reported he is believed to be in Kuwait, but in 2002 the Kuwaiti government will announce he is a member of al-Qaeda, so presumably he is no longer welcome there. [Reeve, 1999, pp. 48; Los Angeles Times, 9/1/2002] Mercy International’s Kenya branch will later be implicated in the 1998 US embassy bombing in that country, and so will KSM, Zahid’s brother (

 

1990: Islamist Militants Set Up Operations in Bosnia

Abdullah Anas.Abdullah Anas. [Source: History Channel]According to author Richard Labeviere, in this year Talaat Fouad Qassem, a leader of the Egyptian militant group Al-Gama’a al-Islamiyya, is designated by a leaders from different radical militant groups to head up the militant effort in Bosnia. Qassem is living in exile in Denmark and recruits the help of two Algerian militants also living in exile in Europe, Kamer Eddine Kherbane and Abdullah Anas. In future years, the three of them will coordinate all the requests for volunteers from European countries who want to fight in Bosnia. They will send about 2,000 volunteers to camps in Bosnia near the towns of Zenica and Tuzla. Kherbane will directly lead the Tuzla group. [Labeviere, 1999, pp. 73] In 1991, Kherbane will set up a charity front in Croatia that is a branch of Maktab al-Khidamat/Al-Kifah, which is closely tied to al-Qaeda (see 1991 and Early 1990s). In 1995, Qassem will be abducted in Croatia by US forces and killed in Egypt (see September 13, 1995).

 

1991-1997: Group of Foreign Policy Analysts Recommends Interventionist Policy

Edit event

Morton Abramowitz.Morton Abramowitz. [Source: Bradley Olsen]Morton Abramowitz, president of the Carnegie Endowment for International Peace, establishes a number of blue-ribbon commissions, headed by a select group of foreign policy elite, to create a new post-Cold War foreign policy framework for the US. Some of the group’s members are Madeleine Albright, Henry Cisneros, John Deutch, Richard Holbrooke, Alice Rivlin, David Gergen, Admiral William Crowe, Leon Fuerth, as well as Richard Perle and James Schlesinger, the two token conservatives who quickly resign. The commission will issue a number of policy papers recommending the increased use of military force to intervene in the domestic conflicts of other countries. Some of the commission’s members are appointed to brief Democratic presidential candidates on the commission’s reports ahead of their release. [American Spectator, 6/1999] Abramowitz is also influential in the career of counterterrorism “tsar” Richard Clarke, who refers to Abramowitz as his “boss and mentor” at the State Department. [Clarke, 2004, pp. 48]

24 June 2013

Listed Terrorist Meets with Turkish Intelligence

A sends:

This is related to „Turkish traffic accident with deep connections“:

> http://cryptome.org/2013/06/tr-accident.htm

This informaton is about the meetings of head of Turkish national intelligence agency (MIT) Hakan Fidan and a top wanted terrorist Yasin A. Kadi while he has been on the EU and USA terrorist lists. Moreover some businessmen in Turkey close to the government are related to this terrorist.

——————————————————————–

Meeting with Hakan Fidan – Head of MIT (Turkish National Intelligence Agency)

While he has been in Turkey Yasin A. Kadi has continued to sustain his political connections along with his trade relationship. Despite his restriction to enter to Turkey, Yasin A. Kadi met with Mr. Fidan on five different occasions.

His first meeting with Fidan, Undersecretary of MIT (National Intelligence Agency) was around 4:30 p.m., on June 25, 2012. They met at Marmara Pavillion, which is in the premises of Undersecretariat in Ataturk Orman Ciftligi. Marmara Pavillion is used by the Prime Minister for his special guests.

The Prime Minister was informed about the meeting and Sefer Turan, Advisor to the Prime Minister on the Middle East Issues, was also present at the meeting.

A. Kadi traveled from Istanbul to Ankara by a private jet, owned by Mehmet Cengiz, a wealthy businessman. During his presence in Istanbul and Ankara, the Prime Minister’s Personal Guards have escorted Yasin A. Kadi.

Kadi and Fidan met two times in Istanbul, the first meeting took place on April 14, 2012 at the Halic Congress Center, and the second meeting was on June 14, 2012 at Istanbul Regional Directorate of MIT. Kadi has managed to enter an official building of MIT even though his assets have been frozen and there was a restriction against his entry to Turkey. Moreover, they met three times in Ankara on the 29th of September 2012, 13th of December 2012 and 15th of February 2013.

> http://cryptome.org/2013/06/tr-terrorist-mit.htm

Rückblick vor einer Woche: 3 Söhne von Ministern, Halk Bank Manager wurden verhaftet, hohe Recep Erdogan Partei Mitglieder insgesamt 81 Personen.
Ein kriminelles Enterprise, was Geldwäsche auch mit dem Iran betrieb.

Der Machtkampf zwischen Teilen der türkischen Regierungspartei und dem islamistischen Netzwerk Fethullah Gülens eskaliert – Von THOMAS EIPELDAUER, 20. Dezember 2013 – Der Schlag kam überraschend: Am Dienstag verhaftete die türkische Polizei bei Raz…

Kommentar. Wird das eigentlich überhaupt noch was? Im Brief ist zu sehen das die Jandarma beauftragt wurde da die Polizei sich weigert die 2. Operation zu starten.

[IMG]http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/uploads/2013/12/belge-haber-i%C3%A7.jpg[/IMG]

Von der Jandarma kam aber die Erklärung das sie keinen Auftrag bekommen haben.

Jandarma: Cumhuriyet Savcılığı’ndan Talep Gelmedi
27 Aralık 2013 19:40
Jandarma Genel Komutanlığı 2. dalga operasyonu için Cumhuriyet Savcılığı’ndan kendilerine bir talep gelmediğini açıkladı.
…………….

http://www.haberler.com/jandarma-dan-sorusturma-aciklamasi-5480240-haberi/

Der Staatsanwalt wurde somit verhindert die Schuldigen befinden sich auf der Flucht angeblich soll Yassin Kadi und Bilal Erdogan bereits aus dem Land sein. Ich denke das war es dann wohl ab jetzt können wir wohl nur noch die Wahlen abwarten ich glaube nicht das Fetullah Gülen noch was bewegen kann.

Sehr interessante Sache und eine Super Quelle was da abläuft: Der Polizei Chef von Istanbul Selami Altınok,weigerte sich noch mehr Personen zuverhaften. Bilal Erdogan ist ja der direkte Familien Partner von Recep Erdogan. Ein Kriminall Roman ohne Ende.

 

Der Sohn Bilal, wird mit Haft Befehl gesucht, weil der in den grossen Bestechungsfall, rund um Geschäfte mit dem Iran, Bau Vorhaben, Geldwäsche und Betrug der Motor ist.

Der älteste Sohn Ahmet Burak hatte freilich ein weniger frommes Motiv für sein Auslandsstudium: Am 11. Mai 1998, als Erdogan noch Oberbürgermeister von Istanbul war, überfuhr der damals 19-Jährige die Sängerin Sevim Tanürek. Als der Prozess wegen fahrlässiger Tötung begann, war der Bürgermeistersohn verschwunden. Der dringende Besuch eines Sprachkurses in London hindere den Angeklagten leider am Erscheinen, teilte sein Anwalt mit. Als vor Gericht der Vorwurf erhoben wurde, dass der Todesfahrer mit gefälschtem Führerschein unterwegs gewesen sei, verlängerte sich der Sprachkurs zum Studium der Wirtschaftswissenschaften. Inzwischen wurde der Polizeibericht, der dem Erdogan-Sohn eine Mitschuld an dem Unfall zugewiesen hatte, zum Persilschein umgeschrieben: An ihrem Tod sei die Fußgängerin selbst schuld gewesen, befand ein Verkehrsgutachter, den Erdogan später zum Vizechef der staatlichen Schifffahrtsgesellschaft ernannte.
 
Der kriminelle Recep Erdogan Clan, will die Justiz abschaffen, obwohl Recep Erdogan sich wie ein unterwürfiger Hund, in Afghanistan gebärdete und dann von dem Terroristen Yassin Kadi, mit US Pass, Finanzhilfe für den Wahlkampf erhielt. Im Kosovo haben die Banditen den Flugplatz in Phristina unter Kontrolle.

Die Korruptions Orgien des Mafia Schwiegersohnes von Erdogan: Berat Albayrak im Kosovo

Naser Mustafa in Ferizaj – Në Kërkim të Kompensimit

Man hatte diesen Mafia Bau, wo es keine Genehmigung mit Protokoll in 2009 abgerissen im Ortszentrum. Wie üblich war Alles zusammen gefälscht und Naser Mastafa, will nun eine Entschädigung, was Standard ist, das man auf fremden Grundstücken ohne Genehmigung, und dümmer wie Taliban wild herumbaut. Weil man ein  functionaler Analphabeten ist, kann man auch keinen Antrag auf eine Baugenehmigung stellen, weil man extrem dumm ist und nicht lernfähig ist, was Hundert Tausende vorleben im Null Bildung System.
Në Kërkim të Kompensimit

Fotot: Ekrem FazliuFotot: Ekrem Fazliu

nga  Petrit Kryeziu Ferizaj, PrishtinëDhjetor 23, 201309:59

© Të drejtat autoriale

Autoritetet komunale rrënuan një objekt dykatësh që i përkiste Naser Mustafës. Lidhën një marrëveshje me të për kompensimin me tre lokale në qendër të qytetit. Kompensimi ende nuk është bërë dhe Mustafa ka ngritur padi në Gjykatën Themelore të Prishtinës. Marrëveshja u shfuqizua nga një vendim i ish-kryetarit Bajrush Xhemajli që nuk ka numër protokoli dhe as këshillë juridike. Prokuroria Themelore e Ferizajt konfirmoi se po shqyrton rastin dhe mundësinë e autorizimit të hetimeve për vepër penale. Ish- kryetari Xhemajli thotë se nuk i kujtohet ky rast.

Një objekt dykatësh në rrugën Hamëz Jashari në Ferizaj u rrënua nga autoritetet komunale më 2009.

Komuna bëri zgjerimin e rrugës dhe një vit pas rrënimit bëri marrëveshje me pronarin e objektit për kompensim me objekte tjera.

Lokali hotelier i rrënuar, i përkiste Naser Mustafës që thotë se fitonte nga 1 mijë euro në muaj nga lëshimi i tij me qira.

Mustafa ende nuk është kompensuar nga Komuna e Ferizajt.

Shkas është bërë nxjerrja e një vendimi nga ish- kryetari i Ferizajt, Bajrush Xhemajli.

Vendimi i nxjerrë nga Xhemajli, nuk ka numër protokoli dhe as këshillë juridike.

Mustafa, pronari i objektit, thotë se nuk është njoftuar për nxjerrjen e këtij vendimi nga komuna e Ferizajt.

Xhemajli më 16 shkurt 2010, nxori vendimin nëpërmjet të cilit anulonte marrëveshjen e komunës me qytetarin Mustafa, të lidhur më 14 janar 2010.

“Vlerësimi i pronës i ofruar sipas procesverbalit 03 nr. 465-07, të datës 14.01.2010, është i papranueshëm për arsye se nuk ka bazë mbi të cilën është vlerësuar prona. Procedura e kompensimit do të vazhdojë pas vlerësimit të pronës”, thuhet në vendimin e Xhemajlit të siguruar nga Gazeta Jeta në Kosovë.

Marrëveshja parashihte që Mustafa të kompensohej me tre lokale në qendër të Ferizajt.

Marrëveshja ishte nënshkruar mes qytetarit Naser Mustafa dhe Jahir Zukës, i autorizuar i kryetarit të komunës, Bajrush Xhemajlit.


Naser Mustafa

Mundësia e rihapjes së hetimeve…

 

http://www.gazetajnk.com/?cid=1,979,7265

Das OSCE Wahl Modell, als kriminelles Lobby Enterprise in Aserbeischan, Albanien, Kosovo

Man beschäftigt Wirtschafts Lobbyisten in der OSCE für Wahl Beobachtung, was selbst die internationale Mafia zum Staunen bringt! Von dem Mafiösen Construct, leben viele NGO’s, Steuer finanzierte Organisationen auch als Abstell Kammer, für Politiker, die für normale Arbeit inkompetent sind. Lobbyisten als Wahl Beobachter! Schlimmer kann es nicht mehr werden. Das Resultat in 20 Jahren und in 100 Jahren wird sich auch Nichts änders: Die Monopol Mafia Wirtschaften unter Kontrolle der dümmsten Kriminellen im jeweiligen Lande, sind das Resultat.

Azerbaijan debacle: The PACE debate on 23 January 2013 (February 2013)

in 2014, wird u.a. bei DW, die berüchtigte Kathastrophe mit diesem Lobby Betrugs und Bestechungs Haufen bekannt.

1/24/2014

Bertelmann’s Stiftung kritisiert, die Mafiösen Umtriebe der Inkompetenz der OSCE in Albanien

update: 17.12.2013

Wie peinlich: OSCE Wahl Beobachter wurden nachträglich verhaftet! Schlimmer kann es nicht mehr kommen.

OSCE/ODIHR Director expresses concern at reported arrest of chairperson
of prominent citizen election observer group in Azerbaijan ***

VIENNA, 17 December 2013………..http://www.osce.org/odihr/109671

Jetzt werden die Banden nach Wien eingeladen, was die OSCE als privates Geschäft bezahlt.

Presidents of Armenia and Azerbaijan to meet in Vienna tomorrow ***

VIENNA, 18 November 2013 – The Presidents of Armenia and Azerbaijan will meet  
in Vienna under the auspices of the OSCE Minsk Group Co-Chairs on November  
19.

For PDF attachments or links to sources of further information, please visit:
http://www.osce.org/mg/108440

Besonders peinlich die Kosovo Wahl erneut: Vollkonnen verschwiegen und vertuscht wird, das 5 Sekretäre der Zentralen Wahl Kommission von der EULEX verhaftet wurden, welche die Wahl in Phristina zu Gunsten für die LDK von Isa Mustafa fälschten. Eine totale Kathastrophe rund um Wahlen.

Das ist sofort ebenso bekannten Medien wie „Die Zeit“ aufgefallen, das erneut die OSCE und Co. die Wahl Berichte massiv fälschen, wie auch bei der letzten Russland Wahl. EU redet sich die Wahlen im Nordkosovo schön

Der Österreicher Wolfgang Grossruck, war auch schon in Aserbeischan Wahl Beobachter, wo die kriminellen Diktatoren Familie des Ilham Aliyev, einen US Pass hat, ebenso eine Schlüsselrolle spielt im Waffen- Drogen Handel und in den Luxus Bauten als Geldwäsche Projekt in Aserbeischan.

Die Wahl vor kurzem war eine Comedy Show des Betruges, denn durch ein Versehen wurde vor der Beendigung der Wahl, der Schliessung der Wahl Lokale, bereits das amtliche Ergebniss bekannt: 80 % für die Gangster Partei, des Ilham Aliyev und seines Clans.

In Profi Mafia Art, sind diverse Wirtschaft Lobby Vereine, dort als Wahl Beobachter aktiv, womit die OSCE direkt die Bestechungs Zirkel, Profi korrupte Personen finanziert. Was dann OSCE Programme gegen die Korruption sollen, dürfte man wohl in der Abteilung pervers suchen.

In Albanien entsandten die Amerikaner eine Experten Frau für die Wahlen am 23.6.2013, die verantwortlichen OSCE Gestalten, wie der Deutsche Eugen Wohlfahrt, Wolfgang Grossruck vor Ort in Tirana, mussten schweigen, denn die OSCE war vollkommen von der Mafia des Salih Berisah unterwandert und übernommen worden.

In Albanien bezeichnen prominente Politiker und Journalisten die OSCE; als teuren Touristen Club, wobei die OSCE aufgefordert wurde, das Land zuverlassen. Niemand braucht diese korrupten Bestechungs und Lobby Zirkel.

Man kann nicht glauben, das ein Eduard Lindner einmal im Innenministerium höchste Positionen hatte.

 

gefdab

Nachdem er bei den Wahlen 2009 nicht mehr für den Bundestag kandidierte, übernahm Lintner die Leitung als Geschäftsführer der „Gesellschaft zur Förderung der deutsch – aserbaidschanischen Beziehungen mbH“.

Eduard Lintner (2013)

Eduard Lintner ist ein deutscher Politiker. Er war von 1991 bis 1998 Parlamentarischer Staatssekretär beim Bundesminister des Innern und von 1992 bis 1998 Drogenbeauftragter der Bundesregierung. Wikipedia
Geboren: 4. November 1944 (Alter 69)
Partei: Christlich-Soziale Union in Bayern
Startseite

A new ESI report – Disgraced – Azerbaijan and the end of election monitoring as we know it – examines how this happened, what it means for the future of international election monitoring in Europe and the world, and what might be done to prevent it from happening again.

Scandal in Baku – The parable of the weathermen

To understand what happened in Azerbaijan imagine a situation where it is of great importance to understand what the weather was like yesterday in another part of the world.

You find 50 people whom you can ask, because they were there. Forty-nine people assure you that the weather was sunny with clear, blue skies. One person insists that it poured with rain all day. However, not only is this one person the only trained meteorologist; he also gives you a detailed report, with data on precipitation levels every hour of the day, obtained through measuring instruments put in place weeks ago.

Then you learn that some of them left their houses, saw dark clouds, got wet, returned home soaked … and now assert, with a stony face: „There was no rain“. You discover that some have a personal stake in telling you that the sun was shining; members of their family hold shares in the solar panel business, or they have bet money on the sun shining the entirety of that day.

In the end you conclude that whatever the motives for each of them are, not one of them did what the meteorologist had done… go out, look around systematically, measure the precipitation in various places.

The three wise monkeys

All you need is … an opinion

The meteorologist in this story is ODIHR, the OSCE’s Office for Democratic Institutions and Human Rights, perhaps the world’s most experienced election observation institution, created in 1991 and based in Warsaw.

The 49 sun-people include a wide variety of groups: the Inter-parliamentary Assembly of the Commonwealth of Independent States. The Parliamentary Assembly of Turkic Speaking Countries (TURKPA). The Organization of the Islamic Conference (OIC). The Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation (PABSEC). The Independent American Center of Political Monitoring registered in Broken Arrow, Oklahoma. Senators from Pakistan, Italy, the Czech Republic, France. The Berlin-based Society for the Promotion of German-Azerbaijani Relations (GEFDAB). The „European Academy of Election Observation“ (EAEO), an NGO set up in Brussels in August 2010. The „Central European Group for Political Monitoring“ (CEGPM), an NGO registered in Wurzburg, Germany.

Many members of these groups could hardly contain their enthusiasm as they described how Ilham Aliyev was re-elected as president of Azerbaijan with 85 per cent of the vote:

The system here is far more transparent than back home … The election might have been fiddled – perhaps in a ‚my dick’s very big, I’ve got a huge majority‚ kind of way – but even without that, if it happened or not, the president won fair and square on the day.“

(Nick Griffin, member of the European Parliament and chairman of the far-right British National Party)

Women’s involvement in the political life of the country is a very important step towards the development of democracy. The work of the polling stations was organized at the highest level. The presidential election in Azerbaijan was held in a free and transparent atmosphere.“

(Sergio Divina, Italian Senator from the Lega Nord party, focusing on gender equality in describing an election in which ten male candidates competed)

The election process itself was organized at a high level and meets such standards as in Germany, for example … All procedures stipulated by the law were observed during voting at all the polling stations that we visited. Our team did not notice any irregularities.“

(Eduard Lintner, former member of the Bundestag. He was the former chairman of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe’s Committee for Legal Affairs and Human Rights and later of the Monitoring Committee (until 2007) before becoming a paid lobbyist for the Azerbaijani government)

Griffin, Divina, Lintner and many others who came to Baku – the leader of the Czech Communist Party, a former Estonian foreign minister – are, or were until recently, members of different European parliaments. According to some, this is all it takes for them to be able to assess whether any election meets international standards election. For years the secretary general of the OSCE Parliamentary Assembly, R. Spencer Oliver, an American, has argued that

„parliamentarians, as elected politicians, are by far the most qualified election observers that can be found anywhere.“
European Parliament goes soft on flawed Azerbaijan election

By Andrew Gardner and Toby Vogel  –  17.10.2013 / 06:05 CET
OSCE found significant problems with the election but Parliament observers concluded that the election was ‚free, fair and transparent’….

Khojaly awareness in the Bundestag
25/03/2010

The Berlin-based Society for the Promotion of German-Azerbaijani relations (GEFDAB) has commemorated the Khojaly Massacre with a positive act by making a petition to the German Bundestag entitled Massacre of the Azerbaijani population in Khojaly and the fate of more than one million refugees in the Armenian-Azerbaijani War of 1992–93. The petition has been submitted by Eduard Lintner, Founder, GEFDAB, Former Member of the German Bundestag, and Vice-Chairman of the Parliamentary Assembly to the Council of Europe (PACE).

The petition then continues by outlining the failure of the OSCE Minsk Group and the omnipresent possibility that the ‘frozen conflict’ could easily escalate into full-scale conflict, highlighting Khojaly and the continuing plight of the IDPs and refugees.

 

Was macht eigentlich … Eduard Lintner in Aserbaidschan?

Was macht eigentlich . . ? Eduard Lintner

  • Ausflug in den Kaukasus: Eduard Lintner, der für Aserbaidschan beratend tätig ist, traf in einem nordkaukasischen Dorf die mit 110 Jahren älteste Einwohnerin des Landes.
    Foto: privat
  • Zusammenarbeit: Eduard Lintner (vorne links) bei einer bayerisch-aserbaidschanischen Wirtschaftskonferenz in Baku.
    Foto: Bayern International
  • Blick auf Baku: In der Landeshauptstadt von Aserbaidschan wird im kommenden Jahr der Eurovision Song Contest ausgetragen.
    Foto: privat
3 Bilder

Der Rückzug aus der aktiven Politik ist nicht gleichbedeutend mit Ruhestand. Ein Beispiel dafür liefert Eduard Lintner, der 2009 nach 33 Jahren als Bundestagsabgeordneter nicht mehr kandidiert hatte. Neben politischen Ämtern im Fachausschuss Außenpolitik der CSU und der Ehrenmitgliedschaft in der Plenarversammlung des Europarats sowie dem unterfränkischen Bezirksvorsitz im Bayerischen Roten Kreuz ist der 67-Jährige beratend für die Kaukasusrepublik Aserbaidschan tätig.

Frage: Wissen Sie, wer Ell und Kikki sind.
Eduard Lintner: Selbstverständlich. Da habe ich mich richtig gefreut. Die haben ihr Lied gut vorgetragen und ja auch schon vorher zum Kreis der Favoriten gezählt.

Was bedeutet der Sieg beim Eurovision Song Contest für Aserbaidschan?
Lintner: Sehr viel. In Deutschland weiß man jetzt, wo Aserbaidschan liegt, und dass die Hauptstadt Baku heißt. Und jetzt muss das Land den Wettbewerb im nächsten Jahr ausrichten. Das wird eine große Herausforderung für Aserbaidschan mit seinen 9,2 Millionen Einwohnern. Da werden sie einiges auf die Beine stellen. Das bedeutet ja auch eine große europaweite Aufmerksamkeit.

Sie sind dort seit ihrem Ausscheiden aus dem Bundestag für . . . . ja, für was eigentlich zuständig?
Lintner: Allgemein formuliert, bemühe ich mich mit meinem Büro in Berlin um die Entwicklung der Zivilgesellschaft in Aserbaidschan. Ich hab‘ ein Büro in Berlin und zwei Mitarbeiterinnen. Ich bin beratend und auch werbend tätig. Das ist ein Stück Lobbyarbeit. Es geht etwa darum, das Land auf dem Weg in die parlamentarische Demokratie zu begleiten…………..http://www.mainpost.de/regional/bad-kissingen/Was-macht-eigentlich-Eduard-Lintner-in-Aserbaidschan;art778,6177915

Wolfgang Grossruck, obwohl nur ein ordinärer und krimineller Bestechungs Lobbyist, der verhaftet gehört, war natürlich auch in Aserbeischan schon OSCE Wahl Beobachter. Ansonsten korrumpiert und besticht er die Albanische Regierung, bis ihm der Mund verboten wurde.

<Der Bestechungs Motor aus Österreich: Wolfgang Grossruck versucht die Wahl Berichte erneut zu manipulieren

Besonders peinlich die Kosovo Wahl erneut: Vollkonnen verschwiegen und vertuscht wird, das 5 Sekretäre der Zentralen Wahl Kommission von der EULEX verhaftet wurden, welche die Wahl in Phristina zu Gunsten für die LDK von Isa Mustafa fälschten. Eine totale Kathastrophe rund um Wahlen.
EU redet sich die Wahlen im Nordkosovo schön
Serbische Extremisten machten die Wahlpremiere im Nordkosovo zum Fiasko. Die EU gibt sich damit zufrieden. Für die Beziehungen der beiden Länder ist es ein Rückschlag. von Thomas Roser

13 Nëntor 2013 – 16:06 | LAJME TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

Arrestohen pesë zyrtarë të KQZ-së? Arrestohen pesë zyrtarë të KQZ-së?KOSOVË- Policia në mbrëmjen e së martës ka arrestuar pesë punëtorë të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, të cilët dyshohen se kanë keqpërdorur vota në komunën e Prishtinës, në zgjedhjet lokale të 3 nëntorit.

Burime të Infokusit brenda Policisë së Kosovës, thonë se arrestimi i këtyre zyrtarëve është bërë nën dyshimin e bazuar se këta kanë manipuluar me vota, në favor të Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe kandidatit të saj për kryeqytet, Isa Mustafa.

Sipas këtyre burimeve, arrestimi i tyre është bërë në bashkëpunim me Prokurorinë e Shtetit.

Ndërkohë as nga organet e rendit e as nga KQZ-ja nuk kanë dashur që të komentojnë për një ngjarje të tillë.

Ndryshe, në zgjedhjet e tre nëntorit, Isa Mustafa i LDK-së dhe Shpend Ahmeti i Vetëvendosjes janë dy kandidatët që kanë marrë më së shumti vota në raundin e parë, dhe pritet që më 1 dhjetor të ballafaqohen në balotazh.

(a.h/tg/BalkanWeb)

 

OSCE/ODIHR Director expresses concern at reported arrest of chairperson
of prominent citizen election observer group in Azerbaijan ***

VIENNA, 17 December 2013 – Ambassador Janez Lenarčič, Director of the OSCE
Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR), today expressed
concern about recent reports of the arrest of Anar Mammadli, chairperson of
the Election Monitoring and Democracy Studies Center (EMDSC) in Azerbaijan,
on grounds of alleged illegal entrepreneurship.

Noting that EMDSC is an established and professional citizen election
observation group, Lenarčič said “the reported arrest of Anar Mammadli is
disturbing as it endangers citizen election observation, the role of which in
ensuring the integrity of electoral processes has been recognized by all OSCE
participating States, including the Republic of Azerbaijan”.

EMDSC was created as the successor of the Election Monitoring Center, which
had been deregistered as a non-governmental organization on 14 May 2008 by a
district court at the request of the Ministry of Justice. An appeal of this
case is currently pending before the European Court for Human Rights. Since
2008, EMDSC has faced challenges with registration, affecting their
activities during the 9 October presidential election this year.

“We have raised our concerns with the authorities and requested
clarification on this matter,”  Lenarčič added. “We will continue to
follow this situation closely and hope this matter will be addressed in line
with Azerbaijan’s OSCE human dimension commitments.”

Lenarčič is in Vienna for the Human Dimension Committee meeting.

For PDF attachments or links to sources of further information, please visit:
http://www.osce.org/odihr/109671

1/24/2014

Bertelmann’s Stiftung kritisiert, die Mafiösen Umtriebe der Inkompetenz der OSCE in Albanien

Normal hackt eine Krähe, der anderen Abzocker Organisation kein Auge aus. Deshalb sind die Bertelmanns Statements, eine Welt Premiere! Wie der Spiegel in 2012 schrieb, zelebriert man sein OK-Reporting (siehe auch die IEP – Militär Studie Kosovo 2007) wie in einem Mafiösen Club, schreibt von Dritten identischen vermurksten Organisationen ab, wobei HRW und TI von Saudi Terroristen Organisationen sogar finanziert werden und TI vor allem von den Bestechungs Firmen und Organsationen.Die OSCE Botschafter wie Eugen Wohlfahrt, Wolfgang Grossruck, werden massiv von der Bertelsmann’s Stiftung kritisiert, welche total versagt haben. Diese Staatlich finanzierte Stiftung, braucht dazu etliche Jahre länger, als wir um diesen korrupten Sauhaufen, der von der Mafia übernommen wurde, so zubeschreiben. Eugen Wohlfahrt, brauchte nicht einmal in 3 Jahren, die notwendige Wahl Reform zustande, was heute unverändert ein grosses Problem ist und von der Amerikanerin Conny McCormack auch deutlich gesagt wurde, welche den Wahl Vorgang am 23.6.2013 überwachte, weil die OSCE nicht mehr dazu in der Lage war. Als kriminelles Enterprise, hatte man überall nur noch Berisha Leute eingestellt, als Kick Back Geschäft im korrupten Inkompetenz Laden, wo in Aserbeischan, ebenso Bestechungs Lobby Kreise für Geschäfte die Wahl Berichte fälschen.

Wenn die OSCE zu korrupt und inkompetend ist in Albanien, um Wahlen zuüberwachen, kann man sie abschaffen. Das Millionen Spektakel der OSCE Leute, welche Monat für Monat in unnötig teuren Hotel Räumen residiert ist einmalig.

Wolfgang Grossruck
Wolfgang Grossruck, OSCE Chef in Albanien zuvor, aber in Aserbeidschan, für die dortige Verbrecher Regierung ebenso aktiv, als Wahl Beobachter.

Eugen Wohlfahrt: Viele Pleite Veranstaltungen der Geld Vernichtung und Inkompetenz, darunter auch ein elektronischen Wahl System, was man mit einem Berisha Adviser installieren wollte: real: gemeinsame korrupte Geld Vernichtung. Vorzeitig abgelöst und nach Kuwait geschickt von Westerwelle, so peinlich was das Ganze.

Das OSCE Wahl Modell, als kriminelles Lobby Enterprise in Aserbeischan, Albanien, Kosovo

We are failing

Dear friends of ESI,

The core values of post-Cold War Europe are once again at stake in Ukraine and in Europe’s East.

This is a moment when institutions devoted to the protection of these core values are more needed than ever. Yet there is a real danger that these institutions are becoming the first casualty of a deliberate assault on European democratic values.

Europe’s Abyssinian moment

ESI has published many reports in recent years on the moral and political crisis in the Council of Europe. We have written extensively on developments in Azerbaijan, one of Europe’s last autocratic regimes. And yet, it is obvious that our efforts – and those of many other institutions, Azerbaijani human rights defenders, NGOs and international organisations – are yet to make any real impact.

The truth is: Ilham Aliyev is winning. His concerted campaign to undermine European democratic standards and the institutions that uphold them is working. The victims are democrats in Azerbaijan, and all those who believe in European human rights.

It is appalling that on the eve of Azerbaijan assuming the chairmanship of the Council of Europe this May, young Azerbaijani democrats have found it necessary to begin a hunger strike, as a desperate effort to alert the outside world to their plight.

This is the moment of reckoning. The combined crises of Russia’s aggression in Ukraine and the Azerbaijani chairmanship could well turn out to be for the Council of Europe what the Abyssinian crisis of 1936 was for the League of Nations:

„In October 1935 the Italian army invaded Abyssinia. In the same month the Abyssinians appealed to the League of Nations for help. The League condemned the attack. All League members were ordered to impose economic sanctions on Mussolini’s Italy. Then all resolve faltered.

Sanctions were half-hearted. They did not include vital materials such as oil. Britain kept open the Suez Canal, crucial as Italy supplied her armed forces. In December 1935 the British Foreign Secretary and the French Prime Minister met and presented a plan that gave large areas of Abyssinia to Italy. Mussolini accepted the plan.

The League’s involvement was a total failure. The capital, Addis Ababa, fell in May 1936 and Haile Selassie was replaced by the king of Italy. Somaliland, Eritrea and Abyssinia became Italian East Africa. The League of Nations was a corpse even before it perished. It had no more legitimacy.“

Der Berisha Mafia Bau der Lulzim Basha – Erion Isufi Familie wurde in Vlore – Albanien gesprengt

Verstorbene unterzeichneten die Grundstücks Verkaufe Urkunden bei dem Notar, was zum System der dreisten Politik Mafia gehört! Gegen alle Gesetze, wo es z.B. per Gesetz den Grundstücks Agenturen verboten ist ein Grundstück im 100 Meter Bereich zubestätigen, in einer Offiziellen Zone Touristik, wo es totales Bau Verbot gibt mit 300 Meter Bau Verbot an der Küste in Albanien im Bau Gesetz von 1993 schon.

Es ist die zweite grosse Sprengung in Vlore in einem Monat. Der grosse illegale Mafia Appartment Komplex “AULONA“, am Strand von Vlore: “Skele“, wurde gesprengt

Es gibt Tausende von illegalen Bauten an der Küste, wo praktisch fast Alles illegal gebaut wurde, um Profit zumachen, wenn man mit gefälschten Urkunden die Anlagen verkauft, oder durch Grundstücks Parzellierungen. Vor allem von Berisha primitiv Banditen, welche auch Antike Stätten zubetonierten und die Küste zerstörten.

Deutsche machen da auch mit und die Kosovo Mafia und als Makler, mit Grundstücken bis 900.000 qm, wo selbst die Kosovo und Albaner Immobilien Agenturen die Finger davon lassen.

Was man vor Monaten wusste: Die primitiven Dumm Banditen des Salih Berisha, drehen vollkommen durch, weil man keinen Rückhalt mehr im Volke hat und weil sie Angst haben, das ihre geraubten Grundstücke, ein Haupt Geschäft der Taliban Banden, wieder zurück in den echten Privat Besitz, oder in Volks Eigentum geht.

Steht Albanien vor dem Bürgerkrieg ? – Sali Berisha droht und geifert

von Max Brym am 11.12.2013

Der ehemalige Ministerpräsident Albaniens Sali Berisha, schlägt in öffentlichen Erklärungen wild um sich. Gegen Berisha werden gegenwärtig in Albanien Untersuchungen wegen Korruption und Diebstahl durchgeführt. Jetzt droht Berisha mit Bürgerkrieg und fordert den Sturz von Ministerpräsident Edi Rama. Der primitive Antikommunist Berisha, erklärte in

Weiterlesen…

Der Verbrecher Bau im Augenblick der Sprengung.

Die Lulzim Basha – Isufi Banditen Familie und deren gefälschte Notar Urkunden – ‘Jon’, shitja e tokës e falsifikuar

Der Mafia Bau in Vlore, der Familie Lulzim Basha – Yaferrie / Erion Isufi wurde gesprengt

Heute wurde der illegale Bau auf gestohlenen Grundtstück, der Lulzim Basha – Erion / Yaferrie Isufi Mafia in Vlore gesprengt: Jeder Politik-Mafiosi, hat halt seine Baufirmen in Albanien: G.B-A Konstruksion

Shembet pjesërisht me eksploziv kompleksi „Jon“ në Vlorë (Video)

14 dhjetor 2013- Shembet me eksploziv kompleksi „Jon“. Shembja e kompleksit u bë me anë të shpërthimit të kontrolluar.Në orën 14:00, forcat xheniere dhe ato të Inspektoriatit të Ndërtimit kanë bërë të mundur shkatërrimin përmes eksplozivit, e kompleksit „Jon“ në zonën e Ujit të Ftohtë në Vlorë.Shpërthimi i sotëm do të jetë i ngjashëm me atë të kryer në 27 tetor në një kompleks rezidencial në afërsi të Skelës.Një shpërthim i fuqishëm është dëgjuarpas davaritjes së tymit që mbështoilli zonën u vu re se nga shpërthimi ështe shembur pjesërisht kompleksi ‘Jon’. Një prej objekteve ka humbur vetëm këmbët dhe është anuar në plazh, kurse godina tjetër është rrëzuar tërësisht në tokë.

………….

– See more at: http://www.durreslajm.com/aktualitet/shembet

Wieviele EU Gelder sind durch Miroslav Buniq und seine Firma “Zagorje Tehnobeton” veruntreut worden?

Die Schrott Bauten im Kosovo, vor allem an Schulen sind eine Legende, denn ungehindert erhält die Firma “Zagorje Tehnobeton”, von dem Hashim Thaci Partner: dem Kroaten: Miroslav Buniq Gelder ohne Ende, obwohl er schon in Kroatien verhaftet war, wegen fiktiven Verträgen und Ausgaben, bei dem Autobahn in Kroatien. siehe auch Bechtel deren Bestechungs Geschäfte und warum der Kosovo ein „Schwarzes Loch“ ist. In weitere Betrugs- und Korruptions Fälle in Kroatien ist Miroslav Buniq verwickelt.

Tags: Miroslav Bunic

Cehok and others refused bail, remain in investigative custody

18.01.2013 | 15:07 Corruption investigation

Cehok and others refused bail, remain in investigative custody

Former Varazdin mayor Ivan Cehok and another three men, suspected of corruption and embezzling over six million kuna from the city budget, will remain in investigative custody in the next 30 days so that they may not tamper with witnesses.

opširnije

Investigation launched into former Varazdin mayor and associates

18.01.2013 | 00:10 Bribery investigation

Investigation launched into former Varazdin mayor and associates

An investigation has been launched into the former mayor of the northern Croatian city of Varazdin, Ivan Cehok, his deputy Zlatko Horvat, the CEO of the Varazdin-based construction company Zagorje-Tehnobeton, Miroslav Bunic, and former city official Stanko Vitez, on suspicion of abuse of office, bribe taking and incitement to abuse office.

opširnije

ZERI
The director of a Croatian company which won a seven million euro tender from the EU in Kosovo is under investigation in Croatia, Zeri writes. According to the newspaper, the director was arrested by Croatian authorities for allegedly signing suspicious “fictive” contracts.

 

Merr miliona në Kosovë, hetohet në Kroaci

Lavdim Hamidi & Enis Veliu Publikuar: 11.12.2013 – 08:18

Komente (4) Publiko në:     

Foto: Driton Bublaku

Drejtori i kompanisë kroate “Zagorje Tehnobeton”, Miroslav Buniq, e cila në vitin 2010 ka fituar tender në vlerë prej 7 milionë euro nga Zyra Ndërlidhëse e Komisionit Evropian në Prishtinë, ishte arrestuar muaj më parë nga autoritetet policore kroate në aferën HAC (autostradave kroate) nën dyshimin se ka marrë pjesë në nënshkrimin e kontratave fiktive.

Hetuesit pretendojnë se kompanitë nënkontraktuese i kanë paguar rreth 4 milionë euro në llogari të një kompanie çeke, në mënyrë që HAC t’i angazhojë në kryerjen e punimeve dhe t’i privilegjojë në pagesën e borxheve.

Gazeta kroate “Jutarnji List” në edicionin e 13 nëntorit të këtij viti shkruante se pas qëndrimit përreth një muaj në paraburgim, Buniq dhe pesë të dyshuar të tjerë në këtë aferë u liruan nga paraburgimi me vendim të Gjykatës së Qarkut në Zagreb.

Ai më 14 nëntor 2013 ka dhënë dorëheqje nga drejtimi i kompanisë “Zagorje Tehnobeton”.

Kjo e fundit para tri vjetëve kishte fituar tenderin për ndërtimin e shkollave dhe hallave sportive në komuna të ndryshme të Kosovës, pas zotimeve të ofruara për realizimin e punimeve sipas dinamikës së paraparë dhe cilësisë sipas standardeve evropiane.

Tre vjet pas përfitimit të njërit nga projektet më të mëdha evropiane në vend, as zotimi i parë e as i dyti nuk janë përmbushur nga kontraktuesi kroat, duke e nxjerrë kështu në pah keqmenaxhimin dhe keqpërdorimin e fondeve të taksapaguesve evropianë.

EULEX s’e heton kompaninë kroate

Pavarësisht kësaj, hetuesit e EULEX-it nuk kanë iniciuar ndonjë procedurë hetimore ndaj kompanisë kroate, e cila ka përfituar kontratë milionëshe me fondet e taksapaguesve evropianë, përderisa punët i ka lënë në gjysmë.

Zëdhënësi i EULEX-it, Blerim Krasniqi, ka pohuar të martën për “Zërin” se “kjo është një çështje që duhet zgjidhur midis palëve kontraktuese“.

Përpos vonesës 18-mujore, edhe punimet e kryera në objektet e reja shkollore për të cilat ka nënshkruar kontratë “Zagorje Tehnobeton” janë të një cilësie të ulët, ku në ditët me shi ato shndërrohen në “pishina”, pasi që uji depërton brenda.
“Kur bie shi, halla e sporteve mbushet me ujë, pasi që shiu depërton nga pullazi dhe dritaret”, pohon Muhamet Jashari, drejtor i Shkollës Fillore “Xheladin Rekaliu” në Podujevë.

“Zagorje Tehnobeton” ka fituar kontratë në vlerë prej 300 mijë euro vetëm për ndërtimin e hallës së sporteve të Shkollës “Xheladin Rekaliu”, me ç’rast punimet kanë filluar në mars të vitit 2011 dhe është dashur të përfundojnë në qershor të vitit 2012. As pas një viti e gjysmë ky projekt nuk është i përfunduar.

“Këtë vit thuajse aspak nuk është punuar në projekt. Projekti karakterizohet me punë jokualitative, vonesa të mëdha në përfundimin e punimeve, nuk është bërë thurja e oborrit dhe si pasojë e kësaj kemi pasur raste kur nxënësit janë lënduar”, shprehet Jashari.

Vonesa në Han të Elezit e Istog

Edhe punimet në ndërtimin e hallës sportive në Komunën e Hanit të Elezit janë vonuar për më shumë se një vit. Kryetari i Komunës, Rufki Suma, thotë për “Zërin” se punimet kryesore janë kryer prej kohësh, por kanë mbetur disa punë të fundit dhe pa përfundimin e tyre halla nuk mund të jetë në dispozicion të nxënësve.

“Para një jave për këtë çështje kam pasur një takim me kryesuesin e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Samuel Zhbogar. Ky më ka premtuar se punimet do të kryhen shumë shpejt. Ai më ka thënë se donatori ka pasur një kontest gjyqësor me kompaninë që i ka kryer punimet. Sipas Zhbogarit kontesti ka përfunduar dhe shumë shpejt do të rifillojnë punimet”, thotë për “Zërin” Suma.

Ai bën të ditur se edhe gjatë punimeve ka pasur probleme, pasi që disa herë janë ndërruar kompanitë, por edhe përgjegjësit komunalë kanë pasur pakënaqësi me kualitetin e punimeve. “Ne jemi ankuar dy herë për cilësi të dobëta të punimeve, por fatmirësisht pas ankesave tona janë bërë ndryshimet. Dyert i kanë vendosur shumë të dobëta. Pas ankesës sonë, ata e kanë bërë zëvendësimin me dyer më të mira”, thotë më tej ai.

Ankesa për vonesa në kryerjen e punimeve ka edhe kryetari i Istogut, Haki Rugova, ku kompania kroate ka filluar në ndërtimin e shkollës dhe hallës sportive në fshatin Cërcë. Sipas tij, punimet është dashur të përfundojnë qysh vitin e kaluar. Mirëpo, deri më tash një gjë e tillë nuk ka ndodhur për shkak të problemeve që janë shfaqur mes kompanisë që e ka fituar tenderin dhe donatorit në këtë rast Komisionit Evropian.

“Ne jemi ankuar dhe i kemi takuar drejtuesit e Komisionit Evropian për këtë qëllim disa herë. Gjithmonë na është thënë se punimet do të rifillojnë shumë shpejt, por një gjë e tillë s’ka ndodhur. Sivjet thuajse asgjë nuk është punuar, ”thotë Rugova për gazetën “Zëri”.

Sipas tij, deri më tash pjesa dërmuese e punimeve janë kryer, por kanë mbetur edhe disa punë të vogla që sipas kryetarit Rugova pa kryerjen e tyre shkolla nuk mund të jetë në shërbim të nxënëseve……zeri