Profi Betrugs Kartell Firmen: VW, Audi, Porsche, Mercedes: Kartel jo konkurencë

Gut geschmiert in Tradition der SPD: Niedersachsens Ministerpräsident Stephan Weil (SPD)

Regierung Neuer Ärger für Stephan Weil: VW prüfte Regierungserklärung dpa

  • Ministerpräsident Weil ist ohnehin gebeutelt, weil Abgeordnete Elke Twesten von den Grünen zur CDU wechselte und damit die Einstimmen-Mehrheit seiner rot-grünen Regierungskoalition zerstörte.
  • Nun setzte es einen zusätzlichen Hieb: Medien berichteten, Weil habe sich im Oktober 2015 seine Regierungserklärung zum Abgasskandal von VW frisieren lassen.
  • Nach SZ-Informationen unterwarf sich der gesamte Aufsichtsrat inklusive Weil damals einer Clearingstelle, über die der Konzern öffentliche Aussagen auf falschen oder gerichtlich anfechtbare Inhalte prüfen wollte.

Kartel jo konkurencë

Postuar në 30 Korrik, 2017 12:22

Duket epoka e konsumizmit po i jep të drejtë postulatit se partitë vetëm qeverisin, ndërkohë që kastat sundojnë. Media rend pas deklaratave të kryeministrave dhe ministrave, ndërkohë që standardi i jetës sonë, cilësia e saj dhe e ardhmja është vendosur tashmë nga ata që dominojnë dhe përcaktojnë tregun.

Gjermania po brohoritet si një demokraci liberale, ku tregu funksionon në mbrojtje të konsumatorit. Ku konkurenca është e siguruar etj.. Fabula që fshehin një fluks miliardash që në sektorin e industrisë së makinave ka përmbysur parimet e tregut dhe ka gjeneruar Kartelin.
Këtë fjalë gjen revista e njohur “Spiegel” për të përshkruar atë që ka ndodhur poshtë të ashtuquajturës konkurencë mes kompanive gjermane të prodhimit të makinave. Në një shkrim të gjatë kushtuar këtij sektori e që merr shkas nga skandali i Volkswagen me parametrat e emetimit të gazrave, “Dieselgate”, revista zbulon se parimi i konkurencës është zëvendësuar nga parimi i koordinimit.

Kompani të tilla si Volkswagen, Daimler, Audi, Porsche kanë koordinuar vepromet e tyre në disa takime të niveleve të larta. Një shembull është dakordësimi për shpejtësinë maksimale kur mund të bësh hapjen e kabriolet, një tregues por edhe vlerë në marketim.
“Nuk ka konkurencë kur vjen puna te shpejtësia”, citon revista një takim të mbajtur në Bad Kissingen. Kjo pasi gara në këtë drejtim prodhojnë kosto më shumë, risqe teknologjike dhe shton numrin e përplasjeve. Tjetër gjë i duhet industrisë. Rezultat i këtij takimi është fakti se të gjitha automjetet e prodhuara nga këto kompani lejojnë hapjen e kabriolet deri në shpejtësinë 50 km/h. Revista shkruan se ka patur marrëveshje për sistemin e sediljeve, ajrit, motorrit etj.. Pra disa grupe bien dakord dhe mandej hedhin në treg markat e tyre duke shitur atë që duket dhe duke qenë të qetë se konkurenca është vetëm një aspekt formal që mendohet se ekziston duke patur në mendje klientët.

Në fakt ajo nuk ekziston më aspak dhe këtu ai shteti që brohoritet kaq shumë. Duke se thjesht ka futur hundën brenda, por nuk ka vepruar. Kompanitë duket se janë zbuluar në këtë lojë dhe kanë pranuar diçka. “Spiegel” citon një deklaratë të lëshuar nga Volksëagen sipas të cilës praktika e koordinimit ka nisur të paktën që në fund të viteve ’90 dhe ka vazhduar pa ndërperje.

Në shkrim theksohet se kjo që ka ndodhur ka vendosur klientët përpara një mashtrimi masiv, pasi logjikisht nëse kompanitë bien dakord, angazhimi inxhinierik për të risi, nuk është më domosdoshmëri.
Cilësia pra nuk është ajo që pretendohet dhe imazhi i pacenuar si markave gjermane është përherë e më shumë një iluzion. Një tjetër goditje vjen nga fakti se poseduesit e makinave me naftë nuk lejohen më të lëvizin në qytet dhe këtë politikë kompanitë e kanë ditur më parë. Shitja e një makine të tillë patjetër që sjell humbje, pasi bëhet me çmim të lirë, ndërkohë gjobat që parashikohen ndaj kompanive në këtë rast godasin aksionerët e tyre, aksionet e të cilëve zhvlerësohen. Një reaksion zinxhir, pasojë e një mashtrimi që nxjerr kokë në formën e një piramide edhe në këtë sektor. Komisioni Europian ka nisur vendosjen e gjobave miliardëshe ndaj praktikave të këtilla dhe nuk është çudi që të shkhim zhvendosje kompanish jashtë BE-së, siç ndodhi në ShBA.

 

http://www.spiegel.de/international/germany/the-cartel-collusion-between…

Prizren’s Filigree Workers Keep Ancient Kosovo Craft Alive

31 Jul 17

Prizren’s Filigree Workers Keep Ancient Kosovo Craft Alive

A handful of artisans in the southern Kosovo city of Prizren are struggling to maintain a centuries-old tradition of handmade filigree jewelry, passing it from father to son.

 

http://mediacdnopen.cincopa.com/5.jpg?o=4&res=12255&cdn=ec&p=y&pid=382945&ph4=PomBAc1pgDAlIC

Holed up in a corner of his shop in southern Kosovo city of Prizren, a small grey-haired man takes a small piece of silver and turns it into a finely twisted thread.

He then combines tiny metal threads and beads, using a blowpipe to give the metal different shapes. They will later become a necklace, he explains.

Nrec Gjini, 49, inherited this ancient craft from his father, who inherited it from his own father.

He never once thought of changing anything about the way he works, although times have been often hard and modern technology would have made it all a lot easier.

Right there, in his tiny workshop, in the corner, he’s happily alone with the silver.

“We work with twisted threads of silver,” says Gjini. Not everyone can master this art properly, he notes, explaining that besides artistic talent, it requires absolute precision, as the motifs and details of the silverwork are so minute.

Gjini is one of the few remaining jewelers in Prizren who still know and practise the art of filigree, a delicate lace-like kind of jewelry metalwork made with tiny beads and twisted threads. The art remains popular in Asia, especially India, but also in North Africa – but is rare in modern Europe……

http://www.balkaninsight.com/en/article/prizren-s-filigree-workers-keep-ancient-kosovo-craft-alive-07-28-2017