„Malok“ Mafiosi Drenica: „Skender Kapiti“: Më shumë integrimin e Shqipërisë e duan SHBA se politikanët shqiptarë

Më shumë integrimin e Shqipërisë e duan SHBA se politikanët shqiptarë

Jo Biden
Jo Biden

Nga Skender Kapiti

“Beteja” e zhvilluar mes SHBA me politikën e Tiranës për dekriminalizimin dhe për Reformën nëDrejtësi në funksion dhe si domosdoshmëri për integrimin e Shqipërisë në BE, ngjan me atë që SHBA bëri kundër Regjimit të Millosheviçit, që pasi konsumoi të gjitha mjetet paqësore dhe diplomatike, SHBA bindi edhe Europën që të marrë pjesë në luftën për dëbimin e Serbisë nga Kosova dhe çlirimin e pavarësimin e Kosovës.Po kështu, që prej vizitës së Sekretares së Shtetit, zonjës H.Clinton para 3 vitesh në Shqipëri dhe në vazhdimësi dhe sidomos gjatë këtij viti 2015 SHBA po ushtrojnë një presion miqsor e demokratik mbi politikanët dhe mbi qeverine e Shqipërisë për dekriminalizimin e Politikës shqiptare, për reformën në drejtësi dhe për luftën kundër korrupsionit, që dhe në këtë përpjekje të tyre SHBA bindën dhe Brukselin që të marrë pjesë dhe pavarësisht se pak me vonesë edhe Brukseli ju bashkangjit SHBA-ve, dhe arritën më në fund vetëm falë presionit demokratik të tyre në favor të integrimit dhe të interesave jetike të shqiptarëve dhe të integrimit të Shqipërisë që të gjunjëzojnë politikën penguese, të korruptuar, antiintegruese dhe të kriminalizuar shqiptare dhe e detyruan atë që të votojë ligjin e dekriminalizimit, ligj i cili do ta çlirojë shoqërinë shqiptare nga pengmarrja e krimit, korrupsionit, tradhëtisë dhe e padrejtësisë dhe që i hap rrugën lartësimit të dinjitetit të shqiptarëve, prestigjit dhe imazhit të tyre dhe të Shtetit Shqiptar.

Dhe prandaj them se : përsëri faleminderit USA, pasi Ju SHBA keni bërë dhe po bënë shumë më tepër për zhvillimin ekonomik,për demokracinë, për shtetin ligjor,për luftën kundër korrupsionit dhe për integrimin e Shqipërisë në BE,madje në një betejë këmbëngulëse nga ana e Juaj me një pjesë të konsiderueshme të politikës dhe të politikanëve shqiptarë që punojnë kundër interesave publike e kombëtare shqiptare ,aq sa Ju kërkuat dhe rrjeshtuat përkrah Jush ndihmën edhe të diplomacisësëBrukselit në këtë ndërmarrje tjetër ndihme historike Tuajën për Shqipërinë, për konsolidimin e Pavarësisë, për rritjen e imazhit ndërkombëtar të saj,për ndërtimin e një Shteti ligjor modern, për integrimin në BE të Shqipërisë. SHBA me të vërtetëështë ajo që ka deklaruar ish-Sekretarja eShtetit Znj. Clinton në parlamentin shqiptar në prag të 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë me 01 Nëntor 2012 se “ SHBA qëndruan me ju për 100 vitet e para të Pavarësisë,do të qëndrojmë me ju edhe për 100 vitet e ardhshme, dhe për 100 të tjera pas tyre”. Porositë e saja të vlefshme për ta nxjerrë Shqipërinë nga ai udhëkryq kritik ku e kishte futur politika shqiptare dhe korrupsioni, politikanët shqiptarë nuk i dëgjuan por përkundrazi vetëm sa e përkeqësuan gjëndjen akoma dhe më keq akoma, me rritjen e shkallës së korrupsionit të politikanëve e gjyqtarëve dhe me rritjen e kriminalizimit të politikës dhe të papërgjegjshmërisë kombëtare të tyre kundër vullnetit e aspiratave të popullit të vet, por edhe kundër dëshirës së SHBA-së së shprehur nga Zonja Clinton, 3 vite më parë në Tiranë, që SHBA dëshiron një ekonomi dhe demokraci për shqiptarët që të shkaktojë zili tek të tjerët, si dhe deklarimi i saj i sinqertë, dashamirës dhe më shumë se miqësor që: Interesi i SHBA për Shqipërinëështë vetëm suksesi i Shqipërisë.

Mirëpo përballë kësaj politike të SHBA për suksesin e dëshiruar prej saj për Shqipërinë, krejt ndryshe ka vepruar dhe vepron akoma politika shqiptare, sepse: politika e kriminalizuar shqiptare ka ndërtuar një shtet dhe një sistem politik e juridik kriminal dhe për pasojë edhe shoqëria është infektuar rëndë nga krimi dhe korrupsioni. Veçmas është ekspozuar e duket sheshit kriminalizimi i politikës dhe i drejtësisë, ekspozuar publikisht dhe sidomos kohët e fundit ndërkombëtarishtsidomos nga miku jetik i Shqipërisë dhe shqiptareve, SHBA, që e përkrahën dhe shtetet më të fuqishme të BE,të cilët këmbëngulin rreptësisht për dekriminalizimin e politikës dhe të sistemit të drejtësisë dhe luftën kundër korrupsionit. Në përputhje të plotë me këtë konstatim dhe impenjim të SHBA erdhi dhe Raporti real më i fundit i OSBE në Shtator 2015, që ishte një raport skandaloz me akuza të rënda, rrënqethëse e të pabesueshme kundër politikaneve,pushtetarëve dhe politikës më të lartë të pushtetit dhe të opozitës shqiptare dhe një vargu të gjatë të deputetëve të parlamentit shqiptar, aq sa të nesëmen pas botimit të këtij Raporti eurodeputeti Kukan u shpreh se: Parlamenti shqiptar më kujton kohën e kaubojve të Perëndimit të Egër. Pra, e thënë ndryshe kjo do të thotë se politika shqiptare është në fazën e paramodernitetit. Kundërshtimi i ashpër kundër ketij Raporti erdhi nga goja e të akuzuarve nga ky Raport i OSBE, prej atyre të dy partive kryesore politike shqiptare , dhe puthuajse për herë të parë ata pas atij uniteti e konsensusi në vitin 2008 që brënda natës ndryshuan Kushtetutën dhe kodin elektoral, erdhi dhe ky “Uniteti” dhe “Konsensusi”për të mbrojtur veten, duke ju vërsulur me kundërakuza e deri në kërkimin e largimit të misionit të OSBE nga Shqipëria, gjë që të kujton kohët e diktaturës kur Perëndimi akuzohej se po ndërhynte në punët e brendshme të vëndit dhe deri sa për interesa të pushtetit ishregjimi komunist i prishi edhe marrëdhëniet diplomatike me SHBA dhe me Britaninë e Madhe. Ja pse duhet besuar Raporti i OSBE-së që u publikua në shtator të vitit 2015: Së pari: shumica e akuzava të përmëndura në atë Raport ishin ato të cilat i kemi dëgjuar nga goja e vetë politikanëve tanë, madje ka edhe shumë të tjera më ordinere dhe më të rënda akoma që Raporti nuk i përmëndi. Mirëpo politika shqiptare që nuk pyet për opinionin e brëndshëm fare dhe as për drejtësinë shqiptare, por kur i dëgjon akuzat prej ndërkombëtarëve alarmohet dhe tmerrohet, dhe prandaj ju vërsul me këtë egërsi dhe hapur OSBE- së. Edhe po t’i pranojmë si të pavërteta akuzat që vijnë ngaOSBE për politikanët e cituar në atë raport, fakti që këto kanë dalë po nga goja e politikanëve të asaj liste si dhe nga goja e të tjerëve përsëri i kompromenton rëndë po këta politikanë dhe i denigron ata moralisht si falsifikatorë, intrigantë ,shpifës dhe gënjeshtarë që për interesa pushteti bëjnë shpifje, gënjeshtra e denigrim për njëri-tjetrin, dhe po kështu dhe me po këtë lloj sjellje kanë mashtruar, gënjyer ,spekulluar dhe kanë manipuluar në këto 25 vite dhe me votuesin shqiptar të cilit edhe i kanë vjedhur e blerë votën. Së dyti: Nga opinioni i brëndshëm dhe nga mediat ka vite e vite që me fakte që thuhen, dëgjohen, shkruhen e shikohen skandale pas skandalesh krimi, korrupsioni dhe hajdutërie nga politika dhe nga pushtetarët e saj. Së treti: nuk ka diplomaci të Shteteve Perëndimore të SHBA dhe të aleatëvë tësaj në BE, të Gjermanisë, Britanisë, Francës, Italisë, Hollandës si dhe të gjitha institucionet e BE , por e theksoj sidomos me këmbënguljen e SHBA: që konstatojnë, deklarojnë dhe akuzojnë politikën shqiptare si të kriminalizuar, atë dhe sistemin e drejtësisë të manipuluar e të drejtuar prej saj, dhe arritën deri aty sa, SHBA kryesisht para zgjedhjeve të 21 Qershorit 2015 kërkuan dekriminalizimin e parlamentit dhe mos kandidimin për pushtetin lokal të individëve me rekorde kriminale e që i bënë thirrje shoqërisë civile që të mos i votojnë ata. Pikërisht në akordancë me ketë qëndrim të tyre erdhi dhe Raporti i OSBE për politikën shqiptare. Së katëri : dhe që verteton kriminalizimin e politikës është fakti i trashëgimisë, vijueshmërisë dhe i pandëshkueshmërisë të asnjë politikani e pushtetari si dhe të asnjë personazhi VIP , autorë të krimeve apo dhe të lidhur si me krimet e ishkomunizmit po dhe as autorët e rinj të krimit të paskomunizmit të cilët janë kudo në politikë e në pushtete në Shqipëri dhe që u mbrojtën nga politika e kriminalizuar shqiptare gjatë këtyre 25 viteve tranzicioni, dhe u dekoruan madje edhe tani se fundi. Nuk ka besoj më nevojë të zgjatesh e të stërgjatesh për të gjetur e justifikuar akuzat reale që erdhën nga OSBE dhe nuk është nevoja për të kërkuar se ku i ka gjetur dhe kush i ka sygjeruar OSBE-së këto akuza, pasi është vetë realiteti që i ka ekspozuar ato, e së pari është dhe vijnë ato nga goja po e politikanëve shqiptar. Pasojat e kriminalizimit të politikës, korrupsioni i drejtësisë dhe gjithëinstitucional e kanë qorrollepsur dhe e kanë futur shoqërinë dhe shtetin shqiptar në një qorrsokak të madh sa që është gati si e pabesueshme që të dekriminalizohet politika, po dhe shteti e shoqëria, pasi : në këtë tranzicion pothuajse shumica e qytetarëve shqiptarë që ju ka dhënë mundësia e shansi për të pasur një detyrë , post e vulë publike, duke filluar që nga president qofte ai ,deputet , kryeministër, ministër, drejtor drejtorie, gjyqtar, prokuror, kryebashkiak, kryekomunar, rektor, profesor, kryetar partie e shoqate, tatimor, doganier, shef, polic, mjek , pedagog, administrator, kryeplak, avokat, komisioner testimi, tenderimi e privatizimi dhe ushtria e marifetxhinjve dhe sekserëve pranë tyre, ata, kanë spekulluar , janë dhe kanë korruptuar; janë kriminalizuar e pasuruar duke zhvatur edhe qytetarët, edhe shtetin.

Dhe a nuk është ky fakt arësyeja se edhe vetë ne jemi pengesa për progresin demokratik, ligjor, shtetëformimin modern, mirëqënien dhe për integrimin europian. Ky është realiteti dhe prandaj nuk ka vënd në shoqërinë shqiptare në këtë gjëndje që është katandisur sot, as për ndershmërinë, as për aftësinë, as për ligjin, moralin e drejtësinë, as për mirëqënien e punësimin, as për integrimin dhe, po prandaj, shqiptarët largohen nga Shqipëria drejt Europës për të shpëtuar prej këtij realiteti që ja ka imponuar kjo politikë. Po kush janë fajtorët kryesorëpse jemi kështu, në këtë gjëndje vazhdimisht, në mënyrë të përsëritshme, të pariparueshme dhe të pakorigjueshme? Janë këta injorantë dhe hipokritë që flasin e filozofojnë shumë, besdisshëm dhe neveritshëm, po që veprojnë, akuzojnë, mashtrojë e gënjejnë për t’u justifikuar dhe për të fshehur poshtërsitë, mëkatet , tradhëtitë dhe korrupsionin e vet; janë ata që vështirësojnë , bllokojnë e pengojnë të mirën, progresin, prosperitetin dhe integrimin e Shqipërisë. Dhe ata janë: politika, politikanët dhe pushtetarët e këtillë që gjithnjë të këtillët nuk po na ndahen dhe i kemi pasur, po dhe i kemi në krye të punëve. Si ka mundësi që të gjitha partitë që kanë marrë pushtetin kanë ardhë në pushtet me premtimin e madh për ndëshkimin e korrupsionit dhe të krimeve të paraardhësve të tyre, për ndëshkimin e krimeve, të vjedhjeve të pushtetarëve që kanë qenë pengesë për integrimin po që asgjë nuk kanë bërë përvec asaj të alternimeve dhe të mbivendosjes së krimit e korrupsionit të tyre.Por nuk kanë faj vetëm ata ,sepse ka shumë dhe asish të tjerësh pjesë e ketij realiteti, po që dhe ata janë bërë të neverishëm , e qëjanë dhe shumë media me gazetarë, redaktorë, drejtues emisionesh, intelektualë të “pavarur” e ata që kanë dëshirë të vetëquhen opinionistë e analistë që pas vellos së tyre të “ ndershmërisë” , “intelektualizmit”, “patriotizmit”etj., nuk është e vështirë për një vëzhgues të vëmëndshëm të kuptojëservilizmin,anshmërinë ,mercenarizmin te paraja dhe politika dhe shitja për një interes edhe të ulët të tyre. Dhe individët e rrallë, realistë ,të ndjeshëm ,të dhimbshëme të shqetësuar shpirtërisht për gjëndjen e rëndë sociale,për interesin publik e kombëtar,këta edhe nëse guxojnë të shprehen e të marrin ndonjë nismëpër të ndryshuar e përmirësuar, ata mbesin vetëm ,të braktisur e të izoluar si nga politika, opinioni dhe shoqëria, që të parët janë,pra politikanët e kriminalizuar,dhe të dytët opinioni dhe shoqëria qëedhe ata janë të sunduar po edhe të manipuluar nga politika e kriminalizuar, por edhe ështëreal edhe fakti se shoqëria dhe opinioni shqiptarmanipulohen lehtësisht pasi dhe u pëlqejnë korrupsioni,gënjeshtrat fantastike të mashtruesve publik e politik të cilët sa herë e ftojnë popullin: populli i duartroket, i brohoret dhe ua mbush sallat dhe sheshet. Edhe ndërkombëtarët pothuajse dështuan për arësye të kësaj gjëndje mjerane ku ndodhet shoqëria shqiptare,gjëndje të cilën ja ka imponuar politika e keqe e politikanëve shqiptarëtë. Por SHBA,miku dhe aleati jetik i shqiptarëve gjithnjë i ka qëndruar pranë popullit tonë duke na inkurajuar dhe ndihmuar për ndryshim dhe për përmirësimin tonë , të progresit, demokracisë dhe integrimit, me ndihmën e pandërprerë të dhënë prej tyre për ta civilizuar civilizisht e demokratikisht shoqërinë shqiptare duke i bërë thirrje shpesh shqiptarëve dhe shoqërisë që të luftojnë korrupsionin si p.sh .”ACT NOW” , “MOS I VOTONI KANDIDATËT ME REKORDE KRIMINALE”, “ LUFTONI E NDËSHKONI KORRUPSIONIN, TË KORRUPTUARIT DHE KRIMINELËT”etj.etj. Por, kur populli nuk kundërshton dhe nuk protestonp.sh. edhe kur atdheut të tij i hiqen territore dhe i “falen”ato Greqisë; kur i “falen” kompanisëCEZ Shpërndarjes së energjisë elektrike miliona euro; kur i vidhen nga tatimorët dhe doganierët 160 milion euro, kur i rriten vazhdimisht cmimet e mallrave të konsumit,tëkarburanteve dhe i energjisë, kur i rriten taksat dhe kur rritet mjerimi e varfëria dhe numri i të papunëve atëhere nuk është vetëm faji i atyre shkaktarëve që i citova më sipër, po dhe shoqëria e ndodhur dhe që pajtohet me këtë gjëndje është vetë bashkëfajtore për vuajtjet e veta, dhe i bie shkurt që për të shpëtuar prej këtij realiteti të pakëndshëm njerëzit zgjedhinrrugën e gabuar, atë tëeksodit.Kjo i ndodh asaj shoqërie qëështë e papjekur moralisht e demokratikisht, e paedukuar mirë fetarisht dhe filozofikisht. Dhe prandaj, faleminderit SHBA që me gjithë këtë realitet të rëndë tonin që vjen prej politikanëve tanë kryesisht, SHBA na pëkrahin e na dëshirojnë të mirën, progresin dhe integrimin.Dhe Faleminderit SHBA për ndihmën e madhe që po i jep, ashtu si gjithmonë shoqërisë shqiptare, edhe sot për ta shpëtuar atë nga kthetrat e politikës shqiptare aktuale të kriminalizuar dhe të korruptuar; që falë presionit demokratik Tuajin dhe të aleatëve europian që të përkrahën e që i detyruat politikanët e këtij farë parlamenti të aprovojnë ligjin për dekriminalizimin e politikës shqiptare, pasi politikanët shqiptarë u trëmbën nga fakti i asaj se ambasadori amerikan në Tiranë një ditë para miratimit të ligjit të dekriminalizimit deklaroi se: Ministra dhe ish-ministra të përfshirë në krime, po listojmë politikanët dhe gjyqtarët e korruptuar që nuk do të shkelin më në SHBA. Kjo do të thotë pra, se për politikanët dhe gjyqtarët e kriminalizuar dhe të korruptuat ky listim dhe ky ndalim për të mos hyrë ata në SHBA i diskrediton ata përfundimisht publikisht e ndërkombëtarisht, po ndoshta shprehem dhe gabimisht po thashë se i deskrediton ata edhe moralisht ,pasi amoraliteti i tyre nuk përbën e nuk njeh as skrupullin më të vogël, pasi vetëm moral ata nuk kanë asnjë gram peshë. Por, pas dekriminalizimit të politikës uroj që SHBA të na ndihmojnë Ne, shoqërinë shqiptare që t’i shkohet deri në fund dhe reformës në drejtësi, pasi nuk do të kishte vlerën e duhur vetëm miratimi i ligjit të dekriminalizimit të politikës, por në radhë të parë duhet edhe zbatimi i tij, dhe që zbatimin e tij e bën vetëm një gjyqësor i paanshëm, i pakriminalizuar dhe i pakorruptuar dhe jo ky gjyqësori i sotëm qëështë dhe i paaftë, dhe politik , dhe i korruptuar, dhe i kriminalizuar.Duhet një sistem drejtësie për të luftuar korrupsioinin , pasi sistemi gjyqësor sot në Shqipëri ështëvetëkorrupsioni dhe mburoja e e tij, dhe korrupsioni është mburoja e pandëshkueshmërisë dhe mburoja e injorancës, të paaftëve dhe e matrapazëve dhe e të të kriminalizuarve të politikës shqiptare. Ndihma e madhe që po na japin SHBA për dekriminalizimin e politkës shqiptare dhe për reformën në drejtësi i shërben integrimit të Shqipërisë në BE , ku BE këto na i ka vënë si kushte kryesore për antarësimin e plotë të Shqipërisë, po që këto politika shqiptare nuk i kryen si nga pamundësia e vetëdekriminalizimit dhe e dekorruptimit të saj,po më shumë nga mosdëshira dhe vetëpengesa qëështëvet ajo, pasi si dekriminalizimi ashtu dhe reforma në drejtësi i rrezikon kësaj politikës sonë aktuale karrierën, pushtetin dhe vjedhjen e grabitjn e pasurive të shqiptarëve;rrezikohet që kjo politikë që edhe të ndëshkohet penalisht , pse jo , e jo më të bëhet fjalë se kësaj palo politike t’i interesojë integrimi i Shqipërisë pë në BE. Prandaj,ne shqiptarët si popull duhet T’i jemi mirënjohës SHBA – ve jo vetëm për këtë që po bën ajo tani për shqiptarët, po edhe për atë kontribut historikisht shumë të madh për egzsistencën e kombit tonë sovran e të pavarur në dy shtetet tona. SHBA është aleati jetik për popullin shqiptar dhe për këtë minimalisht të paktën duhet T’i jemi mirënjohës asaj, dhekëtë mirënjohje duhet ta kemi të përhershme dhe të sinqertë e të pastër, dhe jo mirenjohje me fjalë hipokrizie,tinëzare e pabesie si e treguan dy vite më parë protesta e manipuluar civile, protesta në parlament e opozitës PD, dhe mosmiratimi nga qeveria e sotme e propozimit amerikan për demontimin e armeve kimike të Sirisë, si një mosmirënjohje e madhe kjo që u bëpër të vetmin rast ku SHBA e kërkuan këtënga Shqipëria, e që në të vërtetë përsa i përkiste përfitimeve kjo ndërmarrje ndërkombëtare e kryesuar nga SHBA ishte e që mbeti si një shans i humbur për shqiptarët e që vjen tepër rrallë, po megjithatë pavarësisht kësaj SHBA është dhe do të jetëpërsëri aleati dhe miku më i madh i shqiptarëve.

 

us_propaganda-31

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=15590

Demokracia në Shqipëri, metamorfozë e komunizmit

Nga Skender KAPITI

Politika e komunizmit në Shqipëri u zëvëndësua nga ajo pseudodemokratike, ku aktiviteti politik i sotëm është rruga, ligji dhe mundësia e artë  për biznes të pisët; për pasurim të shpejtënëmënyrë abuzive, kriminale, trafikimi të paligjshëm dhe droge, kontrabande dhe korrupsioni. Prandaj pjesmarrja në politikë synohet masivisht. Kjo politikë e sotme ka ndërruar vetëm maskën, pasi ajo  edhe më shumë se ajo e së kaluarës po e përdor edhe shoqërinë, edhe  shtetin si vegla e mjete për realizimin e objektivave të veta personale të pushtetit, autoritetit, luksit dhe sidomos për pasurimit e vet. Demokracia,më sakt tranzicioni në Shqipëri është një mutacion i komunizmit, që ja imponuan atij vetëdështimi dhe presioni i supermacisë politike dhe ekonomike i Perëndimit që sollën ndryshimin metamorfozik të sistemit, ku ishkomunistët u përshtatën me mjaft finesë duke ndërruar kollaret dhe kostumet, dhe  ndryshuan  kështu ngjyrën si kamaleoni në kushtet dhe rrethanat  e reja të kohëve moderne.A ra komunizmi në Shqipëri apo thjesht ishte një metamorfozë artificiale e tij për t’i shpëtuar fillimisht ndëshkimit e më pastaj për ta sunduar demokracinë; e projektuar kjo  në Katovicë nga Gorbaçov, për të mashtruar popullin dhe sidomos desidencën antikomuniste dhe Perëndimin?! Realiteti 25 vjeçar në Shqipëri e verteton këtë pyetje konstatuese, pasi demokracia e pas viteve ’90 në Shqiperi ishte një metamorfozë, mutacion apo një ndryshim i maskuar demokratik, ndërrim i maskës së pushtetit. Dhe pse? Sepse: së pari: politikën, partitë, shoqatat e ndryshme të shoqërisë civile, mediat,universitetet madje dhe institucione fetare ranë  në dorë të ishkomunistëve të konvertuar në demokratë  fshehur e strehuar nën vellon mashtruese të demokracisë. Ashtu si ishbyroistët dhe antarët e KQ PPSH , në këtë pseudodemokraci u bënë deputetë të përjetshëm, shtetarë e pushtetarë të lartë, presidentë e kryeministra, ministra e zv.ministra, drejtorë, kryekomunarë e kryebashkiakë:komunistët ishfunksionarë tëdevotshëm,  doktorët, oficerët skenderbegas gardistë më  besnikë të diktaturës, ekonomistët, ishkryetarët e kooperativave dhe ishdrejtorët, skulptorët e piktorët, shkrimtarët, artistët dhe poetët, spiunët dhe hafijet e diktaturës, pinjollët e komunizmit dhe pionerët e Enverit, ata  më shëmbullorët të rritur, të përkëdhelur dhe edukuar në oborrin e sistemit. Me hipokrizië e reformave dhe të “rilindjeve”, u justifikuan dhe po justifikohet “pastrimi”i administratës dhe i politikës duke promovuar pinjollët dhe pasardhësit e atyre të diktaturës, si dhe të individëve pa personalitet, të paaftë dhe servilë e që i binden lehtë urdhërave politikë dhe korrupsionit. Së dyti: po këta: e shqyen, e rrënuan dhe e grabitën shtetin dhe pasuritë e tij, duke plaçkitur e  përvetësuar  edhe pronat dhe trashëgiminë pasurore të të shpronësuarve nga diktartura; spekulluan dhe manipuluan me vuajtjet dhe me padrejtëstë dhe me të drejtat e mohuara të asaj shtrese të vrarë, të përndjekur dhe të persekutuar nga diktatura, si dhe me vuajtjet, djersën dhe me frytet e punës skllavëruese të popullit shqiptar.  Së treti: E  Drejta “komuniste” e terrorit dhe e luftës së klasave u zëvëndësua me të drejtën “demokratike” të krimit, të korrupsionit dhe  me liberalizimin e  libertarianizimit të  veseve kundër virtytit e moralit. Edhe kjo ndodhi vetëm se drejtësia mbeti dhe u qeveris po nga ata juristë katilë, të pashpirt dhe kriminelë të ishdiktarturës, të pamëshirshëm që me vendimet e tyre politike vranë, burgosën, persekutuan dhe internuan me qindra mijra shqiptare për 50 vite. Dhe prej kësaj soji drejtësie akoma po paguan shoqëria shqiptare prej  rreth 25 vitesh, dhe tani u zgjua apo më sakt e zgjuan të tjerët shoqërinë shqiptare nga letargjia e së keqes dhe po bindet shumë ngadalë se duhet reforma në drejtësi, tani me shumë vonesë por më mirë vonë se kurrë edhe po ndërgjegjsohet shoqëria apatike shqiptare se nga korrupsioni në drejtësi dhe nga korrupsioni i vetë  asaj, se asgjë e mirë nuk vjen prej tij  pëveçse të këqijave që kanë pllakosur kudo në shtetin dhe në shoqërinë shqiptare edhe sot në këtë farë tranzicioni 25 vjeçar ashtu si në diktaturën komuniste 50 vjeçare.  Por aq shqetësuese, dhe gjithnjë kohë pas kohe shoqërisë sonë vetëm të këqijat nuk po i ndahen po vetëm sa përkeqësohen dhe i shtohen ato, dhe a mos vallë kështu edhe e meriton ndoshta shoqëria shqiptare këtë gjëndje, që  i vjen asaj si një ndëshkim i vazhdueshëm që nuk po i ndahet, dhe ku pasurimi i shpejtë, paraja e pisët, droga, bixhozi dhe sidomos  korrupsioni janë bërë kulturë masive. Së katërti: arsimi, arti, kultura, media, akademia janë akoma në duart e zhdanovëve komunistë  dhe të pinjollëve të tyre që po zhdukin çdo trashëgimi të vyer kombëtare që u shpëtoi paraardhësve të ishregjimit. Pra, për të mos u zgjatur më shumë, gjithçka, metamorfozat demokratike të komunizmit kanë privatizuar dhe monopolizuar. Ata, pra, pasardhësit e maskuar të komunizmit janë kapitalistët dhe monopolistët e politikës, pushtetit, ekonomisë, arësimit, kulturës, medias, ligjit,drejtësisë, të krimit,të korrupsionit etj., dhe nuk është për ta aspak e vështirë që të vigjëlojnë që askush tjetër që nuk është pjesë e përkatësisë së tyre  të mos lejohen të bëjnë karrierë, të  mos zhvillojnë e të mos marrin pjesë në jetën politike, diplomatike, administrative, juridike, mediatike, artistike, akademike e sociale publike dhe shtetërore, po madje pengohen, bllokohen, stresohen me lloj-lloj metodash selektive gjyetish shtrigash  dhe diskriminuese edhe në jetën private ekonomike me tatime, gjoba, presione e shtrëngesa të ndryshme, gjë që të kujtojnë masat e para të periudhës së viteve 1945 që u paraprinë reformave  të shtetëzimeve, e që krijuan shtetin monopolist komunist.  …………………..

Beg Rizaj: US-Kosovo Terrorist
Beg Rizaj: US-Kosovo Terrorist

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=15651

Abschaum der Menschheit: EU Botschafter Aivo Orav und der US Botschafter Jess Baily als Terroristen Finanzier:

Abschaum der Menschheit, was US Department of State Cultur ist, bei den verrückten EU Botschaftern sowieso.

Jo Biden
Jo Biden und dann die Verbrecherin: Victory Nuland und Hillary Clinton.
Mazedonisches Klage-Hit: Putins Hilfe und Schutz erbeten

Videoklub

Zum Kurzlink
103267544
In Mazedonien gewinnt ein Song immer mehr an Popularität, mit dem sich Bürger mit der Bitte an den russischen Präsidenten wenden, ihr Land vor EU, Nato und USA zu retten.

Den Songtext hat der Lyriker Alexander Dschepowski geschrieben, die Melodie stammt aus der Zeit vor dem Ilinden-Aufstand von 1903, als die Bewohner der Regionen Mazedonien und Thrakien gegen die osmanische Herrschaft gekämpft hatten.

In Mazedonien bekannt als: „The six horsemen of the apocalypse, the so called „western“ ambassadors – blackmailing Macedonia

aus http://macedoniaonline.eu/content/view/27433/45/

Flag_of_Macedonia.svg

“Colored Revolutions”, US Attempts to Destabilize Macedonia. ‘We Will Not Accept a Puppet Leader’ By Andrew Korybko, January 29, 2016

Below is the interview of Andrew Korybko to the Macedonian NetPress agency, published in English by Oriental Review.

Andrew Korybko reveals the most likely scenario to be implemented by the US to  destabilize the Balkan state of Macedonia and bring their puppet, Zoran Zaev, to power in Skopje.

Deutsche Politiker machen bei jedem Verbrechen mit korrupten Verbrechern mit.

PES Budapest 2015: Gangster Treffen der Korruption: Zoran Zaev Ma
PES Budapest 2015: Gangster Treffen der Korruption: Zoran Zaev Ma
EU System der Erpressung der Inkompetenz von Ratten zuvertuschen
EU System der Erpressung der Inkompetenz von Ratten zuvertuschen

Fakten Lage, über die 6 Botschafter der Apoklayse in Skopje, darunter auch die Deutsche Botschafterin und „Heinrich Himmler“ der Brtische Botschafter.

Ein Profil Neurothiker der EU Inkompetenz wieder einmal in Aktion mit den verrückten kriminellen US Banden. EU Botschafter aus Eastland, identisch aus den korrupten Banden der Klein Staaten und der jeweiligen OK, wie die EU Botschafterin in Albanien Romana Vlahutin, welche aus dem Kroatischen Sumpf kommt.

Totale Idioten, inkompetend, welche weder die Geschichte kennen, noch die Genver Konvention. Ein krimineller Idioten Club, vollkommen arrogant um die eigene Dummheit zuvertuschen! Terrroristen und Staatsstreich Financier tief in der OK und mit kriminellen Clans verbunden.

JPEG - 36.1 kB
Fadil Fejzullahu, einer der Anführer der bewaffneten Gruppe, bei dem Einsatz getötet, mit seinem Paten, dem Botschafter der Vereinigten Staaten Paul Wohlers.
Ashton Null Kompetenz mit Verbrechern in Kiew
Ashton Null Kompetenz mit Verbrechern in Kiew

Macedonia: Aivo Orav (persona non grata)

29 Jan 16

Ambassadors Demand Action Before Macedonia Votes

Urgent work remains to be done before the EU and US next month can assess whether Macedonia is ready to face credible elections on April 24, the two ambassadors said on Friday.

Sinisa Jakov Marusic
BIRN

Skopje

EU Ambassador Aivo Orav and US Ambassador Jess Baily | Photo by: BIRN

EU Ambassador Aivo Orav and US Ambassador Jess Baily said on Friday in Skopje that more work needed to be done before Macedonia faced April elections.

In a joint statement issued after a meeting with the recently elected interim Prime Minister Emil Dimitriev, tasked with overseeing the snap polls, they said: “No later than February 20, the European Union and the United States will jointly asses the implementation of the Przino commitments and whether conditions are in place that would be conducive to holding credible elections on April 24”.

They added: “There is urgent work to be done before parliament’s scheduled dissolution on February 24.”

http://www.balkaninsight.com/en/article/ambassadors-demand-action-before-macedonia-elections-01-29-2016

Das kriminelle Enterprise in Skopje mit dem US Botschafter: Paul Wohlers – „The six horsemen of the apocalypse, the so called „western“ ambassadors“

 Eine lange Terroristen Tradition haben die Amerikaner im Balkan, welche auch 4.000 Islamische Kopf Abhacker nach Bosnien schon holten, direkt durch Bill Clinton. Paul Wohlers, muss aufpassen, das er nicht eliminiert wird, für seine Terroristen Verbindungen rund um eigene Drogen Netz Werke, wie der US Botschafter Josef Limprecht (Mitte Mai 2002), oder der Terroristen Chef in Libyen: John Christopher Stevens
nato imperalismus

Briefe aus 1992 von Salih Berisha an berüchtigste Terroristen, zeigen, eine Tradition des Georg Soros, der Amerikaner auch mit Yassin Kadi, das man mit Terroristen Umstürze organisiert, damals gegen Jugoslawien, heute gegen Jeden, der sich den Russland Sanktionen widersetzt.
mit Briefen, des Salih Berisha an Abdyl Latif Saleh aus 1992.

Vom Terroristen Abdyl Latif Saleh, wurden in Albanien umfangreiche Vermögen beschlagnahmt u.a. war er auch an den Bin Laden Türmen beteilligt von Yassin Kadi,.

Panik herrschte bei der Bande der Diplomaten Mafia, den  „The six horsemen of the apocalypse, the so called „western“ ambassadors““, als man ihre Terroristen, 3 mit US Pass, 1 mit Britischen Pass erschoss.

Wir haben bereits Anfang Februar darauf hingewiesen, das die kriminellen  Amerikaner mit korrupten EU Politikern, einen Putsch planen mit ihren korrupten CIA und Georg Soros Vertretern und als Motor war damals schon bekannt das es erneut der Britische Botschafter und der kriminelle Pyschopat der US Botschafter  den Putsch organisieren und finanzieren. Verbrechen gehört zu den Aktivitäten auch Deutscher Botschaften, wie schon der Visa Skandal zeigte, weil Drogen Handel, zum Wirtschafts Aufbau der Offiziellen Politik des Frank Walter Steinmeier gehört, inklusive Todesschwadronen. Wer Karriere machen will, macht da mit.

Radmila Šekerinska Радмила Шекеринска
Radmila Sekerinska (cropped).jpg
Oppositions Führerin: 
CIA und Georg Soros ausgebildet, finanziert

ZAEV natürlich nun mit Albaner Flagge

und den vollkommen korrupten Zoran Zaev natürlich nun mit Albaner Flagge

Profi Krimineller des US Department of State: Langzeit Staaten Zerstörer und alle Regeln der Demokratie und des Völkerrechtes ignorierend.

Paul D. Wohlers
Ambassador Paul D. Wohlers 01.jpg
United States Ambassador to the Republic of Macedonia

Aktuell:

Jess Baily

Jess L. Baily, United States Ambassador to the Republic of Macedonia

Jess L. Baily, United States Ambassador to the Republic of Macedonia Jess Baily was confirmed by the Senate to be the U.S. Ambassador to Macedonia in December 2014.

2.2.2015
Die korrupten EU und US Banditen sind entsetzt, als man ihre Georg Soros Vertreter in Mazedonien verhaftete Aber das ist für Nato- und EU-Konsorten kein Grund zur Einflussnahme, weil jeder auf dem Globus weiss, mit welcher Inbrunst man sich gerade die ukrainische Korruption an die Brust gezogen hat.

Die korrupten EU und US Banditen sind entsetzt, als man ihre Georg Soros Vertreter in Mazedonien verhaftete Aber das ist für Nato- und EU-Konsorten kein Grund zur Einflussnahme, weil jeder auf dem Globus weiss, mit welcher Inbrunst man sich gerade die ukrainische Korruption an die Brust gezogen hat.

Nachdem ein deutscher Bundesaussenminister die Heroinproduktion in Afghanistan zum Grundpfeiler der wirtschaftlichen Entwicklung dieses Gemeinwesen umfunktioniert hatte, sollte man Beteuerungen dieser Art seitens europäischer Spitzenvertreter ohnehin keinen Glauben mehr schenken. aus:

Willkür ist noch lange kein Konzept, das zur Befriedung führt

von Willy Wimmer, ehemaliger Staatssekretär im deutschen Verteidigungsministerium und Vizepräsident der Parlamentarischen Versammlung der OSZE,über Frank Walter Steinmeier und an dem Wirtschafts Boom durch Geldwäsche, wollten die Deutschen Vertreter ja offiziell, mit vollen Wissen profitieren.

Viele Diplomaten agierten nach diesem Schema, wie auch ein BKA Bericht rund um Mord und den Visa Skandal zeigten. Nennen wir die Bande, die Privatisierungs Mafia, wo Einige in diesem Artikel aufgeführt sind. Steinmeier’s offizielle und einzige Aussenpolitik, den Drogen Handel mit Kriminellen zufördern. June 3, 2008 – Soros’ destabilization of the Balkans: Creating a haven for drug trafficking publication date: Jun 3, 2008 Soros’ political and economic interference results in growth of organized crime in Europe…………. http://www.waynemadsenreport.com/articles/20080603

Ruppert

The CIA, Iran-Contra and the Narcotics Money Laundering Nexus By Global Research News, April 24, 2014 Koerber Stiftung eine reine Mafia Fabrik, u.a. als Salih Berisha Partner: Glori Husi, als Berater und Partner

Mazedonien – Blaupause nach dem Muster von «Regime change»Interview mit Zivadin Jovanovic, Präsident des Belgrad Forum for a World of EqualsUSA und Russland kämpfen in Mazedonien um Energie-Markt Korrupte EU Beamte, als dumme dreiste Betrüger tauchten ebenso auf: „Etwa fünf oder sechs Beamte reisten ohne ein Mandat der OSZE nach Skopje, bezeichneten sich selbst als «eine OSZE-Mission» und präsentierten einige «Rezepte» und Forderungen für Nikola Gruevski“ aus http://zeit-fragen.ch/index.php?id=2147 Die Blindheit der Europäischen Union gegenüber der Militärstrategie der USAvon Thierry Meyssan

Damaskus (Syrien)Mazedonien hat soeben eine bewaffnete Gruppe, deren Geldgeber seit mindestens acht Monaten unter Beobachtung stehen, unschädlich gemacht. Damit hat es einen neuen Putschversuch, der von Washington für den 17. Mai geplant war, vereitelt. Er hatte das Ziel, das Chaos, das bereits die Ukraine infiziert hat, nach Mazedonien auszuweiten, um der Durchleitung einer russischen Gaspipeline zur Europäischen Union zuvorzukommen.
JPEG - 25.9 kB
Das Quartier der bewaffneten Gruppe in Kumanovo nach dem Einsatz.

Unter ihnen befanden sich: - Sami Ukshini, bekannt als „Kommandant Sokoli“, dessen Familie eine historische Rolle in der UÇK spielte. - Rijai Bey, ehemals Bodyguard von Ramush Haradinaj (selbst ein Drogenhändler, militärischer Kopf der UÇK, dann Premierminister des Kosovo. Er wurde vom Internationalen Strafgerichtshof für das ehemalige Jugoslawien zweimal für Kriegsverbrechen verurteilt, aber schließlich freigesprochen, weil neun entscheidende Zeugen während des Gerichtsverfahrens ermordet wurden). - Dem Shehu, zur Zeit Bodyguard des albanophonen Führers und Gründers der BDI-Partei, Ali Ahmeti. - Mirsad Ndrecaj, bekannt als der „Nato-Kommandant““, Großsohn von Malic Ndrecaj, dem Kommandanten der 132sten Brigade der UÇK.

Im Januar 2015 verhinderte Mazedonien einen Putschversuch zugunsten des Oppositionschefs, des Sozialdemokraten Zoran Zaev. Vier Personen wurden verhaftet und Herr Zaevs Reisepass wurde beschlagnahmt, während die atlantische Presse ihre Anklage von einem „autoritären Abdriften des Regimes“ (sic) auf den Weg brachte. Dieser Staatsstreich wurde von Mile Zechevich, einem ehemaligen Angestellten einer von George Soros’ Stiftungen, koordiniert.

Damaskus (Syrien)

Dschihadisten im Dienst des Imperialismus
Die westlichen Regierungen machen kein Geheimnis daraus, dass sie die Dschihadisten benutzen. So hat die Nato beim Sturz Muammar al-Gaddafis als einzige Bodentruppe al-Qaida benutzt; Israel hat die Truppe der Vereinten Nationen von den Golanhöhen weggeschickt und durch al-Nusra ersetzt; das internationale Bündnis gegen Daesh (IS) hat Palmyra fallen gelassen, um Syrien zu schaden. Aber während man die Interessen des Westens versteht, kann man doch nicht begreifen, warum und wie die Dschihadisten für Onkel Sam arbeiten können.
Nedelkovski: There are Americans killed among Terrorists in Kumanovo
Monday, 18 May 2015
http://www.kurir.mk/images/stories/2015/05/15/milenko.jpgOne of Macedonia’s most famous journalists is Milenko Nedelkovski.In an editorial published on his website on May 15th, he is asking himself one question, will Macedonia make it from the foreign initiated destabilization? The short answer says Nedelkovski, is a resounding Yes. „The six horsemen of the apocalypse, the so called „western“ ambassadors didn’t wait a single day for us to even bury the Macedonian heroes, they rushed to meet with president Ivanov and Gruevski, to blackmail, to „insist“, to request, to demand!!“ writes Nedelkovski. „The basic requests were layered like a baklava, you know, the usual suspects, judicial reforms, protection for whistleblowers (I assume the same protection US granted Manning and Snowden?), political dialog and similar cr*p, but the Real Request Was for the Courts Not to Release the Name of the British Ambassador as Directly Ordering the Coup“ says Nedelkovski adding „Just as Important was to Hide the Names of 4 Americans and British Terrorists Killed in Kumanovo“ The four came from the US Base in Kosovo, BondSteel. „The US Ambassador Jess Bailey, nicknamed by Macedonian media as „Jess (Himmler) Bailey was instrumental in the failed coup attempt in Turkey where several civilians died during months old staged protests. There too the coup started with a fabricated wiretapping scandal.“ says Nedelkovski. „Now Himmler was sent here to do the same“ adds Nedelkovski. Yesterday, the Macedonian Government lowered the count of 14 killed terrorists to 10, is it to hide the 4 American terrorists and their involvement? Skopje based Dnevnik ran an editorial as well, of leaked information that 4 of the killed were neither from Kosovo, nor Macedonia or Albania, rather from „another nation“.

 Read Nedelkovski’s column here //Marija Nikolovska

http://macedoniaonline.eu/content/view/27433/45/Was ist los in Mazedonien?von Karl Müller «Ziemlich grob von ausländischen Parteien inszeniert»Aussenminister Sergej Lawrows Antwort auf eine Frage zu Mazedonien während der Föderationsversammlung der Russischen Föderation am 20. Mai 2015 in Moskau Mazedonien – Blaupause nach dem Muster von «Regime change»Interview mit Zivadin Jovanovic, Präsident des Belgrad Forum for a World of Equals USA und Russland kämpfen in Mazedonien um Energie-MarktDie Blindheit der Europäischen Union gegenüber der Militärstrategie der USAvon Thierry Meyssan

Grundlage der verbrecherischen Politik der totalen Korrumpierung der Amerikaner im Balkan ist.

Vollständiges erneutes Debakel, die Justiz Desaster Vorstellung überall der EU und IRZ-Mafia. Man hat nicht einmal ein Konzept, weil zu korrupt und dumm ist, wie bekannte Journalisten schnell herausfinden.
Fehlende Strategie Das Hauptproblem ist aber laut Insidern ein ganz anderes: Bislang fehlt jegliche Strategie für die Umsetzung der Reform, und es fehlen Geld und Personal, um all das zu schaffen. Die Leute müssen zudem geschult werden und Büros bekommen.
„Camorra“ identische Organisation in Deutschland und der EU können sich so einen Unfug nach 25 Jahren Justiz bringen ausdencken, wo es weder Richter noch Gesetze gibt nach so vielen Jahren die je implemtiert sind.
Albanien: Consolidation of the Justice System in Albania (EURALIUS IV)

Veröffentlicht am Freitag, 23. Mai 2014 50 % der auf dem Foto befindlichen sind von Natur aus, Berufs Kriminelle.

jb2014 eu albanien consolidationEröffnungskonferenz EURALIUS IV in Tirana: Rainer Deville, IRZ; Christian Lange, Parlamentarischer Staatssekretär beim BMJV; Niko Peleshi, Vizepremierminister; Bujar Nishani, Staatspäsident; Romana Vlahutin, Botschafterin der EUDelegation; Nasip Naço, Justizminister; Idlir Peçi, stellv. Justizminister (v.l.n.r.)

EU Grant

Teamleader: Dr. Rainer Deville
Zuständig bei der IRZ: Nathalie Herbeck, Anastasia Schmieder

http://irz.de/albanien/19-albanien/albanien-eu-projekte/623-approximation-process-of-eu-acquis-and-policies-on-judicial-cooperation-and-capacity-building-of-the-translation-centre-on-judicial-sector-terminologies-and-methodologies-de-2

  1. Beg Rizajt Kommando Führer der UCK Terroristen in Kumanvo: Decani Mafia
    Beg Rizajt Kommando Führer der UCK Terroristen in Kumanvo: Decani Mafia

    Schweigen, der EU, USA, wenn die Terroristen auch noch mit UCK Uniformen, Terroristen und Banditen VerehrungKumanova4 auftreten. Zeri.infoFotos, welche die Main Stream Presse nicht zeigt. Ein Verbrecher Staat, wo Mörder, Terroristen im Hundert Tausender Paket, sich Shengin Visa Pässe besorgen, vor allem in Albanien und Mazeondien, für Drogen Handel und Beute Züge, welche schlimmer sind wie bei der Georgischen Mafia vor Jahren. Zentrale Geldwäsche Stelle, die Schweiz.Es gibt sogar Vergleiche das man Homo Sexuellen Hochzeiten, Clubs und Partys nicht legalsiert, was Homosexuelle Balkan Beauftragte, Aussenminister, Staatssekretäre, EU Abgeordnete als Grund für die Finanzierung eines Putsches ansehen, denn die Vorgänge sind in vielen Ländern identisch.

http://balkan-spezial.blogspot.de/2015/02/die-korrupten-eu-und-us-banditen-sind.html andere Beiträge zum Thema hier:

Noch ein korrupter Idiot muss etwas Sagen.

Biden Tells Macedonia PM to Fulfil Crisis Deal

Perona non grata, oder Mitglied im Deppen Club der Hirnlosen EU Botschafter, die vollkommen korruppt und dumm sind.