Macht Wechsel im Kosovo: Shpend Ahmeti, gewinnt das Bürgermeister Amt in Phristina

Ein Grundlegender Macht Wechsel im Kosovo, weil der Gewinner Shpend Ahmeti, der Kandidat der Albin Kurti Partei. Vetëvendosjes ist.

Insgesamt konnte die LDK, mit Isa Mustafa, aber 2 Rathäuser mehr gewinnen, womit man im Kosovo dann Wahl Sieger ist.

kosovo-run-off-elections-produce-dramatic-changes

News

Kosovo Run-Off Polls Produce Dramatic Changes

Eine knappe Stichwahl, wo die LDK mit Isa Mustafa verlor waren Wahl Fälschungen der LDK und Verhaftungen der Wahl Kommission Mitglieder voraus gegangen.

Kurz gesagt, haben die Kosovaren von dem kriminellen Enterprise des Hashim Thaci, aber auch von Iso Mustafa genug.

Publikuar: 01.12.2013 – 21:57

Komente (15) Publiko në:     

Foto: Driton Bublaku

Simpatizantëve u është drejtuar edhe Albin Kurti me fjalimin e tij.

“Fitorja e madhe që fillon në qytetin më të madh për të vazhduar në tërë Kosovën. Ju e keni bërë këtë fitore. Fitore e demokracisë, e republikës, e Prishtinës, e Shpendit, e Vetëvendosjes”, ka thënë Kurti.

Andere Ergebnisse

Prishtinë:
Shpend Ahmeti 51.5%
Isa Mustafa(LDK) 48.5%

Prizren:
Ramadan Muja (PDK)52.8%
Eqrem Kryeziu(LDK) 47.2%

Pejë
Gazmend Muhaxheri 55.9%
Ali Berisha(AAK-LDD) 44.1%

Gjakovë
Mimoza Kusari(AKR) 50.4%
Pal Lekaj(AAK-LDD)49.6%

Ferizaj
Muhamet Svarqa(LDK) 51.5
Agim Veliu(PDK)48.5%

Mitrovicë e Jugut
Agim Bahtriri(AKR) 52.1%
Avni Kastrati(PDK)42.9%

Gjilan
Lutfli Haziri (LDK)59.7%
Qemajl Mustafa(PDK) 40.3%

Suharekë
Sali Asllanaj (LDK) 53 %
Bali Muharremaj (AAK) 46%

Klinë
Sokol Bashota (PDK) 72%
Enver Berisha (AAK)23 %
Salim Januzi 60%

Bildung auf Kosovo Albanisch – UP-ja Regjistron Qindra Studentë Jashtë Kritereve

Hunderte erhielten eine nachträgliche Zulassung für ein Studium Im Kosovo, obwohl sie bei der extrem niedrigen Bildung auch bei den Aufnahme Prüfungen durchgefallen waren. Eines der Gründe warum es zu Unruhen früher mit den Serben kam, weil man nicht jeden ohne Schul Kenntnisse und Allgemein Bildung studieren lassen wollte, wobei die Präsidentin selbst, ebenso gefälschte Schul Zeungisse hat, gefälschte Polizei Ausbildungs Diplome und damit eine Betrügerin ist.

Es handelt sich um angebliche Zöglinge der Verbrecher Organisation UCK, wo die Kinder heute genauso primitiv sind, wie ihre Eltern, welche in UN Berichten oft als Kriminelle und Schläger beschrieben stehen, oder gar in US Berichten, als Terroristen.

Die Albaner geben mit Abstand am wenigsten für Bildung aus und oft sind Professoren nur dumme Idioten, welche aus einem Buch vorlesen, was sei selbst nicht verstehen. Die Weltbank warnte schon vor Jahren, das diese niedrige Bildung, die Zukunft auch in der Wirtschaft gefährdet. Genauso Idiotisch sind die Albanischen Regierungen und überwiegend Politiker, da die Intelligenz ausgewandert ist.

Man hat bei dieser Art oft nur gekaufter Diplome, die Garantie, das man Idioten als Partner hat, wenn man mit Albanischen Diplomen von Tetova, Phristina, Tirana oder Durres darher kommt.

Albanien beginnt neu auch in der Bildung: Die Idiotie Universitäten, um Analphabeten

Schläger, Verbrecher, Ziegenhirten werden Univeristäts Rektoren

Bedri Selmani

Bedri Selmani
Eine eigene Uni haben alle besseren Betrüger im Kosovo und Albanien, ein reines Mafia Geschäft! Nachdem Modell der Albanischen Super Drogen Mafia, welche Lehrmeister war: Sokol Kociu.

Von Nazi’s bis üblen Abzockern: Die Ausbildungs Mafia mit ihrem “Schwarzen Loch”

Kolegji Universitar VICTORY

Bedri Selmani: Abgeordneter mit Mafia Univeristät im Kosovo, ein Langzeit Betrüger

 

Weltbank Bericht über das Albanische Bildungs Desaster: 57 % verstehen nicht einmal was sie lesen

Balkan education Mafia: Romanian education system rocked by scandals

Rektor Mujë Rugova, Muster Beispiel wie Kriminelle, einen Universitäts Betrieb bei den Albaner führen

Bildung Uni Kooperation Mafia: Naser Mrasori wurde nun Rektor der Uni in Peja

UP-ja Regjistron Qindra Studentë Jashtë Kritereve

Rektorati i Prishtinës | Foto: Njomza SalihiRektorati i Prishtinës | Foto: Njomza Salihi

nga  Meritë Kraniqi PrishtinëNëntor 25, 201316:53

© Të drejtat autoriale

Qindra veta kanë marrë statusin e studentit sivjet, ndonëse nuk kishin mundur të kalonin në provimin pranues. Fillimisht kishin provuar të regjistroheshin në mënyrë të rregullt, por kishin dalë keq në teste. Pas kësaj, shoqatat e veteranëve të UÇK-së, të invalidëve të luftës dhe të familjeve të dëshmorëve i kishin përfshirë ata në një listë, të cilën ua kishin adresuar Rektoratit të UP-së. Këta të fundit i kishin pranuar në pako, duke u mbështetur në një memorandum pa bazë ligjore.

Universiteti i Prishtinës ka pranuar edhe sivjet qindra studentë të rinj, duke u thirrur në një memorandumi që nuk ka mbështetje në ligjet e arsimit dhe në vet Statutin e këtij institucioni publik të arsimit të lartë.

Ishin përfshirë në konkurrencë, por kishin treguar rezultate të pamjaftueshme në dy provime pranuese që sivjet ka organizuar Universiteti.

Këtë veprim për pranimin e studentëve që nuk arrijnë të tregojnë rezultate të mira në teste, universiteti më i madh publik në Kosovë e ka bërë që nga pas lufta duke u thirrur në një memorandum që është ripërtërirë përvitshëm e që është arritur me organizatat e dala nga lufta.

Rektoratit të UP-së për vitin akademik 2013/2014 iu dorëzua një listë me 649 emra nga shoqatat e dala nga lufta, numër ky i cili është derguar vetëm në afatin e dytë.

UP ka publikuar në faqën zyrtare të saj listat me emrat e personave që duhet të regjistrohen në universitet bazuar në memorandumin e lidhur mes palëve.

Bazuar në praktikën e zbatimit të memorandumit aplikantët hyjnë në teste pranuese. Përkundër që nuk tregojnë rezultate të mira emrat e tyre dërgohen në rektorat për regjistrim në fakultetet ku i janë nënshtruar testeve.

Zbatimi i një memorandumi të tillë ishte ndërprerë vetëm gjatë periudhës 2007-2009. Por, praktika është vënë sërish në jetë, me t’u bërë rektor Mujë Rugova në korrik të 2009-ës.

Ai kishte firmosur më 2009 memorandumin e  bashkëpunimit me tri organizatat e dala nga lufta: Shoqatën e Invalidëve të Luftës së UCK-së, Organizatën e Veteranëve të Luftës dhe Shoqatën e Familjarëve të Dëshmorëve të UCK-së. Memorandumi nuk ishte kufizuar vetëm në qëllimin për krijimin e lehtësive për studime për familjarët e këtyre kategorive.

“Kur e kemi lidhur memorandumin jemi mbështetur në listat e organizatave të dala nga lufta. Arsim Bajrami

Përveç lehtësimeve financiare, UP-ja ua ka mundësuar atyre të pranohen si studentë të rregullt apo me korrespodencë edhe nëse këta të fundit nuk i përmbushin kriteret në Statutin e Universitetit.

“Universiteti i Prishtinës merr për obligim për të ndihmuar kategoritë e lartcekura në çështjet me sa vijon: në regjistrimin si student të rregullt dhe me korrespodencë, në lirimin nga pagesa e semestrave, mbështetjen me bursa, sigurimin e literaturës falas dhe ndihma të tjera sipas nevojës”, thuhet në memorandumin e UP-së me tri organizatat e dala nga lufta.

Kjo praktikë është aplikuar që nga paslufta, ndërsa ajo ishte stopuar në kohën kur Enver Hasani ishte rektor i UP-së. Hasani, që tash është kryetar i Gjykatës Kushtetuese, atëkohë e kishte konsideruar të jashtëligjshëm dokumentin dhe njëkohësisht diskriminues.

Kishte deklaruar se nuk duhet bërë kompromis me dijen, e në anën tjetër kishte shprehur gatishmëri për të krijuar të gjitha lehtësirat e mundshme për studentët e kategorive sociale të dala nga lufta, me kushtin që paraprakisht ata vet të fitonin statusin e studentit, mbështetur në kriteret e parapara me konkurs.

“Kërkesa për të regjistruar në atë mënyrë studentët është kundër çdo ligji dhe kundër çdo etike. Vetëm ne nuk kemi pasur luftë: kanë pasur edhe kroatët, edhe boshnjakët, edhe britanikët, edhe Vietnami, dhe në asnjë rast dhe në asnjë ligj, as këtu e as atje, nuk lejohet regjistrimi i 500 njerëzve me listë, pa respektuar procedurat ligjore”, kishte deklaruar Hasani për Kohën Ditore më 10 korrik të vitit 2007.

Por, Arsim Bajrami, rektori që ka iniciuar këtë memorandum menjëherë pas luftës ende e mbron atë.

E konsideron të drejtë dhe obligim institucional për t’i  ndihmuar kategorive të dala nga lufta.

“Kur e kemi lidhur memorandumin jemi mbështetur në listat e organizatave të dala nga lufta. E kemi pasur obligim shtetëror që ta përkrahim këtë kategori”, deklaroi Bajrami për Gazetën Jeta në Kosovë.

Ai pranon se nuk kishte bazë ligjore që mundësojnë pranimin e studentëve pa e kaluar provimin pranues.

“Atëkohë në Kosovë nuk ka pasur ligje pasi ka qenë periudha e pas luftës”, deklaroi Bajrami.

Studentët pranohen pa e kaluar provimin

Mbështetur në memorandumin që në emër të UP-së e ka firmosur ish-rektori Mujë Rugova,  Rektorati nuk bën verifikimin nëse vërtet studentët u përkasin familjeve të kategorive që përfaqësojnë tri shoqatat e luftës. I vetmi verifikimin që u bëhet këtyre listave nga ana e rektoratit është dëshmia nëse këtë emra kanë kanë konkurruar në konkursin e rregullt për provimin pranues.

Mjafton lista që organizatat e dala nga lufta ia dërgojnë rektoratit të UP-së, dhe këta të fundit t’i regjistrojnë si studentë të rregullt përkundër që të gjithë ata emra nuk e kanë kaluar provimin pranues.

Për këtë vit akademik, nga lista e organizatave kanë shkuar në Rektorat mbi 800 emra, prej të cilëve 649 emra janë dërguar në afatin e dytë në shtator dhe rreth 200 të tjerë në afatin e parë në korrik të këtij viti.

Fakulteti i Edukimit është fakulteti të cili i janë shtuar më së shumti studentë nga kjo kategori. Gjithsej 191 studentë. Pas tij është fakulteti Ekonomik me 112 studentë, i pasuar nga ai i Mjekësisë me 97, të cilët i takojnë vetëm listave të afatit të dytë, pa u përfshirë edhe afati i parë.

Rektorati i Universitetit të Prishtinës nuk është përgjigjur në pyetjen e gazetës Jeta në Kosovë se cila është baza ligjore e këtij memorandum.

“Ne e kemi bërë çdo gjë transparente moti. Në web faqen tonë e keni listën që e kanë dërguar shoqatat dhe ne e kemi publiku. Rektorati

“S’ka memorandum që pranon studentë jashtë konkursit. Ka memorandum që i referohet familjeve të kategorive që sjellën nga shoqatat e luftës, por të cilat duhet paraprakisht të konkurrojnë në konkurs. Ky memorandum është nënshkruar nga menaxhmenti i kaluar (jo nga ne), kurse aktualisht bordi i UP-së është duke e rishqyrtuar këtë memorandum”, thuhet në përgjigjen e zyrës së informimit në rektoratin e UP-së.

Ndryshe nga kjo, konkursi i shpallur nga UP-ja për regjistrimin e studentëve në vitin akademik 2013-2014, saktësonte se “të drejtë radhitjeje përkatësisht pranimi kanë vetëm kandidatët që arrijnë 30 për qind nga numri i pikëve të parapara për provim pranues”.

Përkundër që këta studentë janë pranuar pa përmbushur këtë kusht, apo pa marrë pikë të mjaftueshme për të hyrë brenda kuotës së paraparë për fakultetin ku kanë konkurruar, në rektorat kanë thënë që ata nuk janë pranuar jashtë konkursit.

“Ne e kemi bërë çdo gjë transparente moti. Në web faqen tonë e keni listën që e kanë dërguar shoqatat dhe ne e kemi publiku. Ne vetëm i kemi verifiku ata emra se a kanë konkuru në konkurs të rregullt”, kanë thënë nga rektorati.

Edhe rektori i Universitetit të Prishtinës, në hapje të vitit të ri akademik, kur është pyetur se a ka pasur regjistrime të jashtëligjshme këtë vit, është deklaruar që nuk ka ndodhur kjo por ka përmendur pranimin e një numri të studentëve në kuadër të një memorandumi me shoqatat e dala nga lufta që nuk ka shkuar sipas procedurave.

“…Hiç respektimin e një memorandumi me shoqatat e dala nga lufta që ne kemi qenë të shtrënguar ta zbatojmë”, kishte thënë Gashi, kur kishte folur për rregullësitë në regjistrime.

Kërkesat e shoqatave nuk refuzohen nga UP-ja

Shoqatat e dala nga lufta, kanë deklaruar se janë pranuar të gjithë studentët nga listat me emra që ata kanë dërguar në Rektorat.

“Asnjë problem deri më tash nuk e kemi pasur. Të gjithë emrat që ja kemi dërguar pa problem janë regjistruar në UP, dhe asnjë ankesë nuk e kemi pas nga rektorati”, ka thënë Muharrem Xhemajli nga Shoqata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së.

Sipas tij mjafton që aplikantët të futën në provime pranuese në fakultetete përkatëse dhe organizatat e dala nga lufta e dërgojnë në rektorat listën e personave që duhet të regjitrohen.

…………………….

http://gazetajnk.com/?cid=1,979,7086

Der Betrug an Tausenden von Studenten mit ungültigen Diplomen, durch Betrugs Universitäten in Albanien

Albanische Medien berichteten schon im Januar, das in Test, Albaner unter dem niveau von Tieren liegen, wie Delfine, Elefanten oder Affen. Schweizer Medien, berichten, das die Albaner sich beim Haus Bau weigern, überhaupt Lot und Wasser Waage zu benutzen, mit allen Folgen, das alle Wände schief sind. Das war bereits das Niveau der alten Ägypter, oder Maya’s

Studentet Shqiptare ngelen ne klase, pike me te ulta ne teste te ndryshme sesa studentet e vendeve te tjera, disa kafshe.

15 Janar, 2013

studentet

studentet

Teste te ndryshme logjike, psikologjike dhe verbale kane treguar qe studentet Shqiptare jane te fundit ne bote ne krahasim me studentet e tjere te te njejtes grup moshe, e madje kane pike me te ulta edhe sesa disa kafshe te caktuara, si pershembull delfinat, elefantet dhe majmunet.

Gjate testit te permanences se objektit, u pa qe shume nga keta studente nuk e kuptojne qe objektet vazhdojne te ekzistojne, edhe pasi ato nuk mund te shihen ose degjohen. Nje test te tille nuk e kalojne dot edhe shumica e kafsheve, pervec nje numri shume te vogel kafshesh inteligjente te permendura me larte.

Studentet shqiptare kane gjithashtu pike shume te uleta ne testimet e kryera ne lëndën e drejtshkrimit të gjuhës shqipe, fizikë, matematikë, kimi, biologji, letërsi apo gjuhë.

Keto fakte alarmante e kane zgjuar nga gjumi Ministrine e Arsimit dhe Shkences (MASH) e cila ka ngritur nje grup pune te perbere nga akademike, politikane, veterinere dhe pedagog universitetesh, te cilet pasi jane testuar ne lendet e lartpermendura i jane perveshur punes.

Dicka duhet bere sa me shpejt, perpara se studentet shqiptare te ngelen mbrapa edhe kafsheve te tjera, si derrit, kalit, gomarit, etj – kafshe keto qe akoma kane pike me te ulta se sa ata.

http://kokqepa.com/2013/01/

Das wird in der besten Albaner Presse geschrieben, was jeder in Albanien seit Jahren wusste. Albanien beginnt neu auch in der Bildung: Die Idiotie Universitäten, um Analphabeten produzieren

Die EU hat weniger Demokratie als das Ex-Kommnistische Zentral Büro von Russland

Früher wurden die Mitglieder des Zentral Büros der Kommunistischen Partei in Moskau gewählt. Diesen einfachen Demokratie Status, hat bis heute nicht einmal die vollkommen korrupte EU erreicht, welche schlimmer als Kommunistische Partei Zirkel hausen und wie seit Jahren bekannt, bestimmen Hinterhof Treffen, wer der Präsident wird wie Herman Van Rompuy, oder José Barosso.

Muster Beispiel ist dieser lächerliche Club, der Inkompetenz: European Council on Foreign Relations (ECFR), als Ableger des CFR: Front Organisation im Drogen und Waffen Handel

Beides Sprachrohre der Betrugs Banker und Finanz Mafia.

Die Ukraine braucht die EU nicht

Sonntag, 1. Dezember 2013 , von Freeman um 10:00

Stefan Kornelius leitet seit 2000 das aussenpolitische Ressort der Süddeutschen Zeitung. Am Freitag hat er einen Artikel veröffentlicht mit der Überschrift „Eine einzige Demütigung„, denn er meint: „Die EU hat sich vom ukrainischen Präsidenten Janukowitsch am Nasenring durch die Manege ziehen lassen. Am Ende der sechsjährigen Verhandlungen steht sie düpiert da. Das ist fatal. Denn es reicht nicht, wenn Europa Werte hat, es muss sie auch verteidigen können. Sonst werden sich Staaten wie die Ukraine niemals sicher fühlen.“ Ich habe mir erlaubt ihm meinen Kommentar darauf zu schreiben:

Pro-Unkraine Demo in Lviv am vergangenen Dienstag

Sehr geehrter Herr Kornelius

Ich kenne die Verhältnisse in der Ukraine einigermassen und auch die in der EU. Alleine über ihren Satz „Denn es reicht nicht, wenn Europa Werte hat, es muss sie auch verteidigen können“ musste ich laut lachen und frage mich, in welcher Illusion und welchem Irrglauben leben Sie eigentlich? Noch lachhafter sind Ihre Sätze: „moralische Überlegenheit“ und „begehrtere Wertegemeinschaft“ was Ihrer Meinung nach die EU darstellt. Ist das eine Verarsche oder meinen sie das ernst?

Seit wann hat die EU moralische oder sonstige Werte die man verteidigen muss? Meinen sie dieses undemokratische künstliche Gebilde, wo man keinen einzigen Vertreter der EU demokratisch wählen kann und deshalb sie überhaupt nicht legitimiert sind? Weder den Präsident der Europäischen Kommission, José Barosso, oder den Präsidenten des Europäischen Rates, Herman Van Rompuy, noch die Hohe Vertreterin der EU für Aussen- und Sicherheitspolitik, Catherine Ashton, kann man wählen oder abwählen. Auch keinen einzigen EU-Kommissar kann man wählen. Diese despotische Kabale und wie sie zustande kommt erinnert an das Politbüro der UDSSR früher, obwohl die sogar eher gewählt wurde.

Dazu kommt noch, das Europäische Parlament hat nichts zu sagen. Die Abgeordneten dürfen nicht mal Gesetze einbringen, was eigentlich die Hauptaufgabe eines Parlaments wäre. Die EU-Kommission macht die Gesetze und das Parlament muss nur angehört werden. Was ist das schon? Angehört heisst, die Parlamentarier können ignoriert werden. Die EU ist eine Diktatur, sollte eigentlich EUDSSR heissen, denn sie wird von einem Politbüro von Kommissaren zentral und planwirtschaftlich geführt, die keine demokratische Legitimation hat.

Es ist doch DIE IRONIE überhaupt, dass die EU zu dem geworden ist, was die Sowjetunion mal war und Russland mehr Demokratie aufweist. Das Whistleblower nur in Russland Schutz vor Verfolgung finden, weil ihnen im Westen die Auslieferung in die „United Stasi of America“ droht, wo sie zum Tode verurteilt werden. Wer führt denn alle Kriege auf der Welt? Doch nur die Amerikaner mit ihren Lakaien den NATO-Staaten. Ist doch eine völlig verkehrte Welt geworden.

Deshalb, welche Werte hat die EU die man verteidigen muss und die es wert sind in die Ukraine zu exportieren?

Etwa der völlige Mangel an Demokratie? Das man die EU-Führung nicht wählen kann? Dass es sich mit Brüssel um eine Diktatur handelt? Dass die Bürger der EU immer mehr in die Armut getrieben werden? Dass die EU die höchste Arbeitslosigkeit der letzten 100 Jahre aufweist? Dass die meisten EU-Staaten völlig bankrott sind und in Schulden ertrinken? Dass die EU-Bürger systematisch ihre Menschenrechte verlieren und komplett von den Geheimdiensten ausgehorcht, bespitzelt und ausspioniert werden? Dass die EU über ihre Schlägertruppe NATO sich an jedem Angriffskrieg der Amerikaner beteiligt? Sind das die Werte die Sie meinen?

Was die EU erlebt ist eine Entdemokratisierung und Dezivilisierung!!!

Hier weiterlesen: Alles Schall und Rauch: Die Ukraine braucht die EU nicht http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2013/12/die-ukraine-braucht-die-eu-nicht.html#ixzz2mEcIW8Xm

Einfach lächerlich was die Demokratie nennt mit dieser Banken Mafia und korrupten Politikern

Ivica Dacic a parnter of the serb Mafia: Mafia style killing

 

NUMBER OF CRIMES COMMITTED BY POLICE STAFF RISING

Dacic, for how long is your Gendarmerie staff is going to kill?

Vuk Z. Cvijic | 29. 11. 2013. – 02:00h | Foto: K. Kamenov | Comments 0

When shall police eliminate murderers among their own staff? This question becomes inevitable after murder in Nis committed by Aleksandar Racic of the Gendarmerie staff. The number of murderers among the police staff is rising dramatically.

Mafia style killings committed by police staff set inevitably the question of responsibility of Ivica Dacic, the Police Minister. Whom, for example Prime Minister Dacic might recall? The investigation over the Gendarmerie staff of the Nis District involved in business dealings of criminal groups from Nis, has not ended with expected and announced arrests.

 

 

The investigation called ‘Action’ was led by the Criminal Police Administration (UKP) while the Internal Control Sector (SUK) also led its own investigation and forwarded the covering report to the prosecution in Nis seven months ago. The arrests were planned to take place at the beginning of April but at the order from Dacic’s Cabinet the action was aborted.
Experts are pointing to undisputable responsibility of Dacic for the actual situation in the police.
– I do not believe that the Prime Minister who is engaged in Brussels in matters that are very important for Serbia has direct control over all in the police. He should resign from the post of the Police Minister, while the Police Director should intensify counter-intelligence activity at the Gendarmerie’, Boza Prelevic, former police co-minister says.

…………….

http://english.blic.rs/In-Focus/10060/Dacic-for-how-long-is-your-Gendarmerie-staff-is-going-to-kill

the criminal police group: Dragan Dikic,
Veselin Miličkovic, potpukovnik
Srđan Kocic, major
Ivan Petkovic
Dejan Milenkovic
Nenad Maksimovic
Ljubiša Puzovic
Miloš Mitic
Danilo Paunovic
Srba Ilic
Aleksandar Ilic
Dejan Nikolic
Nikica Ristic
Miloš Savic
Miroslav Rajic
Milan Jovanovic
Bojan Cvetkovic