Die UN zahlt 65.000 $ Entschädigung für die Verbrechen des UN Leiters Joachim Rückers und Steven Schook – 65 Mijë Dollarë për Hakmarrjen e UNMIK-ut

Die die kriminellen Umtriebe des Steven Schook (der ist heute noch im Kosovo bei seinen Mord Banden) und Joachim Rückers u.a. zur Beschlagnahme der Computer führte ist seit Jahren bekannt. Aber Beide waren so kriminell, das man vor Erpressung und Pass Wegnahme nicht zurück schreckte, wenn eine Person, Details ihrer Profi kriminellen Karriere outete bei der UN. Nun wurde erstmal eine Entschädigung bezahlt.

in diesem Verbrecher Kartell, ermittelt unverändert die

 

Magisch zog es die Politik Kriminellen an, welche mit Luft und Betrugs Consults, Wirtschafts Vereinen  und Projekten Milliarden stahlen.

Im Kosovo gibt es bis heute kein neues Kraftwerk, was Alles sagt, nur Alles wird privatisiert, sprich gestohlen. Dafür war Steven Schook, als UNMIK Vize Chef, der Chef für die Auftrags Morde, von Zeugen rund um die Verbrecher Familie des Ramuz Haradinaj und dem verurteilten Daut Haradinaj, der heute schon wieder als profi Krimineller und Mörder im Parlament sitzt und seinen Mafia Zirkel, mit falscher Identitäten mindestens nach Süd Deutschland ausdehnt udnd bereist.

1999: Bundeswehr wird im Kosovo begrüßt
Quelle: img115.imageshack.us

…………

l. In diesen zehn Jahren ist die Korruption gewachsen, sie wurde nicht bekämpft”. Es gebe unter anderem “Tausende von Fällen (…) von Kriminellen, die noch nicht vor Gericht gestellt wurden”. Sämtliche Chefs der Besatzungsverwaltung UNMIK, die laut Pack der faktischen Unterstützung von Korruption schuldig sind, stammten aus EU-Staaten, allein zwei davon aus der Bundesrepublik. Deutschland ist der Staat, dem stets der größte Einfluss auf die UNMIK-Verwaltung zugeschrieben wurde.[12] (PK) ……………………………  http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=14827

11 Apr 13
Former UN Whistleblower Urges US to Cut Funds

James Wasserstrom has urged the US to cut UN funding, after the organisation awarded him far less money for mistreatment by the UN mission in Kosovo than he was seeking.

Bardh Shkreli
BIRN

Pristina

Former UN whistleblower James Wasserstrom on Monday said he had sent a letter to the US Secretary of State, John Kerry and the Senate, urging them to slash funding for the UN.

He urged the US to cut funds by 15 per cent, as „the United Nations failed to reward whistleblowers for reporting crime”. The US is the biggest single contributors to UN, covering 22 per cent of the budget.

The UN Dispute Tribunal decision on March 15 awarded him $65,000 as compensation for his mistreatment by the UN Mission in Kosovo, UNMIK, following his reports to investigative bodies of the organization on conflicts of interest and corruption in its Kosovo mission.

But Wasserstrom said he was not satisfied with the compensation and would appeal. He is seeking far larger damages of $3.1 million.

Wasserstrom, a US citizen, now works as a consultant on anti-corruption in the US embassy in Afghanistan.

Andrea Young, spokesperson for UNMIK, told BIRN that, “as litigation is ongoing, we cannot offer a comment.”

In 2007, Wasserstrom, then working in UNMIK, heard allegations that the former Minister of Energy for Kosovo, Ethem Ceku, and the deputy head of UNMIK, Steven Schook, were to receive bribes as part of an agreement to build a new power plant in Kosovo.

As a result of his attempts to bring the matter to light, Wasserstrom was stopped at the border of Kosovo while traveling to Greece in May 2007 and told he could not leave the country. His passport was confiscated and his office sealed off. His car and house were searched while some of his possessions were confiscated.

Posters with his picture were placed in UNMIK offices all over Kosovo. Soon after, his contract with UNMIK was terminated and he lost all other work-related benefits.

Schook, in an earlier statement, told BIRN that he was “very happy” that the tribunal had ruled in favour of Wasserstrom. “What happened was wrong,” he said. “I hope he gets major compensation.”

He said he was not aware of the claims that Wasserstrom had made against him, adding that investigations against him had not uncovered evidence of illegal actions.

Former minister Ceku said that the matter has been investigated and that his name has been cleared.

Schook now works as an advisor to the head of the Alliance for the Future of Kosovo, Ramush Haradinaj. He lives in Kosovo and stopped working for UN since 2007.

…………………

“Unfortunately this panel… had only limited responsibilities and was helpless in relation to the immunity of high officials of UNMIK,” he said.

All cases involving senior officials of UNMIK have since been transferred to the EU law and order mission, EULEX.

Balkaninsight

65 Mijë Dollarë për Hakmarrjen e UNMIK-ut

PrishtinëPrill 10, 201315:49
© Të drejtat autoriale
Denoncuesi amerikan James Wasserstrom, i cili paralajmëronte Kombet e Bashkuara rreth një ryshfeti të mundshëm ku do të përfshiheshin ish-ministri kosovar Ethem Çeku dhe ish-zëvendësshefi i UNMIK-ut Steven Schook në rastin e termocentralit të ri në Obiliq, ka ftuar SHBA-të që të ndalojnë donacionet për OKB-në. Wasserstrom kërkonte mbi tre milionë euro kompensim për presionin që i bënte UNMIK-u, por iu ndanë vetëm 2 për qind e tyre.

Tribunali i Kontesteve të Kombeve të Bashkuara më 15 mars të këtij viti kishte vendosur t’i ndajë 65 mijë dollarë amerikanë James Wasserstrom-it si dëmshpërblim për keqtrajtimin e tij nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë, UNMIK, pasi kishte lajmëruar organet hetuese të organizatës për konflikt interesi dhe korrupsion të mundshëm brenda misionit të saj në Kosovë.

Wasserstrom, cili tani punon si ekspert kundër korrupsionit pranë Ambasadës së SHBA-së në Kabul, e ka apeluar vendimin. Ai kërkonte 3,130,656.50 dollarë.

Më 2007, derisa punonte në UNMIK, ai kishte dëgjuar zëra, sipas një kopjeje të aktgjykimit të OKB-së, se ministri i atëkohshëm i energjisë, Ethem Çeku, dhe zëvendësshefi i UNMK-ut, amerikani Steven Schook, do të pranonin ryshfet si pjesë e marrëveshjes për ngritjen e një termocentralit të ri në Obiliq.

Wassertrom, atëherë përgjegjës për mbikëqyrjen e Ndërmarrjeve Publike, përfshirë Korporatën Energjetike të Kosovës, KEK, e përcolli këtë informatë te Zyra e OKB-së për Shërbime të Mbikëqyrjes së Brendshme, bashkë me shqetësimin e mëvonshëm se krijimi i Bordit të ri të KEK-ut, me përfshirje të Çekut dhe pjesëtarëve të tjerë të qeverisë, ishte i jashtëligjshëm.

Sipas deklaratës së tij, përpjekjet e tij për t’i ndalur politikanët nga emërimi në borde të ndërmarrjeve publike e kishin futur atë në konflikt të vazhdueshëm me Schook-un.

Si pasojë e punës së tij, Wasserstrom ishte ndalur në kufi të Kosovës gjersa udhëtonte për në Greqi në maj të vitit 2007 dhe atij iu tha se nuk mund ta lëshonte shtetin. Pasaporta tij ishte konfiskuar ndërsa ishin bastisur zyra, automjeti dhe shtëpia e tij. Posterë me foto të tij ishin vendosur në ndërtesat e UNMIK-ut në Kosovë. Pas kësaj kishte pasur edhe ndërprerja e kontratës si dhe të gjitha beneficioneve tjera.

Associated Press raportoi të martën se në një konferencë për shtyp Wessertrom kishte deklaruar se i kishte nisur një letër sekretarit amerikan të shtetit John Kerry dhe senatit amerikan për të zvogëluar fondet e këtij shteti për Kombet e Bashkuara në masën e 15 për qind, pasi sipas tij organizata “ka dështuar në shpërblimin e denoncuesve të krimit”.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë kontribuuesi më i madh në OKB, me 22 për qind të të gjithë buxhetit të saj.

Kosumi: Nuk kishim kompetencë hetimi

Andrea Young, nga zyra e zëdhënësve dhe marrëdhënieve me publikun e Misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK), i tha gazetës se “pasi procesi ligjor është ende në proces e sipër” misioni nuk mund të komentojë tash për tash.

Ish-zëvendësshefi i UNMIK-ut Steven Schook, në një prononcim të mëhershëm për gazetën, kishte thënë se e ishte “shumë i lumtur” që tribunali kishte vendosur në favor të Wasserstromit.

“Ajo që kishte ndodhur ishte gabim”, thoshte ai. “Unë shpresoj se do të marrë kompensim të madh”.

Schook deklaronte se nuk ishte në dijeni për pretendimet e bëra nga Wassertrom ndaj tij, duke shtuar se hetimet ndaj tij nuk kanë zbuluar dëshmi të veprimeve të jashtëligjshme. Ndërkohë, ish-ministri Ethem Çeku thoshte se kjo çështje është hetuar më herët dhe se emri i tij është pastruar nga të gjitha pretendimet.

Steven Schook tani punon si këshilltar i kryetarit të partisë Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, parti kjo në opozitë në Kosovë. Ai jeton në Kosovë dhe që nga viti 2007  nuk punon në OKB.

“Ajo që kishte ndodhur ishte gabim. Steven Schook

Ish-kryeministri i Kosovës në periudhën 2005-2006, Bajram Kosumi, thotë se qeveria e tij nuk kishte dyshime për korrupsion në misionin e Kombeve të Bashkuara. “Dhe ne nuk kemi pasur kompetenca të hetojmë afera korruptive të mundshme të UNMIK-ut në Kosovë”, tha Kosumi për Gazetën Jeta në Kosovë.

“Marrëdhëniet në mes UNMIK-ut dhe Kosovës deri në vitin 2004 kishin qenë thuajse një luftë e pashpallur”, shtoi ai. “Por, me ardhjen time si Kryeministër ato filluan të përmirësoheshin dukshëm. Qeveria e Kosovës dhe UNMIK-ut i harmonizuan qëndrimet politike dhe erdhi deri tek një shkrirje e marrëdhënieve të ngurta”.

Ariana Qosaj, analiste për korrupsion në institutin KIPRED, thotë se vetë rasti Wasserstromit tregon se ka pasur korrupsion brenda UNMIK-ut. “Për fat të keq shumë pak raste kanë dalë në sipërfaqe dhe janë bërë të njohura për publikun. Pjesëtarët e UNMIK-ut kanë pasur imunitet, prandaj institucionet vendore nuk kanë mundur t’i hetojnë ata”, i tha Qosja gazetës.

“Marrëdhëniet në mes UNMIK-ut dhe Kosovës deri në vitin 2004 kishin qenë thuajse një luftë e pashpallur. Steven Schook

…………….

http://gazetajnk.com/?cid=1,3,5265