Kosovo Spezial Polizist und ein Hotel Besitzer rauben in Barcelona: Massoud Barzani im Hotel aus

Massoud Barzani, war vom FC Barcelona eingeladen worden und es ist erstaunlich, das jemand 1,9 Millionen € in cash dabei hatte und über 1 Millionen € teuren Schmuck und teure Handys. Alles wurde gestohlen, als sein Hotel Zimmer ausgeraubt wurde.   Barzani, gehört zu den ältesten Gangster Familien der Welt und das seit Generationen.

Die Kosovaren waren auf einem tradionellen Plünderungs Feldzug im Lande, wobei Saim Januzi, als Mitglied der Polizei Spezial Einheit ROSU, ihr Partner war, wobei die Verbindung Gangster und Polizei auch eine Albanische und Balkan Tradition ist. Man reiste mit gefälschten Pässen nach Barcelona, was auch eine Kosovo Tradition ist.

President of Iraqi Kurdistan

Massoud Barzani

Massoud Barzani and his relatives allegedly control a large number of commercial enterprises in Kurdistan-Iraq, with a gross value of several billion US dollars. The family is routinely accused of corruption and nepotism by some Kurdish media as well as international observers including Michael Rubin. In spite of the alleged accusation, President Barzani on several occasions has denied involvement in any commercial enterprises.[5] In May 2010 the journalist Sardasht Osman was murdered after criticising the Barzani family.[6] In July 2010 the opposition paper Rozhnama accused the Barzani-led KDP of pocketing large sums from illegal oil-smuggling.[7]

Vjedhja e shekullit në Barcelonë, vepër e hajnave nga Kosova

Publikuar: 12.08.2012 – 18:48

Prishtinë, 12 gusht – Të jep përshtypjen e një skenari të një filmi aksion: një bandë kriminele shqiptare, e dhënë pas kazinove, kryen një plaçkitje guximtare ndaj të birit të pasur të presidentit kontrovers nga Lindja e Mesme, në një nga hotelet më luksoze të botës. Por, ky rrëfim nuk është fiktiv. Në fakt është rast që aktualisht po gjykohet në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë.

Katër shqiptarë të Kosovës akuzohen për vjedhjen e stolive dhe mallrave luksoze në vlerë prej gati 2 milionë eurove në dhomën e një gjenerali në hotelin me pesë yje në Barcelonë – birit të presidentit kurd irakian, Massoud Barzani.

“Hotel Arts”, që vizitohet nga personalitete botërore, si Mick Jagger, Eric Clapton dhe Cindy Crawford, është votuar si një nga vendet më të preferuara në botë për të takuar yje.

Por, më 20 korrik 2009, mrekullia arkitektonike e xhamit dhe çelikut, e cila është pjesë e zinxhirit “Ritz-Carlton”, ishte nikoqire e një grumbulli të çuditshëm të vizitorëve: katër hajdutë shqiptarë të Kosovës, që kishin shënjestruar birin e presidentit të Kurdistanit,  Mansour Barzani, zbulon “Gazeta Jeta në Kosovë”.

Haki Januzi dhe Artan Xhaferi-Jelliqi akuzohen se kanë hyrë me forcë në dhomë të hotelit, duke ikur me byzylykë, unaza, vathë, qafore dhe telefona të shtrenjtë mobilë, të gjitha në vlerë prej 1.3 milionë dhe 1.9 milionë euro, ndërsa Sami Makolli dhe Shemsidin Benarba bënë roje në korridor dhe hutuan vëmendjen e stafit të recepcionit.

Makolli dhe Benarba kishin udhëtuar në Barcelonë me pasaporta të rrejshme dhe të gjithë – përveç Januzit, i cili theksoi se nuk ishte në Spanjë në atë kohë – kanë thënë se kishin ardhur në qytet për të luajtur bixhoz në kazino.

Afrim Ymeri, Abedin Beka – pronar i Hotelit “Kalaja”
në Vushtrri – dhe Saim Januzi – pjesëtar i njësisë speciale të policisë së Kosovës ROSU, që është edhe vëllai i të bashkakuzuarit Haki – akuzohen se kanë ndihmuar kryerësit pas plaçkitjes.

Në seancë në Gjykatën e Qarkut, në korrik, gjyqtari konstatoi se provat mbështesin pikat e aktakuzës dhe gjykimi i plotë pritet të mbahet në vjeshtë. Akuzat kundër Sami Makollit ishin të ndara nga të bashkakuzuarit, sepse ai nuk ishte i pranishëm në seancë. 

Erhan Brnicanin, Dusan Kadijevic dhe Nebojsa Bojovic, që të gjithë nga Serbia, gjithashtu përballen me akuza për tentim-pranim të mallrave të vjedhura.  
Vjedhja milionëshe e bandës kosovare në hotelin e Barcelonës

 

Të jep përshtypjen e një skenari të një filmi aksion – një bandë kriminele shqiptare e dhënë pas kazinove kryen një plaçkitje guximtare ndaj të birit të pasur të presidentit kontrovers nga Lindja e Mesme, në një nga hotelet më luksoze të botës. Por, ky rrëfim nuk është fiktiv, në fakt është rast që aktualisht po gjykohet në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë.

Katër shqiptarë të Kosovës akuzohen për vjedhjen e stolive dhe mallrave luksoze në vlerë prej gati 2 milionë eurosh në dhomën e hotelit me pesë yje në Barcelonë të një gjenerali, birit të Presidentit kurd irakian Massoud Barzani.

Hotel Arts, që vizitohet nga personalitete botërore si Mick Jagger, Eric Clapton dhe Cindy Crawford, është votuar si një nga vendet më të preferuara në botë për të takuar yje.

Por më 20 korrik 2009, mrekullia arkitektonike e xhamit dhe çelikut, e cila është pjesë e zinxhirit Ritz-Carlton, ishte nikoqire e një grumbulli të çuditshëm të vizitorëve: katër hajdutë shqiptarë të Kosovës që kishin shënjetstruar birin e Presidentit të Kurdistanit, Gjeneralin Mansour Barzani, Kreun e Forcave Speciale të Kurdistanit, zbulon Gazeta Jeta në Kosovë.

Haki Januzi dhe Artan Xhaferi-Jelliqi akuzohen se kanë hyrë me forcë në dhomë të hotelit duke ikur me byzylykë, unaza, vathë, qafore dhe telefona të shtrenjtë mobilë, të gjitha në vlerë prej 1.3 milionë dhe 1.9 milionë euro, ndërsa Sami Makolli dhe Shemsidin Benarba bënë roje në korridor dhe hutuan vëmendjen e stafit të recepcionit.

Makolli dhe Benarba kishin udhëtuar në Barcelonë me pasaporta të rrejshme, dhe të gjithë – përveç Januzit i cili theksoi se nuk ishte në Spanjë në atë kohë – kanë thënë se kishin ardhur në qytet për të luajtur bixhoz në kazino.

Afrim Ymeri, Abedin Beka – pronar i Hotelit Kalaja në Vushtrri – dhe Saim Januzi – pjesëtar i njësisë speciale të policisë së Kosovës ROSU, që është edhe vëllai i të bashkakuzuarit Haki – akuzohen se kanë ndihmuar kryerësit pas plaçkitjes.

Në seancë në Gjykatën e Qarkut në korrik, gjyqtari konstatoi se provat mbështesin pikat e aktakuzës dhe gjykimi i plotë pritet të mbahet në vjeshtë. Akuzat kundër Sami Makollit ishin të ndara nga të bashkakuzuarit sepse ai nuk ishte i pranishëm në seancë.

Erhan Brnicanin, Dusan Kadijevic dhe Nebojsa Bojovic, që të gjithë nga Serbia, gjithashtu përballen me akuza për tentim-pranim të mallrave të vjedhura.

Plaçkitja

Më 15 korrik, Afrim Ymeri kontaktoi me Artan Xhaferi-Jelliqin. Xhaferi-Jelliqi i tha Ymerit se ishte në Barcelonë me “Saminë”, “Shemin” dhe “Hakinë”, duke shtuar se Shemi sapo ishte liruar nga burgu. Ymeri shtoi se ai do të ishte në aeroportin e Prishtinës të nesërmen.

Regjistrat e aeroportit tregojnë se Ymeri kishte qenë në Barcelonë nga 6 korriku, por ishte kthyer në Kosovë më 16 korrik.

Sipas bisedave telefonike ndërmjet Ymerit dhe Xhaferi-Jelliqit, të përgjuara si pjesë e një hetimi tjetër, ky i fundit ishte ende në Barcelonë më 17 korrik 2009.

Sipas aktakuzës, Xhaferi-Jelliqi ankohej te Ymeri se ishte bërë shumë vështirë për të vjedhur sepse Barcelona ishte mbushur me hajdutë.

Pastaj ai shpjegoi se zakonisht janë tri grupe që presin të vjedhin çanta nga “njerëzit mendjetrashë”.

“Afrim Ymeri pastaj i tha Artan Xhaferi-Jelliqit, ‘Tamam kur nuk e pret, ata dalin në sipërfaqe’ dhe shtoi ‘fatmirësisht ne jemi të mir뒔, shkruante në aktakuzë.

Më vonë gjatë bisedës, Ymeri i tha Xhaferi-Jelliqit se do ta thërriste atë të nesërmen dhe do t’i tregonte “të gjitha”. Pastaj i tha Xhaferi-Jelliqit, “të mos kesh merak fare, se krejt do bëhet mirë”.

Sipas raporteve të policisë së Spanjës, më 18 korrik, një shtetas irakian, Manzour Barzani, shkoi në Njësinë Hetimore të Policisë në qarkun Eixample të Barcelonës për t’u ankuar se gjersa ishte në taksi i është vjedhur një çantë në të cilën kishte stoli dhe objekte në vlerë prej 150,000 eurosh. Gjithashtu, atij i ishte vjedhur edhe kartela hyrëse e suitës së tij në Hotelin Arts.

Gazeta Jeta në Kosovë konfirmoi se personi i listuar në aktakuzë me mbiemrin Barzani ishte biri i Massoud Barzanit, Presidentit aktual të Rajonit të Kurdistanit në Irak dhe udhëheqësit të Partisë Demokratike të Kurdistanit.

Dy ditë më vonë, Barzani parashtroi një ankesë të dytë në polici në qarkun Ciutat Vella të Barcelonës, duke cekur se “persona të panjohur kishin hyrë me forcë në dhomën e tij në Hotelin Arts, në Barcelonë, dhe kishin vjedhur stoli dhe objekte të cilat sipas tij kishin vlerë prej rreth 1.9 milionë eurosh”.

Imazhet e kamerave vëzhguese të sigurisë në Hotelin Arts tregojnë se pesë njerëz ishin përfshirë në futjen me dhunë në dhomën 3009.

Xhaferi-Jelliqi dhe Haki Januzi ishin në korridor jashtë dhomës 3009 dhe e hapën derën me forcë gjersa Makolli dhe Benarba dhe një person tjetër i paidentifikuar kontrollonin qasjen në korridor përmes ashensorit dhe largonin vëmendjen e stafit të hotelit në recepcion.

Xharferi-Jelliqi, Makolli dhe Benarba pranojnë se ishin në Barcelonë gjatë kohës së plaçkitjes, por mohojnë të kenë qenë të përfshirë. Benarba dhe Makolli kishin udhëtuar me pasaporta të rrejshme.

Para vjedhjes, Ymeri veçse kishte qenë në kontakt me një blerës potencial të mallrave të vjedhura në Serbi.

Sipas aktakuzës, në periudhën 5 korrik dhe 16 gusht 2009, ai ka rënë në kontakt me persona të ndryshëm në Serbi dhe Shqipëri, duke rregulluar që Erhan Brnicanin, Dusan Kadijevic dhe Nebojsa Bojovic të bënin vlerësimin dhe blerjen e mallrave të vjedhura, gjegjësisht stolive dhe orëve, për një bos në Serbi emri i të cilit nuk është bërë i njohur.

Vjedhja milionëshe e bandës kosovare në hotelin e Barcelonës

 

 

Të jep përshtypjen e një skenari të një filmi aksion – një bandë kriminele shqiptare e dhënë pas kazinove kryen një plaçkitje guximtare ndaj të birit të pasur të presidentit kontrovers nga Lindja e Mesme, në një nga hotelet më luksoze të botës. Por, ky rrëfim nuk është fiktiv, në fakt është rast që aktualisht po gjykohet në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë.

 

Katër shqiptarë të Kosovës akuzohen për vjedhjen e stolive dhe mallrave luksoze në vlerë prej gati 2 milionë eurosh në dhomën e hotelit me pesë yje në Barcelonë të një gjenerali, birit të Presidentit kurd irakian Massoud Barzani.

 

Hotel Arts, që vizitohet nga personalitete botërore si Mick Jagger, Eric Clapton dhe Cindy Crawford, është votuar si një nga vendet më të preferuara në botë për të takuar yje.

 

Por më 20 korrik 2009, mrekullia arkitektonike e xhamit dhe çelikut, e cila është pjesë e zinxhirit Ritz-Carlton, ishte nikoqire e një grumbulli të çuditshëm të vizitorëve: katër hajdutë shqiptarë të Kosovës që kishin shënjetstruar birin e Presidentit të Kurdistanit, Gjeneralin Mansour Barzani, Kreun e Forcave Speciale të Kurdistanit, zbulon Gazeta Jeta në Kosovë.

 

Haki Januzi dhe Artan Xhaferi-Jelliqi akuzohen se kanë hyrë me forcë në dhomë të hotelit duke ikur me byzylykë, unaza, vathë, qafore dhe telefona të shtrenjtë mobilë, të gjitha në vlerë prej 1.3 milionë dhe 1.9 milionë euro, ndërsa Sami Makolli dhe Shemsidin Benarba bënë roje në korridor dhe hutuan vëmendjen e stafit të recepcionit.

 

Makolli dhe Benarba kishin udhëtuar në Barcelonë me pasaporta të rrejshme, dhe të gjithë – përveç Januzit i cili theksoi se nuk ishte në Spanjë në atë kohë – kanë thënë se kishin ardhur në qytet për të luajtur bixhoz në kazino. 

 

Afrim Ymeri, Abedin Beka – pronar i Hotelit Kalaja në Vushtrri – dhe Saim Januzi – pjesëtar i njësisë speciale të policisë së Kosovës ROSU, që është edhe vëllai i të bashkakuzuarit Haki – akuzohen se kanë ndihmuar kryerësit pas plaçkitjes.

 

Në seancë në Gjykatën e Qarkut në korrik, gjyqtari konstatoi se provat mbështesin pikat e aktakuzës dhe gjykimi i plotë pritet të mbahet në vjeshtë. Akuzat kundër Sami Makollit ishin të ndara nga të bashkakuzuarit sepse ai nuk ishte i pranishëm në seancë.

 

 

Erhan Brnicanin, Dusan Kadijevic dhe Nebojsa Bojovic, që të gjithë nga Serbia, gjithashtu përballen me akuza për tentim-pranim të mallrave të vjedhura.

 

Plaçkitja

 

Më 15 korrik, Afrim Ymeri kontaktoi me Artan Xhaferi-Jelliqin. Xhaferi-Jelliqi i tha Ymerit se ishte në Barcelonë me “Saminë”, “Shemin” dhe “Hakinë”, duke shtuar se Shemi sapo ishte liruar nga burgu. Ymeri shtoi se ai do të ishte në aeroportin e Prishtinës të nesërmen.

 

Regjistrat e aeroportit tregojnë se Ymeri kishte qenë në Barcelonë nga 6 korriku, por ishte kthyer në Kosovë më 16 korrik.

 

Sipas bisedave telefonike ndërmjet Ymerit dhe Xhaferi-Jelliqit, të përgjuara si pjesë e një hetimi tjetër, ky i fundit ishte ende në Barcelonë më 17 korrik 2009.

 

Sipas aktakuzës, Xhaferi-Jelliqi ankohej te Ymeri se ishte bërë shumë vështirë për të vjedhur sepse Barcelona ishte mbushur me hajdutë.

 

Pastaj ai shpjegoi se zakonisht janë tri grupe që presin të vjedhin çanta nga “njerëzit mendjetrashë”.

 

“Afrim Ymeri pastaj i tha Artan Xhaferi-Jelliqit, ‘Tamam kur nuk e pret, ata dalin në sipërfaqe’ dhe shtoi ‘fatmirësisht ne jemi të mir뒔, shkruante në aktakuzë.

 

Më vonë gjatë bisedës, Ymeri i tha Xhaferi-Jelliqit se do ta thërriste atë të nesërmen dhe do t’i tregonte “të gjitha”. Pastaj i tha Xhaferi-Jelliqit, “të mos kesh merak fare, se krejt do bëhet mirë”.

 

Sipas raporteve të policisë së Spanjës, më 18 korrik, një shtetas irakian, Manzour Barzani, shkoi në Njësinë Hetimore të Policisë në qarkun Eixample të Barcelonës për t’u ankuar se gjersa ishte në taksi i është vjedhur një çantë në të cilën kishte stoli dhe objekte në vlerë prej 150,000 eurosh. Gjithashtu, atij i ishte vjedhur edhe kartela hyrëse e suitës së tij në Hotelin Arts.

 

Gazeta Jeta në Kosovë konfirmoi se personi i listuar në aktakuzë me mbiemrin Barzani ishte biri i Massoud Barzanit, Presidentit aktual të Rajonit të Kurdistanit në Irak dhe udhëheqësit të Partisë Demokratike të Kurdistanit.

 

Dy ditë më vonë, Barzani parashtroi një ankesë të dytë në polici në qarkun Ciutat Vella të Barcelonës, duke cekur se “persona të panjohur kishin hyrë me forcë në dhomën e tij në Hotelin Arts, në Barcelonë, dhe kishin vjedhur stoli dhe objekte të cilat sipas tij kishin vlerë prej rreth 1.9 milionë eurosh”.

 

Imazhet e kamerave vëzhguese të sigurisë në Hotelin Arts tregojnë se pesë njerëz ishin përfshirë në futjen me dhunë në dhomën 3009.

 

Xhaferi-Jelliqi dhe Haki Januzi ishin në korridor jashtë dhomës 3009 dhe e hapën derën me forcë gjersa Makolli dhe Benarba dhe një person tjetër i paidentifikuar kontrollonin qasjen në korridor përmes ashensorit dhe largonin vëmendjen e stafit të hotelit në recepcion.

 

Xharferi-Jelliqi, Makolli dhe Benarba pranojnë se ishin në Barcelonë gjatë kohës së plaçkitjes, por mohojnë të kenë qenë të përfshirë. Benarba dhe Makolli kishin udhëtuar me pasaporta të rrejshme.

 

Para vjedhjes, Ymeri veçse kishte qenë në kontakt me një blerës potencial të mallrave të vjedhura në Serbi.

 

Sipas aktakuzës, në periudhën 5 korrik dhe 16 gusht 2009, ai ka rënë në kontakt me persona të ndryshëm në Serbi dhe Shqipëri, duke rregulluar që Erhan Brnicanin, Dusan Kadijevic dhe Nebojsa Bojovic të bënin vlerësimin dhe blerjen e mallrave të vjedhura, gjegjësisht stolive dhe orëve, për një bos në Serbi emri i të cilit nuk është bërë i njohur.

http://www.kohaditore.com/?page=1,4,111217

Einer dieser Kosovo Verbrecher, ermordete in Albanien eine Person in 1999, und floh dann nach Belgien und beantragte Asyl. Nun wurde er ausgeliefert. Der normale Lebenlauf im Tausende Paket, bei Albanern und Kosovaren, aber auch bei Afghanen und Kurden.

Ekstradohet kosovari i dënuar me 20 vjet burg

Një kosovar, i kërkuar nga Shqipëria për tentativë vrasjeje është ekstraduar nga Belgjika për llogari të drejtësisë. Shaban Zukaj, 35-vjeçari nga Deçani i Kosovës u ekstradua nga Interpol Tirana, pasi ishte dënuar me 20 vjet burg për vrasje me dashje të mbetur në tentativë. Shtetasi  Zukaj është deklaruar fajtor pasi më datë 14 prill 1999, në fshatin Isniç të Komunës Deçan Kosovë, ka tentuar të vrasë një shtetas. Ai është gjykuar në Lezhë, ku edhe është dënuar me 20 vjet burg. Si rezultat i bashkëpunimit të Interpol Tirana me Interpol Brukselin, u bë i mundur arrestimi i këtij shtetasi, në Belgjikë, me qëllim ekstradimi drejt vendit tonë. Në aeroportin “Nënë Tereza” në Rinas shtetasi i mësipërm i është dorëzuar përfaqësuesve të Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve.