Schande des OSCE Botschafters Eugen Wohlfahrt in Tirana: Er sabotiert alle Bemühungen für Justiz und Demokratie

 Eugen Wohlfahrt, wird u.a. als Scharlachtan bezeichnet, was er auch ist. Identisch die Peinlichkeit der Bestechungs Maschinerie der Österreicher: Wolfgang Grossruck. Komplett inkompetent, was er versucht zuvertuschen. Die Wahlrechts Reform ist gescheitert, was wir vor 1,5 Jahren vorhersagten.

DerAutor des Artikels Mero Baze, wurde schon u.a. von dem Gangster Boss Rezart Taci und seinen Bodyguards zusammen geschlagen und ist ein Urgestein der Medien. Kein Wort über die korrupte Justiz und inkomptente Nonsens Politiker und Juristen, welche an Gesetzen herumbasteln. Klientel Politik im Auftrage krimineller Clans, Korruption und Fälschung von Dokumenten ohne Ende. Kein Wort, über die uralte Klientel Politik erneut, wo die Dümmsten Minister werden und hohe Posten bei der Polizei und im Staatsdienst erhalten wie diese korrupte und kriminelle Justiz.

“This is madness, no this is politics” :: USA erlassen 2004: Einreise Verbot gegen korrupte und kriminelle Albaner Politiker und deren Familien

EU Vertreter in Tirana: “das Verhalten der Albanischen Politiker” ist ein Schande

Kein Wort zu den Jahre langen Angriff und der Zerstörung der Institutionen und die erbärmlich dumme Parlaments Präsidentin, darf sich weiterhin in Parlaments Debatten einmischen mit ihrer erbärmlichen Allgemeinbildung. Kein Wort vor allem auch gegen Fälschungen von Gesetzes Abstimmungen im Parlament, was ebenso die EU hart kritisierte. Kein Wort, wie Berisha Leute, die Wahlrechts Reform sabotieren. Hauptsache die Kasse stimmt, für einen der grossen Unfugs Diplomaten im Balkan, neben den Bosnien Vertretern wie Herrn Inzko.

Wir schrieben vor 1,5 Jahren schon, das die Wahlrechts Reform gescheitert ist, aber Eugen Wohlfahrt brachte das Kunststück zustande, Millionen Beträge und seine eigene Profil Neurose so als teuerster Tourist in Tirana zubefriedigen.

Sabri Godo, zu der bereits gescheiterten Wahl Rechts Reform des OSCE Chef: Eugen Wollfahrt

Das Kaspar Theater der OSCE und der Albanischen Politik Comedy Show, erreicht neue Höhepunkte in 2010

Një diplomat që turpëron OSBE-në
16 Maj, 2012

Albania annually descend two or three degrees of rank. Many Albanians are angry with the man once think it is just one side with the government officials and corrupt as most of them. Someone has said the soldier Genc Pollo, the man Sali Berisha. I do not think so. I think a little worse for the loser. This is a standard low-diplomat, who did not pay to be served. Is inferior, incompetent, and convinced the local voluntary. As such it seriously offends the OSCE mission in Tirana, OSCE and ODIHR provides negative charges in the Albanian public, having her head keqkatandisur an employee unable to Berisha. He can stay here as one pleases, but as soon as you change the OSCE, the sooner will save her face in a place where her character looks like a sarahosh lunches dinners, which confuses their satisfaction with the values ​​of deformed democracy in this country.

Finally he came back we saw the arm of the government to justify the failure of electoral reform, not the electronic control cards and electronic vote not count. But if we remove these two elements, why should I be called electoral reform in Damian muhabeti Oertin quarterly, as only these two things were new? Why wait 24 suites on two elements unless approved reform of the Electoral Code? Reform is not to correct spelling of the first law, but qualitative changes in, and if the OSCE diplomat becomes a party to Berisha against these changes, then what’s the talk of electoral reform failure. Need to talk just for choice with the old election code.

The diplomat has built himself one day to his low profile in public, sometimes naive and sometimes disgusting, sometimes jocular and sometimes dangerous, but let us never realize that is a representative of the OSCE in Tirana. The image of the Albanians for the OSCE is much stronger than the awareness that Wolfarth ambassador for this mission. OSCE concluded in memory of the Albanians with the first institution to swallow democracy came to this country since 1991, and as savior in 1997, and can never confuse them with banal profile of those who remained on hand in 2012 , precisely when democracy in this country is called into question by those OSCE cures disease anywhere in the world. This mission has been brilliant diplomats in Albania as ambassador or ambassador Liponnen Ahrens, who are worthy men of state. A low profile so he never had. We do not hurt us anymore helping Berisha. So do us any harm to his bodigard. It only harms the OSCE and its image. It’s good that they think of themselves that we think our own future. Not exchanged our dreams for freedom and democracy with a plate as if this diplomat


Nga Mero Baze

 

Ambasadori i OSBE në Tiranë, Eugen Wolfarth, i ka thyer të gjitha rekordet në qëndrimet e tij publike pro qeverisë, për të gjitha çështjet e diskutuara që prekin kornizën demokratike të vendit, për të cilat OSBE është vendosur këtu në vitin 1997, kur Berisha në përpjekje për të mbrojtur pushtetin, rrënoi gjithë shtetin shqiptar. Dy nga çështjet më të rëndësishme, për të cilat OSBE justifikon faturën e shpenzimeve dhe rrogave në Shqipëri, janë zgjedhjet e lira dhe demokratike dhe liria e shtypit.

Ambasadori i OSBE në Tiranë është diplomati me profil më të ulët publik që ka pasur ndonjë herë OSBE në këtë vend, dhe ndoshta zyrtari që ka shmangur me vetëdije nga axhenda e punës së tij misionin e OSBE në Shqipëri. Qyshkurse ai ka ardhur në Shqipëri, imazhi i tij i vetëm publik është një fytyrë e skuqur nga kënaqësia pas çdo takimi dhe deklaratat e tij të papërgjegjshme politike pro qeverisë, që shpesh herë po qe se ky diplomat do të merrej seriozisht, mund të kishin shkaktuar dhe trazira në vend. Ky është diplomati që deklaroi se kishte mbyllur çështjen e 21 Janarit, kur hetimet ende nuk kishin përfunduar nga vetë SHBA, që është sponsori kryesor i OSBE dhe e ka atë mekanizmin kryesor të ndikimit mbi demokracitë e reja në Lindje. Pas ekspertizës së SHBA, kur u mësua se Komandanti i Gardës ka vrarë së paku një qytetar dhe dyshohet për një të dytë, dhe rojet e sigurisë kanë vrarë dhe dy të tjerë, ky diplomat, jo vetëm që nuk kërkoi ndjesë për deklaratën e tij, por vazhdonte të relativizonte procesin e mospërfilljes së drejtësisë nga qeveria, sikur të ishte një debat politik dhe jo një çështje kruciale për ndarjen e pushteteve në Shqipëri. Ai heshti për zgjedhjet e 8 Majit në Tiranë, ndryshe nga diplomatë të tjerë, dhe puna e vetme që bëri si përfaqësues i OSBE ishte të vraponte i pari në zyrën e Lulëzim Bashës fill pas therjes së dashit. Rutina e tij e punës së përditshme në Tiranë është të vrapojë nëpër institucione ku ka aplikime për fonde dhe e ka kthyer misionin e OSBE në Shqipëri në një OJQ, e cila u merr nga duart OJQ-ve shqiptare dhe ato pak fonde që kanë mbetur në këtë vend për shoqërinë civile. Në mënyrë të papërgjegjshme ky ambasador shikohet të shëtisë nëpër panaire ushqimore dhe vende turistike, ndërkohë që nuk ka ardhur në Shqipëri për cilësinë e birrës Korça, por për cilësinë apo problemet e gazetës Panorama apo News 24, që kanë të njëjtin pronar me birrën Korça. Nuk do të çuditesha aspak të shikoja ambasadorin përkrah Hysenbelliut në redaksitë e tij, por jo nëpër punishtet apo fabrikat e tij.

Ky ambasador, i cili gjendet në Shqipëri në periudhën më putiniste të këtij vendi, kur media është tërësisht nën ndikimin e pushtetit dhe asfiksuar prej tij, jo vetëm që nuk ka ngritur qoftë dhe një herë zërin për standardin ku ka rënë liria e shtypit në Shqipëri, por i është bërë patericë qeverisë kundër saj në disa raste. Ai dhe kur shfaqet në media, gjen mediat më fanatike proqeveritare për tu bërë palë me to dhe për të dhënë mesazhet e tij shpesh qesharake.

Shqipëria po aplikon gjyqe drakoniane ndaj gazetareve, duke i dënuar ata shpesh me pagën e 90 viteve punë, dhe ky diplomat nuk e ka ngritur zërin asnjëherë. Ambasadori i SHBA, Arvizu, edhe pse është ambasador i një vendi të madh si SHBA, që ka dhjetëra probleme me Shqipërinë dhe një miqësi të konsoliduar, ka gjetur mundësinë të flasë për gjyqet e gazetareve apo për zgjedhjet e 8 Majit, ashtu siç ka gjetur kohë të vizitojë dhe Berishën e Bashën. Ambasadori i BE, po ashtu ka një gjuhë më të rrumbullakosur ndaj problemeve të pushtetit me median. Kurse për ambasadorin e OSBE thua se nuk ekziston asnjë problem dhe ai të duket dita- ditës se po plas nga kënaqësia për këto suksese në këtë vend.

Ky diplomat nuk ka bërë asnjë deklaratë për luftën e Berishës ndaj institucioneve, veçanërisht Presidentit dhe Kryeprokurores, nuk ka folur asnjëherë për cilësinë e gjykimeve politike të Gjykatës së Lartë për zyrtarët e lartë, nuk ka ngritur asnjëherë zërin për pandëshkueshmërinë e zyrtarëve të lartë, nuk ka dalë asnjëherë në mbrojtje të shtypit kritik me qeverinë, edhe pse organizatat botërore të lirisë së shtypit çdo vit e zbresin Shqipërinë me dy- tri shkallë nga renditja. Shumë shqiptarë janë të mllefosur me të pasi mendojnë se ai njeri është thjesht një nga zyrtarët palë me qeverinë shqiptare dhe i korruptuar si shumica e tyre. Dikush thotë e ka ushtar Genc Pollo, e dikush Sali Berisha. Unë nuk mendoj kështu. Mendoj pak më keq për këtë dështak. Ky është një standard i ulët diplomati, që as nuk e paguajnë për t’u shërbyer. Është inferior, i paaftë, dhe vullnetar i bindur i pushtetit. Si i tillë ai fyen rëndë misionin e OSBE në Tiranë dhe i jep OSBE dhe ODIHR ngarkesa negative në opinionin shqiptar, duke e keqkatandisur kreun e saj në një nëpunës të paaftë të Berishës. Ai mund të qëndrojë këtu sa të dojë, por sa më shpejt ta ndërrojë OSBE, aq më shpejt do të shpëtojë fytyrën e saj në një vend, ku simboli i saj ngjan me një sarahosh drekash e darkash, që ngatërron kënaqësinë e tyre me vlerat e deformuara të demokracisë në këtë vend.

Së fundmi e pamë sërish të dilte në krah të qeverisë për të justifikuar dështimin e reformës zgjedhore, mos kontrollin elektronik të kartave dhe mos numërimin elektronik të votave. Por nëse i heqim këto dy elementë, përse duhet të quhet reformë zgjedhore muhabeti tremujor i Damianit me Oertin, pasi vetëm këto dy gjëra ishin të reja? Përse presim kot datën 24 nëse nuk miratohen dy elementët reformues të Kodit Zgjedhor? Reforma nuk bëhet për të korrigjuar gabimet ortografike të ligjit të parë, por për ndryshime cilësore në të, dhe nëse diplomati i OSBE bëhet palë me Berishën kundër këtyre ndryshimeve, atëherë ç’kuptim ka të flasim për dështim të reformës zgjedhore. Duhet ta flasim thjesht për zgjedhje me kodin e vjetër zgjedhor.

Ky diplomat e ka ndërtuar vetë dita- ditës profilin e tij të ulët në publik, herë naiv e herë të neveritshëm, herë gazmor e herë të rrezikshëm, por asnjëherë nuk na ka lënë të kuptojmë se është një përfaqësues i OSBE në Tiranë. Imazhi i shqiptarëve për OSBE është shumë më i fortë se vetë ndërgjegjësimi që ka ambasadori Wolfarth për këtë mision. OSBE lidhet në kujtesën e shqiptarëve me institucionin e parë që hyri si dallëndyshe demokracie në këtë vend qysh në vitin 1991, dhe si shpëtimtare në vitin 1997, dhe kurrë nuk mund ta ngatërrojnë me profilin banal të atij që i ka ngelur në dorë në vitin 2012, pikërisht atëherë kur demokracia në këtë vend po vihet në pikëpyetje nga ato sëmundje që OSBE shëron kudo në botë. Ky mision ka pasur në Shqipëri diplomatë të shkëlqyer si ambasadori Ahrens apo ambasadori Liponnen, të cilët janë burra të denjë shtetesh. Një profil kaq të ulët nuk ka pasur kurrë. Ne nuk na bën dot më dëm duke ndihmuar Berishën. Aq dëm na bën çdo bodigard i tij. Ai i bën dëm vetëm OSBE dhe imazhit të saj. Është mirë që ata të mendojnë për veten e tyre se ne mendojmë vetë për të ardhmen tonë. Nuk e shkëmbyem ëndrrën tonë për liri dhe demokraci me një pjatë qofte si ky diplomat.

http://www.gazetatema.net/web/2012/05/16/nje-diplomat-qe-turperon-osbe-ne/

Typische Sinnlos Show Konferenz! Resultat Null, aber es gab Essen und Getränke umsonst.

15.5.2012: Wie man sich lächerlich macht: Eugen Wohlfahrt und die Wahlrechts Reform

Der Schlüssel in der Wahlrechts Kommission ist auf Regierungseite Aurel Bylykbashi, der ein Nachrücker Abgeordneter ist, aber in Wirklichkeit direkt zur Familie des Salih Berisha gehört und in schwerste Betrügereien, Geldwäsche, Grundräubereien mit prominenten Verbrecher Clans verwickelt ist, wie es Kultur ist schon bei Politikern. u.a. in der Currila bei Durres und komplette Abholz Aktionen und illegales Bauen auch von vielen Lokalen auf den Öffentlichen Stränden zu verantworten hat. Kurz gesagt, wird Alles gezielt sabotiert, weil man keine Gesetze akzeptiert nur billigsten Betrug und Räubereien. Der Hafen in Durres, ist total unter Kontrolle dieser Politischen Mafia Banden und man importiert direkt Zollfrei mit Begleitschutz einfach Alles, wobei Monopole aufgebaut werden u.a. in Einrichtung und Zubehör für Bars und Lokale, mit den entsprechenden Orgien des Baues illegaler Lokale, durch Ortsfremde Banden auf den Öffentlichen Stränden von Durres. Deshalb gegen die Steuereinnahmen auch stark zurück, weil solche Familien machen was sie wollen und sich über jedes Gesetz stellen.

Oerd Bylykbashi Foto noa.al

Und plötzlich gab der Abgeordnete Bylykbashi, obwohl er Nichts weiss, noch Erfahrung hat mit solchen Gesetzen auch noch Interview’s.

Viele dieser Gestalten, welche unter vielen Namen laufen, haben oft auch noch eine Ausländische Ausbildung von Georg Soros, oder in Tutzing erhalten und wissen trotzdem Nichts.

Neritan Ceka, nannte die OSCE eine Touristen Reise Truppe!

Die Touristen Troika der Peinlichkeit: EU Ettore Sequi – OSCE Wolfgang Wohlfahrt – US Alexander Arvizu

Pyschopaten wie Salih Berisha und Konsorten sabotieren die Justiz Reform in Albanien, in der Denkweise Antiker Berg Banditen Stämme

Die teure Kaspar Theater Truppe in Tirana: die OSCE

Rückblick: 10 Jahre zurück: wo die EU auch schon 50% Geldwäsche feststellte in den Reports, wo es heute noch schlimmer ist.

U.S. Urges Gov’t to Keep Pressure on Crime Lords
Tirana, October 28, 2003 – The U.S. ambassador warned Albanian crime lords on Monday that the international community was hunting them down and urged Albania to continue to pursue them because crime would harm its bid to join the West.

Albania became a key smuggling route for drugs, people and guns into Western Europe after the fall of communism and its weak and corrupt judiciary is often accused of letting criminals go free.

‘’Crime is still destroying your country and challenging its ability to enter Western bodies,’’ Ambassador James Jeffrey said in a speech to trainee judges in a seminar on people trafficking, NBC reported.

‘’We also have a message for the crime lords: We know or will soon learn who you are. My government, our European partners and the Albanians, are after you,’’ Jeffrey said.

Albania has been rocked recently by several murders of top businessmen, which have not been solved, and the gunning down of the chief prosecutor’s driver, in what is believed to be a warning by crime organisations to their investigators.

http://www.southeasteurope.org/

Und hier schreibt der EU Botschafter Lutz Salzman ebenso in die Richtung eine deutliche Warnung an die Albanischen Politiker.

Er nennt es so diese dunklen Geschäfts Leute in der Politik:

The fact that some businessmen with a doubtful economic past want to run in the coming legislative elections is not good news

Der EU Botschafter Lutz Salzmann, warnt vor allem davor, das erneut das Organisierte Verbrechen sich in die Kandidaten Listen der Parteien einkaufen. (Kosten 150.000 $ nur für die Kandidatur). Diese sogenannten Business Männer, betreiben nicht nur die illegalen Geschäfte, sondern schrecken auch nicht davor zurück Korrurenten zu beseitigen, um ihre Gelder in angeblich sauberen Geschäften zu waschen. siehe Statement des US Botschafters Jeffrey, das viele Top Albanischen Business Männer Mörder sind.

EU threatens to stop talks on accord with Albania

The European Union warned on Friday it would stop negotiating an association and stabilization accord with Albania if Tirana does not hold free and fair elections, an official said. “If the coming legislative elections will not be held in accordance with international and European norms, the European Union will freeze the negotiations over the accord of stabilization and association with Albania,” said Lutz Salzmann, head of the EU office in Tirana. The EU has demanded from Albanian political officials to overcome their differences and adopt a legal and institutional framework in order to secure a just and free poll, which is to take place in June 2005. “The fact that some businessmen with a doubtful economic past want to run in the coming legislative elections is not good news,” Salzmann told reporters. He also demanded that Albanian politicians to “distance themselves from the black market economy” which has harmed the development of the country. “European experts who help Albanian police in its fight against organized crime have noted a number of cases of embezzlement, smuggling or forging of documents, but the perpetrators can not be punished because some politicians are protecting them,” Salzmann said. One of the poorest countries in Europe, Albania has since last year been negotiating a stabilization agreement with the EU, one of the key steps toward full membership. Tirana expects to sign the agreement this year, but the EU has yet to set a date. Albania faces huge problems in areas such as organized crime and an anemic economy, which was closed during decades of isolationist communist rule until the early 1990s.

Texas Uni Server

Kommentar: Solange sich Verbrecher Clans, mit Geld in die Politik einkaufen, bzw. feste Preise für die Kanditen Posten bei Wahlen gehandelt werden (siehe auch MP Tava der SP Partei im Moment), wird sich gar Nichts ändern in Albanien, weil auch noch die Richter und Staatsanwälte alle sehr reich sind, weil man Urteile bei Ihnen kaufen kann.

Eine geschichtliche Tatsache. Und von dem Versagen der Internationalen einen Salih Berisha nicht wegen dem UN Embargo Bruch mit Treibstoff, und Waffen nach Bosnien anzuklagen und zuverhaften!

UN Embargo Bruch: Waffen nach Bosnien mit Hasan Cengic über den Flugplatz Visoko in 1995