Preveso Banditen und UÇPMB Terroristen demonstrieren fuer die Freilassung des Shemesi Nuhium

Die Ganoven demonstrieren, wenn jemand verhaftet wird (Shemësi Nuhiun) und an die Serben ausgeliefert wird, wie in einem Falle mit der Schweiz.

Banditen Meeting, was normal ist denn diese Primitiven demonstrieren auch, wenn ein Moerder verhaftet wird, der seine Frau ermordet hat.

Dhjetëra qytetarë të Kosovës dhe Preshevës të mërkurën kanë protestuar para ambasadës zviceriane në Prishtinë. Protestuesit i kanë bërë thirrje shtetit zviceran të mos e ekstradojë në Serbi ish-luftëtarin Shemësi Nuhiun shtetas i Kosovës.

Dhjetëra qytetarë të Kosovës dhe Preshevës të mërkurën kanë protestuar para ambasadës zviceriane në Prishtinë. Protestuesit i kanë bërë thirrje shtetit zviceran të mos e ekstradojë në Serbi ish-luftëtarin Shemësi Nuhiun shtetas i Kosovës.

Shemsi Nuhiu është arrestuar nga policia zvicerane, në bazë të një urdhër-arresti të lëshuar nga autoritetet serbe.

“Shemsi Nuhiu është shtetas i Republikës së Kosovës. Andej ne e konsiderojmë jo të drejtë dhe jo legjitime tendencën e Serbisë për ndërhyrjen juridike në Republikën e Kosovës, e sidomos të ngrejë akuza kundër qytetarëve të saj, në periudha kohore kur Serbia nuk ka pasur qasje juridike dhe fizike në Republikëne Kosovës. Ngritja e aktakuzës, kundër “grupit të Gjilanit” në bazë të së cilës është arrestuar Shemsi Nuhiu, është vazhdimësi e veprimeve plotësisht politike”, Bejtullah Kadriu, përfaqësues i Organizatës “Vatra”.

Kërkesën për mos ekstradim të shtetasit kosovar Shemsi Nuhiut tek autoritetet serbe, tre anëtarë të organizatës “Vatra”ia dorëzuan Ambasadës së Zvicrës në Kosovë.

Sipas protestuesve prokuroria për krime lufte e Serbisë ka ngritur një aktakuzë te pavertete kundër disa qytetarëve shqiptartë njohur si “grupi i Gjilanit”.

Sipas protestuesve ekstradimi nga ana e autoriteteve zvicerane siç është rasti i Shemsi Nuhiut për në Serbi, bie në kundërshtim me vendimet e Qeverisë zvicerane, për njohjen e shtetit të pavarur të Kosovës.

Protesta u organizua nga organizata jo qeveritare “Vatra”.

BUJANOVAC — Several attackers fired multiple shots at a multiethnic police checkpoint in the village of Dobrosin near the southern Serbian town of Bujanovac on Thursday.

 

 

The Dobrosin checkpoint after the May 17 attack (Tanjug, file)

The Dobrosin checkpoint after the May 17 attack (Tanjug, file)

A police officer was injured in the attack that took place around 4:20 CET.

Vranje Police Administration Spokesman Dragan Stamenković has stated that it is certain that the attack, which lasted three to five minutes, was carried out from the administrative line with Kosovo. 

The police checkpoint is located around 100 meters from the administrative line. 

The multiethnic police at the checkpoint include Serbs and ethnic Albanians. 

The checkpoint in Dobrosin was attacked on May 17 when attackers fired 30 shots at the metal container but nobody was injured.

http://www.b92.net/eng/news/crimes-article.php?yyyy=2012&mm=06&dd=28&nav_id=80993

Die Al-Queda Terroristen in Aktion

Bin Laden als Vorbild