Rrjeti i drogës në Ballkan, arrestime ne 4 shtete: Ambasadorja gjermane: Bilanci i qeverisë në luftën ndaj korrupsionit nuk është inkurajues

SP Mafia: Drogen Verhaftung in Kroatien Leonard Sterkaj, Bruder des MB Paulin Sterkaj

Bei der Albanischen Mafia Politik, sind Kollaterall Schaden und Folgen einer Verhaftung einkalkuliert, denn dann arbeitet man weiter mit neuen Idenditaeten, was ein Problem der USA, EU und Europol und Co. ist. Albanien stattet sogar Internationale Terroristen mit den neuen biometrischen Paessen aus und nicht nur die Kosovo Mafia.

Der SP Abgeordnete:  Paulin Sterkaj, ein Hirnlos Gangster, wie Tom Doshi, Lefter Koka, ist auch in den wikeleaks cables erwaehnt. Neben seinen Schmuggler Tankstellen in Nord Albanien, macht er jedes Geschaeft, rund um Skhoder und Lezhe, mit seiner Verbrecher Organisation. Nun ist ein Cousin verhaftet worden in einer grossen Balkan Operation, wo 50 Personen verhaftet wurden. Von Beruf Ringer, ohne Schulbildung, wie so Viele in der Albanischen Politik und Regierung.

Die Verhaftung der 4 Ganoven aus der Albaner Politik und aus Skhoder, was nicht verwundern kann, inklusive Leonhard Sterkaj.

Viele Verbrecher sind auch in der Oppositions Partei des Edi Rama, wie in den anderen Parteien, welche von der Dumm Mafia kontrolliert werden.

Markenzeichen der Organisierten Kriminalitaet: bei den Festgenommen fand sich:

Leonhard Sterkaj: 8 verschiedene Handys

Ervis Bici:  103 Kriegs Munition, 3 Handys + ein Auto Marke “Hummer”, was auch zum Drogen Import in den Balkan verwendet wird, als Markenzeichen der Super Mafia, wie auch u.a. der Hashim Thaci Schwager Sejdij Bajrush Mafia Boss in Kumanovo, so ein Auto fuh,r bei seiner Festnahme vor wenigen Jahren.

Leonard Dushi: 6 Handys und 15 SIM Karten

Rrjeti i drogës në Ballkan, arrestime ne 4 shtete
Rreth 60 persona, anëtarë të një organizate të trafikut ndërkombëtar të lëndës narkotike në Ballkan u arrestuan në kuadër të një operacioni policor të kryer gjatë së dielës duke u gdhirë e hëna. Në Shqipëri u arrestuan 4 persona, në Bosnje e Kroaci 20 persona, ndërsa policia e Malit të Zi prangosi 17 shtetas. Në Serbi u arrestuan 7 të rinj. Të ndaluarit dyshohen janë anëtarë të një organizate kriminale, të përfshirë në trafikimin e drogës. Gjatë operacionit policia sekuestroi 17 kg mariuanë në Mal të Zi, ndërsa brenda 6 muajsh janë konfiskuar rreth 350 kg që dyshohet se është shpërndarë nga ky rrjet droge.
Arrestimet në Shqipëri u ekzekutuan në Tiranë dhe në pranga përfunduan 4 shkodranë, Leonard Dushi, Agim Hasaj, Ervis Bici dhe Leonard Sterkaj, kushëriri i deputetit socialist.

Sipas agjencive të ndryshme ndërkombëtare, që raportuan për aksionin e djeshëm ballkanik “Trio”, origjina e marijuanës ishte Shqipëria. Dhe trafikohej nga vendi ynë, drejt Malit të Zi dhe Bosnjës, për tu shpërndarë në Kroaci.

ARRESTIMET NE BALLKAN
Në Shqipëri u arrestuan 4 persona, në Bosnje e Kroaci 20 persona, ndërsa policia e Malit të Zi prangosi 17 shtetas. Në Serbi u arrestuan 7 të rinj. Të ndaluarit dyshohen janë anëtarë të një organizate kriminale, të përfshirë në trafikimin e drogës. Gjatë operacionit policia sekuestroi 17 kg mariuanë në Mal të Zi, ndërsa brenda 6 muajsh janë konfiskuar rreth 350 kg që dyshohet se është shpërndarë nga ky rrjet droge.

Detajet e trafikut të drogës dhe të arrestimeve mund ti lexoni sot në gazetën Shqiptarja.com

http://www.shqiptarja.com/news.php?IDCategoria=2706&IDNotizia=67915

Bilanci i qeverisë në luftën ndaj korrupsionit nuk është inkurajues

Postuar në: Aktualitet,Kronika |

 

Share

 

Ambasadorja gjermane në Tiranë, Carola Müller-Holtkemper, duke folur për radion DW, ka thënë se bilanci i qeverisë në luftën kundër korrupsionit, sidomos në nivele të larta, nuk është inkurajues.

“Lufta kundër korrupsionit dhe ndërtimi i shtetit ligjor janë elementë mjaft të rëndësishëm në përafrimin e Shqipërisë me BE-në. Strategjia e BE në këtë kontekst ka qënë trajtimi me prioritet i dy kapitujve, që flasin për korrupsionin dhe shtetin ligjor, kapitullit 23 dhe 24, nëpërmjet një dialogu intensiv me vendet kandidate. Korrupsioni në një shoqëri rritet si një masë tumoriale, që jep pasoja mjaft negative në tërësi për shoqërinë dhe tek individët, shtrenjtëson shërbimet e shtetit përkundrejt shoqërisë dhe i bën këto shërbime krejtësisht të paarritshme për njerëzit. Korrupsioni dhe mungesa e shtetit ligjor mbajnë larg investitorët e huaj, të cilët do të mund të krijonin vende pune të reja me anë të dijeve dhe kapitalit, që do të sillnin në vend, si dhe do të mund të ndihmonin nëpërmjet aktiviteteve ekonomike bilancin deficitar të Shqipërisë në këtë kontekst. Është e rëndësishme që qeveria shqiptare të mund të ndjekë një linjë strategjike sistematike në të gjitha nivelet në luftën kundër korrupsionit dhe krijimit të kulturës së pandëshkueshmërisë. Vetëm atëherë do të mund të presim vënien para përgjegjësisë dhe dënimin e marrjen e masave kundër aferave korruptive, sidomos në nivelet e larta. Këtu dua të them se bilanci i viteve të fundit nuk është aq inkurajues. I takon drejtësisë shqiptare dhe shoqërisë civile të jetë aktive, duke përfshirë këtu dhe mediat vigjilente dhe të pavarura, që luajnë një rol vendimtar në luftën kundër korrupsionit,” tha ambasadorja.

Ajo foli gjithashtu edhe për nevojën e kufizimit të imuniteteve për zyrtarët. “Një nivel i caktuar, i kufizuar i imunitetit është i domosdoshëm për funksionimin e disa organeve të caktuara kushtetuese, si shprehje e ndarjes së pushteteve. Kështu e drejta tejet e balancuar e imunitetit në Bundestagun gjerman arrin të garantojë aftësinë operacionale dhe funksionale të parlamentit. Kjo lloj e drejte e mbron Bundestagun nga ndërhyrjet e pushtetit ekzekutiv dhe pushtetit gjyqësor në të gjitha nivelet e administratës shtetërore. Në Gjermani rrjedhin prej këtej dhe të drejta të caktuara për secilin prej deputetëve. Një deputet, ose një deputete kanë të drejtën që mund të ngrenë pretendimin se Bundestagu në vendimmarrjen për heqjen e imunitetit të mos orientohet nga motive arbitrare, apo jo relevante. Imuniteti i deputetëve ka të bëjë me procedurat penale, ose masa të tjera kundër anëtarëve të veçantë të Bundestagut. Ky lloj imuniteti nuk përjashton ato procedura, duke i bërë ato të varura nga miratimi i Bundestagut. Një miratim i tillë nuk do të thotë se bëhet fjalë për një dënim paraprak, apo paradënim për deputetin në fjalë. Deputeti mbetet anëtar i Bundestagut, nuk do të jetë i kufizuar, apo i dëmtuar në ushtrimin e mandatit të tij. Por në këtë kontekst duhet bërë dallim mes imunitetit dhe indemnitetit. Për mënyrën e të shprehurit në Bundestag deputeti është i mbrojtur nga sanksionet penale, por dhe nga padi të caktuara të gjykatës, të së drejtës civile, për dëmshpërblime etj. Indemniteti nuk mund të hiqet nga Bundestagu dhe mund të zgjasë dhe pas përfundimit të mandatit të deputetit. Prej fushës së indemnitetit përjashtohen rastet e shpifjeve, pretendimi dhe përhapja e fakteve të pavërteta kundrejt atyre, që janë të vërteta. Përveç kësaj deputeti ka të drejtë për të shërbyer si dëshmitar rreth personave, që atij të themi i kanë besuar fakte në cilësinë e tij si deputet,” deklaroi ambasadorja.

http://www.gazetatema.net/web/2011/12/20

Mesut Yilmaz: Former Turkish PM’s arson admission fuels anger

Former Turkish PM’s arson admission fuels anger
December 27, 2011 | Filed under: Featured News,Geopolitics

Greek politicians reacted angrily on Monday following the admission by former Turkish Prime Minister Mesut Yilmaz that Turkish secret agents intentionally started forest fires in Greece in the 1990s as part of state-sponsored sabotage.
Mesut Yilmaz
The claims are not new and were common knowledge on the islands of the eastern Aegean which were particularly hard hit by wildfires in the 1990s. But Yilmaz’s comments — part of an interview published in the Turkish daily newspaper Birgun over the weekend — are the first admission by an official source that Ankara was funding subversive activities in Greece.

According to Yilmaz, who served as premier three times in the 1990s, agents of the Turkish secret service set fire to Greek forests during the leadership of his archrival Tansu Ciller, from 1995 to 1998. During that period major forest fires caused huge damage on the islands of the eastern Aegean and in Macedonia.

The news sparked political outrage Greece on Monday. Foreign Ministry spokesman Grigoris Delavekouras said the claims were “serious and must be investigated,” adding that Athens was awaiting a briefing from Ankara.

Conservative New Democracy’s shadow foreign minister Panos Panayiotopoulos said the revelations “cast heavy shadows over Greek-Turkish relations” and called on Turkey recompense Greece for losses incurred.

Giorgos Karatzaferis, the leader of the right-wing Popular Orthodox Rally (LAOS), was indignant and triumphant, noting that he had been accused of extremism when as an MP he had accused Turkish secret agents of arson in Greece. “Now, from the lips of former Turkish premier, we have an admission to the crime,” he said.

-to pledge themselves to the cause of denouncing, through the Greek FM, Turkey’s wrong doings, to the EU and all international fora.

-to ask for indemnity.

-and last but not least asked proposed to the Environment, Energy and Climate Change ministry to complete the relevant work so as to move forward with the reforestation of the affected islands.

Source: ekathimerini.com

Greece: Foreign Ministry on Yilmaz’s claim
Πηγή: Express.gr 27/12/11-08:34

AMNA–The Greek Foreign Ministry on Monday said allegations of former Turkish Prime Minister Mesut Yilmaz who claimed that Turkey’s „deep state‘ apparatus sent agents to burn forest areas in Greece between 1995 and 1997 were ’serious‘ , underlining that this report must be further investigated.

Foreign Ministry spokesman Grigoris Delavekouras noted that „the Greek side is expecting to be briefed by the relevant Turkish authorities“. amna
http://www.express.gr/news/ellada/547592oz_20080225547592.php3

comment: Mesut Yilmaz, real name in tuerkey: Mister 10% and 100 corrupt and criminal and partner from the german KAS.

Yunanistan’dan Mesut Yılmaz tepkisi
A.A.
27 Aralık 2011
Mesut Yılmaz’ın sözleri Yunanistan’ı karıştırdı
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın, Yunanistan’da 90’lı yıllarda yaşanan orman yangınlarıyla ilgili sözleri Atina’nın tepkisine yol açtı. Gelen eleştiriler üzerine açıklama yapan Yılmaz, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “ciddi” olarak nitelendirdiği bu konuyla ilgili Türkiye’nin yetkili makamlarından açıklama beklediğini belirtirken, siyasi partiler de Yılmaz’ın Türk basınında çıkan Yunanistan ile ilgili ifadelerinin iki ülke ilişkilerine gölge düşürdüğünü ve Türkiye’nin bu konuda tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

Yunanlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, “Türk basını tarafından eski Başbakan Sayın Mesut Yılmaz’a atfedilen ve basına yansıyan bilgiler ciddidir ve araştırılması gerekir. Yunan tarafı bu konuda Türkiye’nin yetkili makamlarınca bilgilendirilmeyi beklemektedir” dedi.

„YUNANİSTAN’IN ZARARLARI TAZMİN EDİLMELİ“
….
http://www.hurriyet.com.tr/planet/19546058.asp?top=1