Gegen die Ausweisung von angeblichen Albaner Studenten gibt es kleine Demonstrationen in den USA

 Einen der Pseudo Studenten, welche ihre kriminellen Aktivitäten so tarnen, schiebt Amerika ab. In Deutschland laufen sogar angebliche Studenten aus Jamaika und Afrika herum, welche nicht einmal schreiben und lesen können, aber einen Aufenthalts Status als Student erhalten haben.

Und genauso korropt ist der Deutsche Staat mit seinen NGO’s und die hoch kriminelle Steinmeier Bande.

Video

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=41222

SHBA, protestë kundër deportimit të studentes shqiptare

 
 

(Dërguar më: 18/08/09) Herta Llushos, 19 vjece i mbetet vetëm një ditë larg dëbimit të saj nga SHBA. Mbi 2500 amerikanë dhe shqiptarë banues në Detroid firmosën një peticion kundër largimit të studentes nga SHBA-ja.

DETROIT- Më shumë se 100 persona kanë protestuar të hënën në mbrëmje në kishen Shpresa e Komunitetit në Detroit, të SHBA-së, kundër deportimit në Shqipëri të studentes shqiptare Herta Llusho 19 vjec.

Media amerikane bën të ditur se studentja, bashkë me familjen kishte shkruar në SHBA me vize turistike në vitin 2001. Më pas asaj i është mohuar kërkesa për azil politik dhe tashme Llusho me nënën e saj duhet të largohen nga Amerika drejt Shqipërisë. Afati për largimin e saj është dita e nesërme, e mërkurë 19 gusht 2009. Vetë vajza ne nje video ne Youtube shpreh përse duhet të qëndrojë në SHBA.

Ajo thotë se e ndjen veten më shumë amerikane, dhe madje më shumë i mendon fjalët në anglisht se ne shqip.
Herta shton se beson në vlerat e një vendi si SHBA dhe shpreson që endrra e saj për të përfunduar studimet dhe për të qëndruar në SHBA të bëhet realitet.

Në mbështetje të studentes jane jo vetëm komuniteti shqiptar në Detroit por edhe studentë. Avokatët e kësaj cështjeje argumentojnë se vajza nuk duhet të largohet për shkak të potencialit të saj intelektual. Studentët e talentuar meritojnë të qëndrojnë dhe të përfundojnë studimet e tyre, argumentojnë juristët. Nga ana e saj policia e Detroid e pyetur nga mediat vendase nuk pranon të komentojë ndërsa është e vendosur për të kryer procesin e deportimit ditën e mërkure.

Një peticion i është dërguar Departamentit të Sigurisë së Brendshme dhe pikërisht drejtuesit Xhenet Napolitano por edhe kongresmenëve, përfaqësues të Detroit. Peticioni është firmosur nga rreth 2370 vetë edhe pse duhen 3500 firma ndërkohë që duhet vetëm një ditë nga dëbimi i vajzes drejt Shqipërisë.
(s.g/NEWS24/BalkanWeb)