NEW KISSINGER ‘TELCONS’ REVEAL CHILE PLOTTING AT HIGHEST LEVELS OF U.S. GOVERNMENT

NEW KISSINGER ‘TELCONS’ REVEAL CHILE PLOTTING
AT HIGHEST LEVELS OF U.S. GOVERNMENT

Nixon Vetoed Proposed Coexistence with an Allende Government
Kissinger to the CIA: “We will not let Chile go down the drain.”

National Security Archive Electronic Briefing Book No. 255

Posted – September 10, 2008

For more information contact:
Peter Kornbluh- (202) 994-7116, peter.kornbluh@gmail.com

 

The Condor Years: How Pinochet and His Allies Brought Terrorism to Three Continents
By John Dinges

The Pinochet File: A Declassified Dossier on Atrocity and Accountability
By Peter Kornbluh
A Los Angeles Times
Best Nonfiction Book of 2003

 

September 20, 2006
Letelier-Moffit Assassination 30 Years Later

Archive calls for Release of Withheld Documents Relating to Pinochet’s Role in Infamous Act of Terrorism

March 15, 2005
The Secret Pinochet Portfolio

Former Dictator’s Corruption Scandal Broadens

December 14, 2004
The Case Against Pinochet

Ex-Dictator Indicted for Condor Crimes

June 10, 2004
Lifting of Pinochet’s Immunity Renews Focus on Operation Condor

Documents Indicated 1976 Terror Attack in Washington Might Have Been Prevented

May 26, 2004
The Kissinger Telcons
Archive Celebrates Release of Previously Sequestered Telephone Records

February 18, 2004
Ed Koch Threatened With Assassination in 1976

New Book Reveals „Condor“ Agents Discussed Plan to Kill Former New York Congressman/Mayor

 

Washington D.C., September 10, 2008 – On the eve of the thirty-fifth anniversary of the military coup in Chile, the National Security Archive today published for the first time formerly secret transcripts of Henry Kissinger’s telephone conversations that set in motion a massive U.S. effort to overthrow the newly-elected socialist government of Salvador Allende. “We will not let Chile go down the drain,” Kissinger told CIA director Richard Helms in one phone call. “I am with you,” the September 12, 1970 transcript records Helms responding.

The telephone call transcripts—known as ‘telcons’—include previously-unreported conversations between Kissinger and President Richard Nixon and Secretary of State William Rogers.  Just eight days after Allende’s election, Kissinger informed the president that the State Department had recommended an approach to “see what we can work out [with Allende].”   Nixon responded by instructing Kissinger: “Don’t let them do it.”

After Nixon spoke directly to Rogers, Kissinger recorded a conversation in which the Secretary of State agreed that “we ought, as you say, to cold-bloodedly decide what to do and then do it,” but warned it should be done “discreetly so that it doesn’t backfire.” Secretary Rogers predicted that “after all we have said about elections, if the first time a Communist wins the U.S. tries to prevent the constitutional process from coming into play we will look very bad.”

The telcons also reveal that just nine weeks before the Chilean military, led by Gen. Augusto Pinochet and supported by the CIA, overthrew the Allende government on September 11, 1973, Nixon called Kissinger on July 4 to say “I think that Chilean guy might have some problems.” “Yes, I think he’s definitely in difficulties,” Kissinger responded. Nixon then blamed CIA director Helms and former U.S. Ambassador Edward Korry for failing to block Allende’s inauguration three years earlier. “They screwed it up,” the President declared.

On November 30, 2008 the National Security Archive will publish a comprehensive collection of Kissinger telcons in the Digital National Security Archive (DNSA). Comprising 15,502 telcons, this collection documents Kissinger’s conversations with top officials in the Nixon and Ford administrations, including President Richard Nixon; Defense Secretaries Melvin Laird, Elliot Richardson, and James Schlesinger; Secretary of State William P. Rogers; Ambassador to the U.N. George H.W. Bush; and White House Counselor Donald Rumsfeld;

………………….

http://www.gwu.edu/~nsarchiv

The Condor Years: How Pinochet and His Allies Brought Terrorism to Three Continents
By John Dinges

The Pinochet File: A Declassified Dossier on Atrocity and Accountability
By Peter Kornbluh
A Los Angeles Times
Best Nonfiction Book of 2003

 

September 20, 2006
Letelier-Moffit Assassination 30 Years Later

Archive calls for Release of Withheld Documents Relating to Pinochet’s Role in Infamous Act of Terrorism

March 15, 2005
The Secret Pinochet Portfolio

Former Dictator’s Corruption Scandal Broadens

December 14, 2004
The Case Against Pinochet

Ex-Dictator Indicted for Condor Crimes

1963 wollte Robert Kennedy wieder Reisen von US Bürgern nach Kuba erlauben

 http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/nsarchiv.gif

Source: Lyndon Baines Johnson Library

ROBERT F. KENNEDY URGED LIFTING
TRAVEL BAN TO CUBA IN ’63

Attorney General cited inconsistency with „our views as a free society“
State Department overruled RFK proposal to withdraw prohibitions on travel

Documents Record First Internal Debate to Lift Ban

National Security Archive Electronic Briefing Book No. 158

For more information contact
Peter Kornbluh – 202/994-7116 – peter.kornbluh@gmail.com

Re-posted – April 23, 2009

Washington D.C. April 23, 2009 – Attorney General Robert F. Kennedy sought to lift the ban on U.S. citizens traveling to Cuba in December 1963, according to declassified records re-posted today by the National Security Archive. In a December 12, 1963, memorandum to Secretary of State Dean Rusk, Kennedy urged a quick decision „to withdraw the existing regulation prohibiting such trips.“

…………………..

http://www.gwu.edu/~nsarchiv

Inaugurohet tuneli i Kalimashit: Berisha e Thaci: U bashkuam


URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=38265
Inaugurohet tuneli i Kalimashit. Berisha e Thaci: U bashkuam
albanien tunnel kosovo

(Dërguar më: 31/05/09) Rrëzohet muri që ndan Shqipërinë me Kosovën. Kryeministri Berisha shemb murin e fundit në tunelin që lidh Thirrën me Kalimashin, pjesë e autostradës Durrës- Kukës- Morinë. Thaci: “Realizuam një ëndërr. U bashkuam”. Berisha: Tuneli i kushtueshëm, por më i lartë cmimi i bashkimit dhe shërbimit që i bën qytetarëve“.

KUKES- “Përjetuam realizimin e një prej ëndrrave më të bukura të shqiptarëve. Përjetuam shembjen jo të një muri por të një mali, përjetuam shembjen e pamundësisë….. Para së gjithash ky është tuneli i bashkimit të kombit. Nuk ka male, e pengesa, asgjë që mund të ndalë as fizikisht e as shpirtërisht këtë komb”- tha kryeministri Berisha në fjalën e tij, nga një podium të organizuar posaqërisht në dalje të tunelit.

Duke e vlerësuar tunelin e Kalimashit si një nga kryeveprat në fushën e ndërtimit në Europë e më gjerë Berisha tha se tuneli bashkon jo vetëm shqiptarët por dhe rajonin.

“Sot inauguruam tunelin që bashkoi jo vetëm shqiptarët, por me shërbimet që ofron në fushën e transportit e qarkullimit i bashkon më shumë me rajonin, maqedonasit, serbët bullgarët. Tuneli, do të bëjë që brigjet e Shqipërisë e portet e saj ti shërbejnë jo vetëm shqiptarëve në Shqipëri e Kosovë, por të gjithë kombeve të rajonit”.

Gjatë fjalës së tij kryeministri pranoi se hapja e tunelit ka qenë e vështirë dhe e kushtetueshme , por “çmimi i tij është qindra herë më i vogël se vlera morale, se bashkimi që sjell mes njerëzve, dhe shërbimi që i bën qytetarëve, por edhe dalja në det që i jep Kosovës, por dhe fqinjëve të saj.”

Në fund kryeministri falënderoi inxhinierët e punonjësit e Bechtel Enka që realizuan këtë projekt. “Ju do të jeni pjesë e historisë dhe përpjekjeve tona për modernitet”- tha kryeministri duke i shprehur mirënjohjen edhe ish ministrit të Transporteve Lulzim Basha dhe ministrit aktual Sokol Olldashi për përkushtimin që treguan në realizimin e këtij projekti dhe në “zbatimin me përpikmërit të udhëzimeve të kryeministrit”- shtoi Berisha.

Kryeministri kosovar Hashim Thaci tha se sot është një ditë e madhe për të shqiptarët kudo që jetojnë. “Në Kalimash sjell mesazhin e përgëzimit të qverisë së Kosovës për këtë kryevepër. Ekziston një lidhje shumë e fuqishme mes këtij rrugëtimi e Kosovës. Janë të shumta e të pallogaritshme herët kur unë me luftëtarët e mi e bëmë në këmbë këtë rrugë për lirinë e vendit. Sot Kosova e Shqipëria janë si kurrë ndonjëherë më pranë njëra tjetrës e do të afrohen më tepër. Ato janë pranë njëra tjetrës e kështu do jemi përgjithmonë. Kemi qenë të ndarë me shekuj, por kurrë nuk kemi qenë larg. Na ka nda historia, pa drejtësia, na ndanin malet, bjeshkët, sot të gjitha këto pengesa janë zevenëdësuar me punë, ideal dhe dhjetëra ura e tunele komunikimi”- tha kryeministri Thaci.

Ceremonia u mbyll dhe dhjetëra tullumbace të bardha dhe të kuqe që u lëshuan në qiell, ndërsa në sfond ishte kënga e grupit Modern Talking “We can win the race” e cila është dhe kolona zanore e zgjedhur nga PD për këtë fushatë zgjedhore”

12:18 Rrëzohet muri që ndan Shqipërinë me Kosovën

Rrëzohet muri që ndan Shqipërinë me Kosovën. Në orën 12. 15 minuta kryeministri Berisha dhe kryeministri Hashim Thaci kanë shtrënguan duart në mes të tunelit të Kalimashit. Kryeministri Beisha i shoqëruar nga delegacioni i tij hyn në tunel nga Thirra ndërsa kryeministri kosovar Hashim Thaci dhe delegacioni i tij u nisën nga krahu i kundërt nga Kukësi.

Ishte kryeministri Berisha i pari i cili mbi një eskavator ka gërmuar në mënyrë simbolike në pengesën e fundit të tunelit. Më pas dy kryeministrat janë afruar për t’i shtrënguar duart njëri-tjetrit. Sot është hapur një nga hyrjet e tunelit Thirrë-Kalimash, ndërsa hyrja tjetër Kalimash-Thirrë, pritet të përfundojë së shpejti.

Kryeministri Berisha dhe grupi prej 20 vetash (përfaqësues të qeverisë dhe kabinetit të tij) që e shoqërojnë kane mberritur ne Thirre rreth ores 11.30. Në të njëjtën orë ka mbërritur edhe kryeministri Hashim Thaci si dhe grupi prej 20 vetësh që e shoqërojnë atë.
Punimet në dy tunelet e Kalimashit, prej 5.6 km secili, janë cilësuar si një nga pikat më kulminate të të gjithë projektit, për shkak të terrenit malor ku është ngritur ai.

Kryeministrat do të përshkojnë më këmbë 100 metërshin e fundit drejt hyrjeve të tunelit nga zona e Kukësit, dhe më pas do të zhvillojnë dhe konferencën për shtyp

Ora10:51 Kukës, Berisha e Thaci takohen në Kalimash
Në tunelin e Kalimashit, pjesë e autostradës Durrës- Kukës- Morinë gjithçka është gati për ceremoninë e inaugurimit që do të nisë sot në mesditë. Dhjetëra qytetarë, simptaizantë të PD-së dhe gazetarë ndodhen aty për të përcjellë hapjen e këtij tuneli, një ndër veprat më madhore inxhinierike të Shqipërisë. Në Kalimash, ndodhen edhe deputeti i Partisë demokratike të Kukësit, Fatos Hoxha, kryetari i Qarkut, Shefqet Bruka, dhe kryetari i Bashkisë së Kukësit, Hasan Halilaj. Ndërsa nuk kanë mbërritur ende delegacionet e kryesuara nga kryeministrat përkatës, nga Tirana e Prishtina.

Korrespondeti i NEWS24 në Kukës thotë se deri në këtë moment nuk vihet re asnjë përfaqësues i Partisë Socialiste, apo depitet. Ceremonia pritet të nisë në orën 12:00 kur Kryeministri i Shqipërisë do të përshkojnë tunelin, duke hyrë nga Thirra, ndërsa kryeministri i Kosovës do të përshkojë tunelin duke hyrë nga ana tjetër, Kukes. Ata do të takohen në mes të tunelit dhe më pas do të përshkojnë më këmbë 100 metërshin e fundit drejt hyrjeve të tunelit nga zona e Kukësit, ku dhe do të presin shiritin dhe do të mbajnë konferencën e përbashkët për shtyp.

Ora 08:53- Kukës, Berisha e Thaci sot në tunelin e Kalimashit
Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha dhe ai i Kosovës, Hashim Thaci do të udhëtojnë sot drejt Kukësit për të marrë pesë në inaugurimin e tunelit të Kalimashit, 5.6 km pjesë e autostradës Durrës- Kukës- Prishtinë.

Delegacioni i kryeministrit Berisha përbëhet nga 14 ministrat e tij dhe kandidatët e PD-së për zgjedhjet e 28 qershorit.

Ceremonia zyrtare pritet të kthehet në një miting madhështor, përgatitjet e të cilit kanë nisur një javë më parë.
Kryeministri i Shqipërisë pritet të përshkojnë sot në orën 12:00 tunelin, duke hyrë nga Thirra, ndërsa kryeministri i Kosovës do të përshkojë tunelin duke hyr nga ana tjetër, Kukësi. Ata do të takohen në mes të tunelit dhe më pas do të përshkojnë më këmbë 100 metërshin e fundit drejt hyrjeve të tunelit nga zona e Kukësit.

Rruga e re do të kalojë në akset Durrës- Vorë- Fushë Krujë- Milot- Rrëshen- Reps- Thirrë- Kalimash- Kukës- Morinë. Gjatësia totale e rrugës është 170 km.

Në ceremoninë e sotme do të inaugurohet hapja e njërës korsi të autostradës Durrës – Kukës – Morinë, për të vazhduar më pastaj për në Prishtinë.

Autostrada Durrës- Kukës, një projekt i qeverisë shqiptare, është vepra më e madhe inxhinierike në Shqipëri që ka kushtuar mbi 1 miliardë euro. Shpejtësia e planifikuar për të ecur në këtë rrugë është 80- 100 km /orë. Pjesë e kësaj rruge me dy korsi janë 27 ura. Autostrada do të jetë gati 45 km më e shkurtër se rruga ekzistuese drejt Kosovës, dhe koha e udhëtimit do të reduktohet në dy orë, nga gjashtë orë që është sot.

Punimet për hapjen e këtij tuneli nisën dy vjet më parë kompania amerikane “Bektel” dhe kompania nënkontraktuese turke “Enka”, dhe u punësuan rreth 3400 punonjës, shumica shqiptarë, si dhe në funksion të vazhdimit normal të punës u vunë mbi 1300 mjete të llojeve të ndryshme

Dhjetëra gazetarë nga Kosova janë vendosur që prej ditës së djeshme në qytetin e Kukësit, për të ndjekur nga afër ceremoninë e inaugurimit, si dhe do të marrin pjesë në konferencën e përbashkët për shtyp që do të organizohet nga të dy kryeministrat.

Ceremonia zhvillohet një ditë para mitingut të madh që Partia Demokratike do të zhvillojë në sheshin “Skënderbej” në Tiranë

(s.g/BalkanWeb)

Gambino clan Albanian mafia in cooperation with Islamic terrorists in the Balkans

The Albanian Mafia rule in New York City is so well known and wide open that the recent „Grand Theft Auto IV“ and Grand Theft Auto WIKI games are patterned on their violence….the Albanian mob appears as the main antagonist, shipping stolen cars back to Europe without Petrovic’s permission, retrieved from „http://gta.wikia.com/wiki/Albanians

In Italy, Albanian organized crime gangs appear to control the car trafficking market. One method they employ is to deliberately drive into a car and then when the driver stops to assess the damage to his vehicle, they take the car by force. The cars are then exported to Tirana. A car stolen in central Italy in the morning can be in Albania with its new owner that same evening, Interpol Report.“The vehicles are not only stolen for their own sake; sometimes they are trafficked to finance other crimes,” according to the international police organization Interpol. Europol’s report describes Europe’s stolen-car industry as a complex network of professionals that includes car thieves, technicians, mechanics, document forgers, drivers, and unscrupulous car dealers. These thieves have learned how to disable immobilizers, locate and eliminate tracking devices, and alter VIN numbers, then shipping the vehicles to Dubai UAE for resale.

According to a CNN report the FBI „Officials said ethnic Albanians (MUSLIMS) from Kosovo, Macedonia and Montenegro“ make up the emerging American criminal cartel and „represent a major challenge to federal agents because of their propensity for violence and brutality.“ This statement comes several months after Amnesty International declared NATO-administered Kosovo province a hotbed of Albanian organized crime activity (AOC).

from

http://www.billwarnerpi.com

 Europol Report 2006  and FBI Report

The main assassins for the Gambino crime family were ethnic Albanians. Gambino’s Sammy Bull Brovano’s go-to „clipper“, for example, was an ethnic Albanian, Zef Mustafa, whose notoriety for murder and racket was exceeded only by his love of alcohol: was let out on a $5 million bond and has since disappeared from the US.

The most prominent Albanian criminal is Daut Kadriovski, a drug kingpin that managed to escape German prison in 1993, and is believed to be in the US where sources say he is operating through several types of businesses in New York and Philadelphia.

Albanian Mafia and alQaeda
The Twaik Group and Rawasin Media Productions, both based in Riyadh, the Saudi capital, have served as fronts for the Saudi General Intelligence Directorate, according to an inquiry by Germany’s foreign intelligence service, the BND, Twaik, a $100 million-a-year conglomerate, has diverse holdings inside and outside Saudi Arabia.

Twaik deposited more than $250,000 in bank accounts controlled by Mamoun Darkazanli, a Syrian-born Hamburg businessman and longtime Al Qaeda associate with close ties to the Sept. 11 hijackers during their years in the northern port city of Hamburg. Abdulrahman Al-Fahhad, then the Twaik executive responsible for the company’s rental-car operations in the Balkans, acknowledged hiring Darkazanli in 1995 to supply cars from Germany for Twaik’s branch office in Albania. The money, Al-Fahhad said, had been for Darkazanli’s use in purchasing those cars. Al-Fahhad also acknowledged hiring Seyam to manage Twaik’s rental-car office in nearby Bosnia-Herzegovina.

At Durres, we once again see the suspicious convergence of Albanian Muslim Mafia and the al-Qaeda, both involved in legal and illegal dealings and both aiming at a same thing: detaching Kosovo from Serbia and internationally legitimizing it as Muslim.

At Durres, then, one finds that the Kharafi Group had a $20 million contract for the Durres „port improvement“ and Kharafi’s have bin Laden connections because his Albanian point man, al-Qadi, had a company that operated in Albania, the Karavan, that was a partner with the Kharafi Group.

„The Albanian government has frozen the assets of Karavan in two banks in Albania, the International Trade Bank of Malaysia and the Arab-Albanian-Islamic Bank, as well as the buildings under construction,“ says a 2002 Report Prepared by the Federal Research Division, Library of Congress under an Interagency Agreement with the Department of Defense.

Page scan from Aukai Collin’s Book: My Jihad: The True Story of An American Mujahid’s Amazing Journey from Usama Bin Laden’s Training Camps to Counterterrorism with the FBI and CIA

According to Serbian spies, Yasin al-Qadi had an account in a Swiss bank into which Albanian nationals were depositing their money to finance a war in Kosovo. Yassin al-Qadi was known to have used that Swiss account to transfer moneys to various places where Jihad has been waged and from that account in Switzerland, al Qadi allegedly transferred the money to his Arab-Albanian Islamic Bank in Albania account, out of which he paid the MAK Albania for some fictitious construction contract work that was never done but instead used the contract to move the money into the vaults of Dardania Bank located in the Kosovo’s capital, Pristina.According to the World Bank, Dardania Bank was registered in 1993 by the so-called „government-in-exile“ of Kosovo and Athens based newspaper Eleftherotypia claims that the bank was „created with German assistance (2.400.000 marks)“.World Bank also says that Dardania Bank accepts foreign exchange and makes small loans but „is not expected to play a significant role in private enterprise financing.“Apparently, the World Bank got it wrong because in April of 2000 the Dardania Bank got renovated and became the proto-Central Bank of the Albanian Mafia in Kosovo:The work „has been virtually completed on the Dardania Bank [in Kosovo] building which is now occupied by the Central Fiscal Authority,“ a proto-Central Bank for the Kosovo Albanian criminal enterprise under auspices of UNMIK „department responsible for the overall financial management of the Kosovo budget and the budgets of the municipalities that together form the Kosovo Consolidated Budget.“

Thanks to the UNMIK, Albanian mafia and al-Qaeda got themselves a central bank in the heart of Europe, funded by Afghan heroin money and, according to the plan by Marti Ahtisaari, soon to be internationally legitimized with rights to enter World Bank and IMF!

Kosovo: A Muslim Narco-Statelet

http://www.serbianna.com/columns/mb/053.shtml

Central hub is including of murder and terror clan from Kosovo of Hashim Thaci and Gani Kapiti  from the DRENICA region in Kosovo and around Bar-Restaurant DRENCIA near Durres.

 

Skip to comments.

Al Qaeda’s Balkan Links
Wall Street Journal Europe | November 1, 2001 | Marcia Christoff Kurop
Posted on Donnerstag, 1. November 2001 12:53:17 by Stand Watch Listen

The Balkans‘ uncharacteristically silent exit from the world stage as the most prominent international hot spot of the last decade belies its status as a major recruiting and training center of Osama bin Laden’s al Qaeda network. By feeding off the region’s impoverished republics and taking root in the unsettled diplomatic aftermath of the Bosnia and Kosovo conflicts, al Qaeda, along with Iranian Revolutionary Guard-sponsored terrorists, have burrowed their way into Europe’s backyard.

For the past 10 years, the most senior leaders of al Qaeda have visited the Balkans, including bin Laden himself on three occasions between 1994 and 1996. The Egyptian surgeon turned terrorist leader Ayman Al-Zawahiri has operated terrorist training camps, weapons of mass destruction factories and money-laundering and drug-trading networks throughout Albania, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Turkey and Bosnia. This has gone on for a decade. Many recruits to the Balkan wars came originally from Chechnya, a jihad in which Al Qaeda has also played a part.

These activities have been exhaustively researched by Yossef Bodansky, the former director of the U.S. House of Representatives‘ Task Force on Terrorism and Unconventional Warfare. The February testimony of an Islamist ringleader associated with the East Africa bombings have also helped throw light on these actions.

They have however been disguised under the cover of dozens of „humanitarian“ agencies spread throughout Bosnia, Kosovo and Albania. Funding has come from now-defunct banks such as the Albanian-Arab Islamic Bank and from bin Laden’s so-called Advisory and Reformation Committee. One of his largest Islamist front agencies, it was established in London in 1994.

Narco-Jihad Culture

………………

As we approached Pristina I was struck by the number of satellite dishes on all the apartment blocks and buildings. I did not have a satellite dish on my house in Ireland. I was paying for my own postgraduate studies in the National University of Ireland in Dublin and at the same time I was paying a hefty mortgage on my house. A satellite dish was certainly not a priority and was a luxury I could not afford at that time. In briefings prior to my departure I had been led to believe that the ethnic Albanians in Kosovo were poor and deprived yet this did not tally with the vista that opened up in front of me as we drove into Pristina. I came to realise that, as I got to know Kosovo better, why items such as satellite dishes were a priority. Here, where so many flats and apartments in urban areas were illegally seized and occupied, one did not worry about mortgage repayments and as I was to discover later, property belonged to those who wanted it and not to those who actually owned it. All property was up for grabs.http://www.freerepublic.com/focus/fr/561291/posts

„Let every nation know, whether it wishes us well or ill, that we shall pay any price, bear any burden, meet any hardship, support any friend, oppose any foe, to assure the survival and success of liberty.“ -John F. Kennedy (1917-1963)

Press Release

The Centre for Peace in the Balkans

TORONTO, September 01, 2002 – The Centre for Peace in the Balkans responded to recent media information suggesting that a sister-city relationship may be considered between New York City and Srebrenica.

9-11: If only we could turn back the clock

„There were 9,000 soldiers killed in Srebrenica in the eyes of the U.N. soldiers, who were supposed to protect them. But they didn’t do shit. It’s like watching those airplanes bang into the World Trade Center and not trying to save those people.“ – Danis Tanovic, Academy Award winner, Directors World, March 25, 2002 .

Very influential circles in Bosnia and Herzegovina have recently initiated a plan to make Srebrenica the sister town of New York City in order to establish a symbolic link based on their perception of tragedy in face of terror. However, their suggested similarities are unfounded. Their plans are opportunistic attempts to propagate false information. Consider the following:

* Sheik Omar Abdel Rahman (the convicted mastermind behind the 1993 World Trade Center bombing) was connected to the TWRA, a phony relief agency. Alija Izetbegovic, the President of Bosnia, provided a guarantee for Elfatih Hassanein (head of the TWRA and a personal friend of Izetbegovic) to open an account for the TWRA in Die Erste Österreich Bank in Vienna, Austria in 1993.

* Mohammed Haydar Zammar, the man who recruited key 9-11 hijacker, Mohammad Atta, to the Al-Qaeda network, based his terrorist activities in Bosnia . Zammar also brought two of Atta’s lieutenants into the Al-Qaeda network, namely Ramzi Binalshibh and Said Bahaji.

* Osama Bin Laden was given a Bosnian passport at the Bosnian Embassy in Vienna, Austria . Many other terrorists connected to the Al-Qaeda network also received blank Bosnian passports that enabled them to further propagate their illicit activities.

* Abu el Maali (Abdelkader Mokhtari), a senior representative of Al-Qaida, was based in Bosnia until recently. Just a few years ago, a US official called him a junior Osama Bin Laden.

* Bensayah Belkacem was arrested in October 2001 in Bosnia . Numbers stored in his mobile phone link him to at least one of Bin Laden’s top lieutenants.

The involvement of Al-Quaeda in radical Islamic activities and events in Bosnia is however, frequently mentioned in the media and US government reports. Unfortunately, it is also frequently overlooked.

New Yorkers and other victims of Osama Bin Laden’s terrorist attack were civilians and were not connected to a terrorist network in any way.

Proclaiming New York City and Srebrenica sister towns misrepresents the basis for forging such an important and symbolic relationship. Implying that the terror suffered by 9-11 victims in New York is similar to civil war suffering in Srebrenica is factually wrong. As such, a sister-city relationship between New York City and Srebrenica should not be established since it would be an insult to the memory of 9-11 victims.

For more information or to arrange an interview with a spokesperson, please contact the Centre for Peace in the Balkans at e-mail: scontact@balkanpeace.org. Website: www.balkanpeace.org.

RELATED INFORMATION

[1] Al-Qaida On the Run , Voice of America News Report, June 22 02:

[2] A Bosnian Village’s Terrorist Ties; Links to U.S. Bomb Plot Arouse Concern About Enclave of Islamic Guerrillas, The Washington Post March 11, 2000:

[3] A U.S. Prisoner From Bosnia Is Labeled a Top Qaeda Aide The New York Times, January 23, 2002:

[4] Yossef Bodansky, Director, U.S. Congress‘ Task Force on Terrorism and Unconventional Warfare

[5] US Senate Document

[6] Balkan Wars and terrorist ties

[7] LA Times:Los Angeles Times, October 07, 2001 Terrorists Use Bosnia as Base and Sanctuary

Hintergründe zum Blutrache Mord des Albanischen „Politikers“ Fatmir Yhindi

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=38020

„Xhindi“, rikthehet çështja e vrasjes së një komisioneri në ’97

(Dërguar më: 25/05/09) Rreth 12 vjet më parë, njerëz të panjohur ekzekutuan komisionerin e PR. GSH meson se Policia ndan pistat e para me dyshime konkrete për atentatin ndaj deputetit të PS në Roskovec. Xhindi, mësohet se është zgjedhur për herë të parë deputet në atë zonë kur ndodhi edhe vrasja e komisionerit

TIRANE -Hetimet për vrasjen e deputetit Fatmir Xhindi, rikthejnë ekzekutimin „fshatçe“ të komisionerit të Partisë Republikane në zonën e Roskovecit, B. Caushaj. Gazeta Shqiptare ben te ditur se Policia dhe Prokuroria e Krimeve të Rënda ka kaluar në sitë të gjithë të afërmit e viktimës së 12 vjetëve më parë. Deputeti i ndjerë Xhindi, mësohet se është zgjedhur për herë të parë deputet në atë zonë, në vitin 1997, kur ndodhi edhe vrasja e komisionerit. Ngjarja është konsideruar e mbyllur prej vitesh me radhë, pas një vrasjeje për motive hakmarrjeje të kryer nga të afërm të Caushajt, të cilët brenda 10 ditëve ekzekutuan një person, mbiemri i të cilit ishte Shehu, i akuzuar prej familjes së komisionerit si personi që kishte qëlluar mbi të. Grupi i hetimit ka shoqëruar fillimisht dy kushërinjtë e afërt të komisionerit G.K dhe P.K., për të parë lëvizjet e tyre gjatë kohës kur ndodhi vrasja e deputetit Xhindi.

Xhindi, deputet në Parlamentin shqiptar prej zgjedhjeve të vitit 1997, u ekzekutua nga të paktën 9 plumba pas shpine, teksa hapte portën për të hyrë në shtëpinë e tij modeste dykatëshe, në lagjen numër 1 të Roskovecit. Ngjarja ndodhi në orën 21:00 të 2 prillit dhe rezulton e pazbardhur, ndonëse janë angazhuar mbi 100 oficerë dhe prokurorë të Qendrës dhe në Fier. Edhe pse është vendosur një çmim prej 250 mijë eurosh për personin që do të spiunojë vrasësin e deputetit Xhindi, grupi i hetimit nuk ka arritur ende tek ndonjë autor konkret për ngjarjen. Burimet pranë grupit të hetimit janë shprehur se ekziston edhe një pistë tjetër për motive të dobëta, por që në fakt nuk ka të bëjë me deputetin, por me një nga djemtë e tij.

(d.b/BalkanWeb)

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=38021

Atentat anëtarit të klanit mafioz, plagoset shqiptari

(Dërguar më: 25/05/09) Në këtë atentat, që mediat italiane e përshkruajnë si të tipit “Far West” mbetën të plagosur edhe 2 shtetas italian dhe një shqiptar. Një i panjohur qëlloi ndaj 57 vjecarit anëtar i i familjes mafioze Krisafulli.

MILANO– Një shqiptar ka mbetur i plagosur në një atentat me armë ku objektiv ishte një anëtar i familjes mafioze Krisafulli, Franko Krisafulli 57 vjec. Media italiane bën të ditur se Krisafulli, kishte vetëm pak kohë që kishte dalë nga burgu dhe dy vëllezërit e tij ishin dënuar me burg përjetë për trafik droge.

Ngjarja ndodhi mbrëmë në një lokal në lagjen periferike të Milanos, Kuarto Oxhiaro, ku dhe vepronte klani mafioz. Mediat bëjnë të ditur se 57 vjecari është qëlluar me 4 plumba, disa prej të cilave i ka marrë edhe në fytyrë.

Në këtë atentat, që mediat italiane e përshkruajnë si të tipit “Far West” mbetën të plagosur edhe 2 shtetas italian dhe një shqiptar. Njëri prej italianëve është në gjendje të rëndë shëndetësore, ndërsa dy të plagosurit e tjerë janë dërguar në spitalin e Sacco e S.Carlo. Mjekët thonë se i pari ka plagë në krah, ndërsa shqiptari është plagosur në këmbë.

Klani Krisafulli ishte vendosur në lagjen Quarto Oxhiaro në vitet ’70-80 dhe ishte bërë protagonist i vrasjeve të ndryshme dhe trafiqeve të paligjshme. Klani ishte shpërdarë nga një operacion antidrogë që ishte kryer në 1994 me emrin “Tokë e djegur”.
(s.g/Repubblica/BalkanWeb)

Hartmann-ITCY: Ratko Mladic never faced trial.

Hartmann Speaks Out Ahead of Trial

Belgrade | 29 May 2009 |

 

Florence Hartmann

Florence Hartmann

Florence Hartmann, former spokeswoman for the Hague-based International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, ICTY, told reporters yesterday she expected Serbia to do everything in its power to ensure that war crimes fugitive Ratko Mladic never faced trial.Soon after the publication of a translation of her book „Peace and Punishment,“ Hartmann told journalists at a news conference in the Slovenian capital, Ljubljana, about her experience and discussed the controversial accusations in her book.

Speaking to reporters on Thursday, Hartmann said she had been shaken by the Tribunal’s indictment against her – charges that range from contempt of court and violation of court rules – over the publication of segments of allegedly confidential documents in her book, Slovenian Pop TV reported.

If the Tribunal finds her guilty, she faces up to seven years in prison or a fine of 100,000 euros.

Her trial is set to begin on June 15.

Hartmann claims that the documents published were not obtained illegally but through journalistic investigation.

The former ICTY spokeswoman claims that her book, published in translation by the Bosnia-Herzegovina Institute, uncovers an „agreement that will stop the truth coming out about involvement in genocide and crimes against humanity,“ Pop TV reported.

According to Hartmann, she would be the first defendant at the Tribunal to have the full support of war crime victims.

In an interview with Slovenian television, Hartmann said the documents in question were actually available to journalists during the trial of former Serbian leader Slobodan Milosevic, „but they didn’t want Bosnia to get them so that they could get military reparations from Serbia.“

She claimed that „the documents that Serbia so wanted to hide“ had „information that shows that the crimes were planned, and that the then-Serbian leadership agreed over them.“

Hartmann also claimed that the sluggish hunt for both wartime Bosnian Serb leader Radovan Karadzic and wartime Bosnian Serb general Ratko Mladic dragged on despite concrete knowledge of their whereabouts. This, she said, served as proof that an agreement of some sort existed between international officials and Karadzic and Mladic. Nonetheless, Hartmann conceded that she had no evidence of an agreement between Karadzic and then US envoy to the region, Richard Holbrooke.

„If they [records] exist, then they are in Belgrade,“ Hartmann said….

http://www.balkaninsight.com/en/main/news/19491/

Telekom bespitzelte auch Kroatische Politiker und Geschäftsleute

28. Mai 2009

Kroatische Politiker auch bespizelt?

Abgelegt unter: 

Skandal in Deutschen Telekom kann langsam auch politische Konnotation bekommen. Nach dem Handelsblatt schrieb dass angeblichen Unterlagen die über „Maya“ gesammelt worden sind, auch die Daten über hochrangige und vor allem bekannten Politiker sowie Geschäftsmänner aus Kroatien.

Weiterhin, nach Angaben von Jutarnji, in Affäre war auch ein ehemaliges Sicherheits-Beamte eingemischt gewesen, der sehr gute Beziehungen nach Ost Europa haben sollte..

http://www.news.vip-urlaub.de

Nobody Wants to Run Bosnian Government

Nobody Wants to Run Bosnian Government

Sarajevo | 28 May 2009 | Srecko Latal

 

Nedzad Brankovic

Nedzad Brankovic

Nobody wants to run the Bosniak (Bosnian Muslim)-Croat Federation government after its Premier Nedzad Brankovic resigned, local media reported on Thursday.Brankovic officially resigned from his post Wednesay, becoming the first victim in the Bosniak political scene following the re-election of Sulejman Tihic as president of the ruling Bosniak Party of Democratic Action, SDA.

In his resignation letter sent to the Federation President and Vice Presidents, Brankovic asked the Federation president and vice presidents to immediately launch procedures for the election of a new premier. He also asked the Federation president Borjana Kristo, to appoint one of the two deputy Premiers – Finance Minister Vjekoslav Bevanda and Culture Minister Gavrilo Grahovac – to take over his post during the transition process, since he wanted to take vacation with immediate effect.

Yet Grahovac said he too needed to take immediate vacation, while Bevanda refused to run the government on his own.

Unless Tihic finds a swift solution for the selection of a new government, the situation could further destabilise the political, economic and social situation in the Federation and all of the country. It is still uncertain whether the entire federation government will have to be replaced.

This situation reflects the dismal attitude which local politicians have towards top functions. It comes at the worst possible time, as the Federation government faces a tough challenge of re-balancing entity and cantonal budgets within the next month, to fulfill conditions for a new Euro 1.2 billion stand-by arrangement from the International Monetary Fund.

The resignation of unpopular and controversial Brankovic was broadly welcomed by media, analysts and local non-governmental organisations.

Local analysts, media and civil society have criticised Brankovic and his government as one of the least competent and efficient in the recent Bosnian history. However, they have also admitted that from the very beginning of their mandate after the 2006 elections, Brankovic’s government was hampered by internal divisions among top Bosniak leaders.

….

http://www.balkaninsight.com

2 Pyschopaten der EU Politik treffen sich: Javier Solana und Ali Ahmeti als Bin Ladens Vertreter in der EU

Man trifft sich gerne mit Ali Ahmeti, von der Mazdonischen DUI Mafia Partei, wo man noch bei den Wahlen in 2008 versuchte bewaffnet mehrfach zu wählen.
Und Ali Ahmeti bezog in der Schweiz „schizo Rente“ und hat in den USA wegen den Terroristischen Umtrieben u.a. direkt mit den Bin Laden Leuten Einreise Verbot und in der Schweiz sowieso.

Javier Solana, macht sich ganz einfach zum Affen, wie Joschka Fischer, Erler, Steinmeier der Albanischen Verbrecher Clans auf dem Balkan. Nicht umsonst geht durch das Einfluss Gebiet des Ali Ahmeti in Mazedonien, die Haupt Drogen Route nach Europa und das muss natürlich von den Steinmeier und Javier Solana Banden gefördert werden.

Javier Solana gibt Rückendeckung für den Schizo Ali, damit er den die Namens Probleme endlich mal beendet und die Mazedonische Regierung unter Druck setzt. Griechenland blockiert bekanntlich den NATO Beitritt, weil es nicht mit dem Name „Mazedonien“ einverstanden ist.

Ali Ahmetis Verbrecher Clans attackieren sogar Journalisten in Mazedonien.

Wie man längst verstanden hat, wurden in 2001 Menschen entführt, gefoltert und umgebracht, nur damit diese kriminellen Banden in die Regierung kommen um so Profite zu machen. Es ging um Jobs ganz kurz gesagt und zwar wanderten die Verbrecher Clans direkt ab 1990 nach Mazedonien ein, wo man wie auch in Albanien Grund- und Boden besetzte und illegal bebaute.

ca. 200.000 Kriminelle wanderten auch teilweise aus Albanien direkt nach Mazedonien so ein und terrorisierten das Land.

Aber lassen wir den prominenten Fachmann und Wissenschaftler hier ein paar Worte finden.
Oschlies
Stiftung Wissenschaft Professor Wolf Oschlies, Stiftung Wissenschaft: “Mit Mazedonien geschieht etwas, was es in der Menschheitsgeschichte noch nie gegeben hat, nämlich ein souveränes, demokratisches Land sieht sich einer Aggression vom Territorium eines internationalen Protektorats aus ausgesetzt. Das ist die Lage, dem ist nichts hinzu zu fügen. Und das ist eine gewaltige Rüge an die internationale Gemeinschaft, deren Teil ja auch Deutschland ist.” UCK-Kämpfer in Mazedonien. Früher nannte man sie “Freiheitskämpfer”, heute “Terroristen”, denn – so glaubt man in den USA inzwischen – diesen schwer bewaffneten Banden gehe es nicht um den Schutz albanischer Minderheiten auf dem Balkan, sondern schlicht um Geld: Profit aus dem Drogen- und Waffenschmuggel. Und hier werden die Nachschubwege gesichert. Auch deshalb hat US-Präsident George Bush am 27. Juni diese so genannte “Executive Order” erlassen, über das “Einfrieren des Vermögens von Personen, die die Friedensbemühungen auf dem Balkan gefährden.” Jede finanzielle Unterstützung für die hier aufgeführten Organisationen steht in den USA ab sofort unter Strafe. Mit auf der Liste: die UCK und ihr Ableger UCPMB. In den USA inzwischen verboten, in Deutschland nach wie vor Alltag. Spendensammeln für die UCK. Das Zentrum für die albanischen Muslime in Düsseldorf. Das unscheinbare Haus im Hinterhof gilt als eine der Spendenzentralen der UCK in Deutschland.

……………..

http://www.antikriegsforum-heidelberg.de/jugoslaw/mazedonien/versagen_politik_monitor.htm

Und Javier Solana und seine „Schwarzen Betrugs Kassen“ der EU, könnten einer Mafia Organisation als Vorbild dienen. 600 Millionen € für die „Schwarzen Kassen“ des Kriegs Verbrechers und Kriegs Propagandisten Javier Solana.

Javier Solana empfängt Ali Ahmeti in Brüssel!

Hier kommen die wilden Reiter Truppen zum Wählen des Ali Ahmeti aus ihren Bergen.DUI Reiter

aus

Die Wild West Orgien der Albaner Parteien in Mazedonien!