Task Force Staatsanwaltschaft klagt den LSI Abgeordneten Nikollaq Neranxi an, wegen Zoll Betrug bei Lebensmittel Importen

 Der Betrug bei Lebensmittel Importen ist eine alte Tradition der Albanischen Politiker und früher fuhr man sogar persönlich vor, wenn die Fähre, oder der Frachter in Durres anlegte. „Nard“ Leonhard Koca, sitzt auch im Gefängnis und ist der Bruder des Mafia Bosses Lefter Koca, der nun in Durres für einen Sitz im Parlament kanditiert und der örtliche Vertreter ebenso der Skrapar Bande ist, sprich LSI Partei. Seine wilden Beton Bauten auf gestohlenen Grundstücken mit gefälschten Unterlagen, haben Durres verschandelt. Lefter Koca scheute sich auch nicht mit dem Mafia Boss Alban Yhillari, uralte Antike Stätten im Zentrum von Durres zu betonieren zu lassen.

Das Gauner- Grundstücks Betrugs Duo: Ilir Meta und Nikollaq Neranxi, die sich Politiker nennen und von Deutschen Politiker , welche wichtige OK Aufbau Helfer sind, illegal gesponsert und finanziert werden.

Nikollaq Neranxi

Was aber die Sache besonders interessant macht, sind die seit 2000 organisierten Grundstücks Betrügereien und Fälschungen der Skrapar Bande um Ilir Meta mit seiner LSI Partei, denn Nikollaq Neranxi, ist auch der örtliche Vertreter der LSI Partei im Gebiet der Bucht von Jale, welche 2005 „Zone Touristik“ wurde.

Der Medien Skandal, wo Nikollaq Neranxi mit seinen Georg Soros Weltbank Freunden, falsche Fakten in den Medien verbreitet.

 

Trotzdem verkauft auch dort recht munter die US-Albanische Grundstücks Mafia illegal Grundstücke und dann wird ohne Bau Genehmigung und gegen die klaren Bau Gesetze wild an den Stränden herum betoniert und jeder Strans privatisiert.  Siehe die Weltbank Aktion und die neuen Küsten Master Pläne des Coastal Management Plans der Weltbank. Siehe die Aktionen im Gebiete von Himari-Jale von Nikollaq Neranxi gegen den örtlichen Bürgermeister Bollano.

 

 


image

Emri i deputetit të LSI-së, Nikollaq Neranxi, ka dalë gjatë hetimeve për kontrabandë. Dosja po hetohet nga Prokuroria e Përgjithshme

TIRANË – Dyshimet për kontrabandë dhe evazion fiskal çojnë në Prokurorinë e Përgjithshme deputetin e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Nikollaq Neranxi. Dosja hetimore ku dyshohet se është përfshirë politikani biznesmen, ndodhet që prej një muaji në organin qendror të akuzës, ku ende nuk është marrë një vendim përfundimtar për pozicionin e Neranxit. Burime të sigurta pranë Prokurorisë së Përgjithshme konfirmuan për “Korrierin”, se në janar të këtij viti, njësia Task-Forcë në Prokurorinë e Tiranës ka vendosur të shpallë moskompetencën për një çështje hetimore me objekt shmangien nga detyrimet doganore, që ka nisur pas një denoncimi të Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave. Argumenti i përdorur për shpalljen e moskompetencën dhe dërgimin e dosjes për hetim të mëtejshëm në Prokurorinë e Përgjithshme ka të bëjë me faktin se gjatë hetimeve gati 10-mujore nga Prokuroria e Tiranës, ka dalë në skenë edhe emri i deputetit Nikollaq Neranxi, i cili për shkak të imunitetit mund të hetohet vetëm nga organi qendror i akuzës, si autoriteti i vetëm që ka kompetencat për hetimin e personave me imunitet. I kontaktuar nga “Korrieri”, deputeti i LSI-së e quajti këtë çështje si presion të ministrit të Financave, Ridvan Bode dhe kryeministrit Sali Berisha, pasi ai ka denoncuar një sërë skandalesh të kësaj qeverie.

Denoncimi nga doganat

Në prill të vitit të shkuar, Drejtoria e Përgjithshme e Doganave depoziton në Prokurorinë e Tiranës një kallëzim penal, sipas të cilit denoncohej fakti se subjekti tregtar në pronësi të deputetit Nikollaq Neranxi iu është shmangur detyrimeve doganore. Kallëzimi i doganave i referohet periudhës 2003-2004, kohë gjatë së cilës kompania e Neranxit ka importuar mallra të ndryshëm, kryesisht artikuj ushqimorë, pa i deklaruar në doganë, çka do të thotë se u është shmangur të gjithë detyrimeve doganore e fiskale. Në denoncimin e Drejtorisë së Doganave citohen një sërë detajesh që kanë të bëjnë me veprimtarinë e subjektit tregtar në pronësi të deputetit të LSI-së, i cili akuzohet se, duke ushtruar ndikimin e tij, ka bërë të mundur kalimin e mallit në mënyrë të jashtëligjshme. Sipas burimeve, mësohet se Doganat, në bashkëpunim me Tatimet, kanë mbledhur të dhëna, që sipas tyre vërtetojnë faktin se subjekti tregtar në pronësi të Neranxit, në bashkëpunim edhe me autoritetet doganore të kohës, kanë krijuar në mënyrë të vazhdueshme lehtësira për subjektin në fjalë, duke ngritur dyshime për veprën penale të kontrabandës.

Hetimi nga Task-Forca

 ………………..

KUVEND

 

Neranxi për Jalën

TIRANË – Deputeti Nikollaq Neranxi ka përsëritur dje akuzat për qeverinë shqiptare, në lidhje me skandalin e Jalës. “Zbulimi i përgjegjësisë së personave të palës shqiptare në lidhje me këtë projekt të Bankës Botërore ka për ta cënuar edhe më tepër imazhin e administratës së qeverisë “Berisha”, brenda dhe jashtë vendit”, – ka thënë Neranxi, duke shtuar se media prestigjioze “Fox News”, por edhe titullarët e Bankës Botërore e kanë në fokus këtë çështje. Ai shtoi se denoncon prej dy vitesh skandalin me tokat në Himarë, për të cilat ka akuzuar kryetarin e bashkisë, Vasil Bollanon, si person të implikuar në këtë aferë. “Akti barbar i ndodhur në fshatin e Jalës tronditi gjithë opinionin publik të vendit”, – shtoi Neranxi dje në Kuvend.

 

http://www.korrieri.com/Aktualitet/691.html