Auftrags Killer Sylejman Selimi und heute Kommandat der Kosovo Security Forces (KSF)?

Sylejman Selimi të hënën në krye të FSK-së?

Deutschland ist immer dabei:

selimi
Sylejman Selimi

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/1/15/FSK-Wappen.png/180px-FSK-Wappen.png

Kosovo Protection Corps (KPC) wird zur Kosovo Security Force (KPS)

von Dirk ~ 15. Januar 2009. Zu lesen unter: Auslandseinsätze, KFOR, NATO-Missionen. Die von der NATO ausgebildete und auch mit deutschen Finanzmitteln ausgestattete multi-ethnische Kosovo Security Force (KSF) wird am 20. Januar die bisherigen kosovarischen Einheiten der Kosovo Protection Corps ablösen, das teilte NATO-Sprecher James Appathurai gestern in Brüssel mit. Die KSF sei leicht bewaffnet und solle Aufgaben wie Zivilschutz, Krisenreaktion und Bombenentschärfung übernehmen.
Im Kosovo soll die neu benannte und neu strukturierte und von NATO-Truppen ausgebildete multi-ethnische Sicherheitstruppe nach Angaben der NATO am 21. Januar die bisherigen kosovarischen KPF-Einheiten ablösen.

Soldaten Glück

Und der angeblich wegen der BND versetzte KSP Sprecher Elshani taucht natürlich auch wieder als Sprecher der Kosovo Polizei auf, denn Alles ist Show.

200 Kosovo Banditen der KPC/TMK – UCK protestieren, weil man sie nicht in die neue KSF übernommen

Sylejman Selimi të hënën në krye të FSK-së?

(seinen privaten Auftrags Killer, will natürlich Agim Ceka, nun als Militär Chef des FSK installieren)

Nga Artan Behrami&Besnik Ramadanaj më 23.11.2008 12:33 CET

Të hënën do të emërohet Komandanti i Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK). Sipas të gjitha gjasave Komandanti i parë i FSK-së do të jetë Sylejman Selimi. Bordi për krijimin e FSK-së do të bëjë emërimin e komandantit, i cili pritet të jetë komandanti aktual i Trupave Mbrojtëse të Kosovës (TMK).

Më pas kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi i rekomandon presidentit të Kosovës emërimin e komandantit të FSK-së. Krejt në fund, presidenti i Kosovës, që sipas kushtetutës është edhe është Komandant Suprem i Forcave të Sigurisë të Kosovës emëron edhe zyrtarisht komandantin e FSK-së.

Ndërsa, Sylejman Selimi, komandant aktual i TMK-së, tha për Express se ende nuk e di se kush do të jetë komandantë i FSK-së. Megjithëkëtë, ai shtoi se të hënën do të jetë afati i fundit, kur emri i komandantit të FSK-ë duhet të bëhet publik.

“Të hënën është afati i fundit kur duhet të bëhet publik emri i komandantit të FSK-së”, tha për Express Sylejman Selmimi, duke mos treguar se ai do të jetë ai në krye të FSK-së.

Ndërkohë, zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Memli Krasniqi tha për Express se Qeveria do t’i respektoj të gjitha afatet kohore, sipas ligjit.

“Kryeministri duhet të bëjë propozimin e komandantit, në mënyrë që të emërohet nga presidenti. Ma merr mendja që do të respektohen të gjitha datat dhe procedurat, ashtu siç parashihen me ligj. Kështu që unë nuk e di që a është e hëna kjo datë”, tha Krasniqi.

Ndërkaq, Agim Çeku, kryetar i partisë Social-Demokrate të Kosovës (PSDK) të dielën në një konferencë për media tha se Sylejman Selimi mund të jetë komandanti i ardhshëm i Forcave të Sigurisë së Kosovës.

“Unë besoj se komandanti i FSK-së do të jetë Sylejman Selimi dhe unë do ta mbështesë atë”, paralajmëroi Çeku.

………………….

http://www.gazetaexpress.com
FSK UCK Protest
Prishtinë, 23 shkurt — Pjesëtarët e ish TMK-së gjatë protestës së tyre para dyerve të Shtabit të Përgjithshëm të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), shkarkuan nga detyra Këshillin Orientues të Protestave të tyre. Pavarësisht se në dhjetë minutat e parë gjithçka filloi mirë, pak çaste më vonë rreth 200 protestues, hapen dyert e oborrit të këtij shtabi dhe u futën brenda rrethojës. Ata paralajmëruan protesta më të ashpra në ditët në vazhdim në rast se nuk plotësohen kërkesat e tyre e që njëra ka të bëjë edhe me dorëheqjen e ministrit të FSK-së Fehmi Mujota dhe komandantit të Përgjithshëm të FSK-së, Sylejman Selimi. (Foto: Petrit Rrahmani)

Sylejman Selimi war Zeuge vor dem ITCY in den Kriegs Verbrecher Prozessen u.a. gegen Limanaj. Sagt ja Alles, wie man zu solchen Posten kommt, wenn man sich an Nichts erinnern kann.