Shkëlzen Berisha, Sohn des Albanischen Premier Minister Salih Berisha ist einer der übelsten Mafia Bosse in Tirana und Weltweit unterwegs

Shkëlzen Berisha, ist nicht nur in die übelsten Betrügereien in den CIA Waffen Geschäften ( um die Kathastrophe von Gerdec )tätig und aktiv gewesen um die US Firma AEY (Verhaftungen in den USA und es gibt eine US Kongress Untersuchung) und um die Albanische Staats Firma MEICO und „Alba Demil“ von Mihal Delijorgjit, sondern betrieb ebenso Drogen Handel über Freunde, welche mit Diplomaten Pass ausgestattet sind, wie Festnahmen beweisen. Hinzu kommt ein enormer illegaler Bebau von Grundstücken, u.a. über Baufirmen von Mihal Dilijorgjit zum Zwecke der Geldwäsche.

Es ist eine alte Tradition bei den Albanern, das Politiker Söhne in Mafiöse Geschäfte verwickelt sind, genauso wie Deutsche Lobby Verbände u.a. der DAW, wenn man denkt Alles ginge straffrei !

Die Drahtzieher der CIA Geschäfte mit der Uralt Chinesischen Muntion für Afghanistan

Albanischer Diplomat: Rahman Selmanllarin wegen Drogen- und Waffenschmuggel in Italien verhaftet

Auf dem Wege nach Mailand ist ein Diplomaten Wagen der Albaner mit Fahrer (Diplomaten Pass) in einen Verkehrs Unfall beim Einparken verwicketl gewesen.

Kosovë, mbi 2 mijë veta të zhdukur

Shekulli

und Shekulli

Die Polizei fand dann im Auto Kokain! Die Immunität wurde umgehend aufgehoben und der Fahrer verhaftet, das Fahrzeug wurde beschlagnahmt und jetzt stellt sich heraus, das der Verhaftete auch noch direkt in das AEY Waffen Geschäft verwickelt ist.

Rahman Selmanllari und Shkëlzen Berisha, hatten einwandfreien e-mail Kontakt usw.. wie anhand der IP Adressen auch festgestellt wurde. Ebenso gehört Selmanllari zu der CIA Waffenschmuggler Gruppe um den AEY! Im Gegensatz zu den Chef, sitzt er nur nicht im Gefängnis und konnte weiter dealen.
E-maili i “Rafit” u shkrua nga djali i Berishës
siehe unten Leser Zuschrift

Der Sohn von Salih Berisha ist ohne Zweifel nicht nur im Drogen und der Geldwäsche tätig, sondern war auch in die Gerdec Kathastrophe direkt verwickelt. Er ist ja Freund u.a. auch von diesem Mihal. Damit ist er in eines der grossen Betrugs Geschäfte Internatinal direkt eingebunden und aktiver Akteur. Die Albanische Task Force Staatsanwaltschaft ermittelt inzwischen offiziell gegen Mihi Berisha.

Shkëlzen Berisha, djali i kryeministrit

 

 

Miku i Berishës, drejtoi Gërdecin

Emri i Rrahman Selmanllarit, biznesmen dhe mik i djalit të kryeministrit, Shkëlzen Berisha nuk është lakuar vetëm për trafikun e fishekëve drejt Afganistanit, por edhe për fabrikën e vdekjes në Gërdec.

 

Flamur Vezaj

Merkure, 22 Tetor 2008 06:53:00

Prokuroria e Përgjithshme zbulon në zyrat e MEICO-s lidhjen e mikut të Shkëlzen Berishës në fabrikën e vdekjesDokumenti në prokurori: Kompania amerikane autorizoi Rrahman Selmanllarin si përfaqësues në Gërdec

TIRANË- Emri i Rrahman Selmanllarit, biznesmen dhe mik i djalit të kryeministrit, Shkëlzen Berisha nuk është lakuar vetëm për trafikun e fishekëve drejt Afganistanit, por edhe për fabrikën e vdekjes në Gërdec. Kohë më parë, gjatë kontrolleve në zyrën e MEICO-s, përfaqësuesit e prokurorisë kanë sekuestruar një autorizim në emër të Selmanllarit, ku i ngarkohej të kthente ish-repartin e tankeve në një fabrikë demontimi municionesh në Gërdec.

Kompania amerikane “Southern Ammunition Company”, ose e njohur si SAC, me president Patrick C. Henry IIIpërfaqësohej në Shqipëri nga miku i ngushtë i djalit të kryeministrit, biznesmenit “në hije”, Rrahman Selmanllari. Ky lajm konfirmohet nga burime të besueshme të grupit hetimor, që për shtatë muaj po punon për zbardhjen e tragjedisë së Gërdecit, ku humbën jetën 26 persona dhe u plagosën mbi 300 të tjerë.

“Nga hetimet e kryera deri tani dhe nga sekuestrimi i një sërë dokumentesh që ndodheshin në sirtarët e zyrave të MEICO-s dhe kompanisë “Albademil” është gjetur dhe administruar në dosje një autorizim i kompanisë amerikane SAC, e cila nën firmën e presidentit të kësaj kompanie, Patrick C. Henry III, autorizonte Rrahman Selmanllarin si përfaqësues të saj në Shqipëri”,-bëjnë me dije burimet e Prokurorisë së Përgjithshme.

Në autorizimin e firmosur nga presidenti i SAC-it,Henry, përfaqësuesi Selmanllari, i njohur si miku i ngushtë i djalit të kryeministrit kishte të gjitha të drejtat për zbatimin e drejtë të kontratës mes kompanisë SAC dhe “Albademil” me president Mihal Delijorgjin, në lidhje me çmontimin e municioneve të lehta, duke u bazuar në kontratën e parë të firmosur qershorin e vitit 2007 mes MEICO-s dhe SAC-it. Kjo e fundit, pas negociatave mes Ylli Pinarit dhe Mihal Delijorgjit, i kalon për të kryer çmontimet e municioneve kompanisë shqiptare.

Në bazë të marrëveshjes mes tyre, kompania e të pandehurit Delijorgji kishte shumicën e përqindjeve të fitimit të çmontimit dhe shitjes së barutit, TNT-së, tunxhit, çelikut dhe plumbit, ku 33 % të fitimit shkonin për kompaninë e SAC-it dhe 67 % të fitimit kalonin për shoqërinë “Albademil”.

Gjatë kontratës së parë të demontimit në Gërdec, mësohet se kompania SAC ka sjellë në Shqipëri disa makineri për çmontimin e municioneve të kalibrit të lehtë, ku si përfaqësues i kompanisë në Shqipëri u autorizua shtetasi Rrahman Selmanllari. Pas mbarimit të kësaj kontrate, kompania “Albademil”, nën siglën e kompanisë amerikane SAC, firmos kontratën e dytë me MEICO-n në dhjetor të 2007, për çmontimin e municioneve të kalibrit të rëndë.

Sipas Prokurorisë së Përgjithshme, aksionet e kompanisë amerikane ranë nga 33 në 25% në kontratën e dytë, pasi dyshohet se është përdorur vetëm emri i kësaj kompanie, ndërkohë që të gjitha punimet i kryente Delijorgji. Këto burime nënvizuan se kompania “Albademil” ka respektuar kontratën e parë mes kontraktonit të tij SAC, duke i kaluar përqindjen e fitimeve.

Pas nënshkrimit të kontratës së dytë në dhjetor të 2007 mes MEICO-s dhe SAC-it për demontimin e municioneve të kalibrit të madh, kompania “Albademil” e cila sërish ishte ekzekutuese e kësaj kontrate pasi ishte marrë si nënkontraktor i SAC-it, nuk ka zbatuar kontratën duke mos ia kaluar në llogaritë e kompanisë amerikane fitimet e ardhura sipas kësaj kontrate, ku 25 % të fitimit i takonin kësaj kompanie.

Përveç mosshlyerjes së detyrimeve të 25 % të fitimeve, kompania “Albademil” i ka bllokuar kompanisë amerikane edhe makineritë e sjella nga SHBA-ja për demontimin e municioneve të vogla.
Miku i djalit të kryeministrit ka mohuar të prokurori të ketë lidhje biznesi me Mihal Delijorgjin apo SAC-in

Dëshmia e Selmanllarit: Lidhjet me Shkëlzenin dhe Delijorgjin

TIRANË- Emri i Rrahman Selmanllarit ka dalë disa herë në hetimet paralele të Prokurorisë së Përgjithshmepër tragjedinë e Gërdecit dhe për aferën e armëve drejt Afganistanit. Pas dy fletë-thirrjeve të Prokurorisë së Përgjithshme, miku i Shkëlzen Berishës u është përgjigjur pyetjeve të prokurorëve rreth dy javë të shkuara. “Shekulli” ka siguruar një pjesë të dëshmisë së tij, sipas së cilës biznesmeni i njohur me pseudonimin “Rafi” ka pranuar miqësitë me Shkëlzen Berishën apo Mihal Delijorgjin, por ka mohuar të ketë lidhje biznesi me secilin prej tyre.

Burimet e rezervuara pranë grupit hetimor të Prokurorisë së Përgjithshme, të cilët prej 7 muajsh po punojnë për zbardhjen e tragjedisë së Gërdecit, bëjnë me dije se shtetasi Rrahman Selmanllari është pyetur dy herë për këto dyshime, ku ka mohuar përfshirjen e tij në biznesin e çmontimit të municioneve.

“Kam njohje me djalin e kryeministrit Sali Berisha, Shkëlzenin, por nuk kam pasur dhe nuk kam asnjë lidhje biznesi me të. Nuk kam qenë gjithashtu asnjëherë pjesë e ndonjë takimi mes këtyre personave si Delijorgji, Pinari, Diveroli apo kush është tjetër dhe nuk kam marrë pjesë në asnjë vend apo takim si përfaqësues i Shkëlzen Berishës.

Kam njohje miqësore edhe me Mihal Delijorgjin, por nuk kam marrë pjesë dhe nuk kam qenë asnjëherë me të në lidhje biznesi”,-mësohet të ketë thënë para prokurorëve shtetasi Rrahman Selmanllari. Ai ka mohuar gjithashtu autorizimin e SAC, të shkruar “e zezë mbi të bardhë”, duke thënë para hetuesve të çështjes se nuk kishte asnjë lidhje me Patrick Henry-n. “Nuk kam punuar dhe nuk punoj për asnjë kompani amerikane, e jo më me këtë kompani që më thoni”,-mësohet të jetë shprehur dëshmitari i dosjes së Gërdecit, Rrahman Selmanllari.

Ndërkohë, këto burime theksuan se nuk përjashtohet mundësia e thirrjes së tij sërish në prokurori, për të dhënë shpjegime për disa fakte të reja që kanë dalë së fundmi nga hetimi.

“Emri i shtetasit Rrahman Selmanllari ka dalë disa herë gjatë hetimit që po zhvillohet për zbardhjen e përgjegjësve të shpërthimit të punishtes së Gërdecit. Ai është përmendur nga dëshmitari tashmë i vdekur, Kosta Trebicka, si pjesëmarrës në takimin e fshehtë mes Efraim Diverolit të AEY-së dhe Pinarit e Deligjorgjit, takim ky që është mbajtur në një apartament në rrugën “Fortuzi”.

Sipas Trebickës, në këtë takim pretendohet se është nënshkruar kontrata e blerjes së fishekëve mes presidentit të kompanisë AEY, Diveroli dhe ish-drejtorit të MEICO-s, Pinari”,-bëjnë me dije burime të organit qendror të akuzës. Ndërkaq, emri i tij ka dalë edhe në një autorizim të firmosur prej kreut të SAC-it, Patrick Henry, ku shtetasi Selmanllari autorizohet të jetë përfaqësues i firmës në Tiranë.

Me mbledhjen e këtyre provave materiale, është vendosur thirrja e shtetasit Selmanllari në prokurori, ku në dy rastet e pyetjes së tij në cilësinë e personit që ka dijeni për ngjarjen, ka mohuar lidhjet e biznesit me personat e sipërpërmendur.
Prokuroria verifikon se përfaqësuesit e SAC-it ndodheshin në Vorë

Ditën e shpërthimit, asnjë amerikan në Gërdec

TIRANË- “Ditën e shpërthimit të punishtes së çmontimit të municioneve në Gërdec, nuk ishte asnjë amerikan në punë”. Kjo është përgjigjja e prokurorëve të çështjes së Gërdecit, të cilët u pyetën nga “Shekulli” për praninë e shtetasve amerikanë ditën e shpërthimit të fabrikës, të cilët punonin për llogari të SAC-it në punishten e çmontimit të municioneve në Gërdec. “Edhe pse kontrata e parë e SAC-it dhe MEICO-s për demontimin e municioneve të kalibrit të lehtë kishte përfunduar në dhjetor të 2007, pas 6 muajve demontim, gjashtë ekspertët e makinerisë së çmontimit të ardhur nga SHBA-ja vazhdonin të punonin në Gërdec si mbikëqyrës të punimeve dhe mirëmbajtjes së makinerive që kishin sjellë vetë.

Por pas nënshkrimit të kontratës së dytë, për demontimin e municioneve të kalibrit të madh, gjashtë ekspertët ishin detyruar të qëndronin në Shqipëri për shkak se makineritë e tyre ishin bllokuar nga kompania “Albademil”. Kompania e Delijorgjit e kishte nxjerrë jashtë loje kompaninë amerikane SAC, pas nënshkrimit të kontratës së dytë, edhe pse kësaj të fundit i takonin 25 % të fitimeve të ardhura nga shitja e barutit, TNT-së, tunxhit, çelikut dhe plumbit, mbetje këto të nxjerra nga programi i demontimit”,-thuhet nga burimet e prokurorisë.

Sipas tyre, këto të dhëna janë mësuar nga marrja në pyetje e gjashtë ekspertëve amerikanë, që për ironi të fatit, ditën e 15 marsit nuk ndodheshin në punë si çdo ditë, por ishin duke pushuar në verandën e njërit prej hoteleve që ndodhej në qytezën e Vorës në momentin e shpërthimit të fabrikës së sajuar nga kompania “Albademil” në Gërdec.

Kjo alibi është vërtetuar nga organi i akuzës edhe me sekuestrimin e një kopjeje të kasetës së regjistruar me kamerën e njërit nga punëtorët amerikanë, i cili duke filmuar dëgjohet duke biseduar në telefon me vëllanë e presidentit të kompanisë “Albademil”, shtetasin Kristo Delijorgji, të cilin e lajmëron për shpërthimin e ndodhur.

„Municionet e Gërdecit mund të jenë shitur në Afganistan, asgjë nuk më habit me Delijorgjin“

SAC: Pinari më detyroi të punoja me Delijorgjin

Pronari i kompanisë „Southern Ammunition Company Inc“, Patrick Henry, ka komentuar kohë më parë për mediat amerikane shpërthimin e Gërdecit, duke pohuar se ishte drejtori i MEICO-s, Ylli Pinari, ai që e detyroi të punonte me Delijorgjin.

Madje ai ka hedhur dyshimin se një pjesë e municioneve që janë dërguar për demontim në Gërdec, mund të jenë shitur më pas tek firma AEY duke u dërguar në Afganistan. Henry ka pohuar se ka qenë në Shqipëri një javë përpara shpërthimit dhe se nuk ishte në dijeni të punëtorëve të pakualifikuar që bënin demontimin e municioneve. Ai ka shpjeguar se kishte ardhur në vendin tonë për të marrë pajisjet e tij, të cilat ia kishte „bllokuar“ dhe i përdorte Delijorgji për demontimin e predhave të ushtrisë që sollën edhe tragjedinë e 15 marsit.

Sipas Henry, firma e tij furnizoi fabrikën me pajisje dhe supervizorët përkatës por pjesën më të madhe të punës ia dha kompanisë shqiptare „Alba Demil“ në pronësi të Mihal Delijorgjit. Ai ka pranuar që të punojë me Delijorgjin, pasi është detyruar nga ana e drejtorit të MEICO-s, Ylli Pinari. „Pinari më tha që duhet të punoja me të. Ai më tha se Delijorgji kishte demilitarizuar rreth 800 tanke të ushtrisë shqiptare dhe ishte njeriu i duhur për punën. Ai di si ta bëjë këtë punë sepse e ka bërë edhe më parë këtë lloj pune“,- ka thënë Patrick Henry.

Ai ka shpjeguar se vetëm një herë kishte pasur të bënte me AEY, kompaninë tjetër amerikane që punonte me Delijorgjin dhe Pinarin në Shqipëri. „Unë jam njohur me këtë firmë në fillim të vitit 2007 kur të dy aplikuam për kontratën e furnizimit të trupave afgane me municione. Nuk kisha asnjë ide që AEY ishte e lidhur me Delijorgjin deri sa një miku i tij i kishte thënë për shkrimin në “NY Times”. Kur e lexova kuptova lidhjet“,- ka pohuar disa muaj më parë Patrick Henry.
Shekulli

Eines der seltenen Fotos von Jamarbër Malltezi, Schwager von Shkelzen Berisha und Ehemann von Argita Berisha: Jamarbër Malltezi spielt heute in Albanien eine zentrale Rolle in der Organisierten Kriminalität, beim Drogen Handel, Besorgung von Diplomaten Pässen, für Mafiöse Gruppierungen und vor allem laufen praktisch alle Geldwäsche Operationen des Berisha Clans, direkt über Jamarbër Malltezi!!! Das ist durchaus in der Albanischen Bevölkerung bekannt. Alle Politiker Familien lassen ihre Drecks Geschäfte über Dritte laufen, welche Bluts verwandt sind, wie es auch bei NDRANGETA!

Shkëlzen Berisha me të motrën Argitën dhe kunatin Jamarbër Malltezi

Shkëlzen Berisha hap studio avokatie

Suksesi i shpejtë i Argita Berishës (Malltezit), e cila për tre vjet ka krijuar një nga zyrat më të suksesshme të avokatisë në Shqipëri duket se ka bindur edhe vëllanë e saj të vogël që të bëjë të njëjtën gjë.

Lindita Çela

Hene, 15 Dhjetor 2008 08:10:00

http://www.shekulli.com.al/news/101/ARTICLE/37842/2008-12-15.html